december ✨

(null)

December! Juletid. Sista rycket av 2019. Tiden går som vanligt skitfort och man hinner det man ska liksom, men inte mycket mer... 

Men hittills har december ändå levererat måste jag säga. Det började väldigt lyxigt med en vuxenhelg på Södra berget. Mattias bjöd på spa, massage, middag och lite bowling. Sedan sov vi gott innan vi lämnade hotellrummet och åkte mot Birsta för lite julklappsshopping. En jäkligt bra och mysig helg! Sedan hämtade vi barnen hos mina föräldrar, blev bjudna på adventsfika och åkte sedan hem och tände det första ljuset. Mys! 

(null)

(null)

Men det har inte bara varit lyx. Det har varit vääääldigt mycket vardag med. Långa dagar på jobb, dagis och skola. Mörkt när vi åker på morgonen och mörkt när vi kommer hem... Läxor, badkläder, gympakläder och fotbollsträning. Ett virrvarr uppe i huvudet vissa dagar! 

Då och då behöver man bryta mönstret lite. En kväll med shopping i lilla byn till exempel. Så himla mysigt att åka runt här i Forsa och kvällsshoppa, fika och njuta. Eller bara åka en sväng till en kompis. Älskar att Marlene har flyttat hem! 

(null)

(null)

(null)

Vädret i december har väl inte varit på topp dirket. Mest bara grått och regnigt... Lite snö fick vi ett tag, och jäklar vad ljust och mysigt allt blev. Men så pang tjong, går det från minus till slask över en natt. Barnen har iallafall fått leka lite i snön, åkt pulka och kastat snöbollar. Hoppas verkligen det kommer lite mer snart, sådär några dagar innan jul tack.

På sjukdomssidan har det varit rätt snorigt och hostigt. Känns liksom som att det aldrig riktigt ger sig. Elsa var hemma hela förra veckan med halsmandlar stora som jag vet inte vad... Var till doktorn en sväng, men det var inte halsfluss. Hos doktorn trivdes hon minsann. Så himla intresserad av allt, till och med sticket i fingret. Satt som ett ljus i mitt knä hela tiden. Gapade och gjorde precis som doktorn sa. Både jag och läkaren tappade hakan! 

Tråkigt nog så ställde förkylningen till det så hon missade Luciafirandet på förskolan. Men hon fick lussa lite här hemma istället och det var minst lika mysigt.

(null)

(null)

(null)

I helgen har det varit full rulle. Iallafall för mamman i familjen. Hela lördagen var späckad. Först var det dop för lilla Alwa. Så mysigt och fint så... Sedan var det dags för julbord på Parkhyddan med morfar. Båda aktiviteterna utan barn. Himla njutningsfullt och gött gött gött. 

Och det var inte slut där. Nej sen var det minsan dags för party! Födelsedagsfest hos Marlene med ett härligt gäng. Verkligen roligt att få komma ut lite. Natten blev sen men det kan det vara värt någon gång ibland.

Sedan avslutades helgen med att julgranen ÄNTLIGEN flyttade in. Det var på tiden. Och vilken mysfaktor! Årets julgran blev en väldigt annorlunda historia. Vår lilla Nisse hade nämligen köpt en massa roligt julpynt. Figurer, färgglada figurer. Alltså ja, så jäkla långt ifrån min vanliga gran med vita kular. Men barnen älskar det, och det är det viktigaste! 

(null)

(null)

(null)

Just nu har vi precis kört igång sista köriga veckan innan jul. Så jäkla skönt att vara här på nå vis. Jag har haft en rätt körig höst på jobbet. Mycket utbildningar! Började ju med en stor utbildning rätt tidigt i höstas, beröringspedagog. Och den har jag kämpat med hela hösten... Sedan blandade jag in en till stor utbildning i pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt. En intensiv vecka med praktik och teori, mitt i den andra utbildningen. Och samtidigt en tecken som stöd-kurs. 

Körigt ja. Men det största har ändå varit utbildning till beröringspedagog... Mycket övning hemma och ett stort projektarbete på det. Utanför arbetstid liksom. Idag var det dags för examensdag nummer ett. Har gruvat mig en del, men tänkt att det går som det går. Idag klarade jag iallafall det praktiska provet i Taktil Stimulering. Och blev godkänd på mitt arbete. SÅ GALET SKÖNT. Nu väntar två lugnare dagar med lite genomgångar och diskussioner bara. Sedan får jag mitt diplom och kan titulera mig som beröringspedagog. Så vill man ha en behandling som gör gott för både kropp och själ är det bara att höra av sig! Men det blir nog mest i jobbet jag kommer använda detta har jag en känsla av...

Skönt att det snart är klart. Skönt att få lämna hela hösten bakom oss! Men jag är galet nöjd att allt gått så himla bra och att jag faktiskt fixat detta. Hurra! 

På onsdageftermiddag går jag på långledigt. Välbehövlig vila. Minns när jag sökte semester att jag förmodligen skulle vilja unna mig ledighet direkt efter min examen och nu kan jag säga att det var en jäkla bra tanke! Det blir semester från den 19/12 till den 2/1 och det ska blir så så så underbart. Både jag och barnen behöver detta! Nu kör vi full fart mot julen.

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0