en lugn och skön dag...

Tisdagen inleddes med samma trötta ögon som igår. Min lilla unge verkar ha gjort det till en vana att vakna vid 4-5 tiden och sedan ligga vaken i en timme... Inte roligt tycker mamman! 

Men det är tur att han brukar somna om efter att Elias och Mattias åkt på jobb/dagis. Så även idag! Älskar att han är så himla gosig och vill ligga nära, nära. Min lilla gosbebis! 

När vi klev upp hade jag inga planer för dagen. Kände för att bara göra ingenting. Men efter en kopp kaffe och frukost fick jag lite energi ändå. Rev av sängkläderna och bäddade rent i allas sängar. Förmodligen sista gången innan flytten, tjoho! 

Sedan satt jag i telefonen hela förmiddagen. En massa samtal som måste göras innan flytten! Passade på medan Edwin sov och var nöjd i babygymmet. Så nu är allt med elnätet, elleverantören, bredbandet och massa annat fixat. En adressändring är gjord, och nu väntar vi bara på the big day! Vi vet inte exakt när flytten blir, förmodligen någon gång nästa vecka då renoveringen är klar. Håller alla tummar för att inget krånglar... 

Mitt på dagen kom Carro hit. Hon lockade ut oss på en promenad, tack för det! Men innan det så fick hon mata Edwin medan jag avslutade det sista flyttsamtalet. Sedan gick vi en liten runda, med en sovande bebis i vagnen. Vi kikade runt inne på Röda Korset också. En stor korg för bara 25 kronor köpte jag! Perfekt till Edwins blivande rum, att förvara leksaker i. Elias har redan en stor korg som han ska ha i sitt nya rum! Åh, vad jag längtar tills allt är klart... 😁

Efter promenaden blev det en sen lunch för mamman. Sedan kom Tom hit och gjorde oss sällskap! Edwin lyser som vanligt upp i ett stort smile. Jag passade på att börja med middagen medan grabbarna myste och lekte. 

Efter ett tag kom även min mormor hit. Ytterligare en massa leenden och skratt från lilleman. Han kan verkligen smälta folks hjärtan han, hihi... 💞 

Lagom tills att middagen var klar kom Mattias och Elias hem. Idag blev det pasta med en röra på kyckling, bacon och champinjoner. Och en god sallad till. Elias gav tummen upp och åt upp en stoooor portion. Så roligt! Mormor ville promt diska innan hon for hem, och jag protesterade inte direkt. Skönt att få slippa ibland. 

Kvällen närmade sig och vi hade det mysigt och trevligt. Elias byggde koja och Edwin tittade på med glittrande ögon. Storebrorsan är spännande! Själv passade jag på att vika tvätt och städa badrummet. Sedan myste hela familjen vid köksbordet. Vi la pussel och pratade om allt möjligt. Älskade familj... 

Vid 19:30 hade vi två trötta barn. Edwin somnade mitt i maten, men en högljudd och grinig storebror väckte honom. Sedan tog det drygt en timme att natta lillebror... Elias däremot somnade snabbt efter lite grin och gnäll, "neeej, jag är inge trött!" Haha, visst. 🙊

När barnen hade somnat gick Mattias ut på en promenad med Peter. Själv kollade jag på slutet av Äntligen hemma, med lite kvällsfika. Nu är det fortfarande soffhäng, men ännu en Twilightfilm! 😜






härliga vardagslunken...

Måndag, ny vecka och ett steg närmare flytten! Men det var med tunga trötta ögon vi gjorde morgon i detta hem. Det blev inte allt för mycket sömn inatt... Vi kom sent i säng, sedan vaknade Edwin vid 02-tiden och ville äta. Precis när han somnat kom Elias in till oss, i sömnen tror jag. Han viskade till mig att han ville ha sin snuttis, så jag följde med honom till hans säng igen och tog fram snuttisen. Sedan somnade han om, hihi. Vid 05-tiden var det dags igen... Edwin vaknade och vägrade somna om. Ville inte äta heller. Han låg i drygt en timme och sprattlade, slog mig i ansiktet och drog mig i håret. Unge! Vi hade inte hunnit somna om när Mattias väckarklocka ringde, och vips var morgonen igång. Snark... 😴

Som tur var lyckades både jag och lilleman somna efter att storgrabbarna åkt på jobb/dagis. Men jag var minst lika trött vid 08:30 när Edwin väckte mig igen. 

Morgonen var som vanligt lugn. Edwin roar sig själv medan jag äter frukost och gör mig redo för dagen. Sedan är det hans tur. Morgongröten! 

När klockan var 10:30 började Edwin att bli trött. Vi klädde på oss och åkte mot stan. Vi var på jakt efter skor till Elias! Stackarn fick åka till dagis i gummistövlar imorse, så ett par gympadojor behövde verkligen köpas! Jag ville titta om det fanns fina begagnade på Resursen först, och vi hade tur! Ett par fina skor i hans storlek, för bara 30 kronor. 

Det blev även en sväng på Albert & Herbert. Foppatofflor till Elias och lite annat köptes, sedan mötte vi upp Mattias när han hade lunch och gick en sväng på stan. Även han köpte ett par nya skor. Vi avslutade med en handling på Hemköp, sedan pussades vi hejdå och skiljdes åt. Edwin somnade efter halva tiden i stan, och sov hela vägen hem. 

Hemma packades allt upp, sedan blev det lunch för både mig och lilleman. Vi blev trötta efter maten... Myste i soffan en stund, sedan förflyttade vi oss till sängen. Där tvärslocknade vi. Edwin brukar ju i vanliga fall bara sova 20-30 minuter åt gången, men idag gjorde vi en långsovning båda två! Vaknade i ett ryck klockan 16:30, ooops... Då brukar jag ju ha middagen klar. Hann precis börja innan Mattias och Elias kom hem, så idag blev det en lite senare middag. Men vad gör det om hundra år? 

Edwin fick äta innan oss, sedan satt han nöjd med vid bordet medan vi mumsade på middagen. Mattias egenfiskade regnbåge med potatis, broccoli och sås. Riktigt gott, det verkade även Elias tycka som åt väldigt bra! Måndagen till ära lyxade vi till det med efterrätt. Glass och jordgubbar! 🍓👌

Efter maten diskade jag undan medan pojkarna lekte. Min mamma kom förbi en sväng hon och myste med barnen. Hon hjälpte Elias att ta en dusch också, sedan blev det hopp i pyjamasen för båda småkillarna. 

Kvällen var lugn och härlig. Elias lekte och Edwin myste i babysittern bredvid. Jag passade då på att ta ett varv med dammsugaren medan allt var frid och fröjd. Skönt att alla dammråttor är borta nu. Ett tag iallafall. Dom dyker nog upp snart igen då vi börjar flyttpacka! 

Nattningarna gick bra ikväll. Den lilla somnade strax innan 20-tiden, och storebror strax därefter. Mattias åkte och fiskade en sväng när dom hade somnat, själv hängde jag en tvätt och tog en dusch. 

Nu är det myskväll för oss vuxna. Soffhäng framför Twilight, hihi. Besatt! Sedan blir det hopp i säng. En bra dag börjar lida mot sitt slut. Helger, utflykter och kalas i alla ära... Men finns det något skönare än en härlig vardagslunk? När vardagen flyter på, man får saker gjort och familjen harmonerar bra. Inte roligt, inte tråkigt. Bara sådär lugnt och skönt, ett fungerande liv med dom man älskar mest. Heja vardagen! ❤️








dags för ny vecka igen...

