höstkänslor... 🍁

Torsdag, regn, mörker och vardagströtthet. Och gravidtrötthet. Höstkänslorna börjar smyga sig på... Rätt mysigt tycker en som älskar hösten! 


Här har vi precis avverkat Edwins första  dagisvecka och Elias andra "skolvecka". Edwin är nöjd över att få vara tillbaka med kompisarna. Det känns jättebra med en ny avdelning och de bästa "fröknarna". Elias har verkligen kommit in i skolrutinerna. Det har gått så himla bra att lämna på mornarna, och dom verkar ha så roligt på dagarna. Får höra många historier hemma vid middagsbordet... Fantastiskt att inskolningen gått så bra! 

Annars då? Veckan har rullat på. Igår hade vi onsdagen på besök vilket betyder fotbollsträning för storebror. Verkligen en aktiv dag med både gympa på skolan och träning på kvällen. Men det var ingenting som störde herr Östlund. Han var lika taggad som vanligt. Tänk vad denna blyga och försiktiga kille (som absolut inte vågade prova fotbollsträning) har vuxit den senaste tiden... Otroligt. 

Mattias kopplade även in tvättmaskinen. DAGS FÖR PREMIÄRTVÄTT... Vilken underbar känsla att få tvätta i sin egna lilla tvättstuga. Som jag kom på och formade inne i mitt huvud, och nu är den verklig. Älskar att vara där inne, och hoppas att det håller i sig i många år. Hehe!

Idag har barnen som sagt gått sista dagen på dagis/skola innan helgen. Ska faktiskt bli skönt att slippa göra morgon så tidigt. Även om det funkat otroligt bra efter våra sena sommartider. Barnen har somnat runt 20-tiden på kvällarna och vaknat av sig själva mellan 06:30-07:00 ungefär. Kanon! 

Så, vad har jag gjort då medan ungarna varit borta? Jag har faktiskt försökt att vila så gott det går. Är inte så bra på det dock...  Idag blev det en sväng till Säcken i Delsbo med mamma. Men det var ett bottennapp... Dom stänger vår/sommarsäsongen imorgon, så det var galet urplockat. Får åka dit lite senare i höst när dom fyllt på. Var mest på jakt efter nya byxor till Elias. Ungen som växt något kopiöst under sommaren. Både byxor och skor som passade i våras är för små nu, så en påfyllning behövs! Hittade ett par mjuka snygga jeans och en tröja. Alltid något... 

Innan jag hämtade grabbarna hann jag även rensa ur deras garderober. Galet mycket fick rensas ur. Så nu är det ordning och reda, plus att jag har koll på vad som behövs kompletteras. La ut lite billiga klädpaket på Facebooksom blev sålda, galet skönt att rensa ur. Nästa projekt får bli alla skor/stövlar i garaget. Plus all annan skit där. 

Efter dagis/skolan idag hade vi lite bråttomt hem för att få i oss mellis innan bilen skulle besiktigas. Alltid nervöst... Men jo då, den gick igenom. Bara att tuta och köra! Passade på att göra lite annat med innan vi rullade hemåt. Lovade barnen Mcdonalds till middag, så vi köpte med oss det hem. Mmm, ibland är det okej att fuska! 

Resten av kvällen har varit lugn. Fick hem ett wish-paket som till barnens stora glädje innehöll massa pokémonfigurer. Gissa vad dom har lekt?! Niklas har varit här och kikat på fotboll och ätit popcorn. Jag har vikt tvätt och tvättat lite mer (låtsas att jag bor i tvättstugan) 😅

Elias blev erbjuden att sova hos sin idol Tom inatt. Lite grabbmys sådär. Gissa om vi hade en taggad kille här hemma som hade packat väska tre timmar för tidigt. Haha. Storkillen var så nöjd när han åkte. Dom skulle spela Fifa, äta kvällsfika, vara vaken sent och bädda ute i bäddsoffan. Fick en bild på dom innan läggdags! 💙

Själv ligger jag i sängen och lyssnar på regnet. Mysigt det med... Men ögonen går snart i kors, så det är dags att sova nu.

hej tvättstugan... 👌🏼

Tisdag kära vänner. Tillbaka till vardag och rutiner för samtliga familjemedlemmar. Eller ja, jag har ju redan gått på föräldraledighet så för mig är läget lite annorlunda. Edwin däremot fick gå tillbaka till förskolan idag efter ett lååångt sommarlov. Gissa om han längtade? Egentligen hade jag nog föredragit att ha honom hemma, men tillsammans med personal kom vi fram till att det nog vore klokt att börja med 15-timmars veckor redan nu. Först har han ju haft ett långt uppehåll, plus byte av avdelning och så kommer det ju en liten bebis snart som förmodligen kommer att vända upp och ner på hans liv. Därför känns det ändå bra att få in dagisrutinen nu innan bebisen kommer, så Edwin liksom inte känner att lillasyster kickar ut honom... 


Det enda lite tokiga är att Elias börjar skolan 08:10 och Edwin börjar 09:00 eftersom det är bestämda tider för barnen som har 15-timmars veckor. Alltså: först klä på ungarna och lämna Elias, sedan hem och vänta i drygt en halvtimme. Sedan ska det kläs på igen och Edwin ska lämnas. Tänk er den proceduren en kylig och snöig decembermorgon, med ytterligare ett barn att klä på och dessutom bära runt på. Spännande... Personalen på Edwins dagis skulle dock försöka kolla upp om det funkar att lämna ca 08:30 på dagis. Då kan man ju (om man segar sig lite) åka direkt från skolan till dagis. Håller tummarna! 

Jaha, vad gör morsan när hon helt plötsligt har några timmar för sig själv? Dagens uppdrag var att röja, städa och piffa lite i badrummet/tvättstugan. Tungt men kul... Fick ta en hel del pauser med fötterna i högläge. Ja jäklar vad min fossingar har samlat på sig vatten nu. Dom är rund som klot, fotlederna är borta och det gör förbaskat ont. 

Fick iallafall fint i badrummet med lite ordning och reda. Hoppas vi kan behålla det så. Tveklöst, men vi kan ju hålla tummarna... Är himla nöjd iallafall, även om jag inte premiärtvättat ännu. Nånting med eluttaget som måsta fixas. Men utöver just det (plus duschväggar och en dörr/luckan till städskåpet under trappan) så är allt fix och färdigt. Premiär-skiten är gjord och barnen jublar över att ha en fungerande toalett nere. Hurra! 🚽

Innan min "vilodag" var riktigt slut blev det lite mer småplock, dammsög resten av huset, käkade lunch och vilade ytterligare tre gånger på soffan. Sedan var jag bra sugen på att hämta hem gossarna. 

Båda två mötte mig med en varsin bamsekram, både den store och den lille hade haft en bra dag. Det värmer i hjärtat... Mysigt att åka hem och äta mellis och få höra hur deras dag varit. 

Resten av eftermiddagen gick upp och ner. Först en hel del bråk mellan bröderna. Men efter att vi ätit middag (fläsk och löksås - mmm) så hände något. Dom lekte hur bra som helst, både inne och ute. Fick till slut släpa in dom för att plocka ihop på deras rum, duscha och kvällsfika framför en film. Elias har även packat sin första gympa-påse. Ja, imorgon vankas det idrott på skolan och det ska för första gången bytas om och duschas utan någon mamma eller pappa på plats. Tänk, livets första idrottslektion. Det tycker han ska bli spännande! Nya gympaskor, handduk och ombyte. Vattenflaska kan nog också vara smart att ha, kom han på själv. Stora älsklingen!  

