govecka it is

Måndag. Ny vecka och snart en ny månad. Oktober har verkligen bara swishat förbi och imorgon går vi in i November månad. Crazy!

Helgen har varit bra. Barnen var ju på sitt första kompiskalas i lördags och det var verkligen häftigt tyckte dom. Även om jag absolut inte fick åka därifrån enligt Elias. Men det var bara mysigt att vara där. Dricka kaffe och prata om livet medan barnen lekte. Glass i stora lass, dagiskompisar i en annan miljö och fiskedamm. Kan det bli bättre?

Resten av lördagen spenderade vi i Strömsbruk. Ja, när vi ska bjuda igen och försöka bräcka förra helgens middag vi blev bjudna på av familjen Östlund/Wallström så köper vi med oss ett gäng pizzor och våldgästar. Hehehe. That's so us.

Efter pizzamiddagen, kaffe och en liten spelkväll åkte vi hemåt. Elias stannade kvar eftersom jag skulle jobba dagen efter och Mattias hade älgjakt. Dessutom vill vi norpa honom en dag tidigare nästa helg!

Gårdagen innehöll som sagt jobb. Från 09:00 till 23:30. Hela jäkla dagen alltså... Men det gick bra. Lyckades få till en lång rast, sedan drog jag igång en bakkväll med några ungdomar. JAG BAKA? Nej precis. Det blev såklart en torr kaka. Och många skratt. En av killarna från Syrien bara skakade på huvudet och frågade om han skulle lära mig på riktigt någon dag. Ja visst, försök du. Jag är helt jäkla hopplös! Men det är tanken som räknas, visst? Flydde sedan ut på en kvällspromenad med en annan ungdom och pratade om kläder och musik. Det är jag bättre på. Ska nog hålla mig till mina intressen i fortsättningen...

Idag var jag galet trött när Edwin väckte mig. Turligt nog är det ju ljust ute när man vaknar nu, men ändå. Det krävdes många koppar kaffe!

Måndagen till ära har jag haft en ledig dag. Men jag och lilleman bestämde oss ganska snart för att åka till stan. Edwin ville hälsa på gammelmormor och jag var så illa tvungen att gå på baddräktsjakt. Japp ni hörde rätt. BADDRÄKT. En sådan hade jag väl för en sisådär 20 år sedan sist. Men det är nya tider nu. Nu närmar man sig 30 och är morsa. Då får man ha baddräkt igen... Nej men allvarligt. Jag ville faktiskt ha en. För badhusanvändning, endast. Vi åker en del och simmar med ungdomarna på jobbet, iallafall med tjejerna. Och det är faktiskt ingen höjdare att simma i en slapp bikini som inte sitter där den sitter. Eller om man åker med barnen och förväntas hoppa, busa och åka rutchkana. Då vet man aldrig vilka kroppsdelar som känner för att hoppa ur bikinin liksom... Så, en baddräkt känns som en viktig del i mitt liv just nu. Blev varse om hur jäkla dyra dom är, men det hindrade inte mig. Hade ett presentkort på 400 kronor, så ur egen ficka kostade den mig bara 155 kronor. En blå. Inte så smickrande för figuren. Men så galet skööööön. Nu ska här badas wild and crazy.

Det blev även en fika på stan med min kära kusin, och lite mer shopping. Sedan blev vi bjudna på lunch hos gammelmormor, och lite filmtittning. Kom hem lagom tills att det var dags att börja med middagen. Så resten av denna dag har gått åt till att laga mat, tvätta två maskiner, pussla med Edwin, titta på teve, duscha och slå in 3-årspresenter. Mysig kväll.

Men nu ska det hoppas i säng. Jobbar kväll imorgon, och ska inviga baddräkten. Enda dagen jag jobbar denna vecka faktiskt. Yes, govecka it is. Passar perfekt eftersom lilleman fyller år på torsdag och ska ha kalas på lördag!

kalashelg

Lördagförmiddag. Jag vaknade upp med världens dunderhuvudvärk, men världens snällaste barn lät mig ligga och dra mig i sängen en stund tills att alvedonen gett effekt. Sedan lite kaffe och mysfrukost på det. Och glasögon. Världens bästa investering, dom hjälper allt som oftast när jag har ont.

Jag har ju en liten halvledig helg trots att jag egentligen skulle ha jobbat. Men vårt flexsystem är toppen och det är inga problem att flexa bort några timmar då vi får ligga hela 60 timmar minus utan att vi förlorar pengar. Jag låg precis på +-0 så jag unnade mig faktiskt en flexdag, skulle ha jobbat natt fredag mot lördag.

