yes, fridaymornin' it is...

Imorse blev jag väckt av hjärtat efter en liten sovmorgon. Bara att bli väckt av honom var ju härligt, efter några dagar ifrån varandra, att han sedan hade kokat ägg och dukat fram frukost medan jag sov var ju rena bonusen! Mysfrukost... Lovely lovely. Nu ska jag slänga in en maskin tvätt, bädda sängarna och läsa litegranna. Jag är så uppslukad av boken att jag sträckläste 276 sidor igårkväll, vart var den läsglöden under gymnasietiden?! Nåväl, nu ska jag läsa ut boken. Jag har inte en susning om vem mördaren är, ännu.

mattias kom allra sist, hihi

Hemma efter en rolig bowlingmatch. Det roligaste var att Mattias kom sist, han som var så kaxig innan! Kalle vann överlägset och jag kom faktiskt tvåa, woho. Efteråt åkte vi på donken och åt glass/drack dricka, härligt avslut... Nu är vi hemma och myser. Tända ljus och hockey på teven. En liten teaser, men om några veckor drar det igång på riktigt. Som jag längtar! Nu ska jag hoppa i nattlinnet och lägga mig på soffan och läsa. Har börjat på en ny bra bok. Imorgon vet jag inte vad som händer, vi får se helt enkelt. Det enda jag vet är att jag vill ha tacos till middag ;-)

grått, mulet & rykande kaffe

Vilket burrigt väder vi har! Men jag myser, jag vill ha höst på riktigt nu. Här hemma är det härligt. Vi dricker en kopp rykande gott kaffe i köket och tar det lugnt bara. Men lite nytta har jag gjort... Tvättmaskinen snurrar just nu, helt tom, på 90 grader efter en rengöring. Jag gör rent den på tok för sällan, det är en sådan där grej som alltid skjuts upp. Bökigt att öppna upp och komma ihåg hur allt satt fast. Men nu är alla fack rengjorda, filtret är rent och nu körs den på varma grader! Man vill ju ändå att den ska vara fräsch eftersom man tvättar kläder för att dom ska bli just... fräsch, haha. Jag har även diskat undan efter middagen, kokat nappar och nappflaska samt sorterat lite i alla foton som kom på posten igår. Snabb leverans! Efter kaffet ska jag städa badrummet, känns dumt att lämna resten av det rummet när tvättmaskinen är så ren och fin ju. Sen ska vi hämta upp Kalle och Johanna, dags för en match i bowling! Tjejerna mot killarna? ;-)

idag är det finally torsdag...

Goddag! Idag sov jag länge, fast det blev inte så många timmars sömn för det inte... Jag låg nämligen och läste till sena natten, sista gången jag kollade på klockan var den 02:30. Oooops! Men jag.kunde.inte sluta läsa den bra boken. När den var utläst hade jag dock inga andra val än att sova, hehe. Så nu på förmiddagen har jag varit seg, mest legat framför teven. Men efter en dusch och hårtvättning blev jag piggare, så nu ska jag göra lite nytta! Senare idag kommer Mattias hem från resjobb, hurra. Så i eftermiddag ska jag laga middag för första gången på väääldigt länge. Jag ser fram emot det enormt mycket! Jag känner mig piggare och friskare, matlusten är tillbaka! Idag kör jag på mammas tips: senapskryddad fiskgratäng! Till det blir det potatis och nyttig sparris. Gött gött. Längtar efter sällskap nu... :-)

är vi nå smartare nu då?

Hemma efter en myskväll hos Carro. Té, tända ljus, soffmys och en dator i knät. Man kan ju säga att det är galet fel tid att fundera på utbildningar. Men som vi har spånat alltså... Kaos i huvudet. Blev vi nå smartare då? Kanske? Kanske inte? Vi får se, lite flygande planer är ju alltid något. Nu är jag hemma i min egna soffa. Tända ljus, nattlinne och TV. Men nu ska jag lägga ifrån mig iphonen och stänga av TV:n. Det är dags att dyka ner i den spännande boken jag håller på att läsa! Sen ska jag börja med den jag köpte idag. Imorgon blir det lite fixa & dona. På eftermiddagen kommer Mattias hem och på kvällen tror jag vi ska bowla med Kalle och Johanna :-)

att handla tråkigt vs. roligt

Hemma efter en lång, lång, lång dag i Hudik med älskade mamma! Att börja med kaffe och hallonpaj på Kaffebaren var nog inte så tokigt... Nu är hemmet påfyllt med tråkiga, men ack så nödvändiga saker. Sköljmedel, diskmedel, städgrejor, ljus, tvättservetter, tvål etc. etc. etc. Bra att ha, men tråkigt att betala för! Vi var även på Maxi och storhandlade. Kylskåpet här hemma har stått tomt sedan länge (sist jag åt mat var då vi åt den dumma kycklingen i lördags, illa) så det var på tiden att fylla både kyl och frys nu. Det är inte heller roligt att betala för, men ett nödvändigt ont. Fast det blev lite rolig shopping med: en bra bok (har läst alla i serien utom just den), en kruka, en stor zinkhink, underbara Aussie conditioner och Lumene's BB cream. Har hört så mycket bra om den ansiktskrämen så jag måste prova! En blandning mellan foundation, dagkräm, solskyddsfaktor, anti-age, som jämnar ut huden och täcker "småfel". Spännande! Och perfekt då jag inte riktigt gillar kladdiga/tjocka foundations. Nu ska jag byta om och åka upp till familjen. Mammas mat!!! Det ska bli så gott att äntligen få äta något riktigt. Sen ska jag till Carolin :-)

ett hett bad, té och sockor...

Myskväll på egen hand. Ett hett bad, tända ljus, té med honung och myssockorna på. Har det rätt bra ändå. Det enda som stör mig är min förbannade hosta. Jag gruvar mig inför natten... Men jag ser fram emot morgondagen, trots att det inte blev något jobb. Först ska jag sova ut (och vakna pigg/frisk hade jag tänkt) sen ska jag och mamma ta "ytter-rundan" i stan. Dollar, ÖB och A&H ungefär. Behöver fylla på med lite smått och gott här hemma! Så det blir en mor och dotter-dag, härligt. Sen på kvällen blir det som sagt mys hos Carolin :-)

"upp med hakorna nu"...

Jag får säga som min moster, "upp med hakorna" haha. Det känns lite bättre nu. Imorgon på kvällen ska jag till min fina vän, den enda som bor kvar i Forsa faktiskt. Helt sjukt vad alla far och flänger i landet?! En i Stockholm. En på Gotland. En i Sundsvall. En i Dalarna. Också vi två som är kvar här, 100 meter ifrån varandra, haha. Tänk när hela tjejgänget bodde som i en cirkel runt om i Forsa, det var tider det. Imorgon ska vi mysa, dricka té, planera och kolla på utbildningar till våren. Känns bra att ha en kär vän att dela det med, som förstår. Det kan bara bli bättre nu... Man behöver bara en liten puff i rätt riktning. Små saker, ord och händelser som betyder så mycket. Och som är början på något nytt. Det är nu man INTE ska deppa ihop :-)

men nu är det riktigt illa...

Vilken dag. Vilken skitdag. Min förkylning har börjat om... Feber, snorig och ont i magen. IGEN. Vad är det för skit jag har i kroppen?! Efter jobbet hade vi ett mindre roligt p-möte. Så tråkigt och ledsamt när det inte går bra... Om jag säger såhär; jag blir ledig resten av veckan. Så då kanske ni förstår hur bra det går. Hoppas allt löser sig! Men för egen del tror jag att jag måste börja gå vidare även om jag inte fått sparken eller så. Iallafall ta något litet steg. Leta utbildningar, kolla runt, grubbla och komma på VAD jag vill göra. Så det känns ju lite halvtungt. När jag sedan kommer ut till bilen, febrig och trött, så har jag fått parkeringsböter! Perfekt tajming. Och som grädden på moset är ju Mattias på resjobb. Ingen trygg famn att grina mot, ingen klapp på huvudet och puss i pannan... Blä. Tänder ljus i hela lägenheten, tar ett bad och dricker té. Sen då?

vi får la se vart det leder...

Ingen bra stämning. Magen är orolig, inte bara efter helgens kräksjuka om jag säger så... Vi får se hur det blir helt enkelt. En liten tumme kan man ju iallafall hålla. Eller två.

sömn sömn sömn & sömn...

