supernöjd men tröööött...

Men nu är jag nöjd. Och trött. Jag har spenderat kvällen vid mormors köksbord, framför symaskinen. Frida har legat mittemot på kökssoffan och mormor har donat med lite allt möjligt. Helmysig kväll...

Resultatet blev ett överkast till Elias, en gardinkappa till köket (till julen såklart) och en duk i samma tyg. Helt utan hjälp klarade jag det. Jag som sydde EN gång förra året, före det var det säkert 10 år sedan jag satt vid en symaskin. På syslöjden. Så jag är faktiskt liiiiite stolt över mig själv. Det är Frida och mormor också, hehe ;-)

Vi var tvungna att prova gardinen i mormors sovrum. Mitt köksfönster är nog lite mindre, så jag hoppas det blir bra!

Men nu ska vi krypa ner i sängen. Zzzzzzz... Imorgon väntar ett em-pass, så det blir sovmorgon :-)

fint inlägg av fridamaria...

Det var min rara kusin Frida som skrev förra inlägget. Men visst har hon väl lite rätt, hehehe.

Just nu är jag hos mormor. Jag har tagit med mig symaskinen och har precis sytt ett överkast till Elias, av ett fint tyg jag hittade på RK för 10 kr. Finemang!

Men nu ska jag och Frida åka till Casablanca - mormor bjuder på flötmiddag! Sen sover vi här.

Skriver nog mer sen, ska sy lite mera! Jag och mina infall... ;-)

Sara som kan det mesta

Att Sara kan allt kanske inte alla vet, men jo det kan hon.

Nu ligger jag på mormors kökssoffa och tittar på Saras nyaste projekt, att sy ett överkast. Någon brist på självförtroendet är det ju inte, hon är ju bäst på att måla, snickra, sy och sticka.
Överkastet ska iallafall Elias få ha i sin lilla säng. Och visst blir det väl rätt fint.... :-)

kikar igeom gamla bilder <3

 

halsduken är färdig...

Imorse efter att vi skjutsat Mattias till stan och pussats hejdå, så åkte jag och lilleman till min mormor. Frukost!

Elias åt en stor portion mannagrynsgröt och ett ägg. Gott, gott. Stora killen som numera väääägrar dricka ur sina pipmuggar. Han ska dricka ur riktiga glas som vi gör ju... Helst doppa mat där i också. För så gör ju pappa när han fikar och dricker kaffe!!!

Sen lekte vi och busade på Vallvägen ett bra tag. Mormor visade även hur jag fäste ihop halsduken som jag har stickat. Så nu är den klar! Det blev som en ihopsydd krage med knappar som en fin detalj. Supernöjda är vi, båda jag och Elias.

Så nu är Elias redo för kallare tider! Det enda vi behöver köpa nu är en "weather- and windcream", den skyddar alla kroppsytor som inte täcks av ytterkläder. Kan vara bra att smörja i ansiktet så att han inte blir så torr, knottrig och rödprickig. Det blir nästa inköp!

Nu är vi hemma igen. Mellis framför barnprogrammen! Mysigt... Snart ska vi åka till min mamma där Elias ska vara medan jag jobbar.

Imorgon är jag ledig, men sen blir det ett gäng jobb-dagar. Det passar perfekt eftersom Elias ska till sin mamma imorgon. Då slipper jag få så ensamt och långsamt på dagarna :-)

ett lugnt slut på dagen...

Efter middag, diskstök, nattning och en plockrunda är det skönt att sjunka ner i soffan och bara slötitta på tv.

Jag är faktiskt helt själv i soffan faktiskt. Elias sover ju, och Mattias spelar innebandy här i Forsa. Rätt skönt med tystnaden faktiskt, hehe. Men snart kommer han nog hem, och då är det dags att packa Pajala-väskan...

Imorgonbitti när vi lämnat av Mattias i stan så åker jag och lilleman till min mormor och äter frukost. Mys! På eftermiddagen ska jag jobba, så då ska Elias vara hos mina föräldrar.

Nu ska jag ta en dusch och sedan vika lite tvätt. Tvättkorgen är så gott som tom, så det finns en del att vika nu :-)

mysmåndag tillsammans...

Imorse när vi slog upp ögonen var det vitt utanför fönstren! Vi klev upp, åt frukost, Elias badade, jag tvättade och Mattias diskade. Sedan när allt var undanstökat och tvätten var hängd hoppade vi i vinterkläderna och gick ut.

Carro var också med och lekte. Vi åkte pulka, kastade snöbollar och gjorde en snögubbe. Kul med snö tyckte Elias!

När vi kom in gjorde chickenbits och ris till lunch, mmm. Sedan tog hela familjen en tupplur! Vi var lite griniga allihopa så det var behövligt, haha...

När vi vaknade var vi gladare och piggare. Vi åkte in på Maxi och storhandlade. Elias fick sig även ett rejält underställ och en ny overall. Vi har två overaller redan, men båda är för stora. Tur att dom två vi hade här hemma var billiga (en kostade 149kr och en kostade 60kr). Så det känns ju inte så farligt...

Middagen gjorde Mattias. Regnbåge med sparris, tomat, dill och lök. Gött serru!

Nu är det myspyskväll. Funderar på att spela julmusik... Den börjar smyga sig på, julkänslan ;-)

en helt vanlig söndag...

Imorse var vi trötta här på Frejavägen. Ja, utom Elias då förstås! Men tillslut vaknade vi till allihopa.

Mitt på dagen åkte vi till Bobygda. Mattias skulle till en kompis och hjälpa honom, så jag och Elias var hemma och myste med lillens farmor och farfar.

Efter att vi blivit bjudna på middag åkte vi hemåt. Klockan var då runt 18-tiden, Elias slocknade i bilen och fortsatte sova i sin säng när vi kom hem. Han har varit på riktigt bus-humör så det är väl inte så konstigt att han var helt slut.

Jag tvingade Mattias att starta en tvättmaskin tidigare ikväll. Det slog mig att han aldrig har tvättat sedan vi flyttade hit. Och det kan ju vara bra att kunna med maskinen liksom. Så jag stog och inspekterade när han höll på. Tur var väl det! Annars hade varken tvättmedel eller sköljmedel hamnat i rätt fack. Haha! Men nu när det är dags att hänga tvätten antar jag att jag får göra jobbet själv ;-)

Annars så har vi det bara bra ikväll... Nyduschad, nytvättat hår, tända ljus och snart blir det filmmys :-)

en bra dag i sundsvall...

Dagen i Sundsvall var mycket rolig och trevlig! Jag fyndade en hel del, bland annat en hylla till köket. Endast 199 kronor! Även en lampa, kuddar, tvättställs-pall till lilleman, blomma m.m. Sen blev det ju det obligatoriska; diskborstar och ljus. Närmare bestämt 300 stycken.

På Birsta blev det lite smått och gott. bla. strumpbyxor till mig och riktiga vintervantar till lillen. Elias julklappar blev även färdighandlade, skön känsla! Det blir inte så många från mig och Mattias. Däremot lite dyrare som vi vet han kommer uppskatta.

Dagens roligaste händelse inträffade inne på Åhléns leksaksavdelning... Hannes satte igång en leksaksboll som durrade, snurrade, rullade och LÄT jättehögt. Sen fick vi inte av den. Knappen fastnade! Så där fick jag gå runt med bollen i hela affären och leta personal. Alla tittade... Musiken från bollen ekade och mina händer skakade av allt durrande från bollen. När vi äntligen hittade en så ryckte hon på axlarna och sa att den kanske stänger av sig själv om ett tag. Jaha? Men det gjorde den inte. Vi kunde inte lägga ifrån oss den heller, för då snurrade och hoppade den iväg. Tillslut tröck vi ner bollen i en låda med gosedjur och gick därifrån. Där låg djuren och durrade ikapp till musiken. Hoppas personalen kunde lokalisera ljudet vid stängning, hehe.

Innan vi åkte hem hälsade vi på hos vår vän Evelina. Kul kul. Såå längesedan jag träffade henne! Jobbigt när ens vänner flyttar...

Nu har jag och kusin Tom myskväll med film och godis. Han ska sova hos oss inatt. Mattias och Micke är ute på grabbkväll, och Elias sussar sött. Längtar tills jag får lägga mig och sova... Men grabbarna i stan ska väl ha hämtning tänker ja ;-)

morgonmys och IKEA...

Imorse ringde min klocka 07:00. Jag tyckte att jag smög upp riktigt bra, så killarna skulle få sova vidare, men jag hann bara till badrummet. Vände mig om och där står lilleman med nyvakna ögon och tuffsigt hår. Goding!