Söndagen inleddes med en liten sovmorgon till mamman, verkligen skönt... Dessutom sov Edwin bra även inatt. 

Morgonen flöt på lungt. Kaffe, frukost och en liten kille som roade sig själv! 👌 Då hinner man liksom ladda upp och bli redo för dagen. En bra dag så hinner även sängarna bli bäddade, hehe. 

Carro hörde av sig och frågade om vi ville följa med till hennes syster Helen och lilla Emil. Det ville vi gärna! En mysig stund med fika och lek. Fast min lille grabb var lite gnällig idag. Annat med glada Emil! Han har verkligen blivit en storkille, han är 4 månader äldre och det märks verkligen i utvecklingen! Hjälp, ska min lilla bebis utvecklas sådär mycket på bara några månader? Jag hänger inte med... Men varje ny månad har verkligen sin charm! 

När pojkarna våra började bli trötta så tackade vi för oss och åkte hemåt. Edwin somnade som en stock i bilen! 

Väl hemma började jag med middagen. Lilleman låg i sitt gym och flaxade. Carro var här hon också, vi hade nämligen en middagsdejt. Mattias var och jobbade och Hannes hade match, så vi två hade en romantisk middag själva. Köttfärssås och makaroner, hahaha! 😂

Edwin sov medan vi åt, sedan fick han en flaska mat när han vaknade. Vi sade hejdå till tant Carro, och strax därefter kom Mattias hem. Men vi hann bara säga hej, typ. Han skulle nämligen åka och hämta hem storebrorsan. Edwin och jag åkte till mina föräldrar en sväng, och sedan till min moster. Lite skönt altan-häng innan det började bli sent. 

Vid 19-tiden kom vi hem igen. Lilleman tog en micro-powernap i bilen, sedan myste han framför Babblarna medan jag diskade undan och slängde in en maskin tvätt. Jag trodde inte att han skulle orka hålla ut tills Elias kom hem, men oj så fel jag hade. En pigg bebis som blev superglad när storebrorsan kom hem! Och det verkade vara ömsesidigt. Elias överöste Edwin med pussar, kramar och fina ord. Gopluppar! 

Kvällen blev sen för barnen... Edwin ville verkligen inte sova, det tog en evighet att natta honom! Under tiden tog Elias ett bad. Vid 21:30 somnade äntligen lillebror. Då blev det kvällsfika och soffmys med Elias, som vi har saknat dig! Efter tandborstning blev det sedan hopp i säng, pappa läste saga och nu sover även han. Själv har jag hängt tvätten och bosatt mig i soffan. Det blir Twilight för oss vuxna även ikväll. Sedan hopp i säng och ladda för en ny vecka! På Fredag får vi nycklarna till vår nya lägenhet, vilken längtan! 😁







hurra för min bror... 🎂

Lördagen kickade vi igång vid 8-tiden. Eller kickade... Vi segstartade dagen. En trött mamma och pappa, trots att Edwin sov som en gud inatt. Han sov mellan 20:00 och 04:30 utan att vakna. Då fick han lite mat, sedan snarkade han vidare till strax innan 8. Så vi vuxna får helt enkelt skylla våran trötthet helt på oss själva! Det blev film till långt efter midnatt... 😴

Men efter lite frukost och kaffe blev vi lite piggare! ☕️ Vi lullade på här hemma och myste hela förmiddagen, skönt att ha pappa hemma! Edwin tog en liten powernap och jag donade med adressändring och föräldrapenning. Ja, snart är det dags för 8 veckors arbete för mamman! Blandade känslor, såklart. Skönt att komma ut och umgås med vuxna, jobbigt att vara ifrån min bebis... Men jag vet ju att jag sedan har sensommaren, hösten och vintern där jag är mammaledig med prinsen igen. 

Mitt på dagen blev det lunch, när vi sedan var mätta var det dags att bege sig mot Ljusdal för tårtkalas. Min kära lillebror fyller nämligen 22 år idag. Hipp hurra! 🎈

Hos brorsan och Frida var det fullt hus. Trångt och mysigt, med gott fika och fina presenter. Edwin njöt av all uppmärksamhet och hade minsann inte alls tid att sova. Han höll ut enda tills vi skulle åka hemåt. Då var det en trött liten kille som somnade som en stock i bilstolen... 🙊

När vi kom hem var vi hungriga som vargar. Som tur var hade vi ju en älggryta i kylen som mamma gjorde till oss igår. Perfekt! Medan riset kokade klart hann jag ta en dusch, sedan mumsade vi på den goda maten. Edwin fick också äta, sedan blev vi slöa allihopa! Mattias diskade undan medan jag och lilleman bara myste. 

På tidiga kvällen åkte Mattias iväg för att fiska en sväng. Jag nattade en trött bebis och har sedan dess bosatt mig i soffan. Jag väntar hem herr'n, vi ska nämligen ha filmkväll igen! Jag har blivit helt förälskad i Twilight filmerna helt plötsligt??!? Jag har sett dom förr och inte tyckt att dom var så speciella. Men så gick filmerna på teven för ett tag sedan, och jag blev helt fast. Så nu betar vi av dom igen, en efter en. Till och med Mattias är fast! Kan det bli bättre? Jo, med lite saft och popcorn till... 👌






en fin skön dag ute... 🌸

Fredag och sommarkänslor! 👌 Edwin sov helt okej inatt, så jag var inte så värst trött imorse faktiskt. Först sov han mellan 20-23:30 ungefär. Då fick han välling, och sov sedan till strax innan 06. Så skönt med flera timmars sammanhängande sömn! Och en sovmorgon till klockan 08:00 efter en flaska ersättning. Bra bebben min! 

Morgonen var lugn. Frukost och påklädning. Lilleman äter nu 1/2 dl gröt på morgonen, plus lite ersättning. Kul att gröten äntligen börjae gå hem hos honom! 

När han sov sin första nap för dagen tog jag det lugnt i soffan med en kopp kaffe. Surfarde runt bland lite dopinspiration och kollade lite kakrecept. Tror jag ska utmana ödet och baka ett gäng småkakor till dopfikat faktiskt. Sedan blir det ju doptårtor från Dackås, och skagensmörgåsar till kaffet. Det får duga! Kanske lite godis till barnen också. 

När Edwin vaknade kom min kusin Tom hit. Men vi blev inte kvar här inne allt för länge... Ut i det fina vädret! ☀️ Vilken värme, helt otroligt. Vi promenerade hem till min moster. Hon satt ute och solade, så vi joinade henne på en filt. Härligt! Glass och solsken, med knappt några kläder på. Edwin tyckte det var mysigt, fast han vart lite gnällig efter ett tag. Han hade nämligen inte bajsat på länge, då kan han bli lite gnällig. Med all rätt! Lillgubben. 

Vid 14-tiden kom en nyklippt pappa också dit. Han och Tom skulle åka och spela golf, så jag och lilleman promenerade upp till mamma. Hon hade gjort en älggryta till oss, underbara mamma! Lördagsmiddagen räddad, hihi. Vi stannade ett tag uppe på Norrvägen. Edwin sov i vagnen en stund, sedan fick han äta och mysa med mormor innan vi gick hem igen. 

Väl hemma började jag med middagen. Mattias kom hem ungefär samtidigt och myste med Edwin medans. Idag åt vi pasta och kycklingsås, helt okej gott... Sedan somnade på jag och lilleman i sängen. Himla skönt! 😴

Men när vi vaknade så var Edwin skogstokig. Vet inte vad det var med honom? Grinade för allting. Det enda som till slut dög var att få titta på babblarna. Då passade jag på att diska undan, och Mattias åkte till Ica för att helghandla lite. 