Ohmy, vad jag har sovit mycket de senaste dygnen... Inatt tror jag att det blev nästan 10 timmar igen. Det är på tok för mycket sömn för mig egentligen, men för att bli riktigt frisk så är det väl behövligt, i guess. Mattias har åkt iväg till Gävle för att jobba, han kommer hem på Torsdag igen. Så det blir inte så många dagar ifrån varandra, skönt. Det är också skönt att jag jobbar så jag har någonting att göra. Jag blir så rastlös av att vara hemma själv då jag vet att jag ska vara det en längre tid... Nu innan em-jobbet ska jag tvätta lite, diska och ta det lugnt bara. Ikväll efter stängning har vi personalmöte på jobbet. Det var ett tag sedan sist. Sen blir det hem och sova direkt ungefär. Ett fm-pass väntar på Onsdag. Som sagt, skönt att kunna jobba igen :-)

längtar efter att få krypa ner

Ja, nu längtar jag till sovrummet. Det som igår var det äckliga, unkna och hemska rummet jag bara ville ut ifrån... Tänk vad lite frisk vädringsluft, vädrade sängkläder, tvättad sängkappa, rena påslakan, skurade golv och doftljus kan göra mirakel... Det ska bli såå mysigt att krypa ner och sova! Alldeles, alldeles strax.

en mycket skön eftermiddag...

Skönt att vara på benen och orka göra saker! Jag och herrn tog en promenad ner till strömmen tidigare idag med ett fiskespö, så himla skönt att få andas friskluft och känna solen mot ansiktet igen. Man uppskattar allt så mycket mer när man har varit sjuk... Sånt som man borde uppskatta jämt, egentligen. Efter promenaden åkte vi till skogen och kollade om det fanns nå bär/svamp. Stannade flera gånger och åt massor av blåbär, mmm! När vi kom hem igen blev det ytterligare en promenad, med Carolin. Eller promenad, haha. Vi gick en liten sväng bara, sen gick vi hem till henne. Drack polkagris-té och snackade skit, myspys! Nu är jag hemma igen. Har tänt ljus, slängt in mina converse i tvättmaskinen och bäddat rent i lillemans säng. Ikväll myser vi framför teven och tar det lugnt bara :-)

som en ny människa nu...

Nu känner jag mig verkligen som en ny människa! Dusch, hårtvättning, bodylotion och t.o.m lite smink var precis vad som behövdes! Allt det sjuka och äckliga är borta nu. Strax ska vi gå ut och få lite luft också. Det ser jag fram emot. Jag ser också fram emot veckan: jobb imorgon, ons & fre, ledig helg och sedan spa på söndag! Nu tar vi nya tag :-)

så roligt att få "bara ändå"...

Men nu är det inte mycket kvar att göra på städlistan. Det är bara badrummet kvar som ska skuras och rengöras, men innan det tänkte jag ta en dusch och TVÄTTA HÅRET. Jag som tycker det är såå tråkigt i vanliga fall, men nu längtar jag ihjäl mig efter en hårtvätt. Mattias kom hem med ett stort doftljus till mig nyss. "Bara ändå" sa han. Jag blev så himla glad! Det luktar himmelskt gott, och det brinner självklart nu för att förstärka fräschhetskänslan! Såpa+nytvättat+doftljus = mmm... Nu är det dags att hoppa in i duschen, göra klart här hemma och sen ska jag höra om Carro vill ta en promenix! Längtar ut ut ut ut ut, efter så många timmar sängliggandes!

nu är vi snart på banan igen...

Äntligen lite energi och ork. Vi är så gott som friska nu, fast alla vet väl hur man mår efter ett dygns magsjuka/matförgiftning... Man kanske inte kör 100 % direkt, men det är härligt att man orkar vara på benen! Jag har börjat köra igång med städningen. Finns det något äckligare än en instängd, unken och sjuk-luktande lägenhet? HUH.
 
Nu vädras det här inne, sängkläderna hänger ute, en maskin tvätt är körd, dammtrasan har gjort sitt, helgens disk (blää) är diskad och doftljusen är tända. Jag ska även dammsuga, torka golven, skura badrummet, sätta på nya påslakan och DUSCHA. Sen så är vi på banan igen. Så himla skönt att få lämna allt elände bakom sig.   
 
Jag har även fått lite gjort vid datorn. Betalat räkningar (hade glädjande lite utgifter denna månad), sagt upp två olika abonemang och beställt 274 foton från Fuji.
 
Nu kom hjärtat hem med lite lunch, hoppas vi får äta och behålla, haha. Sen ska jag fortsätta med städningen :-)

status på frejavägen....

Vilket dygn, fyfarao. Vi har legat i sängen sedan igårkväll typ, så himla deprimerande! Men efter att man har spytt ut allt man har inom sig så finns inga krafter kvar, man är helt tom och orkeslös... Nu var det dock längesedan någon av oss var tvungen att sticka ner huvudet i hinken, så det är ju skönt. Mamma och pappa har varit hit med både dryck, magtabletter och yoghurt. Så snart hoppas jag att vi kan få i oss något. På ett sätt är det skönt att vi båda är sjuk så vi kan ta hand om varandra. Vi har vridit teven mot sängen och värmer varandra i frossan. Hoppas vi vaknar friska imorgon!

nä nu orkar jag inget mer...

Fyfarao! Jag som tyckte att jag kände mig piggare igår när jag gick och la mig... Men imorse vaknade jag kl. 8 och sprang på toaletten. Finns det något värre än att kräkas? Uscha. Sedan dess har jag spytt hela förmiddagen. 1-2 gånger i timmen. Och två gånger har jag suttit med en spyhink på toaletten och det har sprutat från båda hållen, fräääscht. Fy vad dåligt jag mår! Mattias har också ont i magen säger han, men Elias är piggelin. Stackars liten, helt ovetande, han måste tycka att vi är ovanligt trötta och tråkiga idag, hehe. Undra om det är magsjuka eller om det är kycklingen vi åt igår? Vad det än är så är det gräsligt :-(

sett en riktigt bra film nu...

Åh vilken bra film vi just har sett... Jag som annars inte är så förtjust i actionfilmer blev helt tagen. Bra skådespelare var det med också, bland andra Alexander Skarsgård och Rihanna. Så ett bra filmtips: Battleship! Nu är jag superdupertrött. Dock känner jag mig piggare i själva förkylningen, så jag är sådär mysigt trött istället för jobbigt trött... Hoppas att en natts god sömn gör mig frisk! Vetskapen om att lite mer ledighet väntar känns ju också bra. Men nu: sova gott och länge :-)

trött, men glad att jag orkade

Arbetsdagen gick över förväntan. Visst, jag mådde inte bra, men tack vare lovely arbetskamrater och Alvedon så funkade det. Dessutom kom Elias och Mattias dit, alltid en humörhöjare att få besök av dem på jobbet. Elias ville gärna diska med mig och Sussa, haha. Snacka om att jag var trött sen när jag kom hem. Turligt nog stog maten redan på bordet, en god kycklinggryta hade herrn gjort - mmm! Efter maten däckade jag på soffan i en halvtimme... Sen tvingade pojkarna med mig ut på en promenad, himla skönt att få komma ut. Vi fikade på kiosken och gick sedan runt Forsa en sväng. Mysig kvällssol. Nu är vi inne, soffmys med välling! Jag ska strax ta en skön dusch. Sen ska vi vuxna mysa med tända ljus, chips och cola framför teven. LÖRDAGSMYS :-)

är jag lite piggare kanske?

Jag håller tummarna, det känns som att förkylningen går år rätt håll... Jag har fått sova nästan 10 timmar inatt, och det var verkligen behövligt. Jag är fortfarande inte frisk, men lite bättre TROR jag att det känns. Ska ta en dunderkur innan jag åker och jobbar! Vi har haft en lugn morgon här. Sängmys, frukost och ett bad. Har börjat gilla att bada på mornarna, så härlig start på dagen! Nu ska det röjas undan lite, diskas och donas. Sen hoppas jag att det går bra att jobba. Längtar redan till soffan ikväll... Så jag kan ju inte påstå att jag är mig själv direkt.

nu är pappa/sambo hemma!

Elias blev så glad när pappa kom hem! Det märktes att han förstod att han skulle kom hem idag, jag berättade det för honom på morgonen, och flera gånger under dagen sprang han mot dörren och ropade på pappa... Sötunge. När han kom hem åt vi middag, sen stängde killarna in sig på Elias rum och myste. När jag knackade på och öppnade blev jag utkörd med buller och bång av lilleman, haha, han ville ha pappa för sig själv ju! Daaa... När jag sedan slängt in en tvätt efter arbetskarln tog vi en promenad till kiosken. Vi nämde ordet glass, och Elias fattade direkt. "Glaa, glaa" ville han ha! Nu sover han. Jag och Mattias kollar på filmen på Elias jag gjorde i veckan. Såå mysigt, tiden går så fort... Kvällen blir lugn och tidig, jag ska försöka orka med att jobba imorgon trots att jag är sjuk. Turligt nog funkade det att jag jobbar 12:00-16:00 bara, så det ska nog gå bra! Efter jobbet imorgon fortsätter helgmyset med grabbarna :-)

varken bra eller bättre...