Han la sig i soffan med täcket och nyponsoppa framför barnprogrammen. Medan gjorde jag mig iordning.

Pappan fick sovmorgon, men nu är vi vakna allihopa. Jag ska dock alldeles strax bege mig härifrån.

En dag på Birsta/IKEA väntar! Åh, vad roligt det ska bli. En hel dag med Carro och Hannes! Bara njuta och mysa. Kanske hittar en och annan julklapp också?

Hoppas på en bra dag :-)

så mysigt på kalaset...

Hemma efter ett mysigt kalas på Lundvägen. Massor av tända ljus i uterummet, snö mot rutorna, gott fika, underbara släkten och glada "födelsedagsbarn" - en lyckad kväll med andra ord.

Min moster fyllde 44 i måndags och kusin Tompa fyller 14 idag. Men mest uppmärksamhet snodde nog Elias, hihi.

Han har "egna" leksaker vart han än kommer, och vet precis vart dom ligger beroende på vem han hälsar på. Sen är han så duktig och städar undan och lägger tillbaka dom innan vi åker hem. Gopluppen.

Nu när lilleman sover är det fredagsmys för oss vuxna. Vi ska kolla på en till Johan Falk film, älskar dom! Har tänt ljus överallt och bare myser...

Men innan filmen ska jag ta en snabbdusch och hoppa i myskläder :-)

varma mackor & sköljmedel...

Jag och sköljmedel... Haha. Har 5 påbörjade flaskor och jag kan inte bestämma mig vilken som luktar godast? Vilka i-landsproblem. Jag får helt enkelt fortsätta på min metod att välja sköljmedel efter humör. Idag blev det den gula flaskan. Kanske för att jag längtar efter sol och värme i detta ruskväder...

Nu har vi precis ätit middag. Det blev lätt och snabb mat. Vi vill ju inte komma proppmätta till kalaset, hehe!

Jag gjorde ordning en stor sallad med feta ost, till det åt vi varma mackor. Enkelt men gött! Man får äta konstig mat på Fredagar!

Snart ska vi göra oss klara och åka mot tåååårtan! Älskar när släkten är samlad, varesig det är födelsedagar eller inte :-)

en himla mysig fredag...

Imorse hade vi en riktig mysmorgon. Efter frukosten gjorde vi något vi inte gjort på väldigt länge. Vi tryckte ner oss i badkaret alla tre och tog ett härligt skumbad. Vi vuxna tyckte väl att det var trångt, men Elias njöt verkligen av att få leka med oss båda i vattnet. Härligt!

Sedan klädde vi på oss och gick ut i blåsvädret, brrrrrr... Men vagnen blev riktigt mysig med fällen så Elias gick det ingen nöd på.

Vi stannade till vid lekparken en sväng. Körde bil och gungade på snurrgungan! Kul kul kul tyckte Elias. Vi måste dock köpa riktiga och varma vintervantar till honom. Han vägrar ha dom vi har nu, han vill ha stora säger han, och då är det bara våra som duger. Och hur ser det ut? Haha.

När vi kom in i värmen igen åt vi korvstroganoff och ris till lunch. Elias skrapade rent tallriken, storkillen! Efter maten ville han sova, och Mattias var inte sen på att göra honom sällskap ;-)

Medan killarna sov passade jag på att diska, hänga en tvätt och städa badrummet. Får himla mycket gjort när dom sussar sött.

Dom sover fortfarande så nu pustar jag ut i soffan... Kusin Frida kom precis så när dom vaknar blir det bus och mys!

Ikväll blir det kalas hos min kära moster och kusin. Ska bli trevligt, sen är det ju Fredagsmyyyys :-)

kylan tränger sig på...

Hua, vad det blåser! Kallt och lite snöigt är det också. Det är ju tamejtusan så att man får julkänslor nästan!!!

Promenaden i morse var riktigt blåsig och kall. Inga båtar låg det kvar i sjön heller. Fast det visste vi väl, men Elias ville se det med egna ögon!

Frida, min snygga svägerska ni vet, har varit med oss hela dagen, mys! Vi gick dit och fikade efter promenaden (börjar bli en vana, hehe) Hon och jag tog en sväng på RK sen och fyndade medan grabbarna tupplurade. Jag köpte magnet-bokstäver, två ljusstakar, massa knappar, en kofta och en liten porslinsskål. Allt för 60 kronor. Även ett "gardinfäste" eller vad det heter. Behövde egentligen två, men hittade bara ett. Faaaast bästa Frida hade ett liggandes hemma som hon tog med hit, guld värt! Nu sitter gardinstången riktigt fast, och gardinerna hänger finare.

Vi bjöd Frida på lunch, och sen åkte vi till stan när hon hade gått hem igen. Vi ska fira min moster och kusin imorgon, och det fattades en present. Men nu är det fixat.

Vi köpte även en fäll till Elias vagn. Dags att vinterbona den nu! Burr burr.

Från stan åkte vi sedan raka vägen till lillens farmor och farfar i Bobygda. Lek, bus och mat. Lyxigt att slippa laga middag ibland.

Nu på kvällen har jag och Elias slagit in presenterna. Elias slog in sin egen napp i ett paket. Sen blev han jätteglad när han öppnade det, haha! Efter det blev det hopp i säng för lilleman, och hockey för oss vuxna.

Men strax blir det sängen för mig med känner jag... Tröttis! Skönt att krypa ner under varma täcket nyduschad, med nytvättat hår och lyssna på blåsten utanför fönstret :-)

hoppas på en bra dag...

Igårkväll kollade jag och hjärtat på en ny Johan Falk film, himla bra! Vi låg i sängen och kollade. Precis när filmen var slut kom Elias från sin säng. Så då kröp vi ner undertäcket och somnade tätt intill varandra, alla tre. Mysigt!

Imorse fick jag sovmorgon till 8:50 och ett framdukat frukostbord av killarna. Underbar morgon!

Efter frukosten hade grabbarna sagostund medan jag stökade undan i köket, bäddade och tog ett varv med dammsugaren. Skönt att få det gjort, gaaaanska välbehövligt också!

Nu ska vi gå ut och promenera. Elias vill kolla om båtarna ligger kvar i sjön! Vad som händer resten av dagen vet vi inte riktigt, hoppas på en fortsatt bra och mysig Torsdag :-)

välja lugn före stress...

Idag när vi var ute och gick hamnade vi hemma hos Frida, min kära svägerska! (Det heter väl så när det är min brors sambo?) Hon bjöd på go-fika, och Elias trivs alltid som fisken i vattnet där.

Klockan tickade på och det blev middags-dags. Vi gick på ica och handlade, skyndade oss, för tanken var ju att vi skulle åka till Bobygda en sväng efter maten. Men nää... Vi beslutade att ta det imorgon istället. Vi gick hem, packade upp matkassarna, killarna lekte med bilar och jag lagade middag. Sen åt vi i lugn och ro, i vetskap om att vi inte behövde skynda oss iväg. Såå skönt. Lugnet före stressen, bra val :-)

När jag precis stökat undan middagen och disken kom min kusin Tom och hans flickvän som vi aldrig träffat förr. Jättetrevlig verkade hon! Gulliga 14-åringar!

Dom lekte med Elias och han var helt uppe i varv. Tokstolle! När dom hade gått var det dock läggningsdags. Även om han nog velat vara vaken och busa ett tag till...

Nu är det chill i soffan som gäller. Tidigare ikväll målade jag om lite smågrejer. Saker som inte passat in här hemma, som förhoppningsvis passar bättre nu - vita och fina.

Vi har även betalat alla räkningar (en dag innan löning, waahaow!) Känns himla skönt, och ändå har vi mysche päningar kvar. Äntligen lite balans i ekonomin! Och förhoppningsvis blir det bättre.

Nu fortsätter denna mysonsdag :-)

en blåsig, mysig onsdag...

Imorse fick vi sova till 8:00 för lilleman, det tackar vi för! Vi åt en mysfrukost och sedan tog vi det lugnt i soffan.

Mattias har varit iväg och fixat lite saker, så medan har jag och Elias lekt själva. Vi har även hunnit med en powernap och lunch.

Nu kommer Mattias alldeles strax hem. Då ska vi trotsa blåsvädret och ta en promenad med vagnen. Vi ska även handla på ica innan vi traskar hemåt. Middagen idag blir spagetti och köttfärssås, längesedan vi åt det faktiskt. Vanligaste vardagsmaten typ! Men ack så gott.

Efter maten måste vi åka till Bobygda och hämta hem Volvon. Så får Elias träffa sin farmor och farfar en sväng också :-)

en mycket bra eftermiddag...