Nu sover barnen sött sedan några timmar tillbaka. Jo, det är trötta gossar som kryper i säng nu för tiden. Själv har jag ägnat kvällen åt att färga lite utväxt i håret, toppat det lite, duschat och chillat. Somnar strax! 


våran helg... 🍃

Helgen kom och helgen gick. Precis som det brukar vara. En helg helt utan planer, vilket kan vara väldigt skönt ibland. Speciellt när man är höggravid... 


Jag har varit sååå trött den senaste tiden. Inte sådär trött så att jag har legat som en klubbad säl hela tiden. Nej, jag tycker ändå att jag har rätt mycket energi kvar i kroppen. Orkar dammsuga, klippa gräs och hålla igång med allt vardagligt. Men däremot MÅSTE jag vila mellan varven. Kan helt plötsligt känna hur allt bara rinner ur mig, all kraft, och då måste jag lägga mig på stört. Nästan lite läskigt... Men det är bara att lyssna på kroppen. Ibland räcker det att andas lugnt och sitta stilla en stund, men ibland måste jag även blunda, slumra till och liksom "stänga av" mig. Så ja, det har blivit rätt mycket vila den här helgen!

Förutom all vila har vi även hunnit mysa i skogen. Det bästa med hösten... Lördagförmiddag mötte vi upp gammelmormor och hade en himla mysig stund. Hittade lite svamp och mumsade blåbär och lingon för glatta livet. Edwin uppskattar verkligen dessa skogspromenader och hittar på så mycket roligt med pinnar och allt som finns tillgängligt. Vi hade såklart fika med oss också, det får man aldrig glömma! Underbara timmar fick vi njuta av, verkligen gratis lyx som gör gott i både kropp och själ... 🌲🍄🐿🙏🏼

Resten av lördagen gick åt till att vila, äta tacomiddag, dricka kaffe och hälsa på mormor och morfar en sväng. Innan läggdags gjorde Mattias ett litet ryck med finish-målningen i badrummet. Finfint. 

Idag bjöd Edwin på en lång sovmorgon. Tack för det, såhär sista dagen på familjens ledighet tillsammans. Jo, nu drar det ihop sig mot höst och rutiner... 🍁

Förmiddagen spenderade vi hemma, med olika uppdrag. Mattias målade till exempel taket i sovrummet. Själv hade jag soffhäng som hedersuppdrag... Spelade lite tv-spel med Edwin, vilade, filosoferade och vips så hade hela förmiddagen gått. Till lunch åt vi tacosrester, sedan gjorde vi ett lite ryck här hemma innan vi åkte till Strömsbruk för att hämta hem storebror Östlund. 

Efter lite kaffe och lek rullade vi hem mot Forsa igen. Familjen komplett. Nästan... Innan vi var riktigt hemma blev det ett stopp på ica-maxi eftersom någon behövde lite nya grejer inför kommande skolveckan. En liten matlåda med tillhörade flaska för utflykter, samt en skrivbok med penna och sudd var viktigt. Ännu viktigare var det att köpa hem rätt sorts äpplen så att han kunde få med sig äppelbitar till fruktstunden. Lilla gulliga Elias, som inte är så liten längre... Tänk att han går i förskoleklass nu. Imorgon har han beställt väckning, för han vill vara med och göra matsäck till utflykten. "Skolskogen" med klassen. Spännande! 

Vår eftermiddag hemma har gått åt till att packa de nya skol/dagisryggsäckarna. Verkligen fina ryggsäckar med namn på! Sedan har vi ätit fiskmiddag, hjälpt pappa att måla i sovrummet, lekt, duschat skitiga barn, kvällsfikat, läst godnattsaga och bäddat rent i alla sängar efter att täcken och kuddar fått hänga ute i friskluften sedan imorse. Mmm! Fredrik var här och slipade väggarna, så nu sitter första lagret med färg där. Riktigt mörkgrått blir det. Taket har även fått ett första lager färg och imorgon utlovas det sista. Äntligen två steg framåt, och än så länge inget steg bakåt... Rörmokaren kommer även imorgon och kopplar in allt i badrummet till oss. Sedan kan vi förhoppningsvis anväda på toalett och tvättstuga. Wiiiiiie! 

Nu ligger jag nyduschad i vår renbäddade säng och slumrar snart in. Ska nog läsa en sida eller två... Imorgon ringer våra alarm och hösten drar igång på riktigt för oss. Mattias ska tillbaka till jobbet och Elias ska till skolan. Edwin däremot får inte börja förens på tisdag, vilket han surar lite för. Men vi får försöka få morgondagen att gå ändå, kanske en lite shoppingrunda? Städningen av vårt förfallna hem får vänta tills på tisdag eller onsdag eller torsdag. Vägrar dammsuga när sovrummet fortfarande är slipdammigt och hantverkarna ränner ut och in. Vi är ju ändå så nära slutet. Tänk, i veckan är kaaaaanske allt färdigt med renoveringen och båda barnen är på dagis/skolan. Då kan jag och bebisen varva städning med vila i vår egna lugna takt... 👌🏼

drömmer vidare... 💎

Veckan har rusat iväg och helt plötsligt har vi fredagen på besök. Känns som att jag endast hunnit ta ett endaste andetag, allt har verkligen gått i ett som man säger... 


I tisdags spenderade vi hela dagen i Sundsvall, jag och min andra halva. Bauhaus och Ikea var det enda som stod på vår lista, likförbannat tog det hela dagen. Det här med att köpa badrumsinredning är varken lätt eller billigt... Och när vi äntligen höll på att packa släpvagnen full och tänkte åka hemåt upptäckte vi att vi missat att köpa badrumsspegelskåpet. Istället hade vi plockat på oss en extra kommod. Vilken himla tur att vi upptäckte det på parkeringen och inte hemma! Då hade nog preggot brytit ihop, eller vad tror ni? Nu hade jag istället lite energi kvar när vi kom hem, så jag orkade faktiskt klippa gräset på sena eftermiddagen. Heja! 💪🏼

Tisdagskvällen blev rätt mysig men lite kaotiskt. Vi började bygga ihop möblerna. En vild (snart) 4-åring, en gravid och otymplig kvinna och en klipsk kille från Bobygda. Låter inget vidare va... Men det gick faktiskt bra. Vi gjorde grovjobbet, resten fick vänta till dagen efter.

Onsdagen kickade vi igång tidigt tidigt. Vi hade ju lånat en släpvagn som måsta lämnas tillbaka på morgonen. Men varför inte utnyttja den in i det sista? Vi fyllde den full med gips och plastgrejer efter renoveringen som legat på baksidan och skräpat. Hann precis med ett besök på soptippen innan vi lämnade tillbaka vagnen. 

Restev av dagen gick åt till att bygga ihop mer badrumsmöbler och smälta besöket hos barnmorskan... Ja, det var dags för ett mvc-besök i vecka 36. Fick planera födseln, lyssna på hjärtat och se hur lillan växer. Hon (eller han?!) ligger nu ännu längre över sin kurva. Så antingen är det en jättebebis jag har i magen, eller så stämmer vårt första datum vi hade räknat ut innan vi blev flyttade efter ultraljudet. Barnmorskan började nästan fundera på det, och räknade ut att jag isåfall är vi vecka 39+ och att bebisen ligger i mitten av sin kurva... Spännande. Och skrämmande! Vet inte vad som känns läskigast - att föda en jättebebis eller att föda väldigt snart?! 