Mattias är ju även pappaledig varenda fredag hela hösten och enda fram till februari så vi fick en riktig familjefredag tillsammans igår. Underbart!

Vi myste på här hemma på förmiddagen. Grötfrukost, soffhäng, ett varv med dammsugaren och toaletterna fick sig en omgång. Vi var även ute i garaget/pannrummet och donade lite. Grabbarna älskar att hänga där och "hjälpa" pappsen med allting. Där finns ju både vedbod, förråd, garage och pannrum vägg i vägg med varandra. Så barnen har fullt upp med att jobba i alla olika stationer. På kvällarna lyser en strålkastare där så då är det extra coolt att vara där tycker dom.

Mitt på dagen åkte vi till stan, till Lidl närmare bestämt. Hade sett ett par fodrade gummistövlar där och Elias var i stort behov av sådana. Storlek fanns och priset var kanon. Men det stannade inte där... En hel kundvagn råkade vi fylla. Vi brukar handla där med ungdomarna på jobbet ibland och jag har verkligen fått upp ögonen för den affären. Så bra priser och lite annorlunda varor! Har alltid trott att det bara finns utländska varor, men de flesta vanliga märken finns ju också. Och allt fint man kan hitta i mittengången... Tror vi kommer att börja handla mer där framöver!

Efter handligen åkte vi hem och packade upp. Sedan lånade vi en släpvagn för att åka och hämta pellets. Håller på att bygga upp ett pelletsförråd inför vintern. På god väg!

Eftermiddagen och kvällen spenderade vi på Lundvägen 27. Födelsedagsmiddag för min kära moster och kusin! En himla trevlig kväll. Vi blev bjudna på grekisk pytt, sallad, bröd, vin, öl, tårta och kaffe. Galet gott allting. Kollade även in deras nyrenoverade övervåning. Badrummet... Gaah vad fint. Blir så sugen på att sätta igång här hemma nu. Men vi får nog kanske vänta tills efter jul.

När vi kom hem var klockan runt 21:30-tiden och barnen somnade på en gång. Nöjda och slutkörda! Vi vuxna gjorde också kväll tidigt.

Idag är det som sagt Lördag och det vankas mer kalas. Barnen ska på sitt första barnkalas, snacka om att dom är taggade! Min tremänning och barnens nyfunna kompis Petter har fyllt 4 år. Vilken kalashelg! 🎈

att vara vuxen

Jo men här rullar dagarna på i ett fasligt tempo märker jag... Jag hinner inte riktigt med min kära gamla blogg. Min gamla trotjänare. Som funnits vid min sida i drygt 8 nu. Det är jag vääldigt glad för. Fantastiskt roligt, och känslosamt, att gå tillbaka och läsa om livet. Just nu lusläser jag hösten 2010. Den där hösten när allt vändes upp och ner, där mitt nuvarande liv liksom började. Så många känslor och tankar! Lite läskigt att tänka på hur det skulle blivit om jag hade valt helt andra vägar... Tänk om jag hade flyttat med Marlene till Stockholm? Tänk om jag hade backat och klivit åt sidan när jag träffade Mattias? Tänk om jag hade pluggat webbutveckling som jag kom in på? Ja, så många "tänk om"... Och de flesta tankarna tar mig till min första lilla lägenhet, det är liksom där det mesta hända.

Men tillbaka till verkligheten. Nu är jag här. Hela 26 år gammal. Jag har en fantastisk sambo och vi är inne på vårt 6:e år nu. Jag har en underbar bonusson och en lika underbar son. Vi har vårt hus, vårt liv. Vi har allt det där som jag egentligen inte drömde om förut, men som idag känns så självklart för oss. Klart vi ska ha båt och skoter, det hör liksom till vår livsstil nu. Även om jag för 6 år sedan nog drömde om en lyxig walk in closet, fina middagar ute och resor till stockholm stup i kvarten. Nu är det skoterdoftande hår och sjöliv som lockar... Jag har utbildat mig till integrationspedagog och har fått ett fantastiskt jobb med ungdomar från hela världen. Det trodde jag aldrig, efter att ha jobbat i 7 år på ett café. Men det är ju det som är tjusningen med livet, vi vet aldrig vart våra vägval leder oss! Vad gör jag om ytterligare 7 år?