Vilken bra eftermiddag och kväll. Arbetsdagen gick fort och bra, jobbade med Mia och pratade om allt mellan himmel och jord. Då går tiden fort...

Innan jobbet ringde även en person som jag hoppats/väntat skulle ringa. Och det lät väldigt positivt. Håller alla tummar och tår. Fast det var med en klump i magen jag åkte till jobbet... Ett litet samtal med chefen som jag gruvat mig för. Ett tråkigt och jobbigt beslut... Men det gick bra och hon förstod mig. Nu är det bara att vänta och se. Kanske går det att pussla ihop på något sätt?

Nåväl. Nu i efterhand känns allt bra! Men jag kan inte ropa hej ännu...

Efter jobbet åkte jag till norrvägen där en glad Elias satt i badet. Trodde han skulle vara nybadad och trött i pyjamasen när jag kom, redo att åka hem. Men icke, han hade sovit i 3 timmar på soffan idag. Tröttis! Antar att nattens dåliga sömn satt sina spår... Lillgubben. Så han ville bada ett tag till, han och mamma hade väldigt roligt där inne! Men sen hoppade vi i pyjamasen och åkte hem. Det blev nattning på en gång för lilleman, så nu håller vi tummarna för att han får sova bra inatt.

Nu på kvällen har jag som vanligt massor av energi. Iallafall i huvudet. Ögonen är väl rätt trötta... Har hållt på att flytta runt massa saker här hemma och provat nytt. Sånt som bara jag ser, hehe.

Fast snart är det dags att hoppa i säng, efter denna bra'a dag. Men det bästa är ändå att hela familjen är samlad igen. Ska bli så mysigt att få somna tätt intill Mattias igen. En hel vecka framåt :-)

en solig och fin tisdag...

Imorse vaknade jag 07:45. Gick upp och slog på teven, tände ljus och hoppade i myskläder!

Runt 8:30 kom Elias hit. Dags för pappa-vecka! Då gjorde vi frukost, sen myste vi i soffan med en bok. Lilleman är lite rosslig i andningen igen (förkylningsastma) så han hade inte sovit så bra, det märktes att han var lite trött imorse...

Men vid 10-tiden klädde vi på oss varmt och tog en promenad. Skönt med lite ny fräsch luft i lungorna! Vi stannade till vid en lekpark också så han fick "köra" i sin favoritbil där. Uppskattat :-)

Nu har vi precis ätit mellis, frukt-mellis. Jag ska snart skjuts lilleman till min mamma, så han får äta lunch där. Jag ska nämligen jobba ett em-pass, så Elias ska vara där tills jag slutat. Mysigt får dom det nog!

Sen ikväll när jag hämtat lilleman och låser upp dörren hemma, så är vi samlade hela familjen. Mattias kommer hem från Pajala ikväll :-)

13 jackor, ändå ingen?

Nu har jag rensat ur bland jackor och skor i hallen. Varför är man så fäst vid grejer och har så svårt att göra sig av med sånt? Det hänger fortfarande på tok för mycket jackor där, men jag kaaanske kommer använda den gröna nån gång. En vacker dag. Kanske...

Jag konstaterade att jag äger 13 jackor. Men ändå tycker jag aldrig att jag har någon fin att ta på mig när jag ska ut. Får inte ihop det?!

Nåväl, en del ratade jag. Men mina jackor tar fortfarande upp en tredjedel av krokarna, grabbarna är det mer ordning på! Lite annat skrot som hängde där försvann och korgarna rensade jag också ur. Så nu är det liiiiiite mer ordning där iallafall. Behövligt!

Garderoben där handdukarna, dukarna och påslakanen ligger fick sig också en omgång. Där i var det även kuddar, filtar, gardiner och annat som egentligen inte fick plats. Det var så överfullt så att utdragslådorna hade ramlat och låg på varandra. En enda röra! Ångest varje gång man öppnade...

Sen kom jag ju på att vi har en kökssoffa som står helt tom i köket. Perfekt förvaring under locket. Så där vek jag in alla filtar, gardiner, kuddar, kuddfodral osv. Nu är allt i ordning igen. Ingen ångest när man ska hämta en handduk! Ingen rädsla för att garderoben ska rasa ihop! Haha.

Nu kan jag lägga mig med gott samvete! Imorgon när jag vaknar kommer en mycket efterlängtad Elias hit :-)

jag är en kvällsmänniska...

Idag har jag haft en lugn och skön dag, helt ensam. Jag har bara gjort det jag känt för, längesedan jag bara ägnade mig åt mig själv... Jag har stickat, kollat på bra teveprogram, ätit glass och donat lite. LOVELY.

Nu ska jag ta en "lyxdusch". Dvs hårtvätt, hårinpackning, bodyscrub, en sväng med rakhyveln, bodylotion and so on!

Sen ska jag tända ljus och göra slut på lite energi. Jag får alltid så mycket energi när det blir mörkt. Jag är en kvällsmänniska helt enkelt.

Så när jag har duschat ska jag sätta igång favvo-listan på Spotify och köra igång med kvällens projekt: rensa ur bland alla våra (hundratals?) jackor och skor i hallen. Vi använder 1/3 av allt som trängs där... Jag ska även städa på Elias rum och i garderoben där vi har handdukar, dukar, påslakan osv.

Det blir en perfekt Måndagkväll :-)

tillbaka till 90-talet igår...

Kvällen hemma hos Carro igår var verkligen mysig, och en riktig resa tillbaka i tiden! Vi sov ofta över hos varandra när vi var mindre (trots att det var några meter mellan våra hus) och det var riktigt roligt att få uppleva det som 22-åringar - trots att vi fortfarande bor nära! Jag menar, hur ofta har man sleepovers nuförtiden? Allt för sällan...

Vi gjorde tacos, låg i soffan, åt godis, tittade på filmer, skrattade och pratade tills vi tillslut somnade.

En av filmerna vi såg var 10 things i hate about you. Hundra år sedan man såg den??! Verkligen 90-talskänsla!

Imorse klev vi upp tidigt, Carro skulle till sin praktik och jag åkte hem till soffan. Tanken var att jag skulle somna om, men jag var ju piggelin jag.

Låg och kollade på teve, åt frukost och stickade på halsduken istället. Den har passerat grytlapp-stadiet nu iallafall, hehe...

Nu ska jag göra något av dagen! Väntar på ett telefonnummer, sen ska jag ringa ett samtal och hålla tummarna. Men först ska jag nog promenera till RK och kika lite :-)

fått lite bra saker gjorda...

Hemma hos Mattias och Frida blev jag bjuden på go-fika! Mamma och pappa var också där, trevligt trevligt.

Jag fick även mitt CV färdigskrivet, igenomkollat, ivägskickat och utskrivet. Känns bra! Så glad att jag fick komma dit och göra det. Och att Frida engagerade sig så mycket och hjälpte mig på traven!

När det var klart åkte jag och handlade. Jag och Carro ska ju ha tacosmys och sleepover ikväll. Som förr i tiden, mysigt :-)

Nu ska jag ta det lugnt ett tag bara. Sticka lite på halsduken (haha) och kika på teve. Men jag får inte glömma tvätten som ligger klar i maskinen, bäst att hänga den på en gång!

Bra Söndag :-)

"ofrivillig övernattning"...

Igår efter arbetsdagen (som var ganska hektisk) så åkte jag till mormor. Hon bjöd på middag och jag hade med mig en tårta till efterrätt.

Så hela kvällen spenderade jag där med mormor och kusin Frida. Roligt som alltid. Antingen skrattar vi tills vi grinar, eller så grinar vi tills vi skrattar. Älskar att vara där med dom!

Jag hade inte planerat att sova där, kände att jag ville hem och fixa med lite grejer. Men dom lyckades övertala mig... Fast det är jag glad för! Det är så mysigt och avkopplande att sova där. Man kommer hem med 100% energi efteråt.

Nu är jag hemma igen och har precis kört igång en tvättmaskin. Sen ska jag till brorsan och Frida och låna deras dator. Vi har inte Word, och jag behöver uppdatera mitt CV. Japp, det är dags att ta tag i ett och annat nu...

Men först ska jag sticka lite. Ja - ni hörde rätt. Jag håller på att sticka en liten halsduk till lilleman. Det var hundra år sedan jag stickade, fast det går sakta men säkert framåt. Känner mig som mormor :-)

en kopp kaffe, mmm...

Godmorgon Lördag! Imorse ringde klockan 07:00, tanken var dock att jag skulle snooza en timme till. Meeen jag var så fruktansvärt kaffesugen så jag tassade upp och kokade kaffe istället.

Så nu har jag myst i soffan ett tag med en god kopp och vaknat till liv ordentligt.