På tidiga kvällen fick Edwin hoppa ner i ett bad. Lycka! Han var fortfarande rätt sur och grinig, men han kunde inte dölja att det var rätt härligt att bada. Hihi, gofis. Torka, smörja in, klippa naglarna och på med pyjamas... Gosig och trött bebis! 

Vid 20-tiden var har superdupertrött. Han somnade efter en flaska ersättning, sedan var det bara att lägga ner honom i sängen. Snark! 

Under tiden åkte Mattias och Peter och hyrde tre filmer, så nu är det filmmys! Chips och soffhäng, hela kvällen alltså. En perfekt fredag! Imorgon ska vi på kalas, våran bästa lillebror/svåger/morbror fyller 22 år. Så det ska firas med tårta och paket i Ljusdal. Längtar :) 









en lugn skön torsdag...

Torsdagen inleddes med trötta mammaögon, trots att Edwin faktiskt sov hyffsat bra inatt. Men förkylningen har inte lämnat min kropp ännu... 

Turligt nog lyckades jag få lilleman att somna om när pappa åkte till jobbet. Efter lite morgonmys i sängen klev vi upp och startade dagen. Frukost och påklädning. Edwin har blivit så duktig på att äta gröt nu, mammas stora kille!

När det var dags för första tuppluren klädde vi på oss och tog en promenad. En sväng på Ica, sedan hälsade vi på hemma hos Carro. Lilla Emil var nämligen där hos moster sin. Men han var verkligen reserverad mot mig och Edwin idag, det var så längesedan vi sågs ju! När ungarna blev trötta igen gick vi ut på en promenad, båda småkillarna lyckades somna och vi kunde prata och ha det gött i solen.

När vi kom hem igen var det lunchdags för Edwin. Sedan var han så go och mysig! Låg i babygymmet och babblade, sedan gosade han med mig i soffan bra länge. 

Strax efter 14-tiden fick vi besök! Edwins mormor och gammelmormor kikade in på lite kaffe och bebismys. Mamma hade köpt fina sommargrejer till lilleman! Solhatt, keps och snygga shorts. Puss! 

Mamma ville ta med sig Edwin hem en stund, och det fick hon så gärna! Han somnade i vagnen och följde med mormor hem. Då kunde jag vika tvätt och laga mat i lugn och ro! Plus en lugn stund på soffan, himla skönt... 

När Mattias kom hem åt vi mat, idag åt vi ugnsfalukorv med hemgjord potatismos. Mmm! Sedan diskade jag undan medan Mattias betalade räkningarna. Denna månad blir ett helvete... Dubbelhyra och annat "roligt" som ska betalas. Nästan tjugotusen, fyfarao! Vi får koka soppa på spik resten av månaden, haha. 

Fram mot tidiga kvällen promenerade vi upp till mamma och pappa för att hämta hem Edwin. En gladskit, älskade unge! Vi blev kvar ett tag och fikade och myste... Sedan fick en trött lilleman hoppa i pyjamas och ytterkläder, dags att promenera hemåt. Vi försökte hålla honom vaken, men med 3 minuter kvar så somnade han. Tänkte att han kanske skulle fortsätta sova när vi la honom i sängen, men icke. Superpigg kille! Han höll sig vaken till strax efter 20-tiden. Mattias tog nattningen medan jag duschade och tvättade håret, riktigt skönt. 

Nu har vi precis tittat på lyxfällan, och nu är Peter här och umgås lite. Kvällen blir lugn och tidig, trött trött trött. Imorgon är det äntligen Fredag! Trots mammaledigheten så är det något speciellt med helger... Pappan i familjen är ledig (ibland, haha) och ett annorlunda lugn lägger sig. Heja helgen!









mys mitt i veckan...

Onsdagen började runt 8-tiden i detta hem, och faktiskt så hade vi en rätt bra natt. Edwin vaknade en gång vid 23:30 och fick sin välling då. Han åt, somnade om direkt och sov sedan till 05:30 ungefär. Sedan slog han på stort och sov vidare till 8 innan han ville göra morgon. Såå skönt! 

Förmiddagen flöt på lugnt... Samma gamla vanliga morgonrutiner. Men Edwin blev rätt fort trött igen, så redan vid 10-tiden ville han sova. En lugn stund i soffan för mamman! Passade på att klicka hem lite ljusblå fina (och billiga!) dekorationer till dopet. En vimpel, serpentiner och bordsdekorationer för under hundralappen inkl. frakten. Toppen! 

När lilleman vaknade fick han äta, sedan tog vi en promenad till Ica och Röda Korset. Lite handling och jakt efter skor till Elias. Hittade ett par vita Nikeskor för 10 kronor som jag köpte, trots att jag är osäker på om han kan ha dom. Men vad fasen, en tia liksom... Jag lyckades även hitta ett par ljusa jeans till mig! Äntligen. 

Mitt på dagen gick vi upp till min mamma. Edwin somnade i vagnen och mamma bjöd på god lunch. Efter ett tag kom även min gulliga lilla tremänning Emil dit, och hans mamma såklart. Så roligt att träffas med pojkarna som är lika gamla! Ena stunden är dom intresserade av varandra, för att nästa sekund inte bry sig alls. Haha! Vi hade en mysig eftermiddag med fika, prat och bebisgos. Min mormor, moster och kusin dök också upp så det blev fullt hus! Härligt. 

När klockan började närma sig 16-tiden var Edwin supertrött. Ner i vagnen och promenera hemåt! Mattias hann komma hem före oss, så jag hade turen att komma hem till ett dukat bord. Han hade gjort en supergod köttfärssås! Mums. 

Efter maten fick Edwin mysa järnet med pappa medan jag diskade undan, slängde in en maskin tvätt och tog en promenad med Carro. Riktigt härligt i kvällssolen! Skönt att komma ut och få vifta på armarna bäst man vill, haha. 

När vi kom tillbaka höll Mattias på att natta Edwin, men han ville inte sova när vi kom hem ju. Carro följde med in och drack té, och Tom var här och hälsade på han också. Så självklart ville lilleman komma upp och mysa en stund! Men han pallade inte allt för länge, min lilla tröttis... Vid 19:30 slocknade han mitt i maten, sedan var det bara att lägga ner honom. 

Just nu är det soffhäng som gäller. Inga måsten att göra. Mattias slog på stort och hängde tvätten! Så här blir vi nog liggandes tills vi förflyttar oss till sängen. Jag är supertrött, så det dröjer nog inte länge... 

Nu hoppas jag bara på en till bra natt, och att morgondagen blir lika mysig som den här dagen har varit :)








mysig mammaträff idag...

Tisdagen inleddes med en liten sovmorgon, för min del. Jag låg och småslumrade till 9-tiden medan Edwin låg nöjd och vaken bredvid mig. Mysigt! 

Morgonen rullade på lugnt... Frukost, påklädning och soffhäng. Vips var klockan så pass mycket att det var dags att åka mot stan. Mammaträff! Men först svängde vi in på affären och handlade lite smått. En trött Edwin somnade som en stock i bilstolen! 

Mammaträffen med alla goa bebisar idag var underbart härlig! Vi var hemma hos en av mammorna som bjöd på god sopplunch, alkoholfri öl och kaffe. Vi satt ute på altanen hela tiden och hade det ljuvligt i solen. Vilket väder! Kidsen låg på en filt under ett parasoll och njöt av värmen dom också. Gullepluttarna! Idag var det en till mamma som hakade på med sin lilla son, riktigt trevligt hade vi det! Det är ju så himla kul att umgås med alla barnen, och roligare blir det ju äldre dom blir. 