Idag är det onsdag, en helt vanlig vardag i mitt vuxna liv. För jag är väl vuxen? Jag får nog inse det faktiskt... Dagarna i början på denna vecka har varit lugna och sköna. I söndags hämtade vi hem Elias och hade turen att bli bjudna på supergod middag. En riktigt god och mysig eftermiddag hos vår "extrafamilj". Så härligt att vi har den här relationen. Älskar att våra tre barn får den här fina uppväxten!

Måndagen innehöll kvällsjobb. Mycket att göra och tiden sprang iväg, sedan var det skönt att krypa ner i sängen hemma. Trött och nöjd.

Igår hade jag egentligen ett möte med jobbet inbokat, men jag stannade hemma med barnen. Edwin var fortfarande snorig, så båda barnen fick vara hemma och mysa. En lugn förmiddag, sedan åkte vi till gammelmormor. Jag skulle till företagshälsan och ta andra dosen hepatit-vaccin. Elias följde med mig, men lillebror fick stanna hemma och snora hos gammelmormor. Så efter sprutan passade jag och Elias på att storhandla och köpa en present till en kompis som har bjudit barnen på kalas på lördag. Elias visste precis vad han ville köpa! Resten av tisdagen var jobbig. Eller jag var väl trött och Edwin var gnällig, inte lätt att vara snorig och liten. Elias hängde på och retades lite extra... Men det blev bättre. Vi åt fisk till middag och sedan gick vi ut och lekte i mörkret. Mysigt att busa ute i trädgården innan läggdags, skönt med luft också.

Idag har vi lediga igen. Vi startade dagen långsamt och hade en mysig morgon. Efter lunchen kom (bonus)mormor för att hämta barnen. Dom tog en härlig promenad hem till henne. Edwin i vagnen och Elias gick hela vägen! Typ 2 kilometer, duktig kille. Själv åkte jag in till stan, bilen skulle lämnas in på lagning... Sedan hade jag två timmars dötid. Mormor hämtade upp mig och vi åkte en runda. Hjälpte henne att köpa en present till Edwin, vi köpte presenter till Anette och Tom, lunchade på Kebabhouse och fikade på Dackås. Passade på att beställa en tårta till vår blivande 3-åring också. Kalas nästa lördag 5/11 för alla som vill komma! 🎈

Eftermiddagen har gått åt till att laga middag, pussla med barnen, duscha och slå in lite presenter. Har beställt en massa till Edwin, så nu börjar postpaketen trilla in en efter en. Tänk att min bebis börjar bli så stoooor!

Snart blir det hopp i säng, imorgon väntar en tidig morgon med dagis och jobb. Men sen tänker jag göra helg. Iallafall tills på söndag. Skulle egentligen ha jobbat fredagnatt, men jag tog ledig och får därför vara ledig nästan hela helgen. Guld värt.

ponnyridning

Wow vilken fantastisk dag vi hade med jobbet igår. Från klockan 08:15 på morgonen till nästan mitt i natta...

Vi började med frukostmys på Dackås. Kändes lite kontsigt att sitta på mitt gamla jobb, med mina nya kollegor. Men bra. Vi mumsade i oss mackor och kaffe medan vi pratade om allt möjligt. Därefter tog vi en skön promenad runt lillfjärden.

Resten av förmiddagen spenderade vi på museet. Vi fick se en sjukt bra föreläsning, fika och prata lite mer. Lunch åt vi på Radjos, och sedan gick vi tillbaka till museet för att diskutera de lite tyngre frågorna... Där flög tyvärr tiden iväg och vi hade nog behövt två timmar till för att bli klara. Men vi hade ju en överraskning som väntade!

PONNYRIDNING på hagmyren. Hjälp. Jag blev alldeles kall och blek när jag insåg att vi skulle trava runt med hästar. På riktigt. Jag har aldrig varit en hästtjej (även om jag försökte som liten) och kan ärligt säga att jag har en väldig respekt för dessa djur. Dom är ju jättefina och så... Men nja. Jag fick iallafall ta den snällaste och lugnaste hästen. Var ändå lite tveksam om jag ens skulle våga hoppa upp i sulkyn när jag fick veta att den kunde välta om jag drog för hårt i tyglarna och hästen* började backa eller ställa sig upp. *Hästen = jätteliten ponny

Men jag gjorde det. Jag travade runt hela banan och måste erkänna att det var sjukt roligt. Även om jag kom tvärsist i tävlingen... Wow vilken kick jag hade efteråt.

När vi var färdiga höll vi på att frysa ihjäl. Mot Manis... Vi beställde mat, sippade på ett glas rödvin och värmde oss sedan med irish coffee. En supermysig kväll med många skratt. Är så glad över att få jobba med alla dessa härliga och spännande människor.