Idag ska jag jobba mellan 10-16. Jag ska jobba med Sarah för första gången på väääldigt, väldigt länge! Så det blir trevligt.

Vad som händer efter jobbet vet jag inte. Vi får se helt enkelt. Men PS: jag är mycket gladare idag ;-)

att låta tårarna spruta...

Efter en otroligt mysig kväll med tacos, äppelpaj, kaffe, tända ljus och hockey hos mamma och pappa är det snart dags att hoppa i sängen.

Ringde nyss och väckte hjärtat i Pajala, ooops, men jag behövde bubbla ur mig lite saker, och 5 minuter räckte för att få allt att kännas bättre... <3

Nu ska jag krypa ner under täcket, tända ett ljus bredvid sängen och kanske gråta en skvätt. Inte för att jag är ledsen eller har något att gråta för. Men det är på tok för länge sedan jag fällde en tår. Flera veckor sedan? Kanske månader? Det är ett tecken på att jag varit "stark" för länge... Det rinner över snart, väldigt snart, känner jag. Då är det väldigt bra att planera in en gråt-kväll så att det inte inträffar vi något annat, kanske opassande, tillfälle.

Dags att släppa kraven och spärrarna, lätta på trycket och tömma kroppen på tårar. Det funkar för mig! Jag mår alltid så himla mycket bättre efteråt.

Det låter kanske galet. Men prova själv! Tillåt dig att tänka på allt du blir ledsen av, låt tårarna spruta, tyck synd om dig själv, ha en nässpray i närheten, tyck att allt är piss, grina tills ögonen svider... Sen kommer du att känna att allt bara rinner av dig! Tårarna är slut, och kvar finns bara det glada. Du kommer nästan att skratta åt dig själv där du ligger, alldeles blöt och söndergråten, och inte minnas varför du känt dig nere. Världens bästa må-bra-tips!

Så nu ska jag hoppa i säng och tokgrina tills jag somnar. Så imorgon ska jag vara utvilad, vara tom på tårar och känna en enorm glädje till allt :-)

lite eftermiddagsshopping...

Idag efter att jag pussat Elias hejdå mötte jag upp min moster och kusin på Jambo. Moster bjöd på fika, himla gott och mysigt.

Efter fikat blev det lite shopping för min del. Två presenter (det är två födelsedagar som närmar sig), en ny väska till mig själv, ett väggord och en vit trälåda. Lite Fredagslyx sådär :-)

Väggordet "Bon Appetit" hamnade på en av köksluckorna, och trälådan får stå i köksfönstret. Kul med nytt!

Nu ska jag ta en varm dusch och tvätta håret. Sen ska jag plocka lite här hemma innan jag beger mig upp till Norrvägen. Det är Modo-Brynäs på teven ikväll, så det blir en riktig myskväll hos mor och far :-)

det är något speciellt...

Fredag, sköna Fredag. Det är något speciellt med dessa dagar. Vare sig man är ledig, jobbar eller ska jobba helg (som i mitt fall). Det är en stämning i luften och bland alla människor; FREDAGSMYS!

Idag fick jag lite sovmorgon, lilleman vaknade runt 7-tiden, men bäddade ner sig tätt intill mig och somnade om i en timme till. Lovely!

Vi klev upp och myste framför teven. Sen gjorde vi en grötfrukost. När vi hade ätit upp och jag hade fått i mig kaffe tappade vi upp en härligt skumbad. Fredagslyx :-)

Nu är Tompa här och leker med Elias. Snart är det dags för lunch, och sen ska vi åka till stan och träffa lillemannens mamma. Kommer bli tomt här hemma nu i några dagar...

Jag ska sedan luncha med moster och kusin, samt uträtta lite ärenden. Till kvällen blir det hockey-mys :-)

nya ljuslyktor i fönstret...

Två nya ljuslyktor har fått flytta in i köksfönstret. Jag är helt såld på ljuslyktor, speciellt på hösten :-)

en härlig torsdagskväll...

Efter middagen klädde jag och lilleman på oss och gick till brorsan och Frida. Fridas syster Anna var också där, och jag tror att Elias blev lite kär i henne. Vi fikade lite och sen klädde vi på oss igen.

Frida följde med oss på en skön kvällsrunda runt Forsa. Härligt med frisk luft innan man ska sova!

När vi kom in busade vi i soffan, sen ville Elias självmant gå och byta blöja, hoppa i pyjamasen och sova. Han är väl trött efter två dagar på dagis, gofisen!

Själv har jag vikt lite tvätt och tänt ljus runt om i huset. Myspys framför teven...

Ska nog lägga mig och läsa :-)

en grå och vanlig dag...

Torsdag! Redan? Imorse vaknade jag innan lilleman och lyckades smyga upp utan att han vaknade. Han sov enda till 07:20, så när han vaknade var det bara att hoppa i kläderna och åka till dagiset så han hann med frukosten där!

När vi kom dit kom fyra barn och mötte honom i hallen. "Liiiiias" skrek dom och kramade honom. Såg så himla gulligt ut. Inga problem att säga hejdå heller, så det var med lätta glada steg jag lämnade dagiset :-)

När jag kom hem igen åt jag frukost, sen promenerade jag till Carro. Blev bjuden på té och sen åkte vi till Dakapo. Fyndade bland annat två ljuslyktor! Visar bild sen.

Innan det var dags att hämta Elias hann jag även dammsuga och förbereda middagen.

Precis när vi skulle åka hem från dagiset så bajsade lilleman ner sig, så det var bara att klä av sig igen och byta blöja! När vi äntligen kom hem åt vi mellis med Carro. Fruktdryck, äpple, macka och kaffe/té till oss vuxna - mmm!

Nu har vi nyss ätit middag, jag och lilleman. Jag gjorde en köttfärsgratäng med potatisskivor och keso. Blev faktiskt helt OK! Disken är undandiskad och nu myser vi framför teven.

Vi ska nog ta en promenad också innan vi gör kväll. Mysig dag :-)

brynäs förlooooorade...

Nu säger jag som Elias brukar säga: "USCH"... Brynäs förlorade stort ikväll, inte roligt. Men det är bara att komma igen!

Innan matchen började hann vi med en 30 minuters promenad med Carro. Härlig och höstig luft.

Annars då? Jag är trött trött trött. Tror det är vädret och att de mörka eftermiddagarna som spökar. Lite solsken skulle faktiskt inte skada! Vi får drömma om solen och hålla tummarna, så kanske vi vaknar till en fin dag imorgon...

Då är det dagis mellan 8-14 som gäller igen. Så jag tror jag gör som den snarkande lille herren i rummet bredvid. Kryper ner under täcket :-)

dagen har gått fooort...

Jag har inte hunnit med allt som jag tänkte idag... Bytte iallafall sängkläder, dammade och tvättade. Dammsugningen tar jag imorgon!

Istället följde jag med Frida till RK. Fyndade bland annat en kudde (ska tvätta överdraget, men den ska få ligga på sängen sen), massa glas och lite annat.

Sedan var klockan så pass mycket att det var dags att hämta Elias på dagis. Frida följde med hon också. Lilleman satt och läste bok med fröken när vi kom, men han vart glad och ville följa med oss hem.

Vi åkte till Frida och fikade efter dagis, mmm! När det var dags att åka hem och göra middag ville inte Elias följa med, men efter mycket om och men kom vi ut till bilen.

Han åt som ett monster! Makaroner och skinksås med ärtor. Jag fyllde tallriken, och han lämnade bara pyttelite. Han hade ätit bra på dagis också. Stora killar behöver mycket energi dom :-)

Nu har jag diskat undan. Elias springer runt och busar. Öppnar alla skåp, pillar och donar. Det bara lyser BUS i ögonen på honom!

Snart ska vi ta en promenad med Carolin. Det gör nog susen mot mitt trötta huvud... Sedan ska vi kolla på hockey med Frida. Myspys :-)

nu ska jag sätta fart här...

Imorse ringde klockan 06:30, jag försökte smyga upp och låta Elias sova en stund till. Men jag hann bara till köket så hör jag små fötter tassa på golvet bakom mig!

Medan jag gjorde mig i ordning låg han i soffan med täcke, drack fruktsoppa och kollade på barnprogram. Mys!

Sedan var det dags att åka till dagis. Han blev alldeles lycklig när han insåg vart vi hade hamnat. Han vinkade glatt hejdå, så det kändes bra! Kul att få leka med kompisarna igen.

På lillemans hylla låg även hans kort från fotograferingen. Fina, fina Elias!

När jag kom hem åt jag frukost, sen åkte jag till mamma och drack kaffe med henne. Mysigt på altanen! Regnet mot rutorna, gott kaffe, tända ljus och värme...