Strax efter 14-tiden tackade vi för oss och åkte hemåt. Edwin var supertrött och somnade så fort bilstolen kom i gungning. Jag lyckades till och med få honom att somna om i vagnen när vi kom hem. Perfekt - då kunde jag börja med middagen. 

Klockan tickade på och pappa kom hem från jobbet. Med rosor! Så himla kul med lite uppskattning från sin älskade. Både jag och Edwin blev glada över att se honom! 

När vi skulle börja äta middagen kom min mormor hit. Hon har varit i fjällen i två veckor, men Edwin verkade känna igen henne ändå. Överlycklig kille! Han sprattlade, skrattade och visste knappt vart han skulle ta vägen. Mormor busade mer Edwin medan vi mumsade på maten i lugn och ro... Idag blev det potatis, fläsk och löksås på herrn's begäran! Gott.

Vid 17-tiden åkte Mattias och spelade golf. Edwin somnade och jag började göra slingor på mormor. Lilleman verkade känna på sig att vi var upptagna, för han lät oss dra ut alla slingor och lägga i färgen innan han vaknade. Resultatet blev jättefint och mormor blev nöjd. I gengäld diskade hon undan diskberget i köket och ville prompt ge mig en peng. Det hade gott och väl räckt med disken, men hon var omöjlig... Hihi, bara tacka och ta emot då. Puss! 

Kvällen kom och Edwin var gnällig och trött. Men efter att han hade fått mat och fått på sig pyjamasen blev han superpigg... Han låg och sprattlade i sin säng i en hel timme innan han äntligen slog igen sina blå runt 21-tiden. Sent för att vara honom! Kan mamman hoppas på en bra natt och sovmorgon tro? Dom tre senaste nätterna har nämligen varit hemska... Han vaknar stup i kvarten! Håller tummarna för att det vänder snart. 

Nu är det vuxentime i soffan. Vi har duschat och fikat, sedan kraschade vi i soffan. Skönt med en lugn kväll. Imorgon väntar en bebisdejt med min lilla tremänning Emil, som är 10 dagar yngre än Edwin bara. Dom bor i Stockholm annars, så det ska bli så kul att träffas :)









en fin påskavslutning...

Måndag, annandagpåsk och ledig dag! Inatt tog Mattias alla nattpass med Edwin och jag fick sova. Just nu blir det en del pass på natten... Så det var riktigt skönt att få flera timmars sammanhängade sömn. 

När Elias kom in till våran säng vid 07:30 blev Edwin också pigg. Vi låg och myste ett tag, sedan upptäckte jag att det var blött i sängen. Ooops! Läckande blöja... Men enligt Elias var det en tomte som hade kissat, haha. Det märks så väl på honom nu att han tycker det är "jobbigt" att kissa/bajsa i blöjan. Han är liksom så medveten nu! Ibland säger han till när han är kissnödig och vill kissa på toan, då går ju allt jättebra. Han blir så stolt då! Men just att bajsa är extra jobbigt... Han säger aldrig till, utan går iväg och håller sig ifrån oss. Vet inte om han skäms? Lillgubben. Vi frågar ofta om han vill vara utan blöja, men nästan varje gång blir han frustrerad på oss och vill prompt ha den på sig. Och vi vill ju inte pressa honom... Hur gör man? Antar att det kommer en dag då han känner sig säker, men som sagt, det märks att han tycker det är obehagligt med blöja ibland. 

Hur som helst så gick jag upp med barnen. Pappa var värd en sovmorgon efter en jobbig natt med Edwin! Vi åt frukost, tittade på teve och hade det mysigt. Barnen är oftast som mest nöjd på morgonen, så jag hann även diska undan gårdagens diskberg och skära/marinera kött till dagens grillning. 

När klockan var 10 gick vi in och väckte Mattias. Drygt två timmars sovmorgon hade gjort susen med våran älskade pappis. Han gick upp och åt frukost medan jag gjorde barnen redo för en promenad. 

Ljuvligt väder! Edwin somnade i vagnen och Elias åkte sparkcykel. Det blev en tur till skolgården där vi lekte och hade det roligt. Lillbror vaknade efter ett tag, så då gick vi till kiosken och lyxade till det med glass! Edwin kollar med stora ögon på oss när vi äter nu, hihi snacka om medveten. Han vill ju också smaka! Men då berättar Elias klart och tydligt för honom att han måste bli storkille först. 

När vi kom hem fortsatte vi att vara ute i det härliga vädret. Edwin fick en flaska ersättning utomhus och Elias donade på med den ena och andra. Efter ett tag kom hans mamma och lillasyster för att hämta honom. Ses om en vecka goplupp!

När han hade åkt gick jag och Edwin in. Mattias åkte och handlade, sedan vidare för att fiska! Lilleman var trött och somnade, så jag hann slänga in en tvätt och vila lite på soffan. När han vaknade igen var han lite gnällig, jag försökte roa honom med allt möjligt... Hungrig? Jag gjorde iordning en flaska till honom, men han åt bara hälften, sedan somnade han mitt i maten. Hihi, någon som inte hade sovit tillräckligt? 

Nästa gång han vaknade var han på bättre humör. Nu när han har börjar älska nappen så är han faktiskt mer nöjd! Han tillät sin mamna att göra ett ryck här hemma. Dammsuga, städa badrummet, hänga tvätt, torka av köksskåpen och skura golvet. Härligt. Det var mer än behövligt... 

När hemmet var rent och fint klädde vi på oss och gick ut i väntan på att Mattias skulle komma hem. Fast det var inte mycket kläder som behövdes! Såå varmt och härligt. Edwin somnade i vagnen och jag satte mig på baksidan och solade. Utan jacka, leggingsen uppdragna till knäna och barfota! Sommarkänslor... Den underbara solen boostar verkligen en trött morsa! 

Efter ett tag tände jag grillen och satte in stripsen i ugnen. Grilltime! Precis när jag la på köttet kom Mattias hem och fick fortsätta medan jag dukade. Mums vad gott det var! Edwin vaknade lagom tills maten var klar han också, men han fick nöja sig med att titta på bara. Orättvist, hihi. Peter kom hit med en köttbit han också! Grillat, kaffe och bullar till efterrätt. God avslutning på påsken! 

Efter maten diskade jag undan, sedan kom Carro hit. Vi chillade i soffan ett tag, sedan blev det lite skön egentid för mig! Mattias nattade Edwin medan jag och Carro tog en skön promenix. Fin vårkväll... Vi avslutade med te och struntprat hemma hos henne! 

Nu är det kväller och jag har lagt mig i soffan. Mattias och Peter gick ut på en promenad dom också. Så här i soffan blir jag nog liggandes tills det är dags att förflytta sig till sängen... Lite kvalitetstid med mannen när han kommer hem, sedan känns det som att lite sömn vore på sin plats. Imorgon vill vi vara pigga, det är äntligen dags för en träff med tjejerna i mammagruppen! Det vankas sopplunch, mysigt. 

En bra dag, ett fint avslut på påsken och en härlig start på den nya veckan. Snart är det Maj månad, med flytt, dop, jobbstart och annat skoj :) 









en lagomt bra påskdag...

Söndag startade alldeles för tidigt, tyckte jag. Klockan var förvisso 08:00, men efter en riktigt dålig natt så var jag tröttare än tröttast. Edwin sov väldigt oroligt och vaknade till minst en gång i timmen. Hela natten. Tror att det är en förkylning som spökar för honom! Konstigt vore det inte iallafall, för både jag och Elias snorar och hostar än... 