Det blev en ganska lugn kväll och redan vid 23-tiden bröt vi upp. Många som skulle jobba imorgon, resa bort eller kliva upp tidigt. Skönt att komma hem nästan nykter och krypa ner i sängen efter den långa men roliga dag!

Idag är det lördag och jag har en ledig helg. Mattias har slaktboa idag, men lilleman gav mig sovmorgon till 08-tiden. Tack!

Resten av förmiddagen har jag varit helt ensam hemma. Edwin följde med Frida och Tom till stan. Innebandy och donken-lunch. Snacka om lycklig kille!

Själv har jag klippt topparna, färgat håret, gjort inpackning och tagit en varm dusch. En riktig ta-hand-om-mig-dag. Lyssnar på bra musik och myser runt här hemma nu bara... Väntar på att resten av familjen + Niklas ska komma. Det blir pizzamys och hockey ikväll. Skön lördag!

snart helg

Dagarna rullar på hörrni och snart är det helg. En ledig sådan för min del. Och den inleds imorgon med buller och brak...

I tisdags jobbade jag natt och hade således en ledig dag igår. Den dagen gick åt till att chilla och mysa. Lunchdejt med mamma/mormor och Tompa. Hemmapyssel på eftermiddagen. Sedan tog vi faktiskt en härlig promenad på kvällskvisten. Alla tre satte på sig reflexvästar, lilleman tog plats i vagnen och så gick vi in till forsa city. En skön runda i mörkret. Edwin tyckte det var mysigt. Själv tyckte jag det var sjukt jobbigt eftersom jag tog med mina bungypump-stavar. Bra träning för armar och axlar!

Idag har det jobbats mellan 08-17 och Edwin har fått vara på dagis. Enda dagen den här veckan, så gissa om han jublade! Att jobba skift är verkligen något jag ser som positivt när man har små barn. Vissa undrar hur det går ihop och hur man kan vara borta från familjen i 12-19 timmar i sträck. Men det funkar hur bra som helst. Jag har sjukt mycket tid hemma med barnen. När jag jobbar 15 timmar (som nattpassen en vardag är på) missar jag endast 3 vakna timmar med barnen. Sedan kommer jag ju hem morgonen efter och har hela dagen lediga med dom. Två föräldrar som jobbar heltid och endast 15 timmars dagisveckor för barnen, det tycker jag är crazy bra! Det enda som kan kännas tungt är när man jobbar dag-passen på helgerna, då är man borta från morgon till kväll. Men det händer typ en helg i månaden, och ledigheten tas liksom igen under veckorna. Heja skiftschema!

Det har varit en hektiskt arbetsdag, men det har gått bra. Jobbade över för att sedan kunna åka hem med gott samvete, checkar ut över helgen och tar nya tag på måndag.

Hämtade upp Edwin på Vallvägen. Mattias hade hämtat på dagis, sedan hade grabbarna köpt Max-mat och åkt till gammelmormor. Mmmm... Klockan var nästan 18:30 när vi kom hem till Forsa, lilleman somnade i bilen så det blev godnatt på en gång. Själv tog jag en dusch, har tittat på Brynäs med älsklingen och nu har jag hoppat i säng.

Laddar för en heldag med jobbet imorgon. Teambuilding. Vi inleder med frukost och möte på Dackås, myspys. Sedan ska vi promenera, gå på en föreläsning, fika, göra någon topphemlig överaskningsaktivitet och sedan är det AW på manis. Vilken kickstart på helgen!


födelsedagspresent

Tisdagen till ära fick jag en härlig sovmorgon av mina grabbar. Mattias hade en tid på hälsocentralen på tidiga förmiddagen så han åkte inte till jobbet innan det. Lyxigt att få sova ut och komma ner till nybryggt kaffe i köket.

Förmiddagen var lugn. Inga måsten. Bara mysa runt i pyjamas och leka med Edwin. Ja, så såg det ut enda fram till lunch. Sedan blev det fart på oss!

Vi åt, klädde på oss, packade våra väskor och begav oss mot stan. Vi hade bokat in ett besök på A&H med gammelmormor innan jag skulle iväg och jobba natt. Jag hade faktiskt kvar presentkort där från min födelsedag, så jag tyckte det var på tiden att unna mig en present såhär två månade senare...

Jag slog till på 12 fina kaffemuggar och 12 tillhörande fat, i marockansk stil. Jag har länge velat köpt nya, för det är så himla gott att dricka kaffe ur fina muggar, men är alldeles för snål för att lägga ut 5-600 från egen ficka. Men nu så. Det blev en fin födelsedagspresent. Något jag verkligen velat ha. Nu ska alla udda koppar ut ur köksskåpet, pronto!