Det blev som sagt en hel del funderingar under eftermiddagen. Fick såklart panik och packade bb-väskan och installerade babyskyddet i bilen. Hahaha. Korgvaggan är bäddad och vagnen står redo nere i garaget. Nu är vi åtminstone praktiskt förberedda... Edwin som var med och lyssnade på bebisens hjärta tyckte att hon kunde komma snart. För nu är väl sommaren slut mamma? Han hade för övrigt tur och blev kidnappad av sin mormor på eftermiddagen. Dom åkte till biblioteket och läste böcker, sedan fick han låna hem en hel bunt med spökböcker och zombieböcker. Lyckan! 👌🏼

Igår tog vi en lite paus i renoveringen. Kände att jag var nära på att bryta ihop. Blev lovad av våran målare att det skulle bli nästintill klart i sovrummet denna vecka. Men ännu har vi inte sett honom? Mattias fick nog och färdigställde måliningen i badrummet på egen hand i onsdags iallafall. Men i sovrummet ska det slipas, målas tak, målas väggar och läggas golv. Det går segt där med andra ord...

Därför kändes det skönt att bara släppa allt och spendera förmiddagen i skogen med Edwin! Vi tog med oss fika och promenerade runt på upptäcksfärd. Hittade lite kantareller, andades frisk luft och mumsade på blåbär och skogshallon. Värdefull tid i skogen... 🌲🐿🍄

Resten av torsdagen var effektiv. Ja, efter en stunds vila... Gjorde god kycklingwok/gryta till middag och sedan kom pappa för att hjälpa oss i badrummet. Upp med bänkskiva, kommod, handfat, toalett och allting. Tack vare honom sitter nu allt på plats, så det enda vi väntar på nu är rörmokaren. Tror ni han fick förhinder även denna vecka? Japp... Men förhoppningsvis på måndag blir det. Sedan kan vi skita bäst vi vill. Blir verkligen bra iallafall, otrolig skillnad mot förr. Längtar tills jag får inreda och inviga tvättstugan! 🙏🏼

Idag är det som sagt fredag och det småpysslas vidare i badrummet. Edwin och jag har även varit på kalas hos lilla Elwira som faktiskt fyller 1 år idag. HIPP HURRA! Av oss fick hon en bok ock ett slags träpussel med favoriterna - babblarna. Tack för fika och lek! 💕

På hemvägen gjorde jag och Edwin en storhandling på ica. Phew... Fredagar är ingen bra dag att handla på. Fullt med folk, och jag råkade fylla en hel kundvagn bara därför. Tur personalen är snäll och hjälpsam. Dom hjälpte mig att packa och bära ut allt till bilen. Sånt som uppskattas av en höggravid kvinna med en less 4-åring i släp... Skönt att fylla upp kyl och frys iallafall. 

Resten av dagen blir lugn. Mattias ska faktiskt iväg och fiska kräftor ikväll/inatt så jag och lilleman får mysa ensamma. Det blir nog pizzamiddag, soffhäng, film och godis för våran del... 😁

sista rycket nu... 💪🏼

En ny vecka har rullat igång och jag känner mig jäkligt vuxen som nybliven 27-åring. Kände direkt på söndagen att skillnaden var enorm. Eller? Blev även fint uppvaktad av Elias m. familj när hans kära mamma kom och hämtade honom i söndags. Sååå fina grejer, det värmer enormt... 💕


Annars gick söndagen mest åt till att göra en massa nödvändiga grejer. Typ hämta ved, röja i vedboden, stapla veden, hämta pellets, tvättmarathon and so on... Vi hann även luncha hos barnens farmor/farfar och jag passade på att palla krusbär. Länsade hela busken och provade koka marmelad på kvällen. Blev helt OK faktiskt, ska jag absolut göra fler gånger på alla möjliga bär! 👌🏼

Idag har vi haft måndagen på besök. En fin måndag. För det första kom mattläggaren hit, så nu är väggarna färdiga. Riktigt skönt. Under tiden det jobbades här hemma passade jag på att åka på en mysig tur med mamma och mormor. Myspys! Butik Virrhöna i Moviken, lunch på Avholmsberget, fika på Nya kondis och lite shopping. Hittar mycket fint till min blivande tvättstuga, hehehe. En lyckad utflykt verkligen! 

Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt att titta på fotboll och heja på morfar som hjälpt Mattias med taklister i både badrum och sovrum. Nu försöker vi att planera in veckan, sååå mycket som ska hinnas med. Renoveringen ska speedas upp, ett Ikea-besök för att handla badrumsinredning, ett besök på mvc och så vidare. Det värsta är att allt liksom ska klaffa för att det ska fungera. "Görs inte det idag så kan inte han komma imorgon, och då får vi vänta till då eller då"... Hållar därför tummarna för att vi slipper motgångar denna vecka! 👊🏼

tjugosju år... 🎈

Denna lördag blir ragatan i huset hela 27 år. Kan ni tänka er? Nästan vuxen. Och trots att jag är en ragata (eller mer satmara kanske) så har jag blivit uppvaktad som bara den. En fantastisk dag... 🙏🏼


Till och börja med fick jag en lång sovmorgon och blev sedan väckt med skönsång, paket, frukost på säng och barnens fina teckningar som dom smugit upp och målat på morgonen. Elias hade målat av hela familjen och några fler figurer. Fint så. Edwin däremot hade ritat ett självporträtt av sin mor. EN SÄL... Men ja, jo. Den var fin den också. Älskade barn! 

I paketet gömde sig en Moccamaster. Tjoho! Som jag länge drömt om, men knappast haft råd att unna mig. Nu längtar jag ju nästan (obs: bara nästan) efter en nyfödd bebis och sömnlösa nätter så att kaffebryggaren får gå varm! Tack för presenten mina älskade grabbar. Misstänker dock att dom ser denna present som ett botemedel mot ett trött och grinigt gravidmonster, och hoppas att det ska ge resultat... ☕️

Dagen här hemma har rullat på fint, tack vare mina kära föräldrar. Dom kom hit redan efter lunch och hjälpte till med kalasförberedelser och underhöll barnen. Mamma gjorde en god tårta och mormor kom med bullar. Vilken tur jag har! Hann även köra ett varv med dammsugaren och skurmoppen på förmiddagen, vilket var mer än behövligt...

Hela eftermiddagen har gått i firandets tecken. Härliga människor på besök och sååå fina presenter. Förutom Moccamastern har jag fått pengar, blommor, doftljus, gudomliga tvålar och presentkort på Ikea, Albert & Herbert och en blomaffär. Tacksam till tusen! 💖

Barnen har älskat att vi haft besök hela eftermiddagen, oj vad dom har lekt. Men vi har lyckats få i dom middag mitt i allt ståhej ändå. Nu är huset tomt och vi har nyss plockat ihop, donat och intagit kvällsfika. Hela familjen hänger i soffan och spelar Fifa en stund innan läggdags. Ikväll somnar jag nog gott efter en fin dag. Tack för alla gratulationer! 🍀


lite instabil... 🙄

Lite instabil. Ja, så skulle man väl kunna beskriva mig just nu. Ett psykfall nästan. Men bara nästan... 


Veckan har tuffat på här, med motgång efter motgång. Det börjades ju redan i tisdags med hantverkar-utbrottet. På onsdagen kom nästa motgång... Visst, mattläggaren kom hit som han lovat och spacklade iordning golvet. MEN golvmattan vi skulle hämta hade inte kommit. Okej, andas. Vi får tro på att den kommer med morgonleveransen imorgobitti. För då funkar det. Kommer mattan innan 12:00 på torsdag så kan mattan läggas in samma dag. 

