tack år 2018 ⭐️

(null)

Idag är det sista dagen på året. Ett helt 2018 har passerat och det har gått galet fort. Fast så känns det väl alltid? Det här året har varit ett rätt lugnt år. Inga stora nyheter liksom, mest bara hemmamys och tid till att sammansvetsa familjen som nu består av fem personer. Bara det kräver ju sin lilla tid... 

Som vanligt inleddes året med kalasfirande. Elias fyllde 7 år och vi hade fotbollskalas här hemma. Massor av snö hade vi också, så det blev många timmars bus i snöhögar för grabbarna. Elsa sov ofta i sin vagn, men fick även premiäråka pulka. Tjoho! 

Själv minns jag att jag njöt väldigt mycket av föräldraledigheten. En mysig tid att vara föräldraledig på. Att faktiskt kunna välja att vara inne och elda en hel dag om det är snöstorm ute. En lugn vinter hade vi, utan sjukdomar till och med. 

(null)

Dessutom var det ju vinter OS så det blev många svettiga timmar framför teven. Ännu en anledning att älska föräldraledigheten. Och det gick ju så bra för våra svenskar! 

Elsa lärde sig massor den här tiden. Från att vara en liten bebis till att faktiskt bli ett litet barn. Hon lärde sig att sitta och vara med på ett helt annat sätt. Både Elias och Edwin har varit nära Elsa från start, så måna om sin älskade lillasyster. Och som hon har älskat att busa med sina bröder! 

(null)

Tillslut började vårmånaderna att komma krypandes. Men våren kändes ändå som en hel evighet bort eftersom vi hade så galet mycket snö. Minns att påskhelgen var som en enda fjällweekend typ. Strålande sol och snöhögar som berg. Men det var mysigt att vara ute och åka pulka, fika och ändå fira in våren. 

(null)

Otroligt nog så smälte snön undan ändå. Vi köpte cyklar till barnen så dom åtminstone kunde få en chans att lära sig cykla. Och det gick bra, efter lite om och men! Höjdpunkten för Edwin var när han fick börja träna fotboll. Vilken lycka! Även om första tiden på träningsåret mest gick åt till att leka så var det nyttigt för honom att få röra på sig och träffa kompisar, eftersom han var storebror-ledig från dagis. 

Även om det blev en lugn vår så var det en del blandade känslor i mig. Min älskade arbetsplats lade ner och jag befann mig i ett ingemansland... Jag får tacka gudarna för att jag lyckades knipa en fast anställning i kommunen så att jag hamnade i en omplacering. Det fanns dock inte många jobb på marknaden, och jag "anmälde intresse" på typ det enda jobb jag kunde tänka mig. Även om jag visste noll och nada om det... Hur som helst så fick jag en intervju, och samma dag ringde chefen upp mig och erbjöd mig en fast tjänst. Jag tackade såklart ja, utan att veta vad jobbet skulle innebära exakt. Men en sten lättade från mitt hjärta och jag kunde andas ut. Ett jobb att gå till efter mammaledigheten! 

(null)

I Maj kom sommaren. Det blev liksom pang på. När snön försvann helt blev det sommarvärme... Vi njöt av utelivet och förberedde oss för den riktiga sommaren. Och den började efter Elias examen. Storkillen som gick ut förskoleklassen! Vi firade med sång och fika på Fränö, mysigt. Även om det just då inte var så varmt och fint.

(null)

(null)

(null)

Den riktiga sommaren bjöd på kanonvärme, solsken och massor av bad. Tror vi hade regn i tre dagar typ, så det var riktigt torrt och kvavt ute. Skogsbränderna härjade runt om i Hälsingland och det var riktigt hemskt...

Elias spelade sin första cup, vi döpte Elsa och fick en fin minnesvärd dag. Många nära och kära, gott fika och fantastiska presenter. Vår lilla Elsa Aina! 

Dessutom bjöds vi på ett otroligt fotbolls-vm. Svenska landslaget briljeradr och det var riktigt spännnde matcher! Så den här sommaren blir svår att glömma... Föräldraledig, värmebölja och fotbolls-vm. Och alla sköna dagar på stranden förstås. Oj vad vi badade och myste på stranden! 

(null)

(null)

Senare under sommaren åkte vi på en minisemester till Östersund med mina föräldrar. Så himla mysigt! Vi strosade runt i stan, badade, fikade och besökte Spökprästgården i Borgvattnet. En perfekt liten sommartripp med hela familjen. 

När sommaren började lida mot sitt slut började jag förbereda mig på att börja jobba. Blandade känslor... Mattias skulle ta över föräldraledigheten med Elsa och började samtidigt renovera/bygga nytt sovrum till oss. Han hade rivit altanen tidigare under sommaren, men nu började bygget på allvar... 

Två dagar efter att jag fyllde 28 år började jag på mitt nya jobb. Och redan efter första veckan kändes allt SÅ bra. Ett fantastiskt roligt jobb med underbara människor! 

(null)

(null)

I september betade vi ett gäng sjukdomar. Storkillen Elias började i ettan (!) och Edwin började ju på dagis efter ett års uppehåll, så han hade väl lite att ta igen... Men några ljusglimtar hade vi också. Vi fotograferade barnen ute på gräsmaln. Elsa fick presentkort i doppresent så det var kul. Fina bilder på våra älsklingar! Det var också den årliga marknaden. Edwin fick en mysig stund med oss och njöt av karuseller och godis! 

Elsa fyllde 1 år och det firades såklart med presenter, ballonger och första tårtan. Succé tyckte lilfröken! Från en liten lugn och trött bebis i början av året, till en livlig och röjig 1-åring. Hennes energi skulle man haft hälften av... 

Annars bestod hösten mest av sjukdomar som sagt. Blandat med utelek, äppelplockning och lite fiske/svampplockning. 

(null)

(null)

(null)

Senare under hösten var det dags för älgjakt för pappan i huset. Men innan det hann han färdigt med renoveringen. Vi fick ett nytt sovrum av den gamla inglasade altanen, och Elsa fick ta över vårt gamla sovrum. Så härligt med egna rum till allihopa! 

Edwin fyllde 5 år (en hel hand var stort att fylla) och det firade vi med halloweenkalas. Bajskorvstårta och annat äckligt/läskigt. Min stora kille! Elsa skolades in på dagis i början av November och det gick bra. Lite vemodigt såklart, men det har gått fint att komma in i våra nya rutiner. Även om det varit sjukstuga lite nu och då... Typiskt. 

Och ja, vips var julen i antågande och vi började  så smått att förbereda oss. Rände på julmarknader, pyntade hemmet och räknade ner dagarna. 

(null)

(null)
 
(null)

Hela december blev en enda härlig mysmånad. Årets kalender på teven var jättebra och varje morgon har vi suttit bänkade. En liten Nisse flyttade in hos oss och bjöd på lite bus, överraskningar och lite extra julspänning. 

Det bakades pepparkakor, knäck, mystes, Lussades på dagis och stressen har verkligen varit på semester. Och på tal om semester så unnande jag mig långledigt i år. Från den 19 december till den 2 januri blev det jullov. Underbart! 

Julaftonen i år blev lugn och fin. Hela familjen samlad. Nära och kära. God mat. Kalle Anka och besök av tomten! Barnen var verkligen lyckliga och blev så glada för alla sina julklappar. 

(null)

Nu efter jul har vi njutit av några härliga mellandagar. Morgonrocksmys, pyssel med alla nya julklappar, solkenspromenad, lek i snön, fiske och bara lugnt hemmahäng. Precis som det ska vara! Och lite shopping såklart. Det hör ju till... 

Idag är det alltså årets sista dag. Men det innebär inte bara lycka och firande... Idag är det ett år sedan min farbor försvann och vi vet fortfarande ingenting. Lider SÅ med min pappa, kusin, farmor och farfar. Tänk om vi bara kunde få veta. 