Jag fick en liten sovmorgon av grabbarna iallafall. Mattias gick upp med barnen. Men efter en halvtimme måsta jag gå upp, han skulle nämligen åka och spela golf. Premiärrundan! Han hade kokat kaffe och klätt på barnen, så det gick ändå rätt bra att masa sig upp. Dock fick jag klä om Edwin på en gång. Vem sätter på en bebis byxorna först, och sedan bodyn utanpå?! Hahahaha. 

Efter att både jag och barnen fått i oss frukost så blev jag piggare. Däremot så blev lillebror allt tröttare... Men han vägrade sova! Ögonen gick i kors och han gnällde trött-gnäll i en timme innan han äntligen somnade. Stackars Elias fick vänta länge själv innan jag kunde leka med honom. Han kom in i sovrummet en gång och smekte Edwin på kinden, "varför sover du inte Evin? Du måste det, för vi vill leka själv nu. Vi vill inte höra på grinet då!" Gullunge!

När lillebrorsan äntligen hade somnat kunde jag ägna min tid åt Elias. Fruktsallad, filmmys och lite lek. Sedan kom pappa hem från golfrundan, och Edwin vaknade från sin tupplur. 

Lunchdags! När vi sedan var mätta och nöjda klädde vi på oss och packade in oss i bilen. Mot barnens farmor och farfar i Bobygda! Vi var bjudna på påskmiddag där. 

Förutom god mat så blev det en hel del lek, bus, godis och mys. Elias åt inte så mycket, han skyllde på att han tyckte det var äckligt och att han inte tålde en massa saker. Haha, påhittiga unge! Vi gick även ut en sväng efter att vi ätit. Edwin sov i vagnen nästan en timme, och vi andra lekte och spelade fotboll. Väldigt skönt väder! Förutom den förbannade blåsten...

När der började bli tidig kväll så åkte vi hemåt. Väl hemma blev det bad för hela familjen! Jag började med att tvätta håret, sedan fick Edwin bada med mig. Oj vad han plaskar och tycker det är kul nu! Elias ville hoppa ner med oss han också. När jag och Edwin var klara fick Elias nytt vatten, och sällskap av pappa. Hela familjen rena och fina! 

Innan Edwin fick sin välling så hann jag vika tvätt och packa upp allt vi hade med oss till Bobygda. Sedan var det nattning av minsta prinsen! Klockan 20:15 sov han äntligen. Den stora prinsen åt två mackor till kvällsfika innan han borstade tänderna och somnade sött i sin säng. Sovade barn, ljuvligt. 

Vi vuxna har Söndagsmys i soffan. Tända ljus, kvällsfika och bra tv. Mobilerna bort, och bara njuta av lugnet tillsammans! 

Imorgon är det sista påskdagen och Elias tackar för denna pappavecka, en dag senare än vanligt pga magsjukan. Men jag tror att han har haft en bra påsk ändå, lillgubben. Påskpyssel. Påskkärring. God mat. Tre stora påskägg fyllda med godsaker och presenter. Och jag tror inte att han blir mindre bortskämd när han kommer hem till mamma direkt :) 








inte den bästa påsken...

Om vi har haft en mysig påsk? Nja, bättre hade den nog kunnat vara. Här har vi haft förkylningar, magsjuka, inbrott i bilen och skilsmässa, typ...

Igår var det långfredag och vi började dagen mysigt. Edwin tog en supersovmorgon och vi andra målade ägg och åt gofrukost. Kul att pyssla tyckte Elias! Sedan rullade förmiddagen på... Vid 15-tiden gjorde vi oss redo för att åka på påskmiddag hos min farmor och farfar. När vi kommer ut till bilen tycker jag att allt känns lite mysko. Ena bildörren var halvt öppen, bakluckan likaså. Sedan såg jag att någon hade rotat omkring bland allt vi hade i bilen. Saker låg slängda överallt... Handskfacket var tömt och en massa grejer i bakluckan var borta. Bland annat ägarbeviset, dragkroken, iphoneladdaren, Elias lilla bärplockare (!?) och alla cd-skivor. Liksom va? Dom hade lämnat båda bilstolarna, radion, kupévärmaren och sånt som dom annars brukar ta? Däremot så var ratten lös och nyckeln går inte längre in i bildörren. Himla obehagligt att någon varit in i våran bil och rotat... Liksom varför? Bilen står ju alldeles utanför vårat fönster, och varför kan man inte bara låta andras saker vara? Usch vad matt och ledsen man blir! Vi gjorde iallafall en anmälan om att ägarbeviset blivit stulet...

Hur som helst så kom vi iväg till min farmor och farfar där vi blev bjudna på god påskmat. Även efterrätt och godis! En trevlig stund med nära och kära. Elias fick ett påskägg och njöt av umgänget han också! 

Klockan tickade på och det blev kväller. Mattias och jag var inte direkt glada på varandra... Vi kan bråka vi, haha. Elias ville sova hos mina föräldrar, och då fick dom med Edwin på köpet med. Det innebar att vi fick en helt ensam kväll här hemma igår. Och det var nog precis vad vi behövde! Rensa luften och bara vara tillsammans, som Sara och Mattias. Livet som småbarnsföräldrar är inte alltid en dans på rosor... Och det är lätt att glömma det som man har tillsammans. Glömma varför vi faktiskt trivs så bra ihop och att vi älskar varandra. Vi hade en himla mysig kväll och vi sov bättre än någonsin, vetandes att barnen hade det bra hos mormor och morfar / "Sann å Tole". Utan den där ensamma kvällen tillsammans så hade vi nog tagit ut skilsmässa, haha. 

Idag vaknade vi upp vid 9-tiden. Påskafton! Dessvärre började inte dagen på bästa sätt... Pappa ringde ocg berättade att Elias skitit och kräkt ner sig på morgonen. Hej magsjuka! Annars hade natten gått kanonbra.

Vi gjorde oss iordning och åkte upp för att hämta barnen. Edwin var glad och Elias låg på soffan. Han kräktes ännu en gång medan vi var där, men annars var han rätt pigg. Inte ledsen eller så. Efter lite kaffe åkte vi hemåt. 

Elias la sig i soffan och kollade på film. Utmattad kille... Stackarn! Jag vet inte hur många gånger han har haft magsjuka i vinter/vår. Hua! 

Jag och Edwin gick ut på en promenad mitt på dagen. Vi mötte upp Marlene som var hemma från Stockholm, och hade en mysig stund utomhus. Saknade vän! Edwin slog på stort och sov jättelänge i vagnen, så vi kunde sitta i solen och prata om allt och inget. Härligt!

När vi kom hem hade storebror precis vaknat efter en tupplur på soffan. Sedan kom det ytterligare en kräka! All blåbärssoppa som han druckit... Vi satte igång en film och hela familjen vilade i soffan. Edwin har varit lugn och mysig hela dagen, tack och lov! 

Vi vuxna åt pizza till middag och Elias ville ha välling. Tur vi hade hans välling kvar! Han fick i sig en halv flaska och fick faktiskt behålla det i magen. Skönt! Fram mot eftermiddagen började han piggna till ordentligt och vi började känns igen våran gamla energiska Elias igen! 

Strax efter 16-tiden tog Mattias och Edwin en powernap medan jag och Elias gick ut på en promenad. Lite friskluft skadar aldrig! Oj vad skönt det var... Vi njöt verkligen! Elias ville leta efter sakerna som tjuvarna hade tagit i bilen, så vi strosade runt härikring bara. Det blev även en tur till skogen, sjön och lekparken. Vi var ute i 1,5 timme! Riktigt härligt. 