Var vid ganska gott mod när jag och Elias åkte mot fotbollsträningen på kvällen. Lilla älsklingen som längtat och tjatat hela eftermiddagen... Känns så roligt att han vågade prova en gång och nu tycker det är veckans höjdpunkt. Såå duktig är han med, en riktig målspruta på träningsmatcherna! ⚽️

På kvällen snurrade många tankar runt. Hade extremt svårt att somna när tankarna vandrade från förlossning, till renovering och allt däremellan. Ja, det blev en usel natt... Vaknade minst en gång i timmen. Vid 04-tiden vaknade jag av en röst som sa "helvete" ute i trädgården. Alltså en riktigt röst. Hörde den väl eftersom vi sover med öppet fönster. Väckte Mattias och gick på tjuvjakt, men vi såg inget.... Sedan kunde jag såklart inte somna om. Låg till 05-tiden och höll då precis på att somna, när jag hör röster från barnens rum. Japp, där satt Edwin i sin säng och läste en bok för Elias. Kunde inte låta bli att skratta lite. Läsa bok vid 05-tiden? Försökte få grabbarna att somna om, var tvungen att krypa ner bakom Edwin som tillslut somna om någon timme. Så gissa om jag var trött på morgonen? 

Försökte iallafall hålla humöret uppe. Solen sken, vi öppnade upp poolen efter frukosten. Mattias, Frida och Minnah hälsade på så vi drack kaffe på altanen och skrattade massor. Även mamma kom förbi en stund. Men så kom den där tredje (eller fjärde, femte?) motgången... Nej, golvmattan har inte kommit. Bröt ihop totalt. Nattens avsaknad av sömn, gravidhormonerna och beskedet om ytterligare en dags fördröjning gjorde att det rann över. Mamma flydde fältet med barnen. Vilken tur att hon finns! Hela dagen slukades upp av mitt psykbryt.... 

Senare på eftermiddagen fick vi beskedet om att golvmattan vi beställt hade kommit bort i frakten. Nej, men vad säger ni? En 3 meters rulle som kommit bort? Såklart, med vår tur... Alternativen blev: beställ samma matta igen, vänta tills nästa vecka. Eller kom in och välj en annan matta som finns på lager. Efter ett snack med mattläggaren hade vi inga andra val än att välja en ny. Han kunde nämligen inte i slutet på nästa vecka... Så vi åkte helt enkelt in till Jannes golv och valde en annan golvmatta. Tråkigt, men det blir bra ändå. En mörkgrå "betong" utan mönstser. Helt olik den vi egentligen hade valt, men vad gör man... Känns verkligen som att vi jobbar i motvind.

På kvällen tröståt vi hämtmat på altanen innan barnen gick och la sig. Senare på kvällen kom Fredrik och Frida och muntrade upp mig lite med massa ideer och tips, plus att Fredrik peppade igång Mattias att på allvar ta tag i vårt blivande sovrum. En liiiiiten gnista tändes och det kändes lite bättre när jag gick och la mig, efter en överjävlig onsdag...

Imorse klev vi upp tidigt eftersom mattläggaren skulle komma och lägga in det nya golvet. Det blev verkligen bra! Och vet ni? Resten av dagen har flytit på så bra... Vi har fått massor uträttat. Hämtat släpvagn, köpt renoveringsgips, hämtat hem mer spackel, bestämt och köpt väggfärg till sovrummet, köpt väggmatta till badrummet, betalat hela kalaset, prime:at taket, prime:at väggarna (till och med preggot slet hårt) och haft rörmokaren på besök. Däremellan har vi även hunnit helghandla, äta lunch, lämna barnen på norrvägen en stund, äta tacosmiddag och ha myskväll framför en film. Verkligen en dag med full fart, men oj vad energi det ger! Nu hoppas vi bara att vår tidsplan håller, det beror på våra kära hantverkare... 😅

Annars då? Barnen har lekt fint tillsammans långa stunder idag. Fick även hem en sko-beställning som som båda två uppskattade. Snygga och vattentäta höstskor! 

Ikväll har Elias varit på fotboll med mina föräldrar, tror han tyckte det var skönt att komma iväg själv. Edwin fick mysa hemma med film och chips, vilket jag tror han uppskattade med. Han sa iallafall "vad glad jag blir att du ska vara hemma mamma, annars skulle jag sakna dig" GODING... 

Nu blir det snart hopp i säng. Har precis duschat och krupit upp i soffan. Sista kvällen som 26-åring och allt... Så imorgon blir der tårtkalas i renoveringskaoset. Tacksam över att mamma gör tårtan och mormor bakar bullar. Vad vore jag utan mina nära och kära?! 💖


bryt ihop... ⚡️

... och kom igen. Det är så dom säger va? Ja, idag har jag verkligen behövt tänka så. En riktigt down-dag med gravidhormoner som levt om hejvilt. 


Förmiddagen var åtminstone okej. Vi fick finbesök av Carro och Elwira direkt efter frukosten. Även mamma kom förbi, så det blev kaffe på altanen. Sedan lekte (och bråkade) barnen bort förmiddagen... 

Mitt på dagen åt vi lunch, sedan var barnen sugna på poolbad. Dom lekte snällt tillsammans medan den allt tröttare morsan tog igen sig i solstolen. Ja, mellan turerna till tvättstugan... Vattnet i poolen är rätt kallt, så ett dopp piggar upp. Men idag hjälpte inte ens det. Så hopplöst trött var jag! 

På tidiga eftermiddagen brakade allt samman. Den lilla gnuttan energi jag hade kvar försvann när mattläggaren inte dök upp. Som han skulle gjort i början på augusti. Som han skulle gjort förra veckan. Och så vidare... Är så trött på att leva i detta renoveringskaos. Trött på sånna som som gladeligen tar på sig jobb, för att sedan skjuta upp gång på gång. Men när det behövs en elektriker så förväntas det minsann att Mattias ska komma på stört. Ja, jag vet att det kan bli såhär när det jobbas svart och byts tjänster. Men är så less på att vänta. Hela sommaren har gått åt till att vänta på rörmokare, mattläggare och målare. Som visat sig vara förgäves. Mattias har fått dra alla rör själv och han och pappa har ju gjort allt grovjobb... Så det känns så värdelöst att bara vänta och rulla tummarna nu. Vill ju bli klar och hinna få ordning innan bebisen kommer! 

Hade jag inte varit gravid hade jag bara svurit och blivit irriterad. Men nu råkar jag ju faktiskt vara gravid i vecka 35 så beskedet om att mattläggaren inte kunde komma resulterade i krokodiltårar... Bröt ihop totalt i någon timme. 

Mattias fick mig dock på benen när han började kasta ur saker ur det gamla lekrummet, vårt blivande sovrum. Ja, det har stått stilla där länge. Så liiiiiiite gladare blev jag när det hände nått iallafall. Ut med en massa skit och spackla lite. Det gav mig energi nog till att prova en ny maträtt till middag... En riktigt gräddig kyckling/wokgryta med äggnudlar och svamp. Blev riktigt gott. Till och med barnen mumsade för glatta livet. Snabbt och enkelt. Det blir en maträtt att lägga till på vardagslistan... 👍🏼

Efter maten och middagsstöket lämnade vi hemmet en stund. Mot sopsorteringen, sedan ville barnen gärna hälsa på min farmor och farfar igen. Det fanns lite nya roliga saker där som lockade. Riktigta mini-verktyg. Så det blev snickarverkstad och såklart bär-ätning. Vi fyllde en burk med svartvinbär, rödvinbär och hallon. Sedan blev det glassfest på altanen. Lyxigt kvällsfika! 

Runt 20-tiden kom vi hem. Barnen ville måla i målarböcker en stund. Själv donade jag med ditt och datt. Hängde tvätt och rensade bland växterna på övervåningen. Har varken ork eller lust att sköta allihopa, så de åkte ut till försäljning. Skönt att bli av med lite! Borde sälja av fler saker, men så var det dethär med orken också... Kanske när barnen börjat dagis/förskoleklass. Ja tänk, snart är det dags! Elias börjar redan nästa vecka när han är hos mamma. Edwin får vara ledig till den 29/8 innan han börjar. Då blir det 15-timmars veckor för honom. Beställde hem så fina ryggsäckar till dom båda idag. Med deras namn. Snygga höstskor är också på väg hem, sedan är dom redo för rutiner och kyligare tider! 🍁 

slutnicken... 🌻

En ny vecka har påbörjats och det känns att vi är på slutnicken av sommaren nu... Inte bara för att sommarlovet håller på att ta slut, utan det liksom känns i luften. Men helt slut är den inte, vi är ju bara i mitten av augusti än så länge, semester i två veckor till. Och när vädret tillåter gäller det att verkligen krama ur det sista av sommaren...


