att vara vuxen

Jo men här rullar dagarna på i ett fasligt tempo märker jag... Jag hinner inte riktigt med min kära gamla blogg. Min gamla trotjänare. Som funnits vid min sida i drygt 8 nu. Det är jag vääldigt glad för. Fantastiskt roligt, och känslosamt, att gå tillbaka och läsa om livet. Just nu lusläser jag hösten 2010. Den där hösten när allt vändes upp och ner, där mitt nuvarande liv liksom började. Så många känslor och tankar! Lite läskigt att tänka på hur det skulle blivit om jag hade valt helt andra vägar... Tänk om jag hade flyttat med Marlene till Stockholm? Tänk om jag hade backat och klivit åt sidan när jag träffade Mattias? Tänk om jag hade pluggat webbutveckling som jag kom in på? Ja, så många "tänk om"... Och de flesta tankarna tar mig till min första lilla lägenhet, det är liksom där det mesta hända.

Men tillbaka till verkligheten. Nu är jag här. Hela 26 år gammal. Jag har en fantastisk sambo och vi är inne på vårt 6:e år nu. Jag har en underbar bonusson och en lika underbar son. Vi har vårt hus, vårt liv. Vi har allt det där som jag egentligen inte drömde om förut, men som idag känns så självklart för oss. Klart vi ska ha båt och skoter, det hör liksom till vår livsstil nu. Även om jag för 6 år sedan nog drömde om en lyxig walk in closet, fina middagar ute och resor till stockholm stup i kvarten. Nu är det skoterdoftande hår och sjöliv som lockar... Jag har utbildat mig till integrationspedagog och har fått ett fantastiskt jobb med ungdomar från hela världen. Det trodde jag aldrig, efter att ha jobbat i 7 år på ett café. Men det är ju det som är tjusningen med livet, vi vet aldrig vart våra vägval leder oss! Vad gör jag om ytterligare 7 år?

Idag är det onsdag, en helt vanlig vardag i mitt vuxna liv. För jag är väl vuxen? Jag får nog inse det faktiskt... Dagarna i början på denna vecka har varit lugna och sköna. I söndags hämtade vi hem Elias och hade turen att bli bjudna på supergod middag. En riktigt god och mysig eftermiddag hos vår "extrafamilj". Så härligt att vi har den här relationen. Älskar att våra tre barn får den här fina uppväxten!

Måndagen innehöll kvällsjobb. Mycket att göra och tiden sprang iväg, sedan var det skönt att krypa ner i sängen hemma. Trött och nöjd.

Igår hade jag egentligen ett möte med jobbet inbokat, men jag stannade hemma med barnen. Edwin var fortfarande snorig, så båda barnen fick vara hemma och mysa. En lugn förmiddag, sedan åkte vi till gammelmormor. Jag skulle till företagshälsan och ta andra dosen hepatit-vaccin. Elias följde med mig, men lillebror fick stanna hemma och snora hos gammelmormor. Så efter sprutan passade jag och Elias på att storhandla och köpa en present till en kompis som har bjudit barnen på kalas på lördag. Elias visste precis vad han ville köpa! Resten av tisdagen var jobbig. Eller jag var väl trött och Edwin var gnällig, inte lätt att vara snorig och liten. Elias hängde på och retades lite extra... Men det blev bättre. Vi åt fisk till middag och sedan gick vi ut och lekte i mörkret. Mysigt att busa ute i trädgården innan läggdags, skönt med luft också.

Idag har vi lediga igen. Vi startade dagen långsamt och hade en mysig morgon. Efter lunchen kom (bonus)mormor för att hämta barnen. Dom tog en härlig promenad hem till henne. Edwin i vagnen och Elias gick hela vägen! Typ 2 kilometer, duktig kille. Själv åkte jag in till stan, bilen skulle lämnas in på lagning... Sedan hade jag två timmars dötid. Mormor hämtade upp mig och vi åkte en runda. Hjälpte henne att köpa en present till Edwin, vi köpte presenter till Anette och Tom, lunchade på Kebabhouse och fikade på Dackås. Passade på att beställa en tårta till vår blivande 3-åring också. Kalas nästa lördag 5/11 för alla som vill komma! 🎈

Eftermiddagen har gått åt till att laga middag, pussla med barnen, duscha och slå in lite presenter. Har beställt en massa till Edwin, så nu börjar postpaketen trilla in en efter en. Tänk att min bebis börjar bli så stoooor!

Snart blir det hopp i säng, imorgon väntar en tidig morgon med dagis och jobb. Men sen tänker jag göra helg. Iallafall tills på söndag. Skulle egentligen ha jobbat fredagnatt, men jag tog ledig och får därför vara ledig nästan hela helgen. Guld värt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0