Vi kollade läget på Resursen med, men där blev det bara ett par leggings till vår leggingstokiga Elias.

Resten av eftermiddagen spenderade vi hos gammelmormor. Hon bjöd på god middag med efterrätt. Sedan lämnade jag Edwin där och åkte till jobbet vid 17-tiden. Lilleman ska faktiskt övernatta där då pappsen skulle på hockey på kvällen. En taggad kille som skulle få bada och läsa hur många böcker han ville innan han somnade. Myspys!

Kvällen på jobbet har varit bra. Vi har pysslat med lite av varje. Druckit te, pratat och haft högläsning. Nu har jag precis krypit ner i sängen här på jobbet... Hoppad på att få några timmars sömn innan klockan ringer!

ny vecka

Måndag och ny vecka. Härligt tycker jag, som har jobbat 37 timmar från lördag till måndag...

Ja, denna helg har bara försvunnit. Jag har i princip bott på jobbet, vissa helger är det så. Men oftast är det mestadels mysigt. Inga måsten liksom, mest bara tid att umgås och chilla. Har hängt extremt mycket vid tv-spelet i helgen. Ungdomarna vill lära mig att bli Fifa-proffs. Fick betyget "tjejbra" men siktar på att bli bättre.

Igår hade vi söndagsmys med afghansk middag. Så galet gott. Men det tog typ hela dagen att förbereda också... Sedan kom jag i säng sent. Nackdelen med att jobba nätter är att man somnar sent och måste kliva upp okristligt tidigt. Så det blir max fem timmars sömn, vilket är på tok för lite för mig. Men det funkar tack vare att man inte jobbar så värst många nätter per månad.

Imorse var jag tröttare än tröttast. Kaffe! Sedan hade det varit skönt att få åka hem och slänga sig i soffan, men icke sa nicke. Hade tre timmars handledning att ta i tu med först. Men det är som alltid sjukt trevligt och nyttigt. Träffa alla kollegor, fika, prata och ventilera våra tankar. Dessutom fick jag träffa vår nyaste kollega för första gången. En ung tjej som kommer ingå i mitt helg-team. Det kommer bli super tror jag!

Klockan 12:00 fick jag äntligen åka hemåt. Mattias var pappaledig idag så det var mysigt att komma hem till grabbarna mina.

Vi satte direkt igång med en storstädning. Vilket var mer än behövligt. Jag har nog banne mig inte städat sedan typ... sist jag städade. Minns alltså inte! Men nu blev det en rejäl genomkörare i hemmet. Vi dammade, dammsög, torkade golven, städade toaletterna och körde tre tvättmaskiner. Phew, på banan igen!

Till middag gjorde vi en god paj med broccoli och bacon. Vi kör projekt äta-ur-frysen nu så att allt älgkött får plats så småning om. Mattias har till och med skrivit matlista för veckan, något vi aldrig gör annars. Fast det är nog ganska smart ändå, vi kanske får göra det till en vana...

Efter middagen gick vi ut allihopa. Vi promenerade ner till sjön och utforskade skogen. Så skönt med lite friskluft, bästa medicinen mot trötthet. Vi stannade ute tills det blev mörkt, sedan gick vi in och myste. Plockade med mig lite kärleksört från rabatten, färska blommor och nystädat hem. Finfint.

Nu är det kväller. Edwin sover och jag har duschat. Soffhäng med min andra halva!

happy helg

Men jises (som min son brukar säga) vad dagarna springer iväg. Redan fredag och helg. Men för mig är helgen redan slut, jag hade mina lediga dagar igår och idag. Så för mig innebär denna helgen hard work work...

Hur har veckan varit då? Ganska vardaglig. Jobb, dagis, middagspress, trötta mornar och grått väder. Men vi har iallafall fått mysa lite med lilla Elwira (och hennes mor) och fått hem Elias. Dessutom fick jag ju åka ner till Gävle och titta på Brynäs-Leksand igår. Himla roligt trots en förlust.

Idag är det som sagt fredag och jag har varit ledig med barnen, pappsen har ju fullt upp med älgjakten. En lugn förmiddag hemma... Men efter lunchen fick vi lite spunk på att vara instängda så vi packade in oss i bilen. Det blev ett besök hos barnens farmor och farfar. Köpte med oss lite fikabröd och en helgblomma. En mysig eftermiddag! Barnen lekte så bra, vi kikade på kort när Mattias var liten, fikade och löste korsord.