Det har vi tillexempel lyckats bra med denna måndag. Vi vaknade till en molnfri himmel imorse och bestämde oss snabbt för att åka till stranden. Förmodligen årets sista stranddag? 

Med en proppad kylväska, leksaker och solstolar entrade vi stranden vid 09:30-tiden. Känslan när man lutar sig tillbaka, blundar mot solen, hör barnen leka och samtidigt vet att vi kan stanna heeeeela dagen... Ja den känslan är fin. Är själv typ uppvuxen på stranden om somrarna, så jag vet hur roligt jag själv tyckte det var med dessa heldagar fyllda med lek, bad, fika och nära å kära runt omkring! 🌞

Idag fick vi sällskap av (bonus)mormor och Mattispojken. Och som vi badade till slut... Det var kallt i vattnet till en början (bara jag och Elias som badade då) men sedan steg temperaturen och alla kunde simma och leka och doppa sig. Ljuvligt... 

Till lunch åt vi pastasallad (obligatoriskt i vår kylväska) och så blev det lite mer fika emellan. Barnen fick en kompis så det blev en del sandslottsbygge och gummibåtsåkning med. Men huvudsaktiviteten blev bollkastning i vattnet... När Mattias och Mattias är tillsammans blir det alltid tävling av något slag! 

Efter 5,5 timmar kände vi oss trötta och nöjda. Hem hem hem... Barnen lekte uppe i sitt rum medan vi vuxna packade upp, fyllde diskmaskinen och slängde in en tvätt. Skönt. Sedan bestämde vi oss för att lyxa till det med hämtmat, som vi avnjöt på altanen på Norrvägen. Ja, vi skulle ändå dit och låna hårtrimmern... Efter maten klippte jag bröderna bus kring öronen och i nacken, sedan fick dom ta en dusch innan dom lekte en stund i kvällssolen. "Mätta, rena och fina" som Edwin konstaterade. 

På hemvägen svängde vi till min farmor och farfar och gick lös på deras bärbuskar. Lyxigt värre att få mumsa rödvinbär, svartvinbär, hallon och jorgubbar till kvällsfika! 🍓

Väl hemma blev det lite Youtube-chill för två trötta grabbar. Klart man blir slut efter en härlig sommardag! Det blev hopp i säng tidigt och det dröjde inte länge för ens dom snarkade ikapp... Själv tog jag en dusch efter att dom somnat. Sedan hann jag måla naglarna och vattna lite blommor innan min gravida kropp skrek efter sängen. Känns galet att redan vara inne i vecka 35, det börjar liksom närma sig. Spännande! 

en härlig helg... 💭

Åh, vilken härlig helg det har varit. Det känns som att vi har hunnit med så mycket, verkligen utnyttjat varenda timme av dygnet... 


Fredagen inleddes med poolbad och sol hemma. Verkligen härligt väder, så det var riktigt skönt med ett svalkande morgondopp. Till och med Mattias badade. En ljuvlig förmiddag hade vi... Sola, äta glass och njuta! 🌞

Efter lunchen gjorde vi oss redo för eftermiddagens äventyr. Duscha, packa ock säga hejdå till huset. Edwin såg fram emot en sleepover hos mormor och morfar, så det var inga problem att pussa honom hejdå. Jag och Mattias rullade vidare mot Sundsvall... En hotellnatt väntade! 

Så ljuvligt skönt att få ta en tupplur i ett fint rum. Ja vi hade sådan tur att vi blev uppgraderade till ett finare rum med utsikt mot havet, pga platsbrist. Det tackar vi för! På kvällen gick vi ut och åt gott, promenerade, drack kaffe i kvällssolen och sedan blev det ett casinobesök. Vårt årliga besök där. Även jag tycker att det är lite roligt och mysigt, fast det här gången blev jag lite väl trött och fick ont i rygg/fötter. Var himla skönt att komma till hotellet, ta en dusch och krypa ner bland vita fluffiga lakan och kuddar.... 💭

Vi vaknade upp runt 08:30-tiden på lördagen. Frukosten var tipptopp, det är ju typ det bästa med hotellvistelsen. Vi checkade ut rätt tidigt och åkte mot Birsta. Ett rekordsnabbt besök... Men det var så himla varmt och kvavt, dessutom värkte mina svullna fötter sedan gårdagen. Men vi fick med oss det vi skulle ha. En fotpall, strykbräda, ljus, täcke/kudde och sängkläder till bebisen, fotbollsstrumpor till Elias, lite blommor, en fuskfäll och ett varsitt klädesplagg till oss vuxna. Vi ska väl snart göra ännu ett besök till Ikea för att köpa badrumsmöbler, så det gäller att spara på slantarna... 

När vi shoppat färdigt var vi svettiga och helt slut. Vi åkte hemåt, men stannade i Njurunda för att chilla vid havet. Ljuvligt, även om jag inte doppade mig mer än benen... Låg och njöt/slumrade på en varsin handduk i sanden, till vågornas kluckande. Snacka om avslappnande! 

På tidiga eftermiddagen rullade vi hemåt. Rätt skönt att komma hem och få packa upp och ställa allt på sin plats. 

Vid 16-tiden åkte vi till Norrvägen och pussades med Edwin. Vi hade även tur och blev bjudna på grillmiddag. Ljuvligt gott... Frida, Mattias och Minnah var också där så det blev en trevlig familjekväll. Tacksam! 🙏🏼

Väl hemma blev det skönt kvällshäng. Byggde ihop fotpallen, kollade på friidrott och målade fåtöljbenen vita. Ja, Mattias fixade nya ben till den i fredags. Så vi skruvade bort snurrplattan, och vips - en superskön fåtölj. Och med fotpallen till blev det ännu skönare! Så nu känner jag mig nöjd. En galet fin loppis-fåtölj för 150 kronor och en fotpall från Ikea för 149 kronor. Kan man få det billigare?! 🤗 

Imorse blev det sovmorgon till 08-tiden. Upp och hoppa! Direkt efter frukosten styrde vi bilen mot Bobygda. Barnens faster från Dalarna är här. Vi ska käka lite lunch nu snart, sedan ska vi åka hemåt innan vi hämtar storebror Östlund. Dags att inleda sista sommarlovsveckan tillsammans! 


from now on... 👀

Torsdag. Redan? Tyckte nyss det var tisdag och att jag var på jobbet. Ja just ja, det blev en lite tuffare en-dags-come-back än vad jag hade räknat med... För det första var det tungt och tufft (psykiskt) på jobbet. Det är så ibland när vi jobbar med en så utsatt grupp människor. Mycket hade hänt, och med facit i hand kanske jag inte borde ha jobbat. Nu slank ju det mesta in i mitt huvud och finns kvar, trots att jag är mammaledig från och med nu. Onödigt att bära runt på oro, känslor och hopplöshet som jag nyss, tack vare semestern, lyckats koppla bort. Men nu är de tillbaka och gör sig påminda... 


För det andra var det sjukt jobbigt att vara vaken till 23:30 och samtidigt behöva vara fokuserad. Jag brukar ju ligga och snarka som en gris den tiden... Dessutom hade jag inte en tanke på att det var vår jour-vecka. Det är den som har kvällspasset som har nattberedskapen. Och vad tror ni händer? Jag hann precis komma hem och slänga mig i sängen, så ringer telefonen... Det var bara att åka tillbaka. Blev vaken till 03-tiden, men sedan fick jag sova i jobbets extralägenget till 06:45 ungefär. Gissa om jag var trött? Tur det ger klirr i kassan, kan behövas såhär i början av mammaledigheten. Ja, tänka sig att från och med nu är jag heltidsmamma... 