Vi firara in det nya året lugnt här hemma. Under dagen har vi fikat hemma hos barnens mormor och morfar, sedan åkte jag och Edwin ner till skolan en sväng för att åka skridskor. Han kämpade på bra! Väl hemma igen blev det sedan god middag i form av porterstek, bubbel och choklad till efterrätt. Mmmm! 

(null)

Efter maten gick vi ut och tände liten tomtebloss med barnen, innan vi gick in och duschade allihopa. Hopp i myskläder och en lugn kväll i soffan.... verkligen skönt. Vi skulle egentligen ha firat in året med kompisar, men eftersom Edwin varit sjuk och fick mystiska prickar på magen så firar vi ensamma. 

Det blir bingolotto, lite gott att äta och sällskapsspel. Elsa sover redan, men Edwin får vara uppe och mysa med oss hur länge han vill. Tack för det här året, men nu ser vi fram emot nya oskrivna dagar tillsammans. Gott nytt år!
(null)



årets sista dagar ❄️

(null)

Det drar ihop sig... Årets sista dagar avlöser varandra och imorgon är det nyårsafton. Det har varit ett blandat år, tänkte skriva ihop en liten årsresumé imorgon. 

Igår hade jag och barnen en mysig dag medan pappsen var och fiskade. Ganska direkt efter frukosten åkte vi till barnens mormor och morfar och hälsade på. Elsa blev överlycklig över att få komma hemifrån en stund, hon har varit hemma nästan hela jullovet. Det riktigt lyste i hennes ögon! Vi stannade ute en stund först så att barnen fick lite luft, sedan gick vi in och myste. 

Efter lite lek och röj inomhus tog vi en promenad till min farmor och farfar. Vi tog en omväg så att vi fick njuta av solen, och barnen fick röra lite på sig. Hos farmor och farfar blev det mer lek och lite fika. En mysig förmiddag på bortaplan helt enkelt...

(null)

(null)

(null)

(null)

Eftermiddagen hemma blev lugn och skön. Mattias kom hem med ytterligare ett gäng fiskar, så nu har vi frysen full. Alla i familjen älskar fisk, utom Edwin. 

Innan middagen fick jag ett ryck och åkte in till Dollar en snabbis. Ville ha nya gardiner i vardagsrummet och det på en gång. Ville egentligen byta redan innan jul, då jag tyckte att dom vi hade var för ljusa. Men nu blev det alltså gjort. Fyra längder för 300 kronor, som hittat... Lite mer smått och gott blev det med, som vanligt.

När jag kom hem satte jag genast igång med att byta gardiner. Fick höja gardinstängerna lite, och ändå är dom för långa. Men det blev bra! Mörka och fina. Det blev liksom mer ombonat här inne nu. Längtar tills jag vågar ha krukor i fönstret igen, min klåfingriga dotter måste bara bli lite mindre klåfingrig först... 

Till middag värmde vi pizza i ugnen och sedan hade vi en lugn och skön soffkväll. Vi avverkar Harry Potter-filmerna just nu, skulle nog vilja läsa böcker igen med. Nångång när man har överflöd av tid, när man nu får det? 

(null)

(null)

(null)

Idag vaknade vi upp till söndag och lite mer snö. Jag hade turen att få ligga och dra mig lite extra i sängen innan jag klev upp. Mattias och barnen klev upp och kokade kaffe och åt frukost. 

Ganska mysigt att kunna ligga och spana på dom från sängen. Elsa tror att hon har blivit stortjej nu och vill sitta på vanlig stol. Ja, hon kommer enkelt upp själv på dom nu. Och tittar man bort en halv sekund så sitter hon på bordet. Den ungen är det fart på... StyrStina! 

(null)

Efter att jag också fått i mig kaffe och frukost klädde vi på oss och gick ut. Härligt väder även idag! Edwin fick provåka lite skoter och Elsa donade med lite av varje, hon älskar att vara ute! 

Vi var ute i friskluften drygt en timme innan det var dags att gå in och förbereda lunchen. Snabbt och enkelt med potatisbullar idag... Sedan stupade Elsa i säng och vi andra tog plats framför teven. Skidåkning, en värmande kopp kaffe och lite lugn och ro. 

(null)

(null)

Eftermiddagen har varit lika lugn som alla eftermiddagar detta jullov. Har dock gjort ett pass i tvättstugan och fått lite ordning där. Sedan tog jag en skön promenad innan solen gick ner. Nått jag borde och ska göra mer av nästa år. Det får blir mitt löfte! 

Under kvällen har vi donat med lite av varje. Lekt med barnen, tittat på hockey och ätit lite gott. När kidsen hade somnat tittade vi på Harry Potter igen, och ska strax forstätta att tittat från sängen.

(null)

mysiga mellandagar ✨

(null)

Julen är förbi och vi njuter nu av dom där lediga och kravlösa mellandagarna... När man kan gå i morgonrock och pyjamas fram till lunch om man vill. Det riktigt känns att man bara låter dom här sista dagarna på året passera i sin egna lugna takt, och man bara lunkar med. Bara är. Något jag tyckte var dötrist som liten, julen var ju liksom slut, men nu som vuxen älskar jag dessa mellandagar! Andas ut, ladda om... 

I onsdags hade vi en hemmadag, men huset var fullt av olika besökere hela dagen lång. Mattias åkte tidigt till Dalarna för fiske, så jag och barnen tog tacksamt emot alla besök vi fick. 

Först kom Emilia, Robin och Otilia hit på lite kaffe och lek. Så roligt att träffa våra Gotlandskompisar! Elsa och Otilia är ju lika gamla, så det blir nog bara roligare och roligare med åren att ses. Edwin passade på att spela lite Fifa med Robin medan vi tjejer pratade och underhöll varandra med klossar och Babblarna. En mysig förmiddag! 

(null)

(null)

När vi vinkat hejdå till våra första gäster kom nästa besökare. Lagom till lunchen. Det var barnens mormor som tagit en promenad hit. Elsa sov, men Edwin blev glad för lite sällskap. Det blev lunch, fika och en omgång yatzy. Sedan tog Edwin med sig mormor ut på "zombiejakt" runt huset. Dom var ute ett bra tag innan jag och en nyvaken Elsa också kom ut. Skönt med lite luft! 

Eftermiddagen blev himla mysig och lugn. Nästa besökare blev gammelmormor. Hon kom hit för att äta pizza med oss! Så gott efter all julmat... Vi tände ljus, tittade på hockey och lekte enda tills det blev kväller. Då vinkade vi hejdå till gammelmormor och väntade in pappsen. Men vi hann få ytterligare ett besök innan han kom hem. Det var Tompa som kom och myste med oss en stund. Mattias kom ganska snart han med. Stoooora regnbågare hade han med sig! 

(null)

(null)

(null)

Igår var det torsdag och min tur att få komma iväg hemifrån en stund. Mellandagsshopping med Carro! Ja, sånna gånger lämnar man ju helst barnen hemma... Mycket folk överallt. Men vi lyckades knipa några fina fynd ändå. Om än mest till barnen, typiskt va? Elsa fick en ny overall, en morgonrock och lite annat. Men lite till mig själv blev det med. En del bas-plagg från H&M och en ny necessär + nytt smink. Det är en lite tradition för mig att fräscha upp sminkväskan efter jul. Redo för ett nytt år! 

Vi träffade även Emilia, Robin och Otilia på stan och tog en fika tillsammans på Subway. Gott! Ja, några sköna timmar hemifrån blev det. Vuxenprat, shopping och varmt kaffe - vad mer kan man begära? 

(null)

(null)

Eftermiddagen hemma blev också bra. Jag hade massor med energi och fick för mig att slänga ut julgranen. Den barrade massor, så det var liksom det enda alternativet. Elsa blev dock lite ledsen över att granen försvann. Hon gick och vinkade och såg alldeles fundersam ut. Lillgumman! Men det var skönt att få bort det barrande aset...