Fredag! Tråkigt nog är jag varken bra eller bättre i förkylningen... Trots det har vi haft en mysig förmiddag. Sovmorgon, tv-mys, gröt/ägg-frukost, promenad, handlat och fyndat på RK. Dom hade fått in så fina kläder till pojkar. Så det blev en hel kasse med tröjor i strl. 86-92 till lilleman. Och en jacka i samma strl. Allting för 20 kronor!!! Kanon. Nu är vi hemma. Jag är såå trött, lilleman också. Tror jag ska sätta på kaffekokaren, sen går vi och lägger oss. Sen när vi vaknar (ja, när Elias tvingar upp mig) är kaffet klart, känns som att jag kan behöva det för att komma igång ;-)

höll på att skita i byxan...

Att titta på P.S I love you, prata med sambon i telefon som är på resjobb och samtidigt vara dunderförkyld är ingen hit... Tårar och snor. Snacka om täppt näsa x 2. Hehehe. Nyss höll jag på att skita i byxan också. Jag stog med ryggen mot sovrumsdörren och drog upp persiennerna i vardagsrummet. I ögonvrån ser jag hur dörren till sovrummet öppnas. Lååångsamt, och det är alldeles tyst. Jag blir alldeles stel och hinner tänka spöken, småtomtar, tjuvar... Men ut kommer en liten pyjamaskille, med flurigt hår, ett stort leende och utsträckta armar. GOFIS! Blödig som jag redan var så brast jag ut i storgråt och kramade om honom hårt. Jag är så lycklig över att få vara en liten del av till liv, älskade trollunge...

allt blir dubbelt så jobbigt...

Usch vad jag gnäller, lite "en-förkyld-karl-varning", men just nu är det inte roligt att vara Sara... Kroppen värker och allt känns bläää. Jag trodde att en promenad skulle göra susen. Så jag och lilleman vandrade iväg i eftermiddags. Först till kiosken där vi delade på en glass, sen fortsatte vi upp till Norrvägen. OJ vad slut jag var när vi kom fram. 1 kilometer som kändes som 1 mil... Allt blir dubbelt så jobbigt när man är sjuk, hade visst glömt det. Väl hemma igen tog jag en till dunderkur, gjorde gröt till mig och lilleman, hoppade i nattlinnet och påbörjade myskvällen. Elias stängde in oss på hans rum där vi lekte och läste sagor. Lagomt tempo för mig, hehe. Nu sover han efter lite soffmys m. välling, och jag har tvingat mig själv att göra lite nytta. Vissa sysslor kommer man inte ifrån, fastän man är sjuk. Har diskat undan och slängt in en tvätt. Men nu blir det soffan resten av kvällen. Ska koka té med honung, ligga under en gosig filt, tända ljus, äta fruktsallad (viiiitaminer), ta en till brustablett mot förkylningen och BLI FRISK!

ny, mörk, höstig hårfärg...

Bort med sommaren och det ljusa. In med hösten och det mörka, mysiga!

lite piggare nu iallafall...

Jag slumrade till på soffan i 20 minuter medan Elias också sov. Tror tabletterna har börjat verka nu. Ska strax ta en dos till av brustabletterna, varannan timme skulle man ta en sån första dagen. Vi har även ätit lunch, och det piggar ju också upp! Nu sitter jag med färg i håret. Hoppas på en fin brun färg. Elias springer in och ut, så himla skönt med staket på baksidan. Han kan vara ute och dona där bäst han vill, superskönt nu när jag inte är så värst pigg på att vara ute... Han har på sig sin nya snygga höstmössa också! 59 kronor på Ica Maxi, himla fin och skön!

jag vill inte, jag vill inte...

NEJ. Jag vill inte bli sjuk. Men jag är i det stadiet nu där jag inte längre kan förneka... Halsen gör ont, huvudet dunkar, kroppen värker, ögonen svider och jag är alldeles svag. Tackar lilleman för sovmorgonen till 08:30. Sen började vi morgonen med ett bad tillsammans! Jag, Elias och mamma var även i stan tidigare idag. Fikade på mitt jobb och handlade på Maxi. Sen trodde jag att jag skulle ramla ihop och få psykbryt. Vi packade in oss i bilen, men tror ni att bakluckan på vår "älskade" saab gick igen? Näpp. Vi stod där i evigheter och försökte, och ju fler gånger jag försökte stänga luckan desto mer grinfärdig vart jag, hehe. Tur jag har en blivande låssmed till lillebror. Vi åkte med halvöppen backlucka till hans jobb, och turligt nog kunde han fixa det. Nu är vi äntligen hemma. Lilleman somnade i bilen så det var bara att bära in honom till hans säng och klä av honom där. Själv har jag tagit en dunder-kur. Två Alvedon och någon brustablett mot förkylning som jag köpte idag. Måste bli pigg! Ska sno ihop en sen lunch nu, sedan blir det vila vila vila. Och lite lek/bus med Elias. Måste försöka hinna färga håret med. Det har blivit grått av färgen jag färgade med sist... Så nu blir det brunt. Höstfräscht :-)

äntligen i sällskap igen...

Äntligen sällskap! Elias och hans mamma kom hit mitt på dagen, så sedan dess är det tysta, det lugna och det ensamma ett minne blott. Härligt! Vi har haft en bra dag. Promenerat, handlat, ätit plättar, hälsat på hos min mamma och spenderat eftermiddagen i Bobygda hos Elias farmor och farfar. Massor av utelek, bus, mat och glass! När vi kom hem hade vi kvällsmys med fruktsallad, tv och koja-bygge. Till slut vart lilleman såå trött att han bara låg i soffan bredvid mig och mojsade fötter och instämde med ett "mmm" när jag frågade om vi skulle sova. Och mycket riktigt, på 2 minuter sov han! Jag blir nog inte heller vaken så länge till... Det är en dag imorgon med :-)

en sten mindre från hjärtat...

Men glädje och stolthet sitter jag nu och kollar på den "nyproducerade" ELIAS-filmen på tv. Det funkade att bränna ut den! Så nu har vi två lååånga filmer på lilleman. Hans farmor och farfar ska också få en som håller på att brännas ut just nu. Dom fick första filmen (2-10 månader) i julklapp, och det var mycket uppskattat, så dom blir nog glada när jag och Elias kommer med den nya imorgon! Nu gäller det bara att komma ihåg kameran och samla fler filmsnuttar till nästa film. Åh, det känns så bra att det här är gjort nu! En sten har verkligen lättat från hjärtat :-)

köksmys och ny hårfärg...

Ikväll har jag köksmys med tända ljus, datorn och nyfärgat hår! Mörkblond, ask, brun, nånting. Hoppas jag kommer trivas. Den fula utväxten och de blonda topparna är iallafall borta! Sitter och håller koll på dvd-bränningen med spänning nu. 50% kvar, sen får jag se om det lyckades eller om jag är så illa tvungen att börja om. I sånt fall blir jag vaken hela natta... Gash vad detta tar tid, hela dagen har det tagit mig! Nu ska jag fortsätta mysa och längta efter lilleman som kommer imorgon :-)

nu jobbar lill-datorn min...

OK. Nu förstår jag varför jag skjutit på detta extremt länge. Det här med att klippa ihop filmsnuttar till en enda långfilm tar tid. 5 timmar för att vara exakt. Och då har jag inte ens räknat med tiden det tar att spara filmen, OCH sedan bränna ut den på dvd. Nu jobbar lill-datorn min på högvarv. Hoppas den inte kollapsar! Filmen på Elias blev 1 timme, 59 minuter och 45 sekunder lång. Den börjar där film nummer ett slutade, vid 10 månaders ålder. Så den här filmen blir rolig: jul, födelsedag, vår och sommar! Tur att jag har kokat mycket kaffe, för nu ska jag sätta igång med alla foton och fotoalbum...

lite nytt och fint till köket...

Fy vad jobbigt det var att vakna upp själv och veta att ännu en alldeles ensam dag väntar... Det känns så konstigt med tystnad, lugn och ledighet. Nåväl, jag får iallafall lite gjort. Imorse satte jag mig tillexempel i soffan med nål, tråd och en liten hög med kläder som skulle lagas. Det hade jag aldrig gjort om jag skulle/hade jobbat eller om grabbarna var hemma. Så det kommer väl något bra ur allt... Nu ska jag även ta tag i något som är extremt tidskrävande och framförallt viktigt. Jag ska sätta mig på golvet med datorn, kameran, externa hårddisken, fotoalbum, Elias babybok, sax och lim. Det är sådan o-ordning bland allt så oj oj oj... Hundratals bilder på datorn (som krånglar) ska föras över till den externa hårddisken, foton ska framkallas, foton som redan är framkallade ska in i olika album, babyboken ska bli klar och en ny film på Elias ska klippas ihop! Det är inte heller något man gör när middagen ska vara klar kl. 16:00 eller när grabbarna är hemma. Så nu passar jag på! En sten kommer lätta från mitt hjärta... Bjuder på lite nyheter i köket: en väggklocka (måste ha två i vårt "stora" kök, hehe) och två fina plåtburkar :-)

dusch, aloevera & nattlinne...