Onsdagen här hemma blev extra slapp och slö på grund av nattens bravader. Mattias och Edwin lät mig ta över sängen på morgonen när jag kom hem. Sov till 10:30 ungefär, sedan vaknade jag till ett tomt hus. Mattias jobbade och Edwin myste hos mormor. Då passade jag på att tanka lite kompishäng, skitsnack och kaffepåfyllning hos Carro och Elwira. Det piggade upp! ☕️

Resten av eftermiddagen blev lugn. Tvättade en par maskiner tvätt, bäddade rent i sängarna, peppade (tvingade) Mattias att klippa/röja gräset och efter att vi ätit middag vankades det fotbollsträning för Elias som vi ville titta på. Storkillen... Mysigt att titta på och minnas hur kul man själv tyckte det var en gång i tiden! ⚽️

Idag vaknade vi upp vid 08-tiden. Lyxigt att Edwin börjat sova så länge! Får passa på att njuta innan hösten, förskolan, förskoleklassen, rutinerna och bebisen är här... Har ju "härliga" minnen från spädbarnstiden med vakna nätter, skrik, panik och gråt. Håller tummarna för att bebisen (och vi föräldrar) slippe kolik denna gång! 

Idag hade vi en dag hos gammelmormor inplanerad. Jag gjorde slingor på henne medan lilleman lekte med lite nya leksaker hon köpt. Vi blev även bjudna på god lunch. Sedan smög jag iväg på en secondhand-runda helt själv. Blev lite grejer faktiskt... Två efter-graviditet-blusar till mig, fotbollsshorts till Elias, lite leksaker till båda barnen, pyjamas till bebisen, en bok och EN FÅTÖLJ som kostade ynka 150 kronor. Så himla fin var den, så jag slog till även fast den inte var den skönaste... Lite väl rak i ryggen liksom, men den blir nog bra att amma i så småning om. Kanske går att sätta dit ben på den istället för "snurrplattan" den står på nu? Nåja, för 150 kronor kan den få vara lite rak i ryggen. För det var verkligen fräsch och i fint skick. Ibland ska man ha tur... 🍀

Kvällen här hemma har gått åt till att ta reda på lite tvätt och packat upp en påse från Rusta som jag nästan glömt bort... En fin korg, lite nödvändigheter och en silverelefant. Edwin tyckte den var så cool så vi måsta köpa den! 

Till middag fick vi nyfångad regnbåge som pappsen hade panerat. Potatis och god sås till det, himla lyxigt. Sedan blev det chill i soffan för trötta familjen... 

Nu har jag precis duschat och ska strax krypa ner i sängen och läsa en stund. Imorgon väntar vår lilla sundsvallstripp, ska bli skönt att komma iväg lite! 🙏🏼

en kickstart... 💥

Den nya veckan har dragit igång med buller och bång. Vi börjar med lite viktiga saker ett par dagar, för att sedan återgå till semestermood igen... Bra upplägg va? 


Igår var det måndag och vi var ute på vift hela dagen. Hade en hel del ärenden inne i stan som skulle fixas. Handla till renoveringen, bestämma golv/väggmatta till badrummet (jag fick min vilja igenom med vita väggar och gråmönstrat golv), boka bilbesiktning, inhandla present osv... Hela förmiddagen gick åt, sedan lyxade vi till det med Mcdonaldslunch innan vi åkte hem. 

Eller hem åkte vi inte... Vi stannade hos mamma och pappa och blev kvar där hela eftermiddagen. Dom kom just från sundsvall med fina koftor från Lager157 till barnen! 

Vi drack kaffe, fikade, solade och badade bubbelbad i värmen. Hehe... Men det var riktigt skönt för mina fötter och min rygg, även om det var lite väl varmt med varmbad i stekande sol. Det var bara jag och Edwin som var tokiga nog att bada! Men himla skönt med några soltimmar efter helgens regn! ☀️

När vi kom hem var det middagsdags. Pasta med en hitte-på-sås. Snabbt och enkelt. Mormor kom hit för att plocka av vår stora svartvinbärsbuske nere på ängen, men innan dess så käkade hon med oss. Smart drag av oss att låta mormor länsa våra bärbuskar... Då kommer det tillbaka i syltformat sen, lyx! 🙏🏼

Resten av kvällen var lugn. Vi kikade på friidrott, kvällsfikade, myste i soffan och somnade rätt tidigt. 

Imorse pep mitt alarm för första gången på evigheter... Jag smög upp innan tuppen och tog en dusch, kokade kaffe och chillade i morgonsolen på altanen. Varför jag var uppe så tidigt var för att jag hade en tid inbokad hos barnmorskan. Vecka 34 och bebisen växer så det knakar. Hon har tydligen gjort ett jättesprång de senaste veckorna och hamnat riktigt högt upp på sin kurva! Men alla värden ser bra ut. Även hjärtljuden, som dock var svåra att hitta idag eftersom moderkakan ligger som en kudde i framvägg. Nåja. Skönt att ha ännu ett besök överstökat, gillar inte dessa besök så värst mycket. Därför kändes det bra att klämma in ett sådant besök idag när jag ändå ska jobba... 

Ja, tänka sig att jag ska till jobbet idag! Känns galet. Men det känns bra att jag sparade en semestervecka tack vare det. Har "go-vecka" enligt schemat, så det är bara dethär kvällspasset som gäller. Och tack vare det kunde jag ta ytterligare en semestervecka innan jag går över på mammaledigt... 

Dessutom ska det bli roligt att träffa lite kollegor och alla ungdomar. Fast lite känslosamt blir det nog med. Tänk att jag ska vara borta i ett helt år sen?! Mamma på heltid liksom. Kommer jag ens ihåg hur det känns? Spännande... ❤️

Nu är det förmiddag och jag laddar upp inför arbetspasset med att chilla i solen. Samla lite solenergi när det väl erbjuds... Men snart ska det väl fixas lunch och det är dags att göra dig iordning. Mattias och Edwin ska på kalas senare idag. Barnens faster fyller nämligen år! 

Ja, det var vår kickstart av veckan. Onsdag, torsdag och fredag blir lugnare. Vi ska till och med lyxa till det med en hotellnatt till helgen! Mattias har julklappar från två år tillbaka som måste utnyttjas innan de går ut. Presentkort på hotell/upplevelse från jobbet. Så det blir en gratis minisemester, bara han och jag. Sååå mysigt. Nog för att vi bara planerar att åka till sundsvall, men ändå... Behövligt! 🙏🏼

ute till sjöss... ⚓️

Söndagen har har bjudit på blandad kompott, både när det gäller aktiviteter och väder... Ja, årets sommarväder har verkligen haft svårt att bestämma sig. 


Vi gjorde iallafall morgon runt 08-tiden och startade dagen med kaffe och brakfrukost. Solen lyste till och med. 

Vi bestämde oss för att ta en tur med båten. Det har inte alls blivit så myket båtutflykter som vi hoppats denna sommar (98% vädrets fel) så det gäller att passa när tillfället ges... Vi packade med oss metspö och lite fika, sedan full fart ut på sjön! 