Det blev såklart en storstädning med. Dammsugarn åkte fram, jag torkade golven, bäddade rent, röjde i tvättstugan och städade badrummet. Ett väldans skönt ryck innan barnen skulle i säng och vi vuxna kunde sjunka ner i soffan! Eller ja, vi hann spela lite spel med Edwin med efter att Elsa somnat. Lite egentid med vår storkille! Som förövrigt fått fullt med prickar på magen. Kopplar man ihop det med helgens febern och huvudvärk så misstänker man ju vattkoppor... på riktigt den här gången. Vi får väl se helt enkelt hur det utvecklar sig. 

(null)

Imorse tog vi sovmorgon hela familjen till 08-tiden. Skönt eftersom vi vuxna halvtittade lite på junior-vm inatt. Även om jag gärna hade sussat en stund till så var det ändå mysigt att gå upp med barnen, koka kaffe och mysa i soffan. 

Edwin och Elsa myste i sina nya morgonrockar. Mina gullungar! Edwin tyckte att Elsa var så söt att han nästan inte visste vad han skulle säga. "Men ååå, du är så söt min lillgumma. Den där passade perfekt på dig. Ååå, vad min älskling är gullig". Ja, jag skulle nog vilja äta upp dom båda två jag! 

(null)

(null)

Efter morgonmyset och frukost klädde vi på oss och gick ut hela familjen. Mot isen! Solen sken och det var två härliga minusgrader. Perfekt... Barnen åkte pulka/madrass och vi hade med oss borren så vi kunde pimpla lite. 

Edwin fick upp ett gäng småfiskar och Elsa gick mest runt och utforskade. Vi hade lite fika med också, det är alltid gott när man är ute! En väldigt mysig förmiddag med familjen blev det. 

Sedan gick vi hem när Elsa började tröttna. En trött tjej som somnade nästan direkt när vi kom in. Vi andra åt lunch, sedan vilade vi på våra egna vis. Edwin framför teven och jag la mig faktiskt raklång på sängen en stund. Lite frusen och trött... Men jag lyckades iallafall beställa hem ett gäng presenter till vår blivande 8-åring. Tror och hoppas han blir glad. Skönt att vara klar! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På eftermiddagen kom mormor hit en stund. Det blev lite målarverkstad med barnen. Mattias var ute och lagade skotern, och på spisen puttrade den överblivna julskinkan. Ja, det blev "pulled pork" av den till middag idag. Så himla gott! Andra året vi gör så nu, men den lilla skinksnutten som oftast blir kvar. Riktigt saftigt och smakrikt blir det. 

Resten av kvällen ägnade vi åt fredagsmys. Först ett varsit bad för barnen i lilla badbaljan, sedan chips och hockey! En alldeles perfekt fredagkväll. 

Nu ligger vi vuxna i sängen och ska försöka somna framför Harry Potter. Men det var så länge sen jag såg dessa filmer så jag har svårt att slita mig. Får väl titta tills ögonen faller ihop av sig själv. Det är det som är så härligt med jullov, det är okej att vara vaken lite längre eftersom det är okej att lulla runt i pyjamas lite halvtrött om dagarna! 

(null)

(null)

(null)

julen 2018 🎅🏼

(null)

Och så kom dagen som barnen så länge väntat på. Julafton! Det var två förväntansfulla grabbar som kom nedsmygandes på morgonen, och kröp ner i sängen mellan mig, Mattias och Elsa. "Nu är det julafton"  viskade dom. Jag tittade på klockan och tänkte förskräckt att nu är väl klockan halv tre på natten eller nåt... Men nej, barnen hade sovit till 07:30 dagen till ära! 

Vi klev upp och tände ljus, kokade kaffe och såg att Nisse lämnat ett varsit paket till Elias och Edwin. Spännande! Vi myste ner oss i soffan allihopa och tittade på julkalendern (bästa på länge) och grabbarna öppnade sina paket. En varsin kikare, perfekt för att kunna spana efter tomten under dagen! 

Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut hela familjen. Solen sken, det var kallt och alldeles friskt och härligt. Elsa åkte pulka, och grabbarna letade efter tomtespår med sina kikare. Lite snöfotboll hann vi också med innan vi började frysa. In i värmen... En sprakande brasa! 

(null)

(null)

Mitt på dagen åt vi en lätt lunch, sedan fick grabbarna roa sig själva en stund medan Elsa sov och vi vuxna började förbereda lite i köket. Mamma och pappa kom ganska tidigt och hjälpe till dom med. Koka ägg, skära upp massa saker, duka och bara förbereda så mycket som möjligt helt enkelt. 

Vid 14-tiden hade alla gäster kommit och vi inledde julaftonsfirandet med glögg och en liten jul-klurig ordtävling som mamma fixat. Roligt! Sedan tog vi plats i soffan och väntade in Kalle Anka... Elsa blev väldigt fascinerad av det och satt länge i morfars famn och tittade. Myspys! 

(null)

Edwin frågade efter tomten sjuttioelva gånger tror jag. Han var riktigt spänd och längtade massor... Men först skulle vi ju äta. Hugga in på det goda julbordet. Vi hade dukat med dubbla bord i köket så att alla tio fick plats. Men det hade fått plats en person till. Som det brukar vara. Men vi tände ett ljus som fick brinna hela kvällen! ❤️

Maten smakade iallafall bra och som vanligt äter man lite för mycket... Ja, alla utom Edwin. Han har blivit extremt kräsen när det gäller mat. Inte ens köttbullar och prinskorv går hem längre. Potatis? Aldrig. Tror han åt en halv bit julskinka och ett ägg. Ja förutom äggulan då förstås. Men det är väl en period han har just nu, får vi hoppas. Dom andra två barnen åt desto mer, dethär med julbord var en höjdare tyckte Elsa! 

(null)

(null)

(null)

Efter maten tog vi det lugnt ett tag. Det blev lite köksstök (tack mamma och pappa för all hjälp) och barnen spelade hockeyspel. Och spanade efter jultomten såklart! Det var en jäkla lång väntan tyckte dom. Och tillslut kunde vi inte plåga dom mer.... Gammelmormor Anny tackade för sig, hon delar upp firandet och skulle till min moster. Hon tog med sina julklappar, kramade barnen hejdå och smög sedan ner i källaren för att byta om till självaste tomten. 

Efter ett litet tag fick Edwin äntligen syn på något ute vid vägen. Tomten! Barnen blev spralliga och rädda, dom stora barnen gömde sig i soffan. Men när tomten väl kom in blev det bättre. Elsa var också rätt nyfiken på tomten (hon har ju till och med lärt sig att säga det ordet nu i december) och satt till och med i knät på "honom". 

Tomten delade bara ut ett varsit paket till barnen innan "han" måsta vandra vidare. Men det var en toppengrej tyckte barnen, så dom höll sig sysselsatta ett bra tag. Då kunde vi pusta ut litegrann och fika ris ala malta innan vi högg in på resten av julklapparna. En lång och lugn jul utan stress! Även om vissa nog var sugna på att slita upp paketen direkt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi sedan skulle dela ut resten av julklapparma blev det lite lätt kaos, som vanligt. Trångt och rörigt. Edwin körde en avslappnad stil med enbart kalsonger och även Elias slängde av sig tröjan. Elsa gick runt och snodde paket från allas julklappshögar. Och för en som vill hinna med och se när varje barn öppnar blir det svårt... försökte koncentrera mig lite på ett barn i taget, men det gick knappt. Men barnen blev iallafall jättenöjda med allt dom fick! 

Elias fick en egen Cromecast till sin tv (det var nog favoriten), en smart-robot man kan programmera, väckarklocka, Barcelona pennfodral med massa pennor, handduk med Barcelona, Ronaldo fotbollströja, Minecraft lego, en lysande nalle, korsordsbok, en fotbollsbok, kläder, Fingerlings-apa, Fifabox med fotbollskort, Icecreme maker, 800 kr kontant, 300 kr på kontot, och säkert nått mer jag glömt. 