Tog hem en vägglampa därifrån också, perfekt i hallen där det är så himla mörkt. Vet inte hur fin den är direkt... Men den får vara där tills (eller OM) jag hittar något bättre!

Nu är jag hemma igen och ska sätta lite fart. Byta sängkläder, damma, dammsuga och tvätta. Känns extra bra när det är ruskväder ute :-)

ny ljuslykta till fönstret...

Jag var bara tvungen att gå förbi kiosken och köpa en ljuslykta idag. Carro har en sådan, och jag köpte en till farmor igår. Dom lyser så fint, så jag ville ju också ha en. Och för 29 kronor så blev den min.

Lyser så mysigt i köksfönstret nu. Tillsammans med nya blomman, nya gardinerna och nya möbleringen!

Älskar nytt och förändringar :-)

en riktigt höstig kväll...

Idag efter middagen och diskstöket så klädde vi på oss och tog en kvällspromenad. FlodinFrida kom och gjorde oss sällskap efter vägen, trevligt tyckte både jag och lilleman!

Hon följde med oss hem efter promenaden. Skönt att komma in i värmen! Elias tog ett skumbad och godtog faktiskt att det bara blev ett snabbt bad. Annars brukar han vilja bada länge, länge.

Efter badet blev det pyjamas- och vällingmys i soffan för lilleman. Mysigt att gosa med Frida ju!!! Jag och Frida drack té, riktigt höstigt och mysigt.

Elias somnade relativt fort. Tror han längtar till dagis imorgon! Frida gick hem för ett tag sedan, så nu sitter jag själv här i soffan och myser.

Ska strax ta en dusch, sen ska nog även jag göra kväll. Jag är riiiiiktigt trött, och vi ska ju som sagt upp tidigt imorgon. BRA TISDAG, förutom att Mattias befinner sig i Pajala... Men än går det ingen nöd på oss här hemma ;-)

bra eftermiddag också...

Det har varit en bra eftermiddag också! Vi åkte som sagt in till stan efter lunch för att handla på Maxi.

Där blev vi ett bra tag, tur det finns bananer till barnen! Förutom att handla till kylskåpet så köpte jag en blomma till köksfönstret, som Elias tyckte var ful. "Usch" sa han och tyckte att jag skulle ta en annan. Men där gav jag mig inte... Haha, gopluppen! När vi hade handlat klart åkte vi till min mormor och fikade. Gott och mysigt...

På vägen hem svängde vi in på RK också. Hittade ett par perfekta och gudomligt sköna jeans för 20 kr. Lovely!

Nu tittar vi på Svampbob, men ska strax äta middag. Sen ska vi nog ta en promenad med vagnen. Ska höra om Carro kanske vill följa! Ikväll blir det en tidig kväll för oss båda, dagis väntar för lilleman imorgon, och för mig blir det en städdag :-)

en skön förmiddag inne...

Sitter vid köksbordet just nu och väntar på att kaffet ska bli klart, behöver piggas upp!!

Elias sussar sött i sin säng efter några timmar med innelek. Vi har även vikt tvätt tillsammans, hängt en ny och haft fruktstund framför teven. En alldeles lagom förmiddag, även om jag är trött...

När lilleman vaknar ska vi äta lunch; pasta- och köttfärsgratäng. Därefter ska vi hämta upp mamma och åka till Maxi för att fylla upp kylskåpet lite.

Hoppas på en lika skön eftermiddag :-)

vilket mys-rusk-väder...

Ruskigt ute och mysigt inne! Imorse slog vi upp ögonen strax innan 7, allihopa. Vi klädde på oss och sprang ut till bilen. Vi skulle skjutsa Mattias till hans jobb och pussas hejdå eftersom han åker till Pajala idag.

Jag och Elias åkte sedan hemåt i ruskvädret. 0 grader och snöblandat regn piskade mot rutorna. Glad att vi har fått på vinterdäcken...

Väl hemma åt vi frukost och nu har vi haft morgonmys framför teven. Nu ska vi leka på lillens rum, men först måste vi byta en bajsis känner jag!

Idag håller vi oss inomhus. Fast mitt på dagen måste vi åka till Maxi och handla lite. Annars blir det bara innemys :-)

rolig dag på bortaplan...

Idag har vi nästan inte varit hemma nånting. Efter Buspalatset var vi hemma en snabbis bara. Killarna sov middag och jag hann byta gardiner i köket.

Sedan promenerade jag och Elias till min farmor och farfar medan Mattias åkte till Bobygda.

Där blev vi bjudna på god mat, jag och lilleman. Farmor fick en fin ljuslykta och en krukväxt av oss. Elias lekte på som vanligt där, fick en massa nycklar att dona med.

När det var dags för kaffe och fika kom även Mattias, pappa, brorsan och Frida. Lilleman körde med oss allihopa. Han tryckte in oss i ett litet rum och placerade ut oss på olika stället. Pekade och nöjde sig inte förens vi ställde oss där han ville, haha!

Innan vi åkte hem följde vi med Frida och Mattias hem. Pojkarna spelade tevespel medan Elias och Frida låg i deras säng och tittade på Bamse. Myspys!

När vi kom hem somnade lillen på en gång. Vi vuxna myser i soffan med tända ljus!

Men nu ska vi packa Mattias väska... Imorgon börjas det igen, efter tre veckors ledighet. Han åker till Pajala i en vecka. Tur för mig att jag har Elias hemma tills på Fredag. Och att jag jobbar på Lördag. Så det blir inte sååå många dagar jag blir själv. Jag överlever nog :-)

nya gardiner i köket...

Idag när vi ändå var i stan passade jag på att köpa nya gardiner till köket. Det blev ett par beige-rutiga från A&H.

Jag har precis likadana i sovrummet, fast dom är vita. 219 kronor/paret, inte så farligt dyrt...

Jag gillar att dom är halvt genomskinliga, så att dom ser likadan ut på framsidan och baksidan. Man vill ju att det ska vara lika fint på utsidan som insidan av fönstret ju!

Det är jättesvårt att få rätt färg på bild. När jag knäpper långt ifrån så ser dom så hiiiiimla mörk ut. I verkligheten är dom iallafall beige åt det gråa/ljusa hållet, och jag fullkomligt älskar dom. Höstig och mysigt :-)

busig dag på buspalatset...

Vilken rolig dag vi har haft, oj oj. Runt 11-tiden kom "Kaah" (Carro) hit till oss, då gjorde vi oss redo och åkte till Buspalatset.

Som vi har busat! Elias var inte still en sekund tror jag. Inte ens fikat var intressant...

Han var inte så intresserad av andra barn heller, utan han ville helst utforska allt på egen hand. Klättra, springa, krypa och hoppa! Städa gjorde han också. Bollarna skulle vara i bollhavet och ingen annanstans! Daa... Han hade fullt sjå med att springa runt och samla ihop bollar som andra barn hade kastat ut, haha góplupp!

Det var så roligt att se hur han trivdes och hade kul kul kul :-)

När det var dags för lunch promenerade vi till Mcdonalds och lyxade till det med hamburgare!

På vägen hem somnade en totalt slutkörd liten herre i bilen. När vi kom hem vaknade han till, men nu sover han i sängen igen. Jobbigt att busa ju!!!

När killarna har vaknat ska jag och Elias ta en promenad till min farmor och farfar. Farmor fyller år idag så vi ska dit och äta mat, med en blomma. Mattias ska till Bobygda och hämta hem allt älgkött. Mums!

En himla mysig dag har vi haft :-)

skönt att få ordning igen...

Hemma igen! Det är absolut mysigt och skönt att vara hos lillens farmor och farfar: god mat, avslappnat, trevligt umgänge och annat bra (fick tex. på vinterdäcken idag tack vare svärfar). MEN, det är lovely att komma hem också!

Packa upp, slänga in en tvätt, bada lilleman, duscha osv. Har även kokat nappflaska/nappar, klippt lillemans naglar (eller klor? Haha) och stoppat ner blomskotten (som äntligen fått rötter) i en fin blomkruka med jord. Hoppas att den fina växten tar sig fort!

Ikväll blir det bara mys. Jag ska väl hänga en tvätt, men sen blir det soffläge! Är ganska trött. Har haft ont i magen och ryggen hela dagen, så all energi har gått åt till att INTE fokusera på det onda...

En trevlig och ledig helg har vi haft. Men nu laddar vi för en ny fräsch vecka och lite rutiner!

Mattias åker till Pajala och jobbar på Tisdag, lilleman ska på dagis Ons-Tors och i slutet av veckan ska även jag jobba lite. Hoppas på en bra vecka :-)

lördagsmys i bobygda...