När vi kom hem igen var det middagsdags. Pulled pork stod på menyn idag. (Bonus)mormor kom hit och lekte en stund medan jag donade i köket. Efter maten tog vi en dusch alla tre och hann precis hoppa i myskläderna när pappsen kom hem.

Dags att duka fram lite fredagsgötta! En himla mysig kväll i soffan blev det, gosiga barn som ville vara nära. Underbart. Men nu sover gossarna sedan länge tillbaka och vi vuxna ska göra detsamma. Imorgon är det jobb mellan 10:00-01:00 som gäller. Så några timmars sömn vore ju bra innan...

tröttheten

En ny vecka har tagit vid och dagarna rullar på som vanligt. Nästan. Det är ju den heliga älgjaktsveckan för Mattias, vilket betyder att vi knappt ser skymten av honom här hemma.

Igår var det måndag och jag hade en ledig dag. Skön start på veckan! Edwin och jag myste på här hemma. Sedan fick vi besök av Carro och lilla Elwira. Myspys! Vi gjorde lunch och tog sedan en promenad med vagnarna. Så häftigt att vi har barn nu båda två. Vi som är dom där kompisarna som fortfarande är typ 14 år när vi träffas, ingenting har liksom förändrats. Förutom dom där små detaljerna som att vi båda är 26 år, bor i hus och har barn...

Vi promenerade upp till min kära mamma så hon fick bebismysa lite. Hon erbjöd sig direkt att bli extramormor och försökte övertala mig att tänka över mitt beslut om att vilja ha fler barn. Den går jag inte på så lätt... Hehehe. Två barn, en mångsysslande sambo och tio asylsökande ungdomar räcker gott och väl i mitt liv just nu.

Resten av måndagen gick åt till att storhandla. Edwin ville stanna hos mormor så jag fick åka helt själv vilket är alldeles ljuvligt. Sedan fick vi båda äta middag hos mamma och pappa innan vi åkte hem och duschade och gjorde kväller. Fin dag!

Idag var vi uppe med tuppen. Kaffe, påklädning och iväg mot dagis/jobb. Snabba ryck. Är glad över att Edwin (ja båda barnen) är hyffsat enkla att väcka och oftast vaknar på rätt sida. Inga väldiga bråk och jobbiga lämningar. Än så länge. Peppar peppar ta i trä!

Idag stod det APT på schemat, plus en massa annat som gjorde att vi fick avbryta titt som tätt. Tänk att allt ska hända på samma gång oftast. Men vi löste det bra och allt klickade enligt våra planer.

Vid 15-tiden hämtade jag lilleman på dagis. Hann även träffa Elias en sväng. Han är ju några extra dagar hos sin mamma nu, så det var fint att få pussa lite på honom. Han berättade att han och Edwin hade lekt tillsammans ute idag. Fina brorsorna!

Väl hemma höll jag på att dö av trötthet. Jag slängde ihop en pizza till middag och blev väldigt glad över att Mattias faktiskt kom hem. Efter middagen la vi oss allihopa i soffan och vips så sov jag. Vaknade tre timmar senare... Då var det mörkt ute, lilleman sov och jag var helt förvirrad. "Tack" älskling för att du lät mig sova. Jag måste verkligen ta tag i min kropp innan det är för sent. Börja träna, äta nyttigare och ta kontroll över vardagen. Det funkar inte i längden att äta pizza till middag, muffins till kvällsfika och sova på soffan för att bota tröttheten. I know. Väntar på ett mentalt breakdown bara...

Har försökt rycka upp mig nu innan det är dags för sängen. Duschat, plockat ihop lite och kollat igenom viktiga papper. Imorgon väntar 11 timmars jobb, så jag hoppas att jag får sova inatt. Heja!

redo för höst

Zzzzöndag. En dag som gjord för lite sovmorgon i mitt tycke. Min son håller dock inte med... Det blev en tidig morgon och jag var tröttare än tröttast. Men efter lite kaffe var vi igång!

Resten av dagen har gått åt till att göra oss redo för hösten. Vi klädde på oss varmt och gick ut, burr. Vi plockade in alla utemöbler, hängmattan, torkvindan, lite blomkrukor osv. Sedan flyttade vi alla "sommargrejer" så som cyklar, golfset, gräsklippare och röjsåg aaallra längst in i förrådet under huset. Där får dom sova över vintern. Sommargrejerna fick helt enkelt byta plats med spadar, pulkor och snöskyfflar som flyttades ut till förrådet längst ut mot pannrummet. Vi har tre förråd, ett garage och en vedbod så det finns gott om förvaring. Men det gäller som sagt att förvara med strategi och förnuft. Ordning och reda. Ja, snart är det dags för snö hörrni...

