hej tvättstugan... 👌🏼

Tisdag kära vänner. Tillbaka till vardag och rutiner för samtliga familjemedlemmar. Eller ja, jag har ju redan gått på föräldraledighet så för mig är läget lite annorlunda. Edwin däremot fick gå tillbaka till förskolan idag efter ett lååångt sommarlov. Gissa om han längtade? Egentligen hade jag nog föredragit att ha honom hemma, men tillsammans med personal kom vi fram till att det nog vore klokt att börja med 15-timmars veckor redan nu. Först har han ju haft ett långt uppehåll, plus byte av avdelning och så kommer det ju en liten bebis snart som förmodligen kommer att vända upp och ner på hans liv. Därför känns det ändå bra att få in dagisrutinen nu innan bebisen kommer, så Edwin liksom inte känner att lillasyster kickar ut honom... 


Det enda lite tokiga är att Elias börjar skolan 08:10 och Edwin börjar 09:00 eftersom det är bestämda tider för barnen som har 15-timmars veckor. Alltså: först klä på ungarna och lämna Elias, sedan hem och vänta i drygt en halvtimme. Sedan ska det kläs på igen och Edwin ska lämnas. Tänk er den proceduren en kylig och snöig decembermorgon, med ytterligare ett barn att klä på och dessutom bära runt på. Spännande... Personalen på Edwins dagis skulle dock försöka kolla upp om det funkar att lämna ca 08:30 på dagis. Då kan man ju (om man segar sig lite) åka direkt från skolan till dagis. Håller tummarna! 

Jaha, vad gör morsan när hon helt plötsligt har några timmar för sig själv? Dagens uppdrag var att röja, städa och piffa lite i badrummet/tvättstugan. Tungt men kul... Fick ta en hel del pauser med fötterna i högläge. Ja jäklar vad min fossingar har samlat på sig vatten nu. Dom är rund som klot, fotlederna är borta och det gör förbaskat ont. 

Fick iallafall fint i badrummet med lite ordning och reda. Hoppas vi kan behålla det så. Tveklöst, men vi kan ju hålla tummarna... Är himla nöjd iallafall, även om jag inte premiärtvättat ännu. Nånting med eluttaget som måsta fixas. Men utöver just det (plus duschväggar och en dörr/luckan till städskåpet under trappan) så är allt fix och färdigt. Premiär-skiten är gjord och barnen jublar över att ha en fungerande toalett nere. Hurra! 🚽

Innan min "vilodag" var riktigt slut blev det lite mer småplock, dammsög resten av huset, käkade lunch och vilade ytterligare tre gånger på soffan. Sedan var jag bra sugen på att hämta hem gossarna. 

Båda två mötte mig med en varsin bamsekram, både den store och den lille hade haft en bra dag. Det värmer i hjärtat... Mysigt att åka hem och äta mellis och få höra hur deras dag varit. 

Resten av eftermiddagen gick upp och ner. Först en hel del bråk mellan bröderna. Men efter att vi ätit middag (fläsk och löksås - mmm) så hände något. Dom lekte hur bra som helst, både inne och ute. Fick till slut släpa in dom för att plocka ihop på deras rum, duscha och kvällsfika framför en film. Elias har även packat sin första gympa-påse. Ja, imorgon vankas det idrott på skolan och det ska för första gången bytas om och duschas utan någon mamma eller pappa på plats. Tänk, livets första idrottslektion. Det tycker han ska bli spännande! Nya gympaskor, handduk och ombyte. Vattenflaska kan nog också vara smart att ha, kom han på själv. Stora älsklingen!  

Nu sover barnen sött sedan några timmar tillbaka. Jo, det är trötta gossar som kryper i säng nu för tiden. Själv har jag ägnat kvällen åt att färga lite utväxt i håret, toppat det lite, duschat och chillat. Somnar strax! 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0