Tillsammans med Edwin fick han även Fifa 19 till ps4 och ett bajs-sällskapsspel. 

Edwin fick en tv till sitt rum (äääntligen tyckte han), en lika smart-robot som Elias, en väckarklocka, lysande nalle, Fingerlings-apa, en jättefin bok om människor i olika länder, en morgonrock, kläder, Granqvist fotbollströja, Minecraft lego, Icecreme maker, Fifabox med fotbollskort, 800 kr kontant, 300 kr på kontot och säkert nått mer. 

Elsa fick en hel drös med fina kläder i nästa storlek. Hur bra som helst. Även pyjamas, hårgrejer, Megabloks, Brio boll-låda, en gosekatt som kurrar och låter, en gosig kanin med vetekudde i, en dansmatta, Babblarna målarbok, kritor, pekbok och säkert nått jag glömt. Sen fick såklart hon också pengar, 800 kr + 300 kr. 

Även vi vuxna fick mycket fint. Presentkort, pengar, lukta gott, ljus, kläder och lite annat smått och gott. Av Mattias fick jag världens skönaste fotmassage-mackapär som jag önskat mig. Och han fick Resident evil 2 som han hade önskat. Man vet att man har en mogen karl när han önskar sig tv-spel och snart är 30 år, haha. Tusen tack alla nära och kära! 

(null)

(null)

(null)

När allt var öppnat, lite undanröjt och lugnet lagts sig blev barnen trötta. Dagen till ära fick grabbarna titta på film i sina rum när dom skulle sova. Julmys! Men Elsa hade lite svårt att komma till ro... Till slut sov alla tre och två trötta föräldrar sjönk ner i soffan med lite ost och kex fram Tomten är far till alla barn. Mamma och pappa var snäll och tog med allt skräp på hemvägen, så vi lyckades få ordning och reda innan vi stupade i säng! Nöjda och tacksamma för ännu en fin jul tillsammans ❤️

Imorse var det mysigt att kliva upp tidigt med barnen och njuta av juldagslugnet. Pyjamas och morgonrock halva dagen typ! Barnen donade med allt nytt, vi vuxna drack kaffe och vaknade till liv. Alltid en skön speciell känsla på juldagen tycker jag. Som att tiden står stilla...

Sedan rullade förmiddagen på och vi pysslade runt här hemma. Lek och tv-spel om vartannat enda fram till lunchdags. Julbordsrester. Elsa sov en sväng mitt på dagen, sen kom familjen Östlund/Wallström hit och fikade lite innan dom tog med sig Elias hem. 

(null)

(null)

Vi andra gjord oss redo för att åka till barnens farmor och farfar i Bobygda för att fira lite mer jul. Där åt vi ännu mer julbord, lekte med kattungen, åt godis och så kom tomten på besök även idag! En annan helt okänd tomte för Edwin. Spännande... 

Vi hade medvetet sparat några julklappar till Edwin, han fick något paket mindre än Elias igår. Men det märkte han inte. Så idag fick han en till liten hög för att slippa sitta och titta på när farmor och farfar öppnar sina julklappar. Han fick nämligen deras juklapp igår. Så idag fick han bland annat ett nytt yatzyspel, målvaktshandskar och ett tv-spel till ps4. Nöjd och glad. Sedan hade kusinerna från Dalarna lämnat lite smått och gott-klappar till barnen med. 

(null)

(null)

(null)

En mysig stund i Bobygda fick vi innan vi rullade hem mot Forsa igen. Väl hemma hoppade vi in i duschen och sedan i myskläderna. En kväll i soffan! Tända ljus, lite gott att äta och bara lugn och ro... Två trötta barn somnade sedan sött, och det ska vi vuxna också göra nu snart. Nu väntar några lugna och sköna mellandagar! 

(null)






dagarna innan jul ❤️

(null)

Åh vilka mysiga dagar vi haft tillsammans såhär i början av vårt jullov. Trots lite sjukstuga... Men barnen känns så lugna och harmoniska på något vis, även fast längtan och förväntan nästan bubblar i dom. Men vi vuxna känner noll julstress vi med faktiskt, så det kanske smittar av sig på barnen. 

Förra veckan bestod mest av lugna aktiviteter. Eller ja, julhandling är väl egentligen allt annat än lugnt. Men det gick smidigt iallafall. På torsdagen efter middagen åkte jag och Mattias in själva till maxi och plöjde igenom en lång lista. Min kära mormor kom och passade barnen medans. Väldigt skönt att få handlingen klar innan helgen! 

Sedan har det slagits in julklappar på kvällarna. Mysigt det med, även fast jag är väldigt sent ute i år. Kan det bero på vår lilla 1-åriga virvelvind som kräver lite mer tid för stunden? Men det blev gjort iallafall, och paketen har legat under granen i några dagar helt orörda. Inte ens Elsa rör dem. Helt otroligt! 

Elias fick också sitt efterlängtade jullov. Det är han välförtjänt av, vår tappra lilla ettagluttare! Det firade vi med lussebullsfika och julfilm. Myspys! 
(null)

(null)
 
Vad har vi gjort mer då? Jo min morfar från delsbo har varit hit och fikat och lämnat sitt årliga julkuvert till familjen. Även Carro och Elwira har varit här och lekt med oss. Det var trevligt tyckte vi alla! Det blir allr klurigare att ses när man jobbar dagtid...

Vi har även förberett en del julmat. Mattias har ägnat en hel dag åt att röka fisk och kött som vi ska ha på julbordet. Jag har griljerat skinkan och kokat mer knäck. Sedan har vi delat upp resten av julmaten så alla bidrar med lite. Det gör att julstressen sjunker enormt. Hade aldrig orkat vara här hemma om vi skulle göra all mat själva! Då hade det blivit kebabtallrik i soffan framför Kalle Anka. Typ.

Medan vi vuxna har donat med alla julförberedlser har barnen roat sig själva bra. Elias och Edwin har städat sina rum, satt in alla lösa fotbollskort, spelat tv-spel och härjat ute i snön. Elsa har pysslat på med sitt. Att måla framför brasan tycker hon är mysigt till exempel.
(null)

(null)

Edwin blev tyvärr dundersjuk under helgen. Lite feber och hosta kom smygandes, och under gårdagen steg febern och han var riktigt risig. Låg hela dagen och sov mycket. Klagade på huvudvärk. Inte likt vår vilding! Ringde till och med 1177 för att bli lite lugnad. Huvudvärk + feber ska man inte googla. Det gjorde jag nämligen, och efter det blev det ett samtal till rådgivningen. Men dom trodde på vanlig influensa bara. Lillgubben, inte roligt att vara sjuk såhär i juletider... 

Men det har medfört lite extra mys iallafall. Igårkväll hade vi en väldigt speciell lördagkväll. Elsa somnade tidigt, men vi andra tog plats i soffan med lite gott att äta. Teven var dock avstängd hela kvällen och vi bara satt och pratade. Tror Elias och Edwin tyckte det var lite mysigt faktiskt. Och länge blev vi vaken! Sedan fick en febrig Edwin sova med mig i sovrummet, och Elias ville sova nere på soffan med pappsen. Så vi gick och la oss samtidigt allihopa. Mysig lördag! 

Idag (eller igår eftersom det är mitt i natta nu) har vi också poat på här hemma. Tvättat, städat, haft frisörsalong, adventsfikat med mormor och morfar och bara myst. Grabbarna i familjen åkte till Bobygda en sväng, så jag och Elsa blev ensamma några timmar mitt på dagen. Då tog vi en pulkapromenad, sedan tog hon en två timmars tupplur så jag kunde njuta av Sportåret 2018 på teven. Ljuuuuuvligt! 

(null)

(null)

(null)

Ikväll har vi haft uppesittarkväll. Vi som orkade hålla oss vakna. Edwin och Elsa sa godnatt klockan 20:00 ungefär. En rejält snorig och täppt kille som var ledsen för att han aldrig blir frisk. Måtte han vakna upp piggare imorgon... Han har varit hyffsat pigg idag, men fortfarande hosig och förkyld. 