Kvällen och natten spenderar vi i Bobygda hos svärföräldrarna, föräldrarna, farföräldrarna och allt vad dom är! Mattias faster + gubbe är också här och hälsar på. Så vi har ätit god mat, fikat, haft det trevligt och busat med lilleman!

Vi har lekt kurragömma, hundar, prinsessa (Elias hade min rosa blus på sig, som blev en alldeles ypperlig klänning!) och en massa annat!

Nu är det lördagsmys med lite gotta, teve och soffhäng. Elias ligger uppe i en spjälsäng och sussar sött. Sen när vi går och lägger oss så får han komma och sova mellan oss i stora dubbelsängen som vi alltid ockuperar när vi sover över här ;-)

Brynäs vann sin match ikväll och är nu i serieledning! Fint som satan!

Snart ska vi kika på en film här, bara jag får tyst på svärmora!!! :-)

nytt i köket, tillfälligt...

Inatt när jag inte kunde sova så bytte jag gardiner och donade i köket. Normalt att byta gardiner kl. 01:30 va?

Jag är sådäääär nöjd. Jag vill ha nya gardiner! Jag tröttnade på hissgardinen (som inte var lika bred som fönstret ens) och dom jag satte upp nu är alldeles för vita...

Jag har kikat runt lite och har fastnat för ett par beiga randiga öljettlängder som jag tror skulle passa fint till kökssoffan och tapeten.

Vi får se om jag gör en beställning :-)

mys hos farmor/farfar...

Idag efter frukosten (ääälskar våra långa, mysiga och goda helgfrukostar) så klädde vi på oss och gick ut på en promenad alla tre. Till slut hamnade vi uppe hos min farmor och farfar.

Elias kände sig hemma där direkt, trots att det är långt mellan gångerna han är där. Han sprang direkt till skåpet där dom har leksaker. Och mindes alla häftiga knappar som gör så att köksskåpen hissas ner. Wow... tycker lilleman!

Vi fick gofika och hade det trevligt. Det är så mysigt där, farmor har himla bra inredningsstil trots att hon är över 70 år! Massa saker som jag gillar. Mycket vitt, svart, murgrönor och fina ljuslyktor! Det kanske är därifrån jag har fått min passion för inredning? Inte är det då från mormor iallafall, haha ;-)

När vi promenerade hem somnade Elias i vagnen. Älskar den nya! Den förra kunde han bara sitta i, den har har fyra olika lägen. Och just nu sussar han sött i liggläge med en gosig filt utanför dörren!

Den stora killen sover också, men när dom vaknar, som säkert är alldeles snart, så ska vi äta lunch.

Härlig Lördag so far :-)

en trevlig spelkväll här...

Nu är lilla familjen samlad igen! Efter att jag och Mattias varit i stan och storhandlat kom lilla góhjärtat hit. Lagom tills det var tacosmys :-)

Kvällen började hos Carro och Hannes. Vi försökte kolla på film, men lilleman var på bushumör så det gick inget vidare, haha. Filmkvällen sköts upp. Och godisskålen gömdes för Elias! Han verkade kunna proppa i sig allting, lilla godisråttan!

Istället promenerade vi hem till oss, alla fem. Det var läggdags för lillen, och han somnade nästan direkt. Trots allt Fredags-gotta...

Vi vuxna tog plats vid köksbordet och spelade spel. Alltid lika kul, och alltid lika mycket skratt.

Nu på natten har jag fått överskottsenergi, passande... NOT. Har diskat undan, plockat och möblerat om i köket. Vet inte om jag är direkt nöjd. Bordet har fått snurra på sig och står med en långsida mot kökssoffan, två stolar har fått flytta undan. Vi får se imorgon vid frukost om vi är nöjda. Och om Elias är nöjd. Han märker direkt om det är något nytt eller annorlunda här hemma!

Nu ska jag försöka bli trött jag med. Pojkarna sover för fullt. Tror jag ska lägga mig här på soffan och läsa tills ögonen blir tunga. Förhoppningsvis hinner jag flytta mig till sängen!

Imorgon väntar en ledig mysdag tillsammans. Hoppas på finväder så vi kan gå långpromenad :-)

fantastisk hockeymatch...

Wow! Vilken rolig match vi fick se igår! Brynäs vann med 3-2, men avgjorde först i de sista minuterna, så det var rejält spännande. Vi kostade på oss bra sittplatser, alldeles i närheten av mammas och pappas "egna" plats. Dom har lagt ut ett gäng tusenlappar och köpt stolar som är deras under hela året. Avis...

Idag vakna jag av att Mattias hade gjort kaffe. Sen ringde vi hit Carro. Vi ska hem till dom ikväll och titta på film och Fredagsmysa. Men dom har tvättstuga inbokad ikväll också, så för att underlätta så fick hon komma hit och tvätta en maskin.

Efteråt tog jag och Mattias en kort-prommis. Skönt med lite luft. Nu ska jag hoppa in i duschen. Mitt hår skriker efter schampo och hårinpackning...

I eftermiddag blir det tacosmys! Sen kommer Elias hit. Saknar góhjärtat. Kvällen spenderar vi som sagt hos Carro och Hannes. Elias gillar att vara där, sist han var där så ändrade han om lite i deras sovrum ;-)

gjort en höst/vinterkrans...

Imorse tog både jag och hjärtat en behövlig sovmorgon. Carro ringde och väckte oss, och vips så satt hon i vårt kök. Då var vi ju tvungna att gå upp... Haha.

Efter kaffe och mackor så klädde vi på oss och åkte till skogen. När vi kom hem hade vi tagit med oss halva skogen för att kunna göra kransar.

Som vanligt tror vi att det ska vara roligt och enkelt. Men det slutar nästa alltid med att vi bråkar och vill ha ihjäl varandra, hehe.

Mattias låg ute i soffan på uteplatsen och bara skrattade åt oss. Men efter mycket om och men så fick vi ihop en varsin "krans" som iallafall få duga... Till jul så tänkte jag piffa upp den med röda band.

Nu ska jag och hjärtat göra oss iordning. Vi är bjuden på mat hos mamma och pappa, sen åker vi med dom ner till Gävle och kollar på Brynäs :-)

skönt med två soffor...

Ikväll har det varit skönt med två soffar. Vi har legat som två utslagna hjältar i varsin soffa och bara latat oss. Gubben min fick skjuta två älgar idag, en kalv och en ko. Glad för hans skull. Det tar på krafterna att vara jägare!

För min del tog energin slut precis efter att jag städat badrummet och diskat undan. Inte en gnutta ork fanns kvar...

Tur att hjärtat kom hem med nässpray, starka alvedoner och lite kuckelimuckmedicin!

Snart ska vi förflytta oss till sängen. Jag behöver en djup sammanhängande sömn känner jag, så att jag kanske kan vakna pigg imorgon. Älgjakten tog slut idag, dom har redan skjutit det antalet älgar dom får, så imorgon får jag ha Mattias här hemma som sällskap. Aldrig fel! Dessutom väntar en tripp till Gävle på kvällen. Äntligen live-hockey :-)

precis vad jag behövde...

Hugaligen... Jo det är en förkylning på G här, det känns. Jag har försökt att varva nytta med vila idag, men det har blivit mest vila.

Låg i soffan 3 timmar. Slängde in en tvätt. Låg i soffan 1 timme. Dammsög lägenheten. Slumrade till på soffan igen. Hängde tvätten. Och precis när jag var klar och tänkte återgå till vilan igen så fick jag besök.

Det var precis vad jag behövde! Några som kom hit och tvingade mig att koka kaffe. Annars hade jag aldrig blivit människa idag... Brorsans flickvän Frida och hennes syster Anna kom hit. Trevligt! Och gött med lite kaffe.

Nu känner jag mig därför lite piggare. Ska passa på att diska undan och städa badrummet innan koffeinet går ur kroppen!

Resten av kvällen blir jag nog soffliggandes, tråkigt men sant. Hoppas duktiga älgjägaren min får mig på piggare humör :-)

uppe innan tuppen idag...

Imorse vaknade vi tidigt här på Frejavägen. Mattias skulle till skogen och jaga älg, själv hade jag ju en härlig tid hos tandläkaren 07:15.

Jag har aldrig haft något hål i hela mitt liv. Och det hade jag väl inte nu heller. Men hon kunde se en liiiiten antydning till karies på en av mina visdomständer som håller på att kika upp. Hjälp!!! Så efter besöket, som såg bra ut i övrigt, blev jag skrämd och handlade på mig lite bra saker till tänderna...

Innan jag åkte hem passade jag på att handla på Hemköp. Vet inte om jag varit och handlat så tidigt som kl. 07:45 förut? Haha, lite mysigt var det.