Nu har jag precis skickat iväg tv-bänken som bara stod och tog plats i förrådet. Frida ville ha den, och glad blev jag! Ännu mer plats där inne nu. Ingen som vill ha ett runt matbord? Hehe. När jag kom in igen tog jag en varm dusch, har smörjt in mig med aloevera-cremen jag köpte. Är så stel i axlarna, men guuuud vad det hettar och känns skönt nu. Jag har även hoppat i mitt nya nattlinne. Love it!!! Så enkelt, men ändå så fint och skönt. Nu blir det myskväll delux! Ensam i soffan, med bra TV, tända ljus och lite götta som jag köpt. Ikväll kommer jag nog njuta av tystnaden och ensamheten, men en kväll räcker nog, imorgon saknar jag säkert ihjäl mig efter grabbarna...

mer städning än rensning...

Det blev inte någon direkt rensning i förrådet. Däremot så städade jag ihop där, organiserade och lyckades få fram golvet och en yta att faktiskt GÅ på. Jag fick ihop en kasse med enbart skit som ska slängas och en ikeakasse med saker till Röda Korset. Det finns mycket mer som som SKA BORT, men som jag behöver sambons hjälp med. Det gamla köksbordet och en gammal tv-bänk m.m som bara står och tar plats... Men nu när det iallafall är städat blir det lättare att ta tag i det vid ett senare tillfälle. Visst, det är fortfarande mycket kartonger och prylar. Men allt är uppmärkt så jag vet vart det mesta är. Och ett förråd ska ju liksom vara... ett förråd. Skönt med lite mer ordning iallafall. Man ser ju åtminstone vilka som är före/efter-bilder. Sen så kan jag ju inte hjälpa att jag bor med en elektriker, pappa, fiskare, golfare, dykare, bärplockare och allt vad han håller på med ;-)

höst = nytt och fräscht...

Före och efterbilder på mitt smink nedan. Jag använder inte mycket, oftast bara mascara och läppstift. Lite rouge också kanske. Foundation slutade jag med för ett tag sedan, men när det är fest/kalas använder jag Mary Kay's foundation. Använder deras ansiktsrengöring, men sminket är billigare. Allt i sminkväg var också Mary Kay för något år sedan. Lade ner flera tusen på det. (Sjukt!) Men den dagen min neccesär blev stulen och förstörd bestämde jag mig för att aldrig mer lägga ner så mycket pengar på smink. Usch vad ledsen jag var. Nåväl. Snacka om att gamla sminket var katastrof, kortet till vänster är knäppt imorse. Men nu känns det nytt och fräscht. HÖSTKÄNSLA! Man börjar om på nytt, laddar om, skaffar nytt och byter ut massa olika saker och ting :-)

en mysig förmiddag på stan

Hemkommen från en mysig dag på stan med mormor. Vi åt lunch och shoppade. Ohmy, vad jag unnade mig! Men fyller man år och får pengar, så är det väl meningen att man ska köpa sådant man vill ha? Jag köpte nytt smink, ny spegel, ny kam, parfym, ett par jeans (då fick man en vit, fin tygkasse), ett nattlinne, hårfärg och en aloevera creme till mina stela axlar. Känns himla bra att sminkväskan är uppdaterad, eller ja, helt ny! Nu blir det roligare att göra sig iordning, hihi. Vad händer resten av dagen då tro? Det känns så konstigt att vara ledig. Ännu konstigare att vara helt ensam hemma... Hur tråkigt är det inte att sova ensam egentligen?! Mattias kommer hem på Fredag! Men jag längtar till Onsdag då Elias kommer hit igen. Nu ska jag leta ork till att röja i förrådet. Vill inteeeeee. Det ser förjävligt ut där. Men fatta vad skönt det ska kännas efteråt :-)

hejdå pappa, hej... hösten?

Burr, burr, burr... Är hösten här nu? Det känns nästan så, både i luften och i huvudet. Idag gjorde hela familjen morgon kl. 05:45 ungefär. Mysmorgon! Elias låg i soffan länge, inlindad i täcket och vaknade till. Mattias packade det sista och pussade oss sedan hejdå. En veckas jobb i Härjedalen väntar. Jag och Elias gjorde oss klar och åkte till dagis sen. Det blir lite fram och tillbaka för lilleman i veckan, dagis någon dag, mamma någon dag och hemma med mig i slutet av veckan. Det blir nog bra! Nu på morgonen har jag haft en lugn och skön stund. Två koppar kaffe framför nyhetsmorgon, ska ta en dusch snart med ny duschcreme och smörja in mig med en ny bodylotion jag fick igår, härligt. Sen ska jag åka till stan och köpa lite nytt smink m.m. För visst är det väl så att man ska unna sig saker man vill ha för pengarna man fick i födelsedagspresent? :-)

en ny vecka väntar oss...

Åh vad skönt. Nu är allt kalas undanstökat... Det är underbart när man är uppi det, men sen är det skönt att få undan allt. Nu är det diskat, ihopplockat, ett stort lass med soppåsar och presentpapper är slängt, en tvätt är körd och Mattias väska är packad. Han åker på resjobb till Härjedalen imorgon. Så i veckan blir jag ensam, tur att Elias håller mig sällskap! Hoppas hinna få lite gjort här hemma med, passa på att rensa ur förrådet m.m när man är ledig. Men där är vi inte än, nu är det nu - söndagkväll med brinnande ljus i de nya ljuslyktorna! Provar även lite nya doftljus som jag fått, mmm. 1OOO TACK TILL ALLA FINA MÄNNISKOR SOM GRATULERAT, UPPVAKTAT OCH FÖRGYLLT MIN DAG :-)

nu blir det en lugn kväll...

Nu är det bara lilla familjen hemma. Vi är trötta allihopa... Middagen blev smarrig hämtmat från Route 84, mmm. Resten av kvällen blir tok-lugn. Ska väl diska undan, har slängt in en tvätt också. Men efter det ska jag ligga i soffan och var nöjd, glad och tacksam :-)

en fantastisk födelsedag...

Slut, trött, glad och tacksam efter en hel dag med firande. Det började med kaffe och paket på sängen med grabbarna. Sedan myste vi ensamma på förmiddagen. Bada, vara ute, dona och mysa. Mitt på dagen började folket komma, en efter en. Micke, Åsa, Inger, Ingemar, mormor, farmor, farfar, morfar Leif, Anette, Janne, Frida, Tom, morfar Arne, mamma, pappa, brorsan och FlodinFrida. Fika, leka och busa! Jag fick många fina presenter. Så tacksam! 22 år och alldeles bortskämd... Massor av pengar, blommor, "samlingslykta" från Cult Design, rosa Iittala kiwi lykta, många Yankee candles, karaff, duschcremer, bodylotion, ett helt Mary Kay-set, fleece-poncho och säkert något mer jag glömt. Av älsklingen och lilleman fick jag nya stora vinglas och en överraskningsresa. Har ingen aning om vart, bara att jag åker första helgen i september - spännande!!! Tusen tack till alla som förgyllt min dag, jag älskar er.

snacka om komplett mys...

Men nu är det mys, av bästa kvalitet! Godis, tända ljus, ett städat hem och Sagan om konungens återkomst på TV. So lovely! Jag älskar den trilogin. Har sett alla filmer hundratals gånger, och när jag var yngre skrev jag en egen bok om alla som var med. Hade även en cd-skiva med all musik från filmerna. Töntigt men sant. Och jag var hopplöst förälskad i Aragorn! Fast det är jag fortfarande, hehe... Nu ska jag fortsätta mitt mys och invänta födelsedagen. Har insett nu att det är 22 år jag fyller, och inte 23 som jag trodde ;-)

har hunnit med massor...

Vilken bra Lördag! Jag har hunnit med allt och lite till. Handlat, lagat 9 matlådor, diskat, gjort lunch, tvättat, dammsugit, torkat golven, torkat alla köksskåp, dammat, bytt sängkläder, lagat middag, diskat igen och haft främmande. Ett himla flow har jag då haft. Till middag blev det något enkelt men jättegott. Strimlade älgbiff, la i marinad, stekte också åt vi det med pitabröd, god sallad och aioli. Hur gott som helst, mmm. Nu fortsätter denna trevliga Lördag med tända ljus, tv och götta! Imorgon blir man ett år äldre och klokare ;-)

han visste vad han gjorde...