Niklas kom hit i vanlig ordning för att spela bingolotto. Elias höll sig vaken ganska länge och spelade två bingo och lite yatzy med oss. Myspys! Sedan blev det lite mer spel för oss vuxna när alla barnen sov. 

Men nu är det dags att sova! Tomtegröten som barnen ställt ut på bron är "uppäten" och ett varsin morgonpaket med tillhörande brev ligger på plats. Hoppas att morgondagen blir magisk för barnen! GOD JUL FRÅN OSS PÅ LUNDVÄGEN! 🎅🏼

(null)

pepparkakor & julklappar 🎁

(null)

Semestern är här! Ledighet, ljuvliga sköna julledighet. AH! Det kändes så otroligt skön igår när jag låste vårt lilla kontor och checkade ut. Hälsade god jul och bah: ses nästa år! 

Det var två sköna arbetsdagar den här veckan. Och extra smidigt blev det för oss när älskade mamma kom hit på morgonen. Hon tog ju ut två vab-dagar med Elsa, guld värt. Så på morgonen var det bara jag och Edwin som skulle iväg på dagis, bara det blir ju en enklare procedur. Sen kunde mamma se till att Elias kom med skolbussen. Och som om det inte vore nog att vara vab-barnvakt så gjorde mamma middag tills vi kom hem från jobb/dagis. Snacka om lyxigt.

På tisdagen efter skola/dagis/jobb stod middagen på bordet igen. Tänk om man hade haft råd att anlita en privat kock som hadd middagarna färdig sådär när man kom hem... Ja, hade jag haft överflöd av pengar så hade jag definitivt anlitat en sån. Och städhjälp! 

Efter middag igår gick vi ut i snön hela familjen. Elsa var lite piggare och var i stort behov av friskluft. Hon hade ju varit inne med feber i nästan fyra dagar i sträck! Premiärlek i snön för henne. Det gillade hon. Och när pulkan åkte fram blev den poppis. Vet inte hur många varv jag sprang runt huset med henne i släp. Elias och Edwin åktw madrass ner för en slänt vi har, det tyckte dom var kul. Skönt att få komma ut och andas i kylan! 

Rolig post fick vi igår med. En kort från fotografen vi var hos i höstas. Så fint så! Sedan försvann kvällen med tvätt, kvällsfika, dusch och soffhäng! 

(null)

(null)

Idag vaknade vi upp runt 7-tiden här hemma. Mattias hade åkt till jobbet, men jag och grabbarna sov lite längre. Elsa tog dock ännu längre sovmorgon. Så jag hann titta på julkalendern med Elias och Edwin, dricka kaffe och plocka lite innan lillfröken vaknade. Sedan skickade vi iväg Elias till skolan och tog tag i dagen. 

Min mormor kom hit vid 10-tiden för att passa Edwin och Elsa. Jag skulle få åka iväg till stan för att handla dom sista julklapparna. Så skönt att få det gjort, jag är otroligt sent ute för att vara mig. Men nu är det gjort. Behöver bara komplettera med nån grej till, som jag eventuellt ska fixa imorgon. Sen är det bara en rejäl mathandling som ska göras innan det kan bli jul. Hallelujah.

(null)

Eftermiddagen blev till en början väldigt lugn. Det blir vad man gör det till. Tom kom hit och hälsade på, nästan direkt från Thailand. Så vi drack kaffe, sedan satt/låg vi på köksgolvet och bara chillade. Det tyckte Elsa var mysigt. När två vuxna sitter på golvet och bara är. Grabbarna hade fullt upp med sina fotbollskort på övervåningen.

Tompa hade med sig fina presenter till barnen med. Ronaldotrjöja till Elias, Ett Liverpool-set med Salah till Elsa (så gulligt) och boxarshorts med handskar till Edwin. Glada barn! 

Det blev lite boxningsmatch i köket innan middagen, som idag blev en riktigt enkel historia. Korv med bröd. Ja, så får det vara ibland. Ungarna jublade iallafall. 

(null)

(null)

När den enkla middagen var undanstökad var det dags för det årliga pepparkaksbaket. Elias och Edwin var taggade, för det var ju Nisse som kom med pepparkaksdegen inatt. Han är allt bra finurlig han! 

Grabbarna var jätteduktiga på att baka pepparkakor i år, annars har dom brukat trötta rätt fort. Men nu var det nogrannhet och koncentration från början till slut. Men roligast var nog att "pynta" dom fina pepparkakorna med kristyr sen. Finfina peppisar! Nu har vi så att vi klarar oss till jul. Och goda lussebullar från mormor i frysen. Skulle bara ha kokat en till sats med knäck. Det jag kokade sist har märkligt nog försvunnit... 

(null)

(null)

(null)

Efter pepparkaksbaket gick vi ut igen allihopa. Så skönt att få lite luft och ny energi sådär innan läggdags. Elsa njöt i pulkan även idag. Elias och Edwin såg ut som två snögubbar när dom kom in sen. Roligt med snön! 

När ungarna hade lagt sig körde jag igång med julklappsverkstad. En hel drös att slå in, men jag måste faktiskt berömma mig själv ändå. Inte alls lika mycket paket som det brukar vara. Äntligen har jag lyckats att dra in litegrann. Det behöver inte vara en miljon grejer, för det är inte det som är själva julafton. Klart barnen ska ha julklappshögar och paket som dom önskat sig, men nån gräns måste det finnas. I år känns det rätt lagomt. Bra Sara! 

Men nu är klockan allt för mycket och jag känner mig sjukt trött. Får väl träningsväk av allt tejpande och klippande... Har tagit en dusch och krypit ner i sängen. Imorgon är det en ny dag och vi väntar lite fikafrämmande! 

(null)

(null)

tredje advent 🕯

(null)

Söndag och tredje advent. En bra och mysig dag på så många sätt. Älskar när en bra dag känns som en evighet, annars brukar det kunna vara tvärtom... Men idag har vi alltså njutit av en lång och bra söndag. 

Vi började dagen runt 07-tiden med tända ljus, kaffe och soffmys. Elsa var inte sådär jättepigg direkt på morgonen, men det blev bättre under dagen. Den hemska höga febern gick ner under natten, tack och lov. Även om feber oftast är ofarligt så är det ju otäckt när den stiger upp mot 40 grader. Då vill man bara byta plats med dom små liven! 

Under förmiddagen åkte jag iväg helt ensam en stund. Handling på Ica maxi och lite andra ärenden. Fick sällskap av mormor så det blev en mysig handling. 

När jag kom hem var mamma och pappa här. Det blev fika, julmatsplanerande och mys med barnen. Roligt med besök tyckte Elsa som var piggare. Hon passade på att mysa järnet med både mormor och morfar. Själv passade jag på att bädda rent i sängen. Hade hängt ut täckena och kuddarna på vädring på morgonen. Kallt och fräscht... Sedan blev det filmmys med barnen medan Mattias åkte och jobbade en snabbis. 

(null)

Under eftermiddagen ville Elsa sova en stund till, så då hann jag riva av ett pass i tvättstugan. Sortera, vika, tvätta mer och hänga en färdig tvätt. Ordning och reda på tvättkorgen inför veckan. Sånt gillar man ju. 

Edwin och Mattias åkte till Strömsbruk för att hämta hem Elias. Jag och lilla sjuklingen stannade hemma och lagade middag under tiden. Men vi skickade iallafall med grabbarna en liten julpåse till dom med glögg, en hyacint och en liten tomte. Lite god jul och tack för allt fint "samarbete" under året typ. Vår andra-familj som vi tycker så mycket om! 

När hela familjen var samlad fram mot kvällen åt vi middag och pysslade lite med några uppdrag som Nisse kommit med. Polkagrisar som Elias fick pynta granen med, och små skumtomtar som skulle planteras i socker. Och otroligt nog så kommer dom att växa under natten! Jag älskar nog den här Nissen lika mycket som barnen tror jag, haha. Men att se glädjen och spänningen i barnens ögon såhär innan jul är tamig tusan det finaste som finns... 