När vi kom in så ringde vi till Påskharen. Min mamma var riktigt duktig på att imitera en hare, haha. Elias blev helt till sig! Efter samtalet fick han leta sitt påskägg med hjälp av en karta. Lycklig kille! Lite presenter och godis. Men bäst var nog att inte Edwin fick något tyckte han, hahaha. 

På tidiga kvällen åkte Mattias och Elias till stan, dom skulle hämta något på Mattias jobb. Och efter vägen hade dom hittat Elias bärplockare som hade tagits ur våran bil. Vad är oddsen? Elias blev superglad! Resten hittade dom inte dock... 

Medan dom var i stan så nattade jag Edwin. En flaska välling och hopp i säng! En trött kille som somnade strax innan 20-tiden. Precis när han somnade kom storgrabbarna hem igen. 

Nu är kvällen här och barnen sover. Vi vuxna ska titta på sista Twilight-filmen och bara mysa! Men allra först ska jag hänga en tvätt.

Hoppas att natten och morgondagen blir bra, att vi får vara friska. Elias verkar iallafall vara kvitt magsjukan nu, han har fått behålla en banan, lite yoghurt, en macka och lite godis. Så vi håller tummarna för ett bra avslut på påsken :)

Bilder från igår...








Bilder från idag...






sjuk- och tröttstuga...

Skärtorsdag och sjukstuga... Jag har blivit dunderförkyld över natten, och Elias hostade "krupphosta" när han vaknade imorse. Så idag blev hela familjen hemma. Jag är iallafall tacksam att Edwin sov riktigt bra inatt, han vaknade en snabbis vid 03-tiden, annars sov han som en stock mellan 20-07. På mage. Det kanske är det som gäller? 

Morgonen och förmiddagen var lugn. Jag var totalt slut och däckad... Ont i halsen, snorig, täppt, huvudvärk, ont i kroppen och sådär allmänt hängig. Mattias tog hand om barnen medan jag faktiskt somnade en stund. Behövligt! Två alvedoner senare så orkade jag till och med hänga en tvätt och pyssla lite med Elias. 

Han gjorde så fina påskkort som han ville ge bort. Det syntes verkligen att han hade målat kycklingar. Riktiga "huvudfotingar" som är så himla söta. Stolt kille! 

Efter lite lunch tog grabbarna en promenad, sedan gjorde vi oss redo för att åka och påska lite! Elias var superpeppad och tyckte det var himla roligt att sminka sig och klä ut sig. 

Först åkte vi till min moster! Dom fick ett fint påskkort och Elias lilla korg blev fylld med kinderägg och lite godis. Lycka! Edwin fick en liten påskpresent istället, fina fotbollskläder! Tusen tack. Efter ett tag åkte vi till mina föräldrar och påskade. Mer godis i korgen! Vi gick även till min farmor och farfar som tyvärr inte var hemma. Typiskt tyckte Elias!

Istället gick vi tillbaka till min mamma och pappa. Barnen fick varsitt påskägg! Även vi vuxna, hihi. Elias blev jätteglad för en kyckling han fick, som piper när man håller i den. Men det andra gick också hem! Bamsekalsonger, såpbubblor, tandborste, Blixtenduschcreme och godis! Edwin fick också duschcreme, strumpor och en liten bok. Alla nöjda och glada!

Efter lite fika åkte vi sedan hemåt. Dags att börja med middagen! Idag blev det tacos, för att ladda upp inför all påskmat. Haha. 

Kvällen blev lugn, tack och lov. Elias badade, åt lite godis och somnade vid 20-tiden. Edwin har varit trött hela dagen, men faktiskt inte nå gnällig. Skönt! Han somnade också vid 20-tiden efter en flaska välling. 

Sovande barn = pusta ut i soffan. Trött trött trött. Och fortfarande sjuk... Jag borde ha lagt mig för längesedan, men hjärnan går på högvarv. Måste dock försöka sova nu, imorgon väntar ännu en påskig dag! Måla ägg och äta påskmiddag hos min farmor och farfar. Får se om Elias får något mer påskägg, annars får han längta efter vårat som han får på Lördag :)






en rätt trött onsdag...

Onsdag, snark... Så kändes det imorse kan jag lova. Bara för att jag hade målat upp en drömbild om hur himla bra natten skulle bli med ny säng till Edwin, så vaknade han såklart hundra gånger. När klockan var 01:30 hade han redan vaknar tre gånger, så då gav jag upp och tog honom till våran säng. Vi fick sova någorlunda bra sedan, tills storgrabbarna skulle iväg på jobb/dagis. Då tyckte Edwin att vi också kunde gå upp. ZzZzZz... Lyckades dock få honom att ligga i sängen till 07:30 ungefär.

Morgonen var lugn. Kaffe och frukost framför teven. Edwin fick för första gången i sig en hel halvportion med gröt och min fruktpuré. Sedan fick han titta på medan jag tog en dusch och tvättade håret. Tur att titt-ut-leken bakom draperiet funkar utmärkt! 

När det var dags för lillemans första powernap fick han sova i sin säng. I vanliga fall brukar jag tajma in hans första tupplur med en promenad, men jag hade verkligen ingen lust. La mig i soffan och slöade istället... 

När han vaknade åkte vi upp till mamma/mormor en sväng. Drack kaffe och hämtade hem min gamla Hokuspokus-matstol till Edwin. Våran lilla hösäck måste träna upp ryggen! 

Mitt på dagen ville Carro ta en promenad, och det passade utmärkt eftersom Edwin var supertrött. Så vi fick vår dagliga promenad ändå! Skönt. Efteråt följde vi med Carro upp till henne, fikade och tog det lugnt. Men Edwins humör började gå upp och ner, så efter ett tag gick vi hemåt igen. 

När lilleman hade ätit och blivit lite gladare så klädde vi på oss och åkte till storebrors dagis! Mattias skulle gymma efter jobbet, så jag och Edwin skulle hämta honom idag. Självklart lite tidigare än vanligt. Vi kom precis när dom satt och åt mellis, så då ville inte Elias äta upp. Typiskt... Han ville ju visa upp lillebrorsan, hihi. 

Det var en trött storebror som vi fick med oss hem i bilen. Han grinade för att jag la vantarna på fel ställe i ryggsäcken, han grinade för att han glömde en teckning på dagis och han grinade när jag berättade vilken mat jag skulle laga idag... Tre sekunder senare snarkade han ikapp med Edwin i baksätet. Gulliga tröttisar! 

När vi kom hem roade barnen sig själva en stund medan jag började med maten. Elias vilade framför en film och Edwin satt i babysittern. Men när maten var klar var det dags för en gnällig lillebror att sova. Lättare sagt än gjort... När han äntligen hade somnat så åt jag och Elias mat. Idag blev det en baconröra med champinjoner, ris och sallad. Elias åt faktiskt bra och tyckte det var gott, trots att han sa innan att han minsann aldrig hade tyckt om den här maten! Pruppunge. Han säger ofta "jag kommer inte göra det, jag kommer inte äta, jag kommer inte lyssna på er, jag kommer inte försöka sova, jag kommer skrika när Edwin sover, jag kommer inte gapa när vi ska borsta tänderna" osv... Fast ibland så glömmer han fort vad han just sagt, haha. 