En himla härlig tur blev det. Elias och Edwin njuter dom med, speciellt när pappan gasar på i full fart. Edwin har varit lite rädd tidigare för att båten ska välta och sjunka. Men nu går det bra. Vi åkte bort mot Horne där vi brukar bada. Där var det folktomt så vi kastade i ankare och provade fiskelyckan. Massor av små abborrar och mört fick dom dra upp, bröderna bus. Snacka om lyckliga! Ja, verkligen en härlig förmiddag ute till sjöss... ⚓️

På hemvägen hoppade jag och grabbarna av båten vid bryggorna på Kakedbadet, mitt emot där vi bor. Barnen ville bada! Mattias fick åka över med båten och sedan komma tillbaka bilvägen med handdukar osv. 

Elias badade för glatta livet, ingen badkruka där inte... Edwin nöjde sig med några dopp bara. Sedan myste han och jag på bryggan medan storebrorsan hoppade och gjorde bomben, gång efter gång! 💦

Väl hemma var det lunchdags för längesen. Pasta och köttfärssås, sedan blev det chill i soffan. Trötta grabbarn efter en förmiddag på sjön. Ja, det blev vila enda tills Elias mamma och lillasyster kom för att hämta hem storebrorsan. Men först hann vi med kaffe, prat och vild lek för ungarna! 

Efter att vi vinkat hejdå till Östlund's åkte vi iväg på hallonjakt. Först i matnäs, och sedan hamnade vi hos min farmor och farfar. Hallonlycka! Edwin mumsade bär som aldrig förr och vi vuxna plockade med oss lite hem till frysen. Stannade en stund och lekte hos gammelfarmor/farfar, enda tills vi började känna att vi var hungriga. Ooops, klockan var redan 18:30 så vi beställde pizza och åkte hemåt... 🍕

Nu är kvällen här och vi har bosatt oss i soffan. Lilleman sussar sött och vi slötittar på friidrott på teven. En lugn och skön söndagskväll. Dessutom har Mattias semester igen i tre veckor, härligt att ha honom hemma med oss!  


hej helgen... 🌧

Helgen kom, och bjöd på ett jäkla regnväder minsann. Galet vad det regnade igår. Men eftersom vi fått njuta av tre härliga baddagar kändes det helt OK. Dessutom var ju jag och bröderna bus lediga och kunde mysa inomhus bäst vi ville... ☔️


Fredagsmorgonen började lugnt och mysigt. Frukost, kaffe och pojkarna lekte fint tillsammans. Sedan blev vi sittandes vid köksbordet resten av förmiddagen. Pärlplattor, pussel, spel och så tittade vi på gamla kort. Väldigt mysigt. 

Efter lunchen blev det dock andra bullar. Fram med dammsugaren, dammtrasan och skurmoppen... Elias och Edwin lekte uppe på sitt rum, är faktiskt överraskad av deras relation den här veckan - inte mycket bråk alls. Dom har verkligen lekt bra tillsammans och verkar haft superkul. Det underlättar verkligen när det ska städas! 

Eftermiddagen gick åt till att njuta av ett rent hem, äta mellis och vila i soffan. Men inte allt för länge... Det vankades nämligen grillfest och lite födelsedagsfirande hos familjen Hellberg. Tror att karlarna, som skötte grillen, uppskattade att det gick att grilla i carporten. Hehehe... 🌧

En supermysig och god kväll. Regnet smattrade mot altantaket, maten var grym och marängtårtan ljuvlig... Barnen hade jätteroligt med alla nära och kära. Sexton älskvärda människor! Så det blev en sen kväll, men vad gör det om hundra år? Barnen somnade direkt när vi kom hem och sov nonstop till 08:30 imorse. 

Vi dukade upp extra god frukost imorse, lördagen till ära. Mysigt att sitta länge... Därefter har vi pysslat med lite av varje. Barnen lekte ensamma på övervåningen, Mattias chillade i soffan och jag gjorde en sista "sluttouch" i barnen Första-året-bok. Mysigt att sitta vid köksbordet och pyssla med en kopp kaffe. En tur ner till tvättstugan hann jag också med... 

Efter lunch och lite ihopplockning gjorde vi oss redo för att hälsa på barnens farmor och farfar. Där blev det lek, bus, god middag, glassefterrätt och skönt häng bara. Dricka kaffe och spela kort, lagom lördagsaktivitet när regnet piskar mot rutan... 

När vi kom hem blev det hopp in i duschen för hela familjen, en efter en. Sedan fick barnen kvällsfika och en varsin liten skål med godis. Lördagsmys! 🍭

Vi har hängt i soffan resten av kvällen, har tittar på friidrotts-vm och tagit det lugnt. Barnen somnade rätt sent även ikväll, men det är ju förtusan fortfarande sommarlov! Vi vuxna ska snart krypa till kojs vi med... 

sommarlovsminnen... 💦

Efter en sjukt varm och svettig natt (vaknade hundra gånger...) var det nästan skönt när klockan blev 07:30 och barnen vaknade. Vi låg och drog oss till 08-tiden, men sedan fick vi himla bråttomt. Det bestämdes lite hux flux att vi skulle till stranden! 


En timme senare satt vi i bilen mot Horne. Då hade vi alltså hunnit klä på oss, bäddat sängarna, packat badkläder, ätit frukost, packat fika och gjort iordning en pastasallad till strandlunch. Ja, det går banne mig fortare när karln inte är hemma. Barnen är fantastiska hjälpredor! 

Strax efter 09-tiden var vi alltså på plats på playan. Ljuvlig start på dagen. Hela förmiddagen fick vi njuta av strålande sol och massor av bad. Bästa sällskapet med...  Så underbart att umgås på stranden. Fast ja, jag och barnen låg nog mest i vattnet. Oj vad vi svalkade av oss! 💦

Efter att vi intagit pastasallad-lunch och fikat lite mer gott, så började molnen dra in över Horne. Men vad gör det? Vi hade det himla varmt och skönt ändå, dessutom hade barnet så roligt. Dom har grävt och byggt i sanden, letat stenar, legat på filten med målarböcker, badat, jagat fiskar och tvättat småbilar i vattnet. Verkligen en fröjd att se dem. Älskade små... Underbara sommarlovsminnen! 🙏🏼

Vi hade massor av pastasallad kvar, så varför inte inta middagen på stranden? Vi gjorde slut på all matsäck och stannade enda till 16-tiden. Gissa om vi var trötta när vi kom hem, efter 7 timmars strandhäng... Barnen chillade en stund i soffan medan jag packade upp allt. Mattias kom hem från jobbet och busade ur den sista energin ur grabbarna! 

Kvällen har gått åt till att hänga på altanen, duscha hela gänget, leka och titta på film. Innan sängdags blev det gröt till kvällsfika, sedan stupa två trötta sommarlovsbarn i säng. 

Brukar alltid fråga barnen innan dom somnar, vad som varit bra med dagen... Idag hade allt varit roligt och bra. Kul att äta både lunch och middag på stranden. Kul att få bada hur mycket man vill. Kul att vara med alla nära och kära. Då kan en annan somna nöjd och varm i hjärtat. Små saker som betyder så mycket för barnen. Och just den här stranddagen känns lite extra viktig eftersom vi tydligen har en hel helg med spöregn framför oss... 

Men nog ska det bli skönt med lite regn. Vi har ju lyckats maxa veckan ändå med både poolhäng och två stranddagar. Rena lyxen denna sommar... Barnen behöver vila från solen, och vi har ändå lite trevligheter inbokade. Imorgon väntar middag och kalas hos nära och kära! Dessutom skriker vårt hem efter en städning... Ja, det blir bra med 48 mm regn imorgon! ☔️


fotbollsträning... ⚽️

Onsdag och hemmamys... Nog för att det var soligt och varmt, men jag orkade inte en till stranddag såhär direkt dagen efter. Det känns som att festa två dagar i rad ungefär. Iallafall i mitt gravida tillstånd. 