Unnade mig en ny blomma till köksbordet också. En Cyklamen, eftersom jag var så glad för att det inte var några fel på tänderna och som ett tack till mig själv som har tandvårdsavtal...

Väl hemma gjorde jag go-frukost, mmm. Nu ligger jag och tittar på tv. Börjar bli förkyld, har ont i kroppen och snorar. Inte igen??! Nåväl, jag får ligga här ett tag och piggna på mig och samla energi.

Idag ska jag nämligen dammsuga, städa badrummet och tvätta två omgångar med tvätt. Får ta det i ett lugnt tempo så ska det nog gå bra :-)

en hel dag i älgskogen...

Idag har jag varit med hjärtat på älgjakt hela dagen. Burr vilket väder... Blåsigt och regnigt till och från. Ingen älg fick han skjuta heller. Men det var rätt mysigt och spännande ändå. Dom andra grabbarna/gubbarna sköt 3 stycken.

Jag lyckades även somna mitt på det blåsigaste kalhygget. En hel timme slumrade jag till, inlindad i en presenning med filtar, hehe.

Det var overkligt skönt att komma hem. In i värmen, tända ljus, tvätta och duscha av sig all eld-och-skogslukt. Kändes lyxigt efter en hel dag i skogen! Sen åkte myskläderna på, mmm.

Mattias överträffade även sig själv genom att vika ren tvätt medan jag diskade. Helt otroligt! Det har nog inte hänt på 1,5 år... Haha!

Nu är vi uppe på Norrvägen och tittar på hockey. Mamma och pappa är som vanligt på plats i Gävle. Vi köpte med oss en pizza som vi delade framför första perioden. Gött serru!

Jag är himla trött, så direkt efter matchen ska jag hem och sova. Jag har nämligen en rolig tandläkartid kl. 07:15 imorgon. TREVLIGT?!! Slår vad om att dom hittar något hål, jag som aldrig har haft det förr, bara för att förstöra dagen ytterligare ;-)

lite nytt & fint till hemmet...

Idag har jag fyndat mycket. Bla. vagnen till lilleman ju. Och på en loppis i stan köpte jag en svart/grå bricka som står på bordet i vardagsrummet.

På A&H blev det en vit bricka till "bordet" jag målade igår. Även små gulliga ljushus/lyktor. Vi gick på Kjelles också, där en söt blomma fick följa med hem :-)

ny vagn till lillemannen...

Jag köpte en ny vagn till Elias idag. Jättefin! Hans andra sittvagn är ingen skönhet direkt...

Köpte den på RK för endast 100 kronor! Ett sjuhelsikes kap! Är riktigt nöjd.

Skönare, finare, mysigare och större förvaring under än den förra skruttvagnen. Får inviga den till helgen :-)

dagisfotografering idag...

Imorse vaknade Elias tidigt, när Mattias skulle iväg på älgjakten. Som tur var ville ha gosa lite i sängen, så några minuter extra under täcket blev det!

Efter frukost åkte vi till dagis där det var dagisfotografering idag. Lilleman var snygg i skjorta, jeans och liten tuppkam! Tror han skötte sig bra. Inga protester och inget grin, fort gick det dessutom. Stora killen!

Efter fotograferingen åkte vi till Carro. Hon fick en stor kram när vi kom, sen busade han lite där innan vi åkte till stan.

Vi fikade på mitt jobb. Elias åt en stooor macka, massa tomatskivor och en halv chokladboll. Gofika!

Vi kikade även in på en loppis och A&H/Kjelles. Visar fynden snart! Sedan var det dags att åka hem med lilleman till mamman.

Jag och Carro åkte till RK. Jag skulle lämna in alla loppisgrejer som blev över, skönt att ha det gjort... Sen for vi hem till henne en stund.

Nu är jag hemma och funderar på vad fasen jag ska äta till middag!? Såå tråkigt att vara själv, och ännu tråkigare att laga mat till sig själv. Vi får se vad det blir...

Resten av dagen blir lugn. Ska tvätta håret nu, har världens fetaste hår tror jag, hua. Sen lägger jag mig nog i soffan och läser lite :-)

pussat på goooofisen...

Mysigt att få pussa på gofisen som kom hem från Bobygda idag. Ja, både den lilla och den stora killen!

Jag tänkte "öva" med Elias framför kameran inför dagisfotograferingen. Eller jag frågade om "han kunde flina när jag knäpper kort, som han ska göra imorgon på dagis".

Johejdu... Haha. Han fick nå ryck och bara tokskratta och skakade på huvudet. Hela tiden gjorde han så, hann få med en liiiiten del på film med.

Tokis! Vi får se hur det går imorgon!

Just nu har vi soffmys här hemma. Jag gjorde varma mackor som vi åt med lite bladspenat. Mmm! Men nu börjar ögonen grusa, så det blir nog hopp i säng snart :-)

en mycket bra söndag...

Vilken dag! Loppisen gick bra, även fast det inte var så mycket folk där... Jag ville bli av med så mycket som möjligt och hade nästan bara satt 5:- 10:- 15:- på allting. Och sålde gjorde jag! 650 kronor fick jag in, på skitsaker enligt mig. Härligt...

Jag gjorde även lite fynd där: en grå lång kofta, en blus, jeansleggings, grått ljushus och fina burkar som en tjej där hade gjort själv. På en av burkarna var det en gammal Saab, den var jag ju bara tvungen att köpa för att hedra vår egen "älskade" Saab... Allt detta blev 95 kronor tillsammans. Fynd!

När jag kom hem kom lillebror och Frida hit på kaffe. Dom stannade länge, så Elias och Mattias hann också komma hem. Lek, bus, bad och mys!

Nu sover lilleman och jag ska hänga en tvätt. Sen ska vi vuxna också sova. Mattias är ju mitt uppe i älgjaktsveckan och Elias har dagisfotografering imorgon!

Just ja, gjorde ett "bord" av en gammal trägrej idag också :-)




nu kan loppisen börja...

Redo för loppis!!! Väntar bara på att min moster ska komma med kaffet så att jag blir människa någon gång... Annars lär jag skrämma bort alla kunder med mina trötta ögon ;-)

Kom och fynda vetja, förutom mitt bord så finns här 12 bord till med massa fina saker!

nu är det lördagsmys här...

Arbetsdagen gick bra! Härligt att träffa goa jänterna igen, har ju varit vääääldigt långledig nu ett tag. När jag hade slutat åkte jag raka vägen hem och packade in alla loppisgrejer i bilen.

Vi har varit på Folketshus och gjort i ordning allt inför loppisen imorgon. Så himla skönt. Allt är uppställt, prismärkt och jag har fixat en växelkassa. Nu hoppas vi bara att jag får iväg så mycket som möjligt. Ser verkligen fram emot morgondagen. Jag har bordet bredvid mostra min, det blir inte så mycket bättre än så!

Nu är jag hemma och har Lördagsmys delux. Skitväder ut, tända ljus, godiset kvar från igår och härligt trött i kroppen.

Jag ska snart ta en dusch och bädda ner mig i soffan med en bok :-)

Bjuder på en bild på nya hårfärgen;

belöning efter lite slit...

Nu är alla loppisgrejer prismärkta och står nedpackade i Elias rum. Passar på att tjuva det utrymmet när lilleman sover hos farmor och farfar!

Jag har även rensat ur min garderob och fått lite ordning där, skön känsla! När jag var klar med det slängde jag in en ny färg i håret (lite mörkare) och medan den verkade så diskade jag undan. Eftermiddagen har gått i ett... Därför är det extra gott med godis och nötter nu framför teven, mmm!

FREDAGSMYS!

så var det fredag igen...

Friday! En solig och bra dag. Imorse fick pappan sovmorgon medan jag och Elias gick upp och åt gofrukost. Sen bäddade vi ner oss med hans täcke på kökssoffan. Aningen hårt tyckte jag, men mysigt tyckte lilleman!

Mitt på dagen åkte pojkarna till Bobygda. Dom ska sova där i helgen, älgjakten börjar imorgon så i en vecka framöver är jag inte särskilt intressant och viktig för sambon ;-)

Själv är jag fullbokad i helgen. Jobb imorgon, fixa inför loppisen på kvällen och på söndag ska jag förhoppningsvis få lite sålt.

Så ikväll ska jag bara ta det lugnt och mysa. Jag och mamma var till Maxi och handlade idag, så en liten godispåse fick följa med hem. Även ett par vinterstövlar till Elias!