När vi hade ätit upp vaknade Edwin, och pappa kom hem från jobbet i samma veva. Glada barn! Elias ville baka lite med modellera medan Mattias åt mat, lillebror tittade avundsjukt på. Snacka om att han börjar bli medveten om allt vi gör nu, och vill göra lika! 

På tidiga kvällen var det dags för Edwin att ta ett bad. Idag var det hans tur att få bada med pappsen. Vi trodde att Elias skulle bli sur eftersom han badade igår och fick stå över nu, men nejdå. Han byggde med klossar och donade med lite av varje medan lillrbrorsan plaskade nöjt i badet. Han börjar verkligen att gilla att bada nu! Jag passade på att vika tvätt medan alla killar var sysselsatta. 

Klockan tickade på och det var dags att natta barnen. På med pyjamaser, borsta tänder på storebror och ge välling till lillebror. Vi hade verkligen två trötta barn här ikväll... Elias somnade strax innan 20-tiden och Edwin strax därefter. Ljuvligt. Lillplutten våran har ju blivit så bökig vid nattningen, han har kommit på att han bara ska sova på mage. Det som sägs vara the big no-no för små bebisar... Men vad ska jag göra? Han vänder sig til mage hela tiden, och blir galen när jag vänder tillbaka honom. Och lyckas jag få honom att somna på rygg så vänder han sig på natten. Han är väl lik sin mor... Jag älskar att sova på mage! Och efter ett helt år med graviditet och ömma amningsbröst så kan jag äntligen göra det igen! Som jag har saknar det, ojojoj. Så jag får väl helt enkelt låta Edwin sova på mage också. Han är ju inget spädbarn längre, och hans vilja är starkare än vad mitt tålamod är. Ibland.

Just nu är det lugna gatan här hemma. Sovande barn, tända ljus och soffhäng. Mattias har diskat så det finns inga måsten! Dock börjar jag känna mig extremt tjock i halsen och täppt i näsan... Det vore ju mysigt med en förkylning lagom till Påsk! 







en tisdag inne i stan...

Tisdagen började som vilken vardag som helst. Elias och Mattias åkte till jobb/dagis, sedan somnade jag och Edwin om en stund. 

När vi vaknade nästa gång klev vi upp och startade våran dag. Frukost och påklädning, sedan lite soffmys. 

Vid 10-tiden åkte vi till lillemans mormor. Kaffe och ladda upp för ett stadsbesök. Vi ställde in mammaträffen idag, men det passade oss rätt bra eftersom vi ändå hade planerat en mysdag med mormor på stan! 

Lilleman somnade i bilen och vi styrde mot Jysk. Dags att köpa madrass till min gamla spjälsäng som vi tagit hem till Edwin. Mormor var snäll och köpte både madrass och madrasskydd till honom! Det blev också en runda inne på Dollar där det blev lite smått och gott. Även nya nappar inne på leksaksaffären! 

Sedan åkte vi ner mot stan. Jag var på jakt efter pyjamaser till Edwin. Han har inte haft en pyjamas sedan storlek 56... Bara kortärmade med korta ben, men det blir ju så kallt när våran vilding sparkar av sig täcket hela tiden. Så nya pyssar var ett måste! Jag lyckades hitta superfina pyjamaser på Lindex, där det till och med var halva reapriset. Tjoho! Tre stycken för ca 125 kronor, superfynd. Till Elias köpte jag ett par snygga kalsonger bara. Han har så mycket i klädväg, så vi lugnar oss till sommaren för att se vad han behöver! 

Jag köpte även presenter till min lillebror som fyller hela 22 år nästa helg! Och ett par leggings till mig. Men nu blir det köpstopp tills vi har flyttat... 

Vi avrundade stadsbesöket på Waynes. Mamma bjöd på lunch/fika. Även Edwin fick äta sin lunch där. Min duktiga lilla kille som inte gnällde minsta lilla under tiden vi var på stan. Inte ens minsta lilla bök när han skulle äta, trots att det var mycket folk där. Nöjda och mätta packade vi in dagens fynd i bilen och åkte hemåt. Vi tackade mormorn för en mysig dag, och lilleman somnade gott i bilstolen. 

Väl hemma packade jag upp allt medan Edwin sov vidare en stund. Sedan monterade jag ihop spjälsängen. Glada miner från lilleman som verkade godkänna sängen på en gång! Jag hann precis klart tills att Mattias och Elias kom hem från jobbet och dagis. Jag hann alltså inte klart med maten idag... Så Mattias fick äran att laga mat medan jag underhöll en grinig Edwin. Till storebrors stora glädje blev det köttbullar till middag. "Min bästa mat!"

När alla var mätta klädde vi på oss och tog en promenad. Elias sparkade på sparkcykeln och grin-Edwin somnade på en gång medan vi gick mot kiosken. Pappa hade lovat Elias att vi skulle ha mjukglasspremiär! Mmmmums. 

På vägen hemåt blev det lite lek i lekparken också. Men Edwin vaknade och tyckte inte alls det var så himla roligt att sitta i vagnen och titta på... Så vi knatade hemåt ganska fort. Och det var väl lika bra, klockan tickade på fort. 

När vi kom in tog vi det lugnt ett tag. Barnen roade sig själva medan jag hängde en tvätt. Elias vill alltid hjälpa till, men det räcker med att hänga upp en grej tycker han. Haha. Sedan blev det ett bad för storebror och pappa. Uppskattat! Edwin satt i babysittern och tittade på medan jag diskade undan middagen. 

Vips så var klockan 19:30 och det var dags att natta barnen. Edwin fick hoppa i en ny pyjamas, trots att jag inte hunnit tvätta dom än... Han fick en flaska välling och somnade sedan sött i nya sängen, med nya nappen. Gofis! Elias höll ut en kvart längre än lillebror, så när klockan var 20:15 sov båda kidsen. Dom har fått en "uppgradering" på täckena idag också. Edwin har fått Elias gamla täcke, juniorstorlek. Han sparkar ändå bara av sig det lilla babytäcket... Elias har fått ett "vuxentäcke" och det var han himla stolt över. Tur vi har så många sängkläder med barnmotiv till stort täcke, sedan jag var liten. Just nu har han ett påslakan med Spindelmannen som är efter min lillebror, häftigt värre tyckte han. Så nu hoppas vi att båda barnen sover gott i sängarna sina! 

Vi vuxna har landat i soffan och tittar på hockey. Lite kvällsfika, en dusch och sedan hopp i säng... Imorgon vet jag inte vad jag och lilleman ska hitta på, men nånting blir det väl :) 










påskveckan är igång...

Måndag och en väckarklockan som ringer strax innan 06. Som tur var så vaknade Edwin bara till lite fort, sedan somnade han igen. Mattias och Elias gjorde sig redo och åkte till jobbet/dagis. Efter att jag pussat dom hejdå så kröp jag ner bredvid min lilla prins igen. 

Klockan 08:00 tyckte Edwin att det var färdigsovet. Vi klev upp och startade dagen lugnt... Lite frukost i magarna våra! Kaffe och macka till mig, ersättning och lite gröt till lilleman. Sedan fick Edwin titta på Babblarna medan jag högg in på gårdagens diskberg. 

Vid 10-tiden klädde vi på oss och tog en vagnpromenad. Edwin somnade fort och jag gick en skön liten runda, innan jag svängde in på Ica och handlade. På hemvägen blev det även ett besök på Röda Korset. Där fyndade jag bland annat ett par snygga hängslen för 10 kronor som kommer bli såå snygg till Elias dopoutfit. 