Mysig morgon! Vi tog en sovmorgon jag och hjärtat, sen drack vi kaffe länge, länge på uteplatsen. Huvudvärken ville dock inte avta... Men vid elva tiden åkte jag in på jobbet och där gjorde Karin en stark espresso som faktiskt lättade trycket där uppe! Åt frukost på jobbet, pratade med kollegorna och hämtade ut mina födelsedagstårtor tills imorgon. (LAT-SARA!) Innan jag åkte hem stannade jag och handlade på Ica. Väl hemma satte jag igång och gjorde 9 matlådor till min käre sambo som ska på resjobb till veckan. Han hotade med att stå och göra dem själv på min födelsedag imorgon. No way!!! Men han visste nog vad han gjorde när han sa så, hehehe. Snäll flickvän han har! Snart kommer han och Elias hem. Då ska vi äta lunch, har gjort makaroner och korv bara, orken tog liksom slut... Sen ska det städas, tvättas och donas inför morgondagens kalas. Hoppas grabbarna kan tänka sig att vara ute och leka då ;-)

men äääääääntligen x 2

Äntligen 1: det är Fredag och en lång ledighet väntar mig. Äntligen 2: herren i hemmet har satt upp och kopplat in taklampan i köket. Det tog bara en si sådär 4-5 månader... Glad ändå! Idag har det varit en bra dag. Trots att det var mycket på jobbet. Men det var länge sedan det var sådan fart så det var bara roligt. Skönt att sluta 13:00 en Fredag iallafall. På eftermiddagen åkte jag och Mattias till Bobygda. Mattias och Ingemar skulle tapetsera i ett rum. Så jag och svärmora tog ett glas vin, åt mat och chillade. Tanken var att jag skulle ta det lugnt hela eftermiddagen, MEN som vanligt blir jag rastlös... Klippte hela gräsmattan och diskade undan ett berg disk istället för att vila. Vilken fantastisk "sonhustru" man är. Bad om beröm och klappar på axeln sen, hehehe. Nu är vi hemma. Har diskat även här, tänt ljus och tagit en skön dusch. Skrubba gröna, gräsiga fötter. Inte alla som klipper gräset i skor med klackar! Resten av kvällen blir myspys. Jag och hjärtat ska slå igång en film nu, sen sussa sött :-)

en trevligan spelkväll här...

Går till sängs efter en trevlig spelkväll med Mattias systerson Kalle och flickvän Johanna. Som vanligt mycket skratt, och åter igen en pinsam förlust mot två 17-åringar... Nåväl, vi vann iallafall mot dom när vi bytte TP mot Barngeni, alltid något. Hehe. Nu längtar jag tills klockan 13:00 imorgon! Och det verkar som att helgen börjar med middag hos Svärmora. Om man gör sitt jobb vill säga ;-)

en arbetsdag återstår nu...

Ja, nu återstår bara en dag innan det vankas ledig helg, födelsedag och en ledig vecka. Fiiiiiiint. Dagens arbetspass gick bra! Stannade till på Maxi innan jag åkte hem för att köpa lite götta. Snart kommet nämligen Johanna och Kalle hit för att spela TP och mysa! Trevligt. Imorgon har jag sovmorgon, ställer klockan på 05:00 istället för 03:45 ;-)

vilken fantastisk morgon...

Vilken lång, bra och effektiv morgon jag haft. Det känns som jag har hunnit med massor, och ändå är det nästan 2 timmar kvar tills jag börjar jobba! Jag har hunnit duscha, tvätta håret, tvätta, hänga tvätten, rensa ogräs och städa på uteplatsen. Vilken lättnad... Det blev fyra kassar med skräp, skit och döda blommor till soprummet. Mattorna var solblekta och skitiga. Skakade dom, vände sida och taadaa - som nya! Alla blommor som var döda försvann, så nu finns bara några få kvar. Bara vita och blå, härligt! Plattorna blev också stiliga igen efter att jag rensat bort hur mycket ogräs som helst och sopat av. Men det bästa är nog att jag fick bort allt katthår från soffan där ute. Grannens katter (vet inte hur många det är) ligger där och sover v.a.r.j.e natt. Men imorgon ska grannarna flytta, så då blir sofforna förhoppningsvis bara våra! Bjudet på före och efter-bilder. Syns inte så bra kanske, men det är en enorm skillnad i verkligheten :-)

en solig och pigg morgon...

Mitt morgon-trix fungerade! Klockan 07:30 skuttade jag upp ur sängen och trallade sjungande till kaffekokaren. NÄSTAN... Men jag hade inga problem med dumma tankar som sa till mig att somna om, snooza och "bara blunda lite till". Det var, för första gången på länge, riktigt mysigt att kliva upp. Hurra! Så nu har jag druckit två koppar kaffe framför Nyhetsmorgon. Ska hoppa in i duschen nu och tvätta håret med hårinpackning och hela köret. En maskin tvätt ska jag också slänga in, sen ska jag försöka hinna med att rensa/städa på uteplatsen. Humöret är på topp denna soliga Torsdag :-)

ett nytt "morgon-trix" kanske

Nu är mina ny-fyndade kaffemuggar noggrant diskade och uppställda på hyllan vid matbordet. Blev störtkär direkt när jag såg dem idag! Så nu är jag sådär löjligt nöjd... Dessutom finns det inget Ikea-märke under dem (bara det är ju kul), jag vet inte var dom kan tänkas vara köpta? Får forska lite. Hur som helst, imorgon ska jag pröva ett nytt morgon-trix. Jag har laddat kaffekokarn nu ikväll och ska be Mattias trycka igång den då han åker på jobbet imorgon. Sen när min klocka ringer någon gång mellan 07:00 & 07:30 så vet jag ju att det finns rykande gott kaffe färdigt. Då kanske det blir lättare att kliva upp och slippa min onda cirkel med trötthet, depp och ångest... Tror och hoppas att det ska motivera mig att INTE snooza en evighet. Sen så blir det ju bara en bonus att få inviga de nya kaffemuggarna imorgon ;-)

vad duktig jag har blivit...

Jag struntade i att dona på uteplatsen nu på eftermiddagen. Trots att det "låg över mig" så skippade jag det. Bra gjort! Vad duktig jag börjar bli på att vara snäll mot mig själv, och sätta alla "måsten" åt sidan. Nyttigt för mäh... Istället tog vi en tur på sjön med båten. Avslappnande och mysigt! Uteplatsen kan jag dona med imorgon innan em-jobbet. Nu blir det myskväll med fotboll på teven. Fast innan ska jag diska undan lite och ta en skön dusch :-)

bra dag, trots trötta ögon...

Idag har jag haft grus i ögonen hela förmiddagen... Jag hade svårt att slappna av efter Segway-åkandet och somnade rätt sent igår, hehe. Men det gick bra att jobba ändå. När jag hade slutat ringde Mattias och ville dejta. Så vi åkte upp på Köpmanberget och fikade/spelade minigolf. Himla mysigt. Och soligt. Innan jag landade hemma svängde jag in på RK där jag fyndade 8 fina kaffemuggar för 60 kronor tillsammans. Love them! Nu ska jag dona lite på uteplatsen. Det är en hel del blommor som har dött, och skitigt är det där ute. Så det ska jag dona med i eftermiddag hade jag tänkt :-)

nya tuffa skor till lilleman...

Jag fyndade ett par snygga skor till Elias idag på förmiddagen. 10 ynka kronor! Hann även äta glass i solen med mamma, fin dag, rakt igenom :-)

världens rooooligaste kväll...

Idag efter jobbet skulle Niklas ta med mig och Emilia på en "liten tur" eftersom vi fyller år i helgen. Vi hade ingen aning om vad vi skulle göra. Också kommer han med en varsin Segway till oss som vi fick ha hela kvällen! Det var det roligaste jag gjort i hela mitt liv, åååh. Snacka om att man kände sig tuff när man blåste förbi alla i Forsa på en 78.000 kronor dyr Segway, hehehe! Världens bästa kväll, lyckorus i kroppen. Största tack till Nicke! Men nu är det dags att hoppa i säng, klockan ringer 03:45 imorgon. Hur ska jag kunna sova efter det här?! ;-)

jag lyder min chefs råd...

Ja, idag lyder jag min chefs goda råd: att tillåta mig själv att göra ingenting. Och det tror jag är nyttigt för mig, faktiskt. Man behöver inte tvätta, städa, dona och hinna med allting varje dag. Det är ju det som skapar "prestationsångesten"... Så idag efter att jag hade ätit frukost, diskat undan och gjort mig klar åkte jag upp till mamma. Kaffe och avslappning på deras nybyggda altan. Trots att det fortfarande råder lite byggkaos så syns det hur fint det kommer bli när allt är färdigt, målat och inrett. Från en skruttig, låg och ful LITEN altan till något så mycket finare. Han är duktig pappa! Nu ska jag fortsätta att bara vara :-)

vad ska man hitta på tro...

Godmorgon! Imorse ringde klockan 07:30, men jag låg kvar och halvsov till strax efter 8. Utan att få ångest, wiiiie! Sedan dess har jag ätit frukost och vaknat till ordentligt. Nu vet jag dock inte vad jag ska hitta på fram tills em-jobbet... Jag tänkte att jag kanske skulle börja rensa ur förrådet, men det blir så stressigt eftersom jag ska iväg om några timmar. Tror jag tar det nästa vecka då jag är ledig någon dag! Får klura på vad för annat jag kan hitta på istället :-)

roligt med oväntat besök...

