dagarna innan jul ❤️

(null)

Åh vilka mysiga dagar vi haft tillsammans såhär i början av vårt jullov. Trots lite sjukstuga... Men barnen känns så lugna och harmoniska på något vis, även fast längtan och förväntan nästan bubblar i dom. Men vi vuxna känner noll julstress vi med faktiskt, så det kanske smittar av sig på barnen. 

Förra veckan bestod mest av lugna aktiviteter. Eller ja, julhandling är väl egentligen allt annat än lugnt. Men det gick smidigt iallafall. På torsdagen efter middagen åkte jag och Mattias in själva till maxi och plöjde igenom en lång lista. Min kära mormor kom och passade barnen medans. Väldigt skönt att få handlingen klar innan helgen! 

Sedan har det slagits in julklappar på kvällarna. Mysigt det med, även fast jag är väldigt sent ute i år. Kan det bero på vår lilla 1-åriga virvelvind som kräver lite mer tid för stunden? Men det blev gjort iallafall, och paketen har legat under granen i några dagar helt orörda. Inte ens Elsa rör dem. Helt otroligt! 

Elias fick också sitt efterlängtade jullov. Det är han välförtjänt av, vår tappra lilla ettagluttare! Det firade vi med lussebullsfika och julfilm. Myspys! 
(null)

(null)
 
Vad har vi gjort mer då? Jo min morfar från delsbo har varit hit och fikat och lämnat sitt årliga julkuvert till familjen. Även Carro och Elwira har varit här och lekt med oss. Det var trevligt tyckte vi alla! Det blir allr klurigare att ses när man jobbar dagtid...

Vi har även förberett en del julmat. Mattias har ägnat en hel dag åt att röka fisk och kött som vi ska ha på julbordet. Jag har griljerat skinkan och kokat mer knäck. Sedan har vi delat upp resten av julmaten så alla bidrar med lite. Det gör att julstressen sjunker enormt. Hade aldrig orkat vara här hemma om vi skulle göra all mat själva! Då hade det blivit kebabtallrik i soffan framför Kalle Anka. Typ.

Medan vi vuxna har donat med alla julförberedlser har barnen roat sig själva bra. Elias och Edwin har städat sina rum, satt in alla lösa fotbollskort, spelat tv-spel och härjat ute i snön. Elsa har pysslat på med sitt. Att måla framför brasan tycker hon är mysigt till exempel.
(null)

(null)

Edwin blev tyvärr dundersjuk under helgen. Lite feber och hosta kom smygandes, och under gårdagen steg febern och han var riktigt risig. Låg hela dagen och sov mycket. Klagade på huvudvärk. Inte likt vår vilding! Ringde till och med 1177 för att bli lite lugnad. Huvudvärk + feber ska man inte googla. Det gjorde jag nämligen, och efter det blev det ett samtal till rådgivningen. Men dom trodde på vanlig influensa bara. Lillgubben, inte roligt att vara sjuk såhär i juletider... 

Men det har medfört lite extra mys iallafall. Igårkväll hade vi en väldigt speciell lördagkväll. Elsa somnade tidigt, men vi andra tog plats i soffan med lite gott att äta. Teven var dock avstängd hela kvällen och vi bara satt och pratade. Tror Elias och Edwin tyckte det var lite mysigt faktiskt. Och länge blev vi vaken! Sedan fick en febrig Edwin sova med mig i sovrummet, och Elias ville sova nere på soffan med pappsen. Så vi gick och la oss samtidigt allihopa. Mysig lördag! 

Idag (eller igår eftersom det är mitt i natta nu) har vi också poat på här hemma. Tvättat, städat, haft frisörsalong, adventsfikat med mormor och morfar och bara myst. Grabbarna i familjen åkte till Bobygda en sväng, så jag och Elsa blev ensamma några timmar mitt på dagen. Då tog vi en pulkapromenad, sedan tog hon en två timmars tupplur så jag kunde njuta av Sportåret 2018 på teven. Ljuuuuuvligt! 

(null)

(null)

(null)

Ikväll har vi haft uppesittarkväll. Vi som orkade hålla oss vakna. Edwin och Elsa sa godnatt klockan 20:00 ungefär. En rejält snorig och täppt kille som var ledsen för att han aldrig blir frisk. Måtte han vakna upp piggare imorgon... Han har varit hyffsat pigg idag, men fortfarande hosig och förkyld. 

Niklas kom hit i vanlig ordning för att spela bingolotto. Elias höll sig vaken ganska länge och spelade två bingo och lite yatzy med oss. Myspys! Sedan blev det lite mer spel för oss vuxna när alla barnen sov. 

Men nu är det dags att sova! Tomtegröten som barnen ställt ut på bron är "uppäten" och ett varsin morgonpaket med tillhörande brev ligger på plats. Hoppas att morgondagen blir magisk för barnen! GOD JUL FRÅN OSS PÅ LUNDVÄGEN! 🎅🏼

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0