När vi kom hem hann jag precis packa in alla varorna i kyl/frys innan vi fick besök av Carro! Vi drack te och snackade skit i soffan, mysigt. Edwin fick mosad potatis med osaltat smör och ersättning till lunch. Gaaaanska gott tror jag han tyckte det var. Sedan tog han en tupplur i storebrorsans säng. Med nappen. 

När lilleman vaknade åkte vi till stan fram och tillbaka. Ett besök på Hudiksvallsbostäder för att hämta hem en tapetkatalog och lite andra papper. Det är mycket som ska göras om i vår nya lägenhet. Men just tapeterna i vardagsrummet skulle inte bytas... Suck. En grön fin tapet med en bård uppe vid taket, tjoho. Men jag ringde till en och hörde om man fick avstå tapetsering från ett sovrum och hellre byta i vardagsrummet. Eller om vi helt enkekt har råd med båda från lägenhetskontot? Hon skulle återkomma imorgon! Vi håller tummarna... Hur som helst så ska det bli kul att få välja en massa nytt och fräscht. 

Eftermiddagen kom och det var dags att börja med middagen. Edwin lekte i babysitter medans. Jag hann till och med ta en snabbdusch! Vips så var klockan så pass mycket att pappa och storebror kom hem. Matdags... Idag åt vi spagetti och köttfärssås, mmm! 

Efter maten så klädde vi på oss och åkte till barnens farmor och farfar en snabbis. Mattias skulle hjälpa dom med nånting, så hela familjen passade på att följa med. Vi hann äta glass och leka lite. Och farmor och farfar fick en liten dos av barnbarnsmys! 

Edwin sov i bilen både dit och hem, så det blev en rätt sen läggning för honom. Elias somnade vid 20-tiden och Edwin höll väl ut i en halvtimme efter det. Han fick somna i våran säng inatt, eftersom hans lilla korgsäng börjar bli för liten. Det är ett helt projekt att natta lillebror nu... Han ligger inte stilla för fem öre! Snurrar runt runt, försöker resa sig och bara bökar. Imorgon måste vi nog ta hem min gamla spjälsäng och köpa en ny madrass till den. Jag hade tänkt vänta till flytten, men vi måste banne mig byta säng NU. Helst nyss. 

Båda barnen sover som sagt nu, och vi vuxna ligger i soffan. Trött! Tror jag ska hoppa i säng nu snart och ladda för morgondagen... Eventuellt en mammaträff, och ett stadsbesök :) 






redo för en ny vecka...

Söndag och sovmorgon? Nej men fy vad tråkigt, tyckte Edwin som hade andra planer än sina föräldrar... Vi blev vakna rätt länge igårkväll, fastklistrade framför en bra film. Så lite sovmorgon var just vad vi hade önskat. Men det var bara att lyda lillchefen!

Vi klev upp och startade dagen, iallafall jag och lilleman. Pappan hade tur och fick sova vidare en stund. På med kaffebryggaren! Sedan blev det en lugn stund i soffan med frukost och barnprogram. Edwin fick lite gröt, men som vanligt så tröttnar han efter några små skedar. 

När Mattias kom upp och ätit frukost så klädde vi alla på oss och tog en lång härlig promenad. Vi var ute och gick i drygt en timme, men vår lilla väckarklockan till son vaknade efter en halvtimme. Tur vi har sittvagnen nu! 

Efter promenaden blev vi totalt slut alla tre. Man blir ju så mosig och trött när man är ute länge i blåsten! Vi åt sopplunch och tog det lugnt i soffan, sedan åkte Mattias och spelade golf med Niklas. Eller ja, slog bollar på ranchen. Edwin och jag la oss i storsängen och myste, vips så sov vi båda två. Himla skönt! 

På tidiga eftermiddagen åkte vi till min moster och hälsade på. Grabbarna tittade på Liverpoolmatchen och Edwin myste med gammelmoster sin. Fast hans humör har varit lite sisådär idag... Elaka Edwin har varit i farten! Gnäll och skäll mest hela tiden. Efter ett tag så lyckades han somna i bilstolen, då passade vi andra på att fika. Kaffe och glass ute på altanen! Gött. 

Klockan tickade på och det var dags att åka hem. Storebror skulle ju komma! Mattias började med maten direkt när vi kom hem, och lagom tills det var klart så knackade Elias och hans mamma på dörren! Lillasyster Ida var också med, så dom kom in och stannade ett tag. Kul! Utforska nya grejer och varandra... Både Edwin och Ida är så nyfikna på varandra, men då visar Elias klart och tydligt att det minsann är han som storebrorsan. Haha, han gick emellan och kontrollerade så allt gick rätt till. Barnen busade ett tag och Johanna drack lite kaffe innan det var dags för dom att åka. Längtar tills Edwin är lite större och kan vara med lite mer. Nu var han mest arg, grinig och trött. Tänk vad Elias ska få fullt upp med båda småsyskonen, hihi! 

När Johanna och Ida hade åkt blev det ett bad för Elias. Själv försökte jag natta en trött lillebror. Men det var lättare sagt än gjort... Han blev pigg och på bra humör efter en flaska välling. Ville inte alls sova! Men runt 20-tiden så slog han äntligen igen sina blå. Med nappen i munnen till och med. Fast jag är lite kluven inför det där med nappen nu... Kanske man ska ge upp? Han går ju mot 6 månader, och det kanske är dumt att införa en vana nu som så småning om kommer att bli en ovana som är svår att bli av med? Hmm. 

Nu sover båda barnen och vi vuxna har kraschat i soffan. Disken står odiskad och ingen är direkt sugen på att hugga in... Det får väl stå tills imorgon då, även fast jag avskyr att vakna till ett stökigt kök. Men jag är grymt trött, och sängen lockar mer än diskhandskarna! 

Imorgon kickar vi igång en ny vecka. Jobb och dagis för storgrabbarna. Edwin och jag ska nog bara mjukstarta och mysa hemma... Hoppas att lilleman är på bättre humör bara, och att han kanske bjussar på en sovmorgon ;)









Älskade storebror är hemma, familjen är komplett! 

en bra skön lördag...

Lördagen inleddes med den längsta sovmorgonen på länge. Men efter en trevlig kväll med Carro och Hannes så var det skönt att sova ut. Maten igår var gudomligt god, och det blev många goda skratt när vi spelade spel fram till midnatt. En härlig kväll som avslutades med två snarkande föräldrar strax innan 01:00. Det var tur att jag var så trött och somnade direkt, så att jag inte behövde ligga och längta ihjäl mig efter Edwin... 

Efter våran sköna sovmorgon var vi pigga och redo för dagen. Vi sov 9 timmar i sträck, så kunde vi vara annat än utvilade?! 

Mattias tog en promenad upp till min pappa och Edwin. Själv passade jag på att göra lita nytta innan jag också åkte upp dit. Vika tvätt, bädda rent i sängen, damma, dammsuga och skura golven. Rent och fint... Sedan åkte jag upp och pussade på min efterlängtade bebis! 

Edwin blev så himla glad när han såg mig, och mammahjärtat slog volter! Han skrattade, flaxade och visste inte hur han skulle bete sig riktigt. Sedan borrade han in sitt huvud i min hals och gav mig mååånga blöta pussar. Åh! Älskade unge... 

Natten hade gått superbra med morfar. Men det visste vi ju redan! Edwin och morfar är bästisar! Det enda som hade krånglat lite är lillemans mage, han har varit lite hård. Så när vi hade packat ihop allt och skulle bege oss hemåt så åkte jag också köpte plommonpuré. Mattias och Edwin tog en promenad hem så lillpluppas fick sova. 