Efter att jag städat ur garderoberna och gjort matlåda till Mattias så knackade det på dörren. Mamma och lillebror! Roligt och väldigt lägligt, jag var såå kaffesugen. Mattias kom också hem, vi åt sallad - latmiddag... Nu är det soffmys med tända ljus. Mamma hade med sig en "glasfyrkant" som fick bli en ljuslykta. Köpte även en fin trådkorg på A&H som jag la ett värmeljus i, myspys :-)

nu är två av tre är rensade...

Ohmy, vad jag somnade på soffan! Tvättmaskinen hade snurrat klart för längesen... Det var jobbigt att kliva upp, men nu har jag hängt tvätten, rensat ur min garderob och lillemans klädskåp. Tre högar kläder försvann från min (LÄTTNAD) och en kasse kläder från Elias. Tyckte inte det var länge sedan jag gallrade ur hans garderob? Men han växer väl fort nu. Nu är det bara något ynka plagg i strl 80, och resten uppåt. Så nog klarar vi hösten iallafall. Det enda vi behöver mer av är väl några varmare tröjor till kalla höst och vinterluften. Nu ska jag dona med maten, herrn jobbar över så det blir sen middag. Sen är det myskväll :-)

nu återstår fyra ynka dagar...

Måndag, ny vecka! Jag har redan avverkat ett fm-pass. Himla lugn dag, men jag hann göra 1OOO saker så det var ju bra. Skönt när man gör en lista och lyckas hinna med allting! Nu återstår bara fyra arbetsdagar, sen blir det långledigt. Efter en jobb-sommar ska det bli lite skönt faktiskt. När jag hade slutat idag åkte jag på A&H och handlade lite nödvändigheter (Läs: snus m.m) Svängde även in på RK och fyndade lite. Nu är jag hemma. Har slängt in en tvätt och lagt mig på soffan. Tror jag ska vila ögonen tills maskinen gått klart. Sen blir det en garderobs-rensning inför kommande hösten :-)

tuppkam, kvällen till ära...

Ja, idag fick Elias ha tuppkam. Och han tyckte nog själv att han var väldigt snygg i det. Sprang ut från badrummet, ropade "pappaaaaa" och drog handen genom håret för att visa! Goding...

en underbar kväll i näsviken...

Hemma efter en himla mysig kväll i Näsviken! God mat, trevligt sällskap, god efterrätt, skratt, prat, bus, lek och fantastisk kvällssol. Det var jag, Mattias, Elias, Micke, Åsa, Johan, Martina och deras lilla Alice på 6 månader. Elias var så gó med henne! Pussar och kramar! Nu är vi hemma och myser med tända ljus, tråkigt bara att OS är slut... Det får väl bli sängen snart då. Har diskat undan, gjort matlåda av köttet vi snodde med oss hem från Näsviken och gjort "kvällsplocket". Så det finns inte så mycket mer att göra ikväll. Förutom att ta det lugnt och ladda inför morgondagens 05:00 till 13:00-pass :-)

en riktigt bra söndag här...

Veckans sista dag är här igen! Tyckte inte det var längesedan jag skrev det? Tiden bara rusar iväg... Idag har vi haft en bra förmiddag. Vi låg länge i sängen alla tre och drog oss, så härligt. Sen åt vi en mysig söndagsfrukost tillsammans. Ägg är grejer det, tycker lilleman! Efter frukosten tog jag och Elias ett bad tillsammans. Vi tvättade håret på varandra och badade länge, länge. Skön start på dagen! Vid 10-tiden tog vi en promenad till en lekpark. Sen fortsatte vi till min moster/kusiner där vi blev kvar länge. Fika, leka och busa! I vagnen hem somnade en mycket trött liten buse, och han sover än. Jag har passat på att vika tvätt och stryka lite skjortor. En till mig, en till Mattias och en till Elias. Vi vill ju vara fina tills i eftermiddag då vi ska till Näsviken och grilla :-)

nu blir det fiiiiiiiilmmys här...

Myspyskväll. Såå härligt. Vi har tänt ljus och ska krypa upp i sofforna framför en film. Jag är ingen filmmänniska, men när det är en film jag länge velat se så blir jag lyrisk. Och nu ska vi kolla på Zodiac. ÄNTLIGEN :-)

en lång, lugn och bra dag...

Imorse vaknade jag strax innan klockan skulle ringa, men jag var pigg och utvilad så det gjorde inte så mycket. Efter att vi ätit frukost alla tre tillsammans åkte jag till jobbet.
 
Vi hade en himla lugn dag, det var först runt 14:30 som det kom lite folk, men då var det ju bara en halvtimma kvar tills stängning. Jag och Jasmi fick stänga helt själv idag, vi brukar vara tre stycken, men vi fixat bra ändå. Blev kvar till 16:15. Tur att jag tog en extra runda innan vi åkte hem, för jag hade lyckats låsa in en fågel inne i serveringen. Han satt så gulligt på fönsterbrädan och kvittrade. Faaaast, jag undrar hur gulligt det hade sett ut inne där på Måndag om vi inte hade upptäckt den ;-)
 
När jag slutat åkte jag till Maxi och handlade lite. Hem, stoppa in allt i kylen, byta om och åka till Bobygda där lilleman och Mattias var. Där fick vi gómiddag, mmm.
 
Nu har vi haft Lördagsmys med Elias. Han somnade i bilen på vägen, så han var pigg och kunde inte somna när vi kom hem. Istället fick han mysa med popcorn i soffan framför OS med oss. Och sooooom han myste! Nu sover han dock, men vi vuxna ligger fortfarande kvar. Skönt att veta att man är ledig imorgon!
 
Imorgon på eftermiddagen ska vi till Näsviken och grilla med Micke, Åsa, Johan, Martina och deras dotter. Det ska bli roligt, så vi hoppas på finväder :-)
 
 

kanske värt att prova...

Eftersom jag nu har insett mina problem med trötthet/ångest/depp så kanske det vore värt att prova något receptfritt botemedel. Chi san sägs ju vara bra mot trötthet, så jag ska nog ge det en chans! Tillsammans med fler promenader och höstluft ska det nog bli bra. Ligger i soffan just nu och är just TRÖTT. Har tagit en dusch, smort in mig och hoppat i myskläder. Känner att sängen lockar... Snart så :-)

en lugn och bra eftermiddag...

Idag hade vi en lagomt lugn dag på jobbet. Man är ju alltid lite Fredagstrött... Så det var skönt att vi kunde dricka kaffe länge, fika, prata av oss och bli klara fort. Men jag blev lite "ångerfull" där ett tag. Ni vet när man ser någon man känner igen, som man kanske borde heja på, men så blir man osäker på om det verkligen är rätt person man tror det är, och om den personen ens vet vem jag är. Haha virrigt... Men en av Mattias vänner som jag aldrig träffat var där. Eller ja, TROR jag var där. Om det nu var så, hade det ju varit trevligt att bekantas. Wellwell, sånt är livet, haha. När jag hade slutat träffade jag grabbarna som var hemma hos mina föräldrar. Och där fick jag tacos, mmm! Nu är vi hemma, lilleman sover efter lite soffmys. Vi vuxna fortsätter med OS, popcorn och tända ljus! Men det blir inte så sent, jobb mellan 08:45-16:00 imorgon :-)

någon typ av prestationsångest?

Snart är det dags att åka till jobbet. Allt känns mycket bättre nu. Hemmet är Fredagsstädat, lovely. Disken är diskad, tvätten är hängd, golven är dammsugna och badrummet är städat. Jag undrar om jag lider av prestationsångest? Jag vill så mycket, vill hinna med allt och allra helst på en gång! Också blir det en ond cirkel av allt... Jag är så trött på mornarna, vill egentligen bara dra täcket över huvudet och sova hela dagen, samtidigt vet jag att jag får ångest av att sova länge, och att det finns tusen saker jag "borde" gå upp och göra innan em-jobbet. Sjukt klurigt... Och jobbigt. Tur att jag har världens bästa chef/kollega/vän/psykolog och skälsfrände att prata med. Hon ska få lyssna på mina funderingar idag om vi får det lugnt på jobbet. Stackarn, haha :-)

så har vi fredag igen då...

Ohmy, vad veckorna rusar förbi oss! Idag är det Fredag och jag tog mig en sovmorgon efter att killarna åkt på jobb/dagis. Resultat: ångest... Men jag hoppas att det snart lägger sig. Har slängt in en tvätt, diskat och ska snart dammsuga. Då känns det nog bättre! Sedan väntar ett em-pass. Vilket innebär att jag jobbar ett Lördagspass också. Men efter det är det helg för mig med, och sedan fem jobbdagar innan en lång leeeeedighet :-)

mycket folk här hemma...

Förutom klippningen har vi haft mycket besök idag. Först Carro och Emilia. Sen kom Emilia igen tillsammans med Marlene. Min bror kom också och badade Elias, sen kom Tompa en sväng med. Roligt mä' fölk! Men nu har dom en efter en lämnat oss. Elias sover och Mattias jobbar, så nu har jag en riktigt lugn stund för mig själv. Ska snart duscha, tvätta det nyklippta håret, göra hårinpackning, smörja in kroppen, tända ljus och bara myyyyyysa :-)

en mycket fin nyklippt kille...