När jag ändå var igång så "vintrade" jag på altanen och gjorde en klädinventering. Gick igenom alla (kaos)korgar i hallen med mössor och vantar, och rensade ut ett helt berg med jackor som barnen vuxit ur. Tog fram lite varmare ytterkläder och fick ordning på allas möss/vant-korgar. Nu vet jag vad vi har och vad som behöver köpas i ytterkläder- och skoväg. Skön känsla!

Efter lunchen åkte vi till Bobygda. Middag och däckbyte. Japp, nu är även bilen redo för kallare tider. Vi är helt redo för hösten nu!

Kvällen är nu här och jag har precis myst ner mig i soffan, nyduschad och trött. Mattias blev kvar i Bobygda eftersom älgjakten kör igång imorgon. Edwin har somnat och jag ska bara chilla tills det blir dags för sängen!

lek & shopping

Lördagen inleddes med en morgonmys och kaffe. Morgonen blir alltid lite extra skön när man slipper vakna av ett alarm.

När vi hade ätit frukost och klätt på oss hoppade vi in i bilen och rullade mot Sundsvall. Vi hade planerat in en lekdejt på Leo's lekland med familjen Östlund/Wallström. Vi hade aldrig varit där tidigare och blev verkligen glatt överraskade. Så himla stort, fräscht och roligt. Barnen var i paradiset.

Edwin och Ida gick all in och sprang runt överallt själv typ. Inga fegisar där inte! Men när min lilla tuffing kastade sig ut i den brantaste rutchkanan (ett stup i princip) blev det lite grin. Annars klarade han av allting. Tyckte lite synd om Elias bara som var väldigt hostig. Han var inte riktigt i sitt rätta esse, men nog hade han roligt ändå. Vi måste ju dit igen!

Efter en massa lek, bus och fika så kände vi oss nöjda. Vi mammor kände doften av Lager 157 som ligger alldeles bredvid, så vi måsta såklart gå dit. Även fast jag precis gjort en beställning därifrån... Shoppade loss ordentligt ändå, finfint.

Lunchen intogs på Max, sedan sa vi hejdå till familjen Östlund/Wallström. Vi åkte till Biltema och Rusta en sväng med innan vi rullade hemåt. Köpte nya fina gardiner och en matta till vardagsrummet. Och lite annat smått och gott. Ja den här Sundsvallstrippen blev en rätt dyr historia. Men ibland får man...

Väl hemma donade jag med allt nytt. Blev fint i vardagsrummet, men oj vad jag längtar tills vi ska köra igång med renoveringen!

Annars har vi mest bara myst i soffan. Ätit en sen middag, duschat, nattat lilleman och tittat på hockey. Fin lördag!

friYay

Och så blev det fredag. Jag vaknade upp på jobbet och var galet trött efter en händelserik torsdagkväll, men efter några koppar kaffe var jag på banan. Klockan 08:00 lämnade jag över till två kollegor och skuttade ut till bilen. HELG!

Väl hemma möttes jag av en pussig son. Vi åt lite frukost tillsammans och sedan bestämde vi oss för att ge oss på en storstädning. Verkligen behövligt.

Flera timmar tog det, men oj vad skönt med en såndär grundlig städning... Edwin var så duktig och ville hjälpa till med allting. Vi har dammat i vartenda liten skrymsle, städat båda toaletterna, dammsugit, torkat golven, tvättat, haft täcken och kuddar ute på vädring hela förmiddagen och sedan bäddat med nytvättade och manglade lakan/påslakan. Tillfredsställande helgkänsla or what?

Resten av dagen har varit lugn och skön. Vi har donat med lite av varje. Vi fick även fikafrämmande av mamma/mormor. Och Edwin fick ett efterlängtat besök av granntjejen Elin. Snacka om lycklig kille som fick sitta och rita och pyssla med henne medan morsan fixade middagen. Mattias kom hem lagom tills att maten var klar, med fina fredagsrosor. Puss!

Idag bjöds det på god lax här hemma. Var egentligen sugen på en flottig pizza, men samvetet sa ifrån. Och ja, ibland lyssnar jag. Fast... oftast inte.

Kvällen har spenderats i soffan med lilla familjen. Efter två kvällar på jobbet var det extra mysigt att få vara hemma. Är ledig enda tills på tisdag nu, så jag ska verkligen försöka slappna av och carpe diem:a så mycket som möjligt.