Annars har kvällen försvunnit i lek, soffhäng, kvällsfika och förberedelser inför sista dagis/skolveckan innan jul. Känns grymt skönt att bara jobba två dagar, sen är det julsemester i två veckor! Min bästa mamma ska vabba med Elsa dom här två dagarna så att vi får ihop några jobbtimmar i december. Vab var och varannan dag typ... Så det är guld värt. Tror Elsa kommer bli överlycklig när hon inser att hon ska få följa med mormor hem. 

Nu ligger jag nyduschad i vår renbäddade säng och tittar på en halvbra film med Mattias. Ska strax sova så att vi är pigga och redo för morgondagen. Det har snöat till och från hela dagen, så julkänslorna börjar komma nu. UNDERBART! ❄️
(null)

(null)

(null)

full fart mot jul ✨

(null)

Ännu en vecka har passerat utan att man hängt med. Tänker alltid på söndagarna att det känns SÅ långt till nästa helg. Men ja, nu är vi här. Det är tur att det finns facebook, instagram och blogg. För annars vette tusan om jag skulle ha nån chans att komma ihåg vad som händer i livet?! 

Vi avslutade iallafall förra veckan med en riktig myssöndag. Skidor på teven, tända andra ljuset, knäckkok och lite besök. Min moster kom förbi med gott nybakt bröd och Johanna kom hit med en hyacint i vas när hon hämtade Elias. Tack fina människor! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndagen kickade vi igång med jobb och dagis. Lite trötta var vi men det gick bra. Fast det känns alltid lite trögt med just måndagar. Och just den här måndagen skulle Mattias jobba kväll så det blev en väldigt seg måndag med trött mamma och trötta barn... 

Sedan har resten av dagarna sett ungefär likadana ut. Jobb och dagis på dagarna, sedan har Mattias jobbat på kvällarna. Så det har inte blivit så mycket gjort här hemma i veckan. Det allra nödvändigaste bara. Mat, tvätt och dusch typ! 

Elsa blev lite krasslig och fick vara hemma från dagis på onsdagen. Hes, gnällig och verkade ha ont i halsen. Sov väldigt dålig på natten också. Så Mattias fick vabba en dag och sedan fick mormor/gammelmormor rycka in som vab-barnvakt på torsdagen. Tur vi har våra nära och kära så att vi får jobba litegrann åtminstone. Vilken jäkla vabhöst/vinter det har varit... Och på tal om nära och kära. En kväll när Mattias jobbade sent och jag ville försöka hinna tvätta håret innan barnen skulle nattas så kom min kära farmor och farfar hit. Så snällt! Elsa blev överlycklig för lite roligare sällskap än morsan, och jag kunde tvätta håret i lugn och ro. 

Sedan har det ju varit Lucia i veckan med. På barnens dagis firades det i tisdags. Lämnade en gullig tomtenisse och pepparkaksgumma på morgonen och fick sedan se en fin film på luciatåget när jag hämtade barnen efter jobbet. Mattias kom dit han med, så det var mysigt. På jobbet fick jag också se ett fint Luciatåg. Så härliga människor jag jobbar med alltså! Blev nästan blödig. Och på kvällen ville jag se allihopa igen, så då tittade vi faktiskt på Glada Hudik teaterns dokumentär Elvis, där flera av dom jag träffar i jobbet är med. Underbara människor! 

(null)

(null)

(null)

(null)

På jobbet har det varit lite speciella dagar. Luciadagen innebar apt med hela hrc-gänget, där det blev julfika och julklappar från kommunen. Den klassiska blomman och presentkort. Sedan var det som sagt Luciafirande. På fredagen körde vi grötfrukost och julklappsspelet. Alla skulle köpa tre julklappar á 20 kronor. Väldigt roligt och mysigt! 

Sedan fortsatte fredagen med glöggmingel, lunch och lite mer jobb innan jag fick avbryta och åka och hämta en febrig tjej på dagis. Lillgumman... 39 graders feber och alldeles rödblommig. 

Så det blev helg tidigt för oss. Åkte hem strax efter 13 och sedan hade vi en lugn eftermiddag i soffan. Elsa sov en stund i min famn och Edwin spelade tv-spel. Lägligt att vi hade startat slowcookern på morgonen så att middagen skötte sig själv. En god köttgryta som puttrade i nästan 9 timmar! 

(null)

På kvällen kom Mattias hem med en gran. På beställning av mig. Men i Edwins värld var det Nisse som fixat gran. Den lyckan alltså! Han blev helt till sig och tyckte det var SÅ mysigt. Och det gjorde även Elsa. Hon piggnade på sig och tittade storögt på sin brorsa som pyntade så fint så. Var orolig att granen skulle välta efter en sekund pga klåfingrig 1-åring, men hon rörde den inte en endaste gång!

Vi provade att ha granen mellan fönstren först, men det kändes inte helt rätt. Så den fick flytta till sitt vanliga hörn mellan köket och vardagsrummet. Då ser vi den från alla håll liksom! 

(null)

(null)

(null)

Julstämningen höjdes och det blev en extra mysig fredagkväll. Det luktar ju så himla gott med gran! Och nu ska det njutas fram till jul, det är ju den här tiden innan som är som allra mysigast. Elsa älskar julgranen och applåderar så fort hon går nära. Men sen ändrar hon ansiktsuttryck, blir allvarlig och säger "aj". För vi har visat att det gör ont att ta på den. Så vi får väl hoppas att hon fortsätter på det spåret! 

Idag är det Lördag och vi har haft en lugn dag. Mattias fiskade en sväng på förmiddagen och Elsa ville mest bara mysa. Fortfarande febrig. Edwin hade tur och fick hänga med mormor och morfar till stan. Handla och fika på Dackås. Lite roligare än att vara hemma med sjuk lillasyster och tråkig mamma! 

(null)

På eftermiddagen åkte vi till Bobygda för att äta middag med barnens farmor, farfar och faster. Gott och mysig! Men Elsa blev sämre i febern och även lite lös i magen, så vi åkte hem ganska snabbt. Får hoppas att det "bara" beror på tänder eller nått. 

Väl hemma blev det dusch för allihopa, hopp i myskläder och lördagmys i soffan. Elsa somnade en stund på soffan med 39,9 graders feber och grabbarna spelade tv-spel. Själv blev jag rastlös och städade badrummet och rensade avloppen. Ja, det är ju också en fin lördagssyssla... Men skönt när det är gjort!  

Barnen somnade fort men vår lilla sjukling vaknar titta som tätt. Hoppas hon får sova hyffsat inatt ändå. Imorgon ska vi tända det tredje ljuset och hämta hem Elias. Sedan laddar vi för jullov. Bara TVÅ arbetsdagar kvar nu, sen blir det julsemester för hela slanten! 

(null)

(null)






en grå helg ☁️

(null)

Och så blev det återigen helg. Veckans höjdpunkt. Fast just den här veckan var ju faktiskt höjdpunkten att komma tillbaka till jobbet efter allt vabbande...  Men nog var jag allt tacksam när fredagen kom ändå! 

För barnen har det gått bra på dagis och skola. Lite extra trötta på kvällarna, men det är ju inte direkt farligt. Väldigt skönt med dom rutinerna faktiskt. 

På fredagen blev det en liten specialare på morgonen. Jag skulle till Uppsala med tre kollegor och vi behövde åka lite tidigare än då vi vanligtsvis börjar... Så jag lämnade Edwin och Elsa på dagis redan klockan 7 ungefär. Och för att Elias inte skulle behöva vara ensam i 45 minuter tills skolbussen skulle komma så var min pappa så snäll och flexade lite. Så han var här med Elias och myste med julkalndern. Tacksam! 