Innan jag åkte hem från stan drack jag kaffe med mamma och pappa. Ragge (mammas älskade katt) var himla mysig med mig. Det brukar han inte, men han hade väl glömt bort att jag skrämde honom när jag var yngre så att han nästan flög upp i taket.... Hmmm.

Nu ska jag rensa ur bland mina kläder, och kanske färga håret :-)

stavfel och ordfel...

*Menade självklart att jag kokade stuvade makaroner till hela Forsa IGÅR, i förra inlägget. Det är inte alltid så lätt att skriva rätt ;-)

firat kanelbullens dag...

Idag har det varit kanelbullens dag, och det har vi minsann firat. På eftermiddagen var vi bjudna till min mormor på nybakade bullar (dom godaste jag vet) och kaffe. Elias lekte med mina kusiner och smaskade bulle han också. Tittade även på kort sen jag var lika gammal som Elias.

När vi kom hem åt vi middag. Jag hade kokat stuvade makaroner till hela Forsa idag, så vi var tvungna att äta det idag med. Jag var inte sugen på köttbullar så jag testade något nytt: kesobiffar. Köttfärs, lök, keso, ägg, majsolja och kryddor. Blev faktiskt helt OK!

Efter maten tittade vi på hockey med min bror, förlust för Brynäs...

Nu har vi haft myskväll med tända ljus, men sängen lockar så now it's godnatt :-)

har varit ute och donat...

Imorse åt vi en god frukost länge, länge. Älskar när vi är hemma alla tre och dukar fram god frukost. Sitter länge och dricker kaffe. Elias brukar krypa upp på kökssoffan när han har ätit klart, sen ligger han där och myser medan vi äter klart. Mysmorgon!

Efter frukost kom Carro hit. Hon lekte med Elias medan jag och Mattias rensade ur förrådet. Skönt att få slänga en massa skit. Vi sorterade även lite loppisgrejer medan Carro tog med lilleman till lekparken. Jag passade även på att städa ur volvon. Slänga, damma och dammsuga. Härligt att få lite gjort.

När vi kom in gjorde Mattias lunch, sen somnade Elias som en stock. Vi vuxna kokade kaffe och jag diskade undan.

Nu ska vi ta en promenad till Röda Korset och kika lite :-)

följ mig på instagram...

Pust och stön, sitter och pustar ut efter att ha lagat middag och bakat till tre hungriga killar. Tompa är här och leker med Elias och Mattias. Så nyss åt vi stuvade makaroner, körv och morötter. Efter maten bjöd jag på citronkaka. Sen var det bara att diska undan det enorma diskberget...

Medan så hade killarna disco i sängen. Elias blir helt galet. Hoppar med händer i luften, sätter händera bakom huvudet, gör höftrörelser och klappar händerna. Mest fart var det till gangnam style! Så roligt att smygtitta på dom.

Resten av kvällen blir lugn. Läsa en bok, tända lite ljus och bara mysa!

Nu kan ni förresten följa mig på Instagram! Många har frågat varför inte jag har det, och när Åsa frågade igår så beslöt jag mig för att ta tag i saken. Sarrape heter jag, och kommer förmodligen att lägga upp en och annan bild där :-)

en liten donar-morgon...

Denna onsdagförmiddag håller jag på att donar här. Mattias skruvade upp den nya hyllan, så jag har känt mig för och provat lite vad som ska stå i den. Får se om det förblir så. Har ju en tendens att ändra mig, hehe!

Jag håller också på att tvätta och fundera på vilka fler loppisprylar jag kan rota fram.

Mattias har åkt och fiskat, så jag ska försöka dona på här i ensamheten ett tag. Sen kommer ju både Mattias och Elias, så då blir det annat :-)

elias nya fina pyssellåda...

Just ja, jag glömde skriva om Elias nya pyssellåda på en av bilderna i förra inlägget. Jag tog hem den från Norrvägen. Minns att jag hade glasdjur (som man köpte på fassett för typ 5 kr kommer jag ihåg - nostalgi...) i den, och lilleman som älskar att sortera saker kommer nog bli galet förälskad. Där kan han samla alla sina små prylar och dona bäst han vill. Förstå vad fint han ska göra där han nu då :-)

dags för att rensa ur nu...

Idag efter att vi fiskat (fick fyra fina regnbågar) så hälsade vi på hos Micke och Åsa. Längesen vi träffades! Och som vanligt skämmer dom bort oss, dom hade köpt presenter från deras utomlandsresa. En vinflaska, olivolja, tvålar och godis från Cypern. Snäll dom är!!! Mattias fick även en kläm-tutte, haha.

Hann in till mamma och pappa på vägen hem, vi fick se Brynäs vinna! Nu är vi hemma och jag har ägnat lite av kvällen till att plocka ihop loppisprylar. Det är nämligen loppis på Folketshus här i Forsa på Söndag (kl. 10-15) så jag och min moster ska ha ett varsitt bord. Skönt att förhoppningsvis bli av med lite saker, det svämmar över här... Imorgon ska jag gå igenom lite kläder och alla saker i förrådet. Mycket ska bort. Och jag ska vara hård på mig själv, inget "men jag kaaanske kommer använda det här någon gång"!

Den nya hyllan ska även upp på väggen imorgon. Det blir förmodligen bredvid vitrinskåpet. Volovon ska även städas (svärfar lagade den!) och bli lika ren som Saaben. Sen kommer ju Elias med. Full fart med andra ord :-)

loppisfynd, regn & fiske...

Just nu sitter jag i ett vindskydd vid en sjön. Regnet droppar, men karln envisades och fick med mig på en fisketur. Med ett krav: att han köpte en korsordstidning till mig, hehe.

Tidigare idag var jag och Carro på RK. Hon fyndade en gungstol och jag köpte en träfärgad hylla med massa fack. 30 kronor kostade den, och har självklart redan blivit vit. Får se vars den hamnar!

Ikväll ska vi upp till mamma och pappa. Brynäs på teven. Hela tjock-familjen blir där vilket innefattar mamma, pappa, brorsan, Frida, Mattias och mig. Trevligt, hoppas på vinst :-)

en kväll med umgänge...

Efter maten, som smakade mumma, hälsade vi på brorsan och Frida. Gött med kaffe efter maten! Brorsans kompis (eller ska jag säga pojkvän? Haha) var också där. Så grabbarna satt klistrade framför tv-spel medan jag och Frida satt i soffan och pratade om allt och inget. Inredning, framtid, kärlek, vänner och ödet var några av kvällens heta ämnen. Trevlig kväll!

Nu är vi hemma igen. Tänt lite ljus och tagit plats i varsin soffan. Jag ska snart läsa ut boken jag håller på med just nu, dödligt spännande!

Sen blir det hopp i säng. Det är ju en dag imorgon också. En ledig dag dessutom :-)

man får ju en del gjort...

Vilket tråkigt väder det blev... Men man får se det positivt: det är mysigt och man får ju en hel del gjort. När Elias hade åkt hem till mamman gick jag ut och städade bilen. Slängde en massa skräp, dammade och dammsög den. Nu skulle det bara behövas en utvändig tvätt. Eller en helt ny bil....

När jag kom in igen kändes det lika bra att köra ett varv med dammsugaren inne. Och när det var gjort var det väl detsamma om jag torkade golven med. Skurvattnet avslöjade efteråt att det var välbehövligt, hehe.

Idag efter att vi varit och handlat träffade vi min mormor och gick på loppis. Jag fyndade en grön växt, en kruka och en vit plastmatta. Allt för 110 kronor. Elias fick även en kassaapparat som han lekte mycket med när vi kom hem. Är jätteglad för mattan, var faktiskt på jakt efter en vit/svart/grå matta till hallen. Och denna var riktigt fräsch och fin!

Nu ska jag laga mat till mig och sambon. Kyckling, klyftpotatis, sparris och vitlökscremefraiche blir det idag. Sen får vi se vad vi hittar på :-)

nu tar vi nya tag igen...

Måndag! Ny vecka! Oktober! Jösses vad tiden drar iväg med oss...

Imorse hade vi en mysmorgon i sängen. Sedan gjorde pappan frukost och kaffe, mmm. Efter lite soffmys med barnprogram var det dock dags att ta tag i dagen.

Just nu är vi i stan. Jag och Elias sitter i bilen och väntar på Mattias som är och lämnar in lite papper för helgens jobb. Sen ska vi åka till Ica Träffpunkten och handla. Det brukar vi aldrig göra, men vi har lite rabattkuponger just där, så det vore ju dumt att inte använda det. Bland annat 10% på allt vi handlar, passar bra då det verkligen ska storhandlas!

Senare idag ska Elias till sin mamma. Så vi får se vad jag och Mattias hittar på, lediga som vi är :-)

RSS 2.0