Snart blir det en dusch och hopp i säng. En renbäddad säng, mmmm... Imorgon väntar roliga äventyr!

vackra hösten

Hösten är här på allvar! Frostiga mornar, rödgula löv och kvällsmörker. Hur mysigt som helst...

Igår hade vi en skön ledig dag. Jag och Edwin passade på att hälsa på lilla Elwira. Fika och bebismys, kan det bli bättre? Hon är verkligen bedårande söt, nästan så att det rycker lite i livmodern. Men nej, jag är helt på det klara med att det inte blir fler barn här. Inte de närmsta tio åren iallafall. Punkt.

På eftermiddagen åkte vi till stan. Jag och mamma hade en liten dejt. En cellprovsdejt närmare bestämt. Trevligt värre... Hua. Turligt nog går det snabbt. Sedan firade vi med fika på Dackås. Bullar på kanelbullens dag, såklart. Edwin och mammas kompis var med också, en mysig fikastund.

Resten av eftermiddagen och kvällen hemma var lugn. Leka, mysa, äta och seriemarathon.

Imorse vaknade vi utvilade runt 07:30-tiden. En lagom tid att vakna på. Vi myste i sängen en stund innan vi gick ner och kokade kaffe och åt frukost. Sedan klädde vi på oss och tog en frisk promenad. Edwin älskar fortfarande att åka vagn så det är ju toppen. Finns alltså inga ursäkter för att inte ge sig ut på fler promenader... Vi var ute och promenerade i morgonsolen i drygt 40 minuter, ljuvligt. Borde göra detta till en vana de dagar jag jobbar kväll/natt. Speciellt nu under hösten och vintern då solljuset är så viktigt. Lova det Sara?

Mitt på dagen lämnade jag en lycklig Edwin på dagis, enda dagen han behöver vara där denna vecka. Han hade längtat efter kompisarna och sa glatt hejdå till morsan som rullade mot jobbet...

En trevlig kväll med kollegor och ungdomar. Älskar att jobba kväll. Har bland annat fått privatlektioner i arabiska och bara myst runt... Vi dricker te, pratar om livet, skrattar och bara umgås. Jag lär mig något nytt varje dag och jag är så sjukt tacksam över mitt jobb.

Nu är jag dock hemma och ska hoppa i säng. Har jour till 07:00 imorgon, men jag hoppas att jag får sova!

en skön vecka

Helgen kom och helgen gick... Skönt tycker jag som bara har jobbat och jobbat. Men det har varit en bra jobbhelg. Väldigt lugnt. Trots det så var jag helt slut när jag kom hem igårkväll. Underbart att få slänga sig i soffan och titta på Wallander med älsklingen.

Imorse fick jag en skön sovmorgon av Edwin. Vi låg kvar länge i sängen och myste. Perfekt start på en ledig dag!

Resten av dagen har varit lugn. Har tvättat lite, lekt med lilleman, varit ute i den friska höstluften, storhandlat på ica och föreberett middagen. Har haft en älgstek i ugnen, och när klockan var runt 16:30-tiden började middagsgästerna att trilla in. Mamma, pappa och mormor. Våra älskade barnvakter som ställer upp i vått och torrt.

Nu är kvällen här och vi har precis sagt hejdå till våra gäster. Edwin har haft en rolig dag, men nu är han trött och pustar ut i soffan framför barnprogrammen. Snart blir det hopp i säng!

Själv har jag tänt ljus och röjt undan i köket. Kvällen blir lugn, tror banne mig jag ska läsa lite. Det var längesedan. Imorgon väntar ännu en ledig dag, sedan blir det kvälls/nattjobb på onsdag och torsdag. Och en ledig helg på det. Underbaaaart.

bowling och kebab

Bowling och kebab. Ja, så har min arbetsdag sett ut ungefär. Timmarna har flugit iväg och vi har haft en helbra dag på jobbet.

Vi planerade in en kontaktmannaaktivitet idag, jag och "min" ungdom. Det blev bowling. Längesedan jag spelade, men nu är man känd som bowlingproffset. "Sara Christiano Ronaldo" blev också ett smeknamn. Jag lyckades vinna stort, och låtsas att jag är king. Efter bowlingen åkte vi och käkade på Kebabhous. Lördagslyx!

Resten av kvällen var lugn, och vips blev klockan hemgång. Barnen hade redan somnat, så jag längtar tills jag får pussa på dom imorgonbitti. Just nu är det chips och soffhäng som gäller, men snart blir det sängen...

RSS 2.0