Dagen i Uppsala blev himla bra. Fast vi var iprincip vara dit och vände kändes det som, haha. Vi hade ett studiebesök inbokat på en dagligverksamhet som jobbar med ord & bild och en tidning. Spännande! Vi fyra som åkte nu hade nämligen missat detta studiebesök för några veckor sedan pga vab/sjukdom, så det var toppen att få chansen igen! Och själva studiebesöket var intressant. Vi passade även på att äta lunch innan vi rullade hemåt... Tacksam för att en av kollegorna älskar att köra bil, och ännu mer tacksam för allt skratt och tok! En väldigt skön och bra fredag blev det. 

Mamma hade hämtat Edwin och Elsa tidigt på dagis, och åkte sedan hem hit där Elias var. När jag och Mattias kom hem blev det sedan fredagsmys med tacos, film och lite gott. Precis som det ska vara!

Ja sen fick jag något slags Ernst-ryck och gick ut till vedboa. Täljde mig en lite tomte som jag sedan klädde med fårull och Elsas gamla kofta. När man får ett sånt ryck gäller det att ta till vara på det, även fast jag inte gillar tomtar... Men om dom är grå och ulliga går det an! 
(null)

Idag vaknade vi upp till en grå och blöt lördag. Snön som föll igårkväll regnade bort. Så trist... Det blev en innedag helt enkelt. En låååång sådan. Mattias hade dock fullt upp med jobb och köttfärsleverans, så det var jag och barnen som donade på här hemma. 

Teven var stått på hela dagen med skidåkning. Ljusen har brunnit. Myskläderna på. Några koppar kaffe. Ett pass i tvättstugan. Ungefär så.

Elsa sov sin powernap väldigt tidigt, så eftermiddagen har varit lite kämpig. Men vips så sov hon i mitt knä, inte direkt optimalt med en tupplur klockan 15:30 men vad gör man? Hon fick sova en kortis, och vaknade till liv ganska bra när Elias och Mattias kom hem med pizza. Ja, det blev en sån middag idag! 

På tidiga kvällen fick Elsa följa med Mattias iväg på ett ärende så jag kunde hjälpa bröderna bus att slutföra dagens uppgift från Nisse. Han ville att barnen skulle rensa ur sina rum så att han kunde ta med sig en massa leksaker till "fattiga barn som inte får några julklappar annars". Och jäklar vad dom tog detta på allvar, så fint att se! Både Elias och Edwin rensade ut hur mycket som helst som dom inte leker med längre. TVÅ STORA SOPSÄCKAR MED LEKSAKER. 

Och hela tiden funderade dom kring vad som skulle kunna uppskattas och vad som skulle bli favoriter hos "dom fattiga barnen". Edwin sa flera gånger att "shit vilken julafton dom kommer få nu, tänk vad glada dom ska bli".  Ja, dom var riktigt nöjda när vi var klara och helt överens om att det här kändes bra. Att det är roligt att ge. Precis den känslan som jag ville att dom skulle känna! Och även få dom att fundera lite på hur bra vi faktiskt har det, och hur andra människor kanske knappt har mat för dagen. Den orättvisa skillnaden. Sånt tycker jag är viktigt att tänka på, och det vill jag att barnen ska vara medvetna om. Vi kommer att skänka leksakerna till röda korset, men i pojkarnas värld är det Nisse som tar hand om säckarna och delar ut dom som julklappar till dom fattiga. Edwin och Elias tyckte att vi skulle rensa ut kläder och skicka med på en gång, men det får vi nog ta en annan dag. Fina barn (med väldigt välstädade rum dessutom)! 

Annars har fredagen bestått av hockeymys, soffhäng och så pysslade jag ihop två små tomtar. Vad är det som händer alltså?! Men nu får det vara nog. Får väl se om jag får något mer Ernst-ryck nästa vecka. Tänkte till och med baka något ikväll med men euforin la sig lite... Det blir kanske knäck-kok imorgon. På sin höjd. Nu blir det filmmys i sängen! 

(null)

(null)

decemberrusk 🌧

(null)

Inne myser på vi bland ljus, granar och annat juligt. Men ute har vi mötts av storm, regn och en helt grå värld dom senaste dagarna. Inge vidare decembermysigt. Inte alls faktiskt. Att vi dessutom levt i en isolerad vab-bubbla sedan förra torsdagen har gjort att vi iprincip har klättrat på väggarna här hemma... 

I måndags fick vi alltså bekräftat på hälsocentralen att Edwins utslag på kroppen troligtvis var vattkoppor. Men utslgen hade börjat torka redan, så vi kom lindrigt undan ändå. Så vi "sjukskrev" oss bara en dag till. Lite glädje mitt i allt gråa och trista! 

Måndagen blev faktiskt en bra dag trots allt. Efter hc-besöket åkte jag helt ensam till Strömsbruk för att hämta hem Elias. Han hade studiedag och vi hade kommit överens om att hämta honom en dag senare än vanligt. Edwin och Elsa fick mysa här hemma med gammelmormor medans. Väldigt skönt för morsan att få lufta sig en stund... Sjunga högt i bilen på vägen dit, dricka kaffe i lugn och ro och bara sitta och umgås en stund. Sedan fortsatte kvällen i samma anda. 

Åt en god chili con carne till middag, sedan lämnade jag familjen hemma och åkte till min kära mormor. Dags att göra slingor. Och förutom det blev det gofika, kökssoffehäng och massa skratt. En mysmåndag helt enkelt. 

På tisdag var det back to school som gällde för Elias. Vi klev upp tidigt allihopa och myste  framför julkalendern. Sedan skickade vi iväg storebror med bussen och fortsatte vår mysmorgon. Sista vab-dagen. Regnet smattrade mot fönstren hela dagen, så det fanns inte så mycket mer att göra än att dona på här inne... Dammsög, tvättade och underhöll barnen. Förberedde fiskmiddag och tittade på en bra julfilm. Mysigt även om vi var rätt rastlösa allihopa! 

Sedan försvann tisdagen med middag, köksstök, läxläsning och soffhäng. Kröp ner i sängen rätt tidigt och laddade för att återgå till rutinerna.

(null)

(null)

Onsdag och äntligen jobb igen. Även om jag var trött imorse så tog det inte emot alls att åka iväg. Barnen verkade ha längtat med, roligt att vara på dagis igen! Och den där första morgontimmen på jobbet kändes magisk. Kaffe och vuxenprat. Det är en bra start på dagen! 

På jobbet var allt som vanligt. Och dagen gick fort. Vi har ju oftast aktiviteter hela dagarna (deltagarna har ett stående schema för olika dagar) så då går det fort. Onsdagar innebär bad på rehabiliteringen och film på eftermiddagen. Och så lunch och kaffe x2 däremellan. Väldigt skön dag! Sedan åkte jag och hämtade Edwin och Elsa på dagis. Dom hade också haft en bra onsdag! 

Väl hemma blev det middag. Mattias svängde ihop en kycklinggryta med pasta och pesto. Gott! Elsa äter som en häst just nu. Slickar rent tallriken, och fortsätter gärna med att småäta från sina rester på golvet sen... 

Efter maten kom Carro hit. Vi hade bokat in en liten shoppingdejt. Alla gårdsbutiker här i Forsa kör kvällsöppet alla onsdagar fram till jul. Berglocks fårgård, BaraKlara, Handelsträdgårn och Systeryste. Så himla mysigt med glögg, pepparkakor och massa fina saker! Vi hakade på mamma och hennes kompisar och tog oss runt med både bil och promenad. Tack för trevligt sällskap. Och tack mamma för den fina Joll-postern! Nu kommer jag att somna gott efter en mysig kväll...

(null)

(null)

(null)

(null)

långledigt 👋🏼

(null)

En hel vecka har passerat sedan sist, och vi har nu kommit in i den mysigaste månaden. December. Julen är här på riktigt. Det fikas pepparkakor var och varannan dag, hyacinterna slår ut och doftar lika gott som alltid, ljusen brinner, elden sprakar i kaminen och barnens ögon glittrar! 