Men vad fin lillpluppen blev! I början var jag lite orolig att det inte skulle gå, han skakade bara på huvudet och blev förbannad när Marlene nuddade hans hår. Men med lite trix så gick det kanonfint. Både han och Marlene var så duktiga! Även jag fick mig en uppfräschning av håret... VÄLBEHÖVLIGT. Hon toppade bort det slitna och klippte upp det lite. Det var nog ett år sedan jag toppade håret, katastrof. Före/efter bilder på Elias:

så trevligt med fikagäster...

Ett förmiddagspass är avverkat. När jag kom hem fick jag fikagäster. Carro och Emilia kom och drack kaffe! Alltid trevligt. Fast dom var på "göra-sara-sur-humör". Dom möblerade om bland alla grejer här i lägenheten, jag höll på att få psykbryt. Men sen hjälpte dom till att laga mat så då gick det över, hehe. När dom hade gått hittade jag en stekspade hängandes i hatthyllan... Nu väntar jag på att grabbarna kommer hem, köttfärssåsen är klar, bara pastan som ska kokas, så nu blir det chill i soffan ett tag! Marlene kommer nog också och äter innan hon klipper lilleman :-)

imorgon får vi frisörbesök...

Ja, imorgon kommer det finfrämmande. En äkta Stockholmsfrisörska! Elias har så himla långt, tunt och flygigt hår så vi sa att en klippning nog skulle sitta fint. På eftermiddagen ska vi se hur det går, hoppas han är medgörlig, hehe. Bekvämt att få det gjort hemma iallafall. Vem vet, hon kanske blir galen när hon ser mitt slitna hår med ;-)

en väldigt lugn arbetsdag...

Tredje dagen som vi har haft luuugna gatan på jobbet nu. Dagarna går så segt. När jag kom hem lekte grabbarna i lekparken, så jag gick dit ett tag. När det var dags att gå in möttes jag av en städad lägenhet. Maten var klar, disken diskad, handlingslistan var avbockad och det var ihopplockat. Då blir man glá! Karln har åkt och fiskat nu, så vi här hemma har haft soffmys. Men nu blir det mys och hopp i säng med en bok. Imorgon börjar jag 6:00 istället för 05:00, vi turas om att "vara lat" ibland ;-)

bra förmiddag innan jobb...

Cykeltur, tvätt, dusch, spikmatta och OS. Mysig morgon! Sen åkte jag till stan med mamma och mormor. Vi kikade runt lite, lunchade och fikade på Kaffebaren. Så nu är jag mätt och belåten... Sitter på jobbet och ska strax byta om. Hoppas att vi får en bra eftermiddag :-)

så skönt att slippa "ångesten"...

Imorse ringde klockan 06:00, trött trött trött. Men så fort man kommer upp så blir det bra! Killarna åkte iväg på jobb/dagis. I vanliga fall skulle jag gått och lagt mig igen, sovit till 9-tiden och vaknat med ångest. Jag vet att det är fjolligt, men jag får ångest av att sova så länge när jag ska iväg och jobba eftermiddag. Egentligen borde jag inte få det, jag menar... varannan dag kliver jag upp 03:45, så då är det väl bara mänskligt att vara trött dagen därpå. Nåväl, idag tog jag istället en cykektur på 30 minuter. Himla skönt! Innan jag cyklade iväg slängde jag in en tvätt också. Bra morgon! Men nu kanske jag ska vila ögonen/slötitta på OS tills tvättmaskinen gått klart :-)

det blev kalops av alltihopa...

Ja det kan man säga... Av köttet blev det kalops. Jag kan inte minnas att jag gjort det förut? Ringde mamma. Fick ett hum om hur jag skulle göra. Jag chansade hejvilt på mängder och ingredienser, men faktiskt - det blev helt OK! Av bilbingon blev det också kalops. Inte en enda bingo. Men en mysig kväll med svärmor + kaffe blev det ju. Nu är jag hemma igen. Pojkarna sover och jag ska göra detsamma. Trött! Elias blev biten av samma tjej på dagis igen! Det går vilt till, hehe. Sen när han kom hem lekte han med Frida. Så jag anar att det är en utslagen kille som ligger och småsnarkar nu :-)

en hiiimla seg arbetsdag...

Idag har vi haft en lugn och seg arbetsdag. Men tillslut blev klockan äntligen 13:00. På vägen hem svängde jag in på RK. Fyllde åter igen en kasse med kläder. Herregud... Lillemans höstgarderob är snart komplett. Till inget pris alls! Idag blev det ett par byxor och en tröja, plus två kalsonger som prislapparna satt kvar på (!) Även jag fick lite smått och gott. För allt på bilden nedan betalade jag 30 kronor. Sinnessjukt?! Nu ska jag börja med maten, älgköttgryta står på schemat. Sen blir det bilbingo med svärmor :-)

en lugn start på veckan...

Idag hade vi den lugnaste eftermiddagen på hela sommaren tror jag. Och det tackar jag för, det var en hel del som skulle hinnas med ändå. Måndag är ju alltid Måndag. Efter jobbet åkte jag hem och busade med lilleman. Han hade haft en bra dag på dagis, trots att en tjej hade bitit honom i armen. Men det är väl så dom lär sig, den hårda vägen, nu vet även herr Östlund att det gör ont när någon slår, biter eller sparkar! Resten av kvällen har varit lugn... Jag la en övertrött Elias som skakade på huvudet varje gång jag sa godnatt, Mattias har diskat undan middagen, en tvätt och en dusch har jag även hunnit med. Snart blir det hopp i säng. Har den där "lugna kvarten" för mig själv just nu, men snart ska även jag krypa ner under täcket. Imorgon jobbar jag 05:00-13:00, sen på kvällen blir det bilbingo med svärmor :-)

dagens (loppis) outfit...

Hehe, jag borde göra en kategori med "dagens loppisoutfit" snart. Idag har jag på mig en ny-fyndad vit blus med broderade detaljer (5 kronor!) och ett par svarta jeans (20 kronor!). När jag tänker på hur mycket fina, billiga kläder jag köper och hur sällan jag köper nytt och dyrt, så dämpas ångesten över helgens casinobesök ;-)

ny vecka och gamla rutiner...

En ny vecka har startat. Och de gamla rutinerna är tillbaka. Även om vi fortfarande har sommar så går det med stormfart mot höst. And I love it. Lilleman går första dagen på dagis idag, efter ett långt, skönt och roligt sommarlov. Jag undrar hur det går? Han har ju blivit sååå viljestark, envis och trotsig! Men det kanske är det här han behöver... Rutiner, fröknar, regler och många andra barn som syns, hörs och är viljestarka. Hoppas det går bra. Han nickade glatt imorse när jag frågade om han ville åka till dagis iallafall. Själv har jag haft en mysig morgon. Sovmorgon, frukost, OS, dusch och hårtvättning. Får se vad jag hinner med innan jobbet sen :-)

men nu är det perrrrrfekt....

Det är mörkt ute, alldeles tyst, varma vindar, inifrån hör jag OS på teven, ljuset brinner och vinet är sååå gott. Vilket Söndagslyx. Åh, nu mår man!

lamporna lyser & nya kuddar

Nu lyser lamporna så mysigt så, och de nya kuddarna ligger så fint i soffan!

nu är pappa-veckan igång...

Nu är det full fart här hemma igen, härligt. När lilleman kom hit var vi ute på baksidan och lekte lite. Sen kom Carro och Hannes, då blev det saft och bulle! Mmm. Innan läggdags fick Elias göra sig ren och fin inför dagis imorgon. Bada, tvätta håret och klippa naglarna. Så imorgon är det en snygging som kommer tillbaka till kompisarna efter sommarlovet. Innan sängen hann han springa tävling också. Klara! Färdiga! Gå! Gopluppen... Nu ska jag diska undan middagen. Sen blir det soffhäng framför OS. Det är ju bland annat den spännande 100 metersfinalen! Imorgon jobbar jag em, så jag hoppas hinna med lite nytta på morgonen innan jag åker :-)

fått lite gjort idag iallafall...

Håhåjaja. Nu har det hänt lite här hemma iallafall. Ordning i dom flesta skåpen! Skön känsla, även om jag hade velat göra så mycket mer... Men det kommer fler dagar. Stor kasse med skit till soprummet! Jag har även varit och handlat. Fyllt upp inför kommande pappa-vecka. Nu sitter jag ute i solen och njuter. Det är såå varmt på uteplatsen när solen ligger på! I ugnen står BBQ-kyckling som ska avnjutas när grabbarna kommer hem. Resten av Söndagen blir lugn. En promenad i kvällssolen med lilla familjen kanske :-)

det nya, bra badrumsskåpet...

Nu är det fixat och ordnat i badrummet. Det nya, bra skåpet är på plats! Det svalde otroligt mycket, så nu är det inte saker överallt, utan allt är samlat och i ordning. Görskönt... Nu ska jag sätta igång med köket och alla köksskåp. Kan gissa att det blir en eller annan kasse med skit som ska slängas även där. Varför spar man på så himla mycket?!

idag blir det en donar-dag...