Tur barnen tycker om sin pool, tror dom var rätt nöjda med en hemmadag faktiskt. Dessutom fick vi ju besök av Elwira och Carro. Dom hängde med oss hela förmiddagen. Bad, lek, chill på gräsmattan, lunch och en kopp kaffe till oss vuxna. En fin dag! 🌞

När jag och grabbarna blev ensamma igen slängde vi oss i poolen alla tre. Riktigt skönt att svalka sig... 💦

På eftermiddagen gick solen i moln, vilket vi nog alla tyckte var skönt. Edwin ville se på film och Elias tog plats i altansoffan med sin surplatta. Lugn och skönt... Själv kunde jag "stänga" poolen för dagen, plocka ihop, hänga upp blöta badkläder, slänga lite fula/vissna blommor i utekrukorna, vattna och påbörja middagen i lugn och ro. Lasagne-onsdag!

När Mattias kom hem från jobbet åt vi alla med god aptit, sedan var det en stunds vila som gällde. Speciellt för storebror Östlund som hade något mycket viktigt inplanerat... 

Nämligen fotbollsträning! Sin allra första. En gammal klasskompis till mig har tillsammans med sin man startat upp ett nytt lag här i Forsa för barn födda 2010/2011. Jag har frågat Elias flera gånger om han skulle kunna tänka sig att prova, men då har han vägrat... Sagt att han inte vågar osv. Däremot när Tom frågade blev det annat svar. Han ville gärna följa med Tom (viktigt att det bara var han med) och prova. Så idag var det alltså dags för första träningen... En taggad kille åkte dit med sin idol. En Nikepåse packad med fotbollsskor och vattenflaska. Och vilken succé det blev! Elias var helnöjd och stolt efteråt... Det hade varit 10 barn med idag. Dom hade lekt lekar, gjort olika övningar och spelat match. Det var några kompisar från dagis med, så det var ju inte så läskigt trots allt... 

Jag, Mattias och Edwin åkte och hämta vår nylagade bil medan Elias tränade. Sedan möttes vi på den andra fotbollsplanen där B-laget spelade match. En svettig men stolt Elias kom dit och berättade att han minsann gjort ett mål på träningsmatchen! ⚽️

Vi stannade bara på matchen första halvleken. Åt en varsin korv med bröd till kvällsfika, sedan brummade vi vidare. Svängde in till Norrvägen en snabbis och hälsade på (bonus)mormor/morfar som just kommit hem från Polen. Med lite smått och gott till bröderna bus. 

Till slut blev klockan så mycket så vi fick bråttomt hem... Barnen duschade av sig lite fort, sedan stupade dom i säng och somnade på stört. Ja Elias hann nog bara lägga huvudet på kudden så snarkade han! ❤️

sommarfeeling... 🙏🏼

En ny vecka har kickat igång, och äntligen har vi fått njuta av lite sommar. Fast igår hade vi lite mer moln på himlen än vad jag planerat för, men det gick ju fint ändå. Eller ja, det började bra iallafall.... 


Sovmorgon, mysfrukost och några turer upp och ner till tvättstugan. Tvättmaskinen hade lite att jobba ikapp efter någon ledig dag... På förmiddagen fick vi även besök av Carro och Elwira. Skönt häng med lek, bus och fika. Sista stunden spenderade vi ute på altanen, och beklagade oss över det blåsiga vädret. Vi hade nämligen tänkt åka ut med båten eftersom Mattias tog ut en extra semesterdag, men vi fick hitta på något annat. 

Vi planerade att åka till medskog för att tanka och köpa glass, sedan tyckte vi att lekparkshäng lät bra. Men vi hann bara köpa glass så strejkade bilen... YAY! Det var en multi-rem av något slag som gick av. Bilen lät, gick knappt att styra och gav ifrån sig ett rejält rökmoln. Mattias fick tag i sin mest bilkunniga kompis, och han sa åt oss att åka dit. Då blev såklart barnen överlyckliga för att få åka till Mo och hälsa på Ebba, Nils och Viggo. Där var det fullt av barn och vi blev kvar en bra stund, vilket uppskattades himla mycket av bröderna bus. Vi fick lämna kvar bilen på verkstaden som ligger alldeles bredvid där i Mo. Min kära mormor ställde upp och skjutsade hem oss. 

Så man får väl ändå säga tur i oturen... Visst är det tråkigt när bilar går sönder och behöver lagas. Men samtidigt - vilken himla tur att det hände just igår. När vi var lediga. När Mattias var med. När vi inte var på semester. När vi inte hade något viktigt för oss. Och att vi fick lämna bilen på en gång. Sen att det kostar några tusenlappar, men det är en annan femma. Känns bättre och försöka se det lite positivt. Jag menar, tänk om det hade hänt när vi var påväg mot Furuvik eller under semestern i Dalarna. 

Nåja, vi hade väl ändå ingen direkt munter eftermiddag här hemma. Trötta och lite sura hela bunten. Men vi försökte så gott vi orkade... Pannkaksmiddag, sällskapsspel i köket och lite utelek i kvällssolen. Fick även med mig barnen på operation: rensa-ur-pappas-rödvolvo. Jag insåg att vi nog får brumma runt i den ett tag, och då vill man väl ändå kunna ta sig i och ur den? Snacka om överbelamrad med skit och skrot. Golven var typ täckta med alltifrån kläder till verktyg och pantburkar. Vi tömde bilen helt ock fick ihop en sopsäck med skräp. En del saker fick komma till sin rätta plats i förrådet eller garaget. Vilken skillnad det blev! Sedan gick vi in och tvättade oss, fikade och hoppade i säng... 😴

Imorse vaknade jag före tuppen, utvilad och pigg. Resten av familjen snarkade vidare medan jag smög ner och kokade kaffe. Ljuvligt att få avnjuta en kopp helt själv i total tystnad... ☕️

Sedan kom dom nedsmygandes från trappan, en efter en. Blev så glad när Mattias sa att han tar ut ännu en semesterdag och ville åka till stranden. Tjoho! Då blev det bråttomt. Vi åt frukost, packade badkläder, rotade fram lite fika och så svängde jag ihop en pastasallad som vi tog med som lunch. Redan klockan 09:45 var vi på plats på playan! 

Och vilken underbar dag vi fick njuta av... Ett riktigt fint sommarlovsminne. Sol, sandlek, bad, fika, lunch, ännu mer bad och trevligt sällskap i fem och en halv underbara timmar. Vad mer kan man begära? Mormor, Anette och Tom gjorde oss sällskap hela dagen och allt var så himla härligt och roligt. Vi vuxna badade lika mycket som barnen och gick all in när det vankades bollkastning i sjön. Elias kiknade av skratt när hans höggravida bonusmamma slängde sig som en val i vattnet efter bollen. Det bjur jag på... För det har verkligen varit en fantastisk dag, hela familjen tillsammans! 🌞

Runt 15:30-tiden kände vi oss nöjda och trötta. Hem hem hem... Barnen tog plats i soffan för lite välförtjänt mys. Själv packade jag upp allt och förberedde middagen. Vi åt ute på altanen och njöt av lite fläktande vindar. Resten av kvällen då? Jo vi har degat i soffan, duschat hela gänget, lekt i kvällssolen, kvällsfikat på altanen och jag har vikt lite ren tvätt. Elias och Mattias åkte även till affären en sväng och fyllde upp kylskåpet. Lugnt och skönt kvällspyssel har det blivit bara... 

Nu sover två rejält trötta grabbar sedan en stund tillbaka. Själv har jag målat naglarna och mumsat melon och nektariner. Cravings... Ska snart krypa ner i sängen och läsa en stund, men jäklar så trött jag är. Blir nog inte många sidor. Det tar på krafterna att vara på stranden en heldag. Men jag är så glad att vi fick njuta av den här dagen. Massor av fina minnen att ta med oss när hösten och vintern tar över... 🍀

RSS 2.0