Den här veckan blev inte heller riktigt som vi tänkt oss. Nämnde jag att vi var friska förra helgen? Ja det gjorde jag. Dumt... För på måndagen vaknade Elsa upp med feber. Eller ja, hela natten hade hon feber och grinade stup i kvarten pga tänderna som ploppar upp lite här och där nu. Lillgumman! Mattias fick äran att inleda veckan med vab. Men Edwin ville på dagis och det fick han såklart. Är så glad att han trivs där igen efter uppehållet, och att han verkar komma så bra överens med sina kompisar. Min lilla vilding som på dagis är den lugna och försiktiga killen. Fattar inte, hahaha. Men där beskriver fröknarna honom som lugn iallafall, och han och en av kompisarna kan sitta och bygga lego i timmar medan dom andra härjar runt. 

På tisdagen ställde världens bästa mamma upp som vab-barnvakt till Elsa så att vi båda kunde jobba. Det tyckte nog både mormorn och Elsa var mysigt! 

På kvällen fick vi besök av Mattias och Frida. Dom kom hit och fikade lite, och så passade vi på att lotta tema på julklapparna vi byter. En rolig tradition! I år ska jag köpa till Frida. Nånting grått som börjar på bokstaven K. Klurigt... En mysig kväll som blev sen och rolig. Vi knäppte massa fula kort och skrattade så tårarna sprutade!

(null)

På onsdagen tänkte jag vabba och även ha Edwin hemma. Men mamma och mormor körde iväg mig på jobbet och så var dom båda här och myste med barnen. Vilka änglar!

Och inte bara det... Mormor hade städat ur kylskåpet och torkat det så fint så. Sånt som man inte direkt hinner i allt vardagsstök. Mamma hade hängt ut våra sängkläder på vädring hela dagen och när vi kom hem stod maten på bordet. Världens godaste köttfärslimpa med feta ost och bacon. Världens lyx! ❤️

Det blev även lite shopping efter jobbet en dag. Behövde ett komplement till vår tvättställning på väggen... Så jag hade spanat in en smal golvställning som får plats i vår trånga tvättstuga. Perfekt att ha lite mer hängplats, men ändå kunna gömma undan den när den inte används. En ny jacka har jag också införskaffat mig. Sedan trillar det in en massa paket från blackfriday-shoppandet... Alla barnens julklappar. Och påfyllning i min jeansgarderob. Tre par nya, vilket verkligen behövdes! 

(null)

(null)

På onsdagkväll upptäckte jag en massa röda prickar på Edwins kropp. Vattkoppor?! Han kändes även varm och hade varit lite hängig på eftermiddagen... Så vi sjukanmälde oss såklart resten av veckan. Suck och stön, sjukdomarna bara avlöser varandra! Priset man får betala för att man varit borta från dagis i ett år.

Både torsdagen och fredagen blev alltså ganska långa dagar. Isolerade hemma. Elsa har varit rätt gnällig pga tänderna. Mattias jobbade dessutom sent. Så det har varit bryt-ihop blandat med mys om man säger så... Har försökt vara ute en stund varje dag och luftat oss lite. Och gjort mitt bästa för att inte ha teven på dygnet runt. Det har blivit en del spel, pyssel och målarverkstad. Och i fredags kom mamma hit en stund på eftermiddagen och bakade med Edwin. Pappa kom hit efter att han hade slutat och så blev det fredagsfika med kladdkaka och grädde! Resten av fredagen blev lugn... Vi tittade på film och åt lite gott. Sedan råkade både jag och Mattias somna i soffan. Ooops! 

(null)

Igår var det lördag och barnen och jag hade ytterligare en låååång dag tillsammans här hemma. Mattias fiskade och jobbade, och vi var här hemma med en bil som inte får köras. Yes, båda våra bilar har krånglat nu. Volvon gick inte igenom besiktningen och har lagats i veckan. Och Citroënen fick för sig att inte starta förra helgen. Så den fick bärgas bort i veckan. Kul innan jul. Turligt nog var det bara en säkring som gått, men med service + byte av säkring + byte av vindrutetorkare gick kalaset på 6000 kronor. Och volvon på 2000 spänn. Yey. Ingejävlakul innan jul...

Så här hemma satt vi, lite less och trötta på varandra efter tre hemmadagar. Men vi fick en mysig lördag ändå. Första december innebär ju kalenderstart! Öppna luckor och titta på tv-kalendern, som i år verkar väldigt bra. Sen är det ju underbart med Vinterstudion och all skidåkning med. Då är soffhäng med kaffe extra härligt.

(null)

Elsa sov en megapowernap på lördagen, mellan 11:00 och 13:30 ungefär. Det händer väldigt sällan! Då passade jag och Edwin på att pyssla tillsammans. Han lyckades se en såndär Nissedörr i mitt flöde på Instagram och ville såklart ha en. Tänkte att vi kunde åka till stan och se om det fanns att köpa nånstans, men sen kom jag på att vi inte hade någon bil... Men med kartong, tejp och lim kommer man långt.

Vi pysslade ihop en egen liten Nissedörr. Och Edwin hoppades att det skulle komma en Nisse och flytta in under kvällen/natten. Nu kommer det bli spännande dagar med lite olika uppdrag, bus och kanske någon överraskning. Redan på kvällen kom första brevet. Nisse hade flyttat in! Och som tack hade han lämnat en liten godisskål. Edwin blev helt till sig. På kvällen lämnade han lite mat åt Nisse och pratade oavbrutet om honom tills han somnade. Detta blir nog en ny mysig tradition! Både för barn och vuxna. Kände mig alldeles fnittrig när jag tog bort Nisses mat innan jag la mig igår, smulade ner lite extra och fyllde en liten soptunna med skräp. Och ännu mer när jag la dit små rådjursbajskorvar. Hehehehe. 

(null)

(null)

Annars blev lördagkvällen ganska lugn. Vi tittade på hockey, åt kycklinglasagne till middag och väntade på Mattias. När han kom åkte jag och handla lite godis och hämtade ett par skor jag köpt via facebook. Skönt att komma ut efter flera dagar här hemma! 

Idag har vi njutit av en härlig söndag tillsammans. Vi tände första ljuset. Skidor på teven, några pass i tvättstugan, mycket kaffe och myskläder hela dagen. Så som en söndag ska vara! Edwin åkte till mormor och morfar mitt på dagen, och där blev han kvar till sena kvällen. Han hade badat, bakat och haft det mysigt. Vi andra skulle nämligen åka och fira Peter och Linnéa som fyllt år. Och då vill man ju inte ta med en med misstänkta vattkoppor... 

En mysigt firande med gott fika, lek och presenter. Vi hade gått ihop några stycken och köpt 30 trisslotter och ett presentkort på Route 84 till 30-åringen. Uppskattat! 

(null)

Edwins prickar ser fortfarande likadana ut typ. Inga klassiska vätskefyllda blåsor. Och efter ett samtal till HC i fredags börjar vi tvivla på att det är vattkoppor... Men vi ska ringa tillbaka imorgon och se om vi får komma in och visa upp dom. Jag menar, man vill ju inte vabba för vattkoppor om det inte är det. Så vi får se hur veckan blir. Imorgon hämtar vi iallafall Elias. En dag senare blev det då vi skulle på kalas idag, och Mattias var inne och lagade bilen innan så tiden blev knapp. 

Snart blir det hopp i säng. Känns skönt med en ledig dag imorgon. Både dagis och skola är stängda så det blev en semesterdag. Känns som att jag inte kommer hinna jobba så mycket nu i December. Har lyxat till det och tagit fler semesterdagar i jul. Den 18/12 jobbar jag sista dagen. Sedan är jag ledig enda till 2/1. Två sköna semesterveckor som enbart kostar mig 5 semesterdagar. Lyxigt! Den här julen ska det mysas och njutas rejält...

(null)

(null)








RSS 2.0