Söndag, slutet på ännu en vecka. Vart tar sommaren vägen? Hur som helst... Idag blir det en riktig donar-dag här hemma. Jag är ensam, och då funkar det bäst. Pappa är här just nu och skruvar ihop vårt nya badrumsskåp. Så jag ska väl fixa lite inne i badrummet när det är klart. Jag ska även riva ur skåp efter skåp, garderob efter garderob och rensa/organisera ordentligt här hemma! Jag ska inte vara rädd för att slänga saker, hehe. Men förrådsrensningen spar jag till en annan dag... Behöver nog Mattias hjälp med all skit vi har där inne!!! Senare ikväll kommer även lilleman, pappa-veckan drar igång. Så även alla (höst)rutiner: jobb, dagis, middagar, matlådor :-)

en trevlig eftermiddag/kväll...

En mycket trevlig eftermiddag och kväll har vi haft tillsammans! Först tog vi en runda på Ikea där vi handlade både smått och stort. Inte så mycket blev det, men det hade vi inte heller planerat. Bla kuddar, ljus och ett badrumsskåp. När vi handlat klart åt vi mat innan vi åkte på casino. Jag har en hat-kärlek till casinot... Jag tycker det är mysigt att vara där. Det är ju hemskt fint därinne. Men det går ju pengar. Åt helskotta mycket pengar! Mattias spelar alltid poker vid något bord, så jag blir själv. Det gör mig absolut inte något! Ikväll satt jag och smuttade på gott vin, i en skön fåtölj och tittade på OS. Men då och då blir det ju att man går och spelar på någon maskin. Det är sjukt hur fort det går. 2 minuter så är en hundring borta, och så vidare... Hua. Nu är vi på väg hem, och vi har ju inte direkt mer pengar än när vi åkte, hehe. Men nu dröjer det väl ett år tills nästa gång ;-)

en väldigt skön lördagmorgon...

Ledig lördag tillsammans, med en skön sovmorgon. Det händer inte ofta, så det känns ju riktigt lyxigt. Vi har sedan legat i varsin soffa och hejat på Lisa som gjorde ett fantastiskt lopp och tog Sveriges tredje silvermedalj i OS. Grymt :-)
 
Nu håller mannen (äntligen) på med att koppla in lamporna i vardagsrummsfönstret. Får se om kökslampan kommer på plats också, det var ju några månader sedan jag köpte den... Hehehe.
 
På eftermiddagen ska vi åka till Sundsvall. Vi ska på Ikea och kika lite granna, sen tar vi Casino på vägen hem. En middag ska vi klämma in däremellan också. Hoppas på en mysig dag! Men nu ska jag göra mig iordning och dona lite, så åker vi sen när lamporna lyser :-)
 
 

iloveyou iloveyou iloveyou...

en lovely fredagseftermiddag...

Efter att ha duschat, tvättat håret, smort in kroppen, torkat/fixat håret och hängt en tvätt somnade jag på soffan i en timme. Såå otroligt skönt. Och välbehövligt för såväl huvud som ont öga... Jag vaknade av att Mattias kom hem från jobbet. Då gjorde vi oss redo för en kväll med Micke och Åsa. Förrätt, varmrätt och efterrätt på Route 84! Gott gott gott. På pricken som Texas restaurangen, fast betydligt billigare. Jag och Mattias betalade 870 kronor för förrätt, varmrätt, efterrätt, 4 starköl och en Irish coffee. Inte farligt alls! En mycket trevlig kväll var det. Nu är det mys i sofforna som gäller, med OS och tända ljus. Imorgon väntar en dag i Sundsvall på tu man hand med darling :-)

nu är det äntligen heeeelg

Bra arbetsdag! Lite väl lugnt kanske, men man är ju rätt sliten en Fredag så det gjorde inte så mycket... Dessutom fick vi en del viktiga saker gjorda. Klockan 13:00 skuttade jag på helg. Åkte till mormor och fikade med henne och Fridis! När jag kom hem skulle jag slänga in en tvätt, också råkar jag tappa den stora xxl flaskan med flytande Ariel. Den landade stående, men den var full, så av dunsen flög det upp hur mycket tvättmedel som helst i mitt högra öga. AAAJ! Jag försökte skölja ur, men det gör så ont. Vet inte vad som är värst, att blunda eller titta... Röd som tusan är jag iallafall. Tog nyss en dusch och tvättade håret, så jag ska lägga mig och vila ögonen ett tag nu så kanske det blir bättre. Hoppas det, för ikväll blir det Rout 84 för hela slanten :-)

en bra eftermiddag på jobbet...

Dagens em-jobb gick fort. Vi hade rätt mycket folk, men det gick kalasfint. När jag kom hem donade jag i badrummet med det jag köpt idag. Fint och fräscht nu! Mattias lagade middag, som vi åt framför OS. Jag diskade upp lite fort och sedan cyklade vi ner på fotboll. Höstsäsongen har dragit igång nu. (Vågar jag erkänna att jag vill ha höst snart?!) Hehehe. På mig idag har jag haft en tunika från RK. Jag betalade 5 ynka kronor för den. Helt sinnessjukt. Men som jag älskar den! Vitt och broderat, mmm. Jag vet inte hur mycket fint jag handlat på RK den senaste tiden... Tunikor, tröjor, barnkläder, jeans bla bla blahhh. Jag behöver nog inte handla nå kläder i höst när jag fyller kasse efter kasse på RK och endast betalar 20 kronor ;-) Nu blir det dusch och hopp i säng. 05:00-13:00 imorgon, sen gör jag hääääääälg!

nu ska jag ta ett rum i taget

Sovmorgonen imorse gjorde gott. Jag sov inte allt för länge, men vaknade ändå utan klocka och kände mig rejält utvilad. Sen är det mysigt att öppna upp dörren, släppa in luft och äta frukost framför OS. Härliga tider!
 
Resten av förmiddagen har jag ägnat åt badrummet. Inte en "vanlig" badrumsstädning, utan idag blev det en grundlig städning. Jag har torkat av alla ytor som finns, gjort "den vanliga städningen", rensat avloppet, skurat badkaret och slängt hur mycket som helst. Ni vet, tomma duschcremer som  av någon anledning finns kvar, en badkarsmatta som börjat mögla under, halvtomma bodylotions som man borde ha använt upp för något år sedan, gammalt smink som samlar damm osv osv osv.
 
Så himla skönt när det är gjort. Men det finns massor som ligger över mig ändå... Förrådet svämmar snart över, köksskåpen  är fyllda med saker saker saker och saker som inte ska vara där, garderoberna behöver rensas, och överallt (på ställen man inte ser) infinner sig ett kaos. Ett organiserat, men ändå, kaos.
 
Men om jag tar ett rum i taget, en dag i taget, så ska det nog bli ordning på det hela. Nu kan jag iallafall stryka badrummet från listan!
 
Snart ska jag gå ut med fyra kassar med skit till soprummet. Sen ska jag göra mig iordning och åka till stan. Jag ska köpa lite nytt till badrummet. Badkarsmatta, toapapper, rengöringsmedel, nya fräscha handdukar och kanske något litet extra för att förstärka känslan av ett rengjort badrum, hihi...
 
Klockan 13:00 drar det nästsista arbetspasset för veckan igång. Imorgon går jag på en efterlängtad helg, och det ska minsann firas med middag på Rout 84 :-)

riktigt trevlig kväll i iggesund

Ohmy, vad jag somnade skönt i soffan i eftermiddags. En halvtimme slumrade jag till ungefär, och det var nog precis vad som behövdes. Tvättmaskinen hade gått klart, och sen bestämde vi oss för att åka till Iggesund. Jag, Tom och Mattias. Först åt vi tacobuffé på Ankarmon. Himla gott! Massor av folk var det där, och trevlig live-musik. Efter maten spelade vi minigolf i kvällssolen som visade sig. Mys! På vägen hem blev det mjukglass också, gött... Nu är det soffmys som gäller. Med tända ljus såklart. Imorgon väntar em-jobb för mig = sovmorgooooon :-)

idag har vi firat 18-åringen...

Imorse blev det en tidig morgon igen. Arbetsdagen gick fort och bra! När klockan var 13:00 gick jag och Sussa på Åhléns en sväng. Sen gick jag en snabbis på stan för att fixa lite grejer, och efter det åkte jag hemåt. Kusin-Frida fyller 18 år idag, så vi har varit där och firat med tårta och paket. Himla trevligt. Stortjejen! Nu är vi hemma igen, mannen och jag. Tvättmaskinen snurrar, vi sitter i sofforna och OS går på teven. En lugn eftermiddag med andra ord... Senare ska vi ta en långpromenad tillsammans. Fast först undrar jag om jag ska vila ögonen tills tvätten är klar :-)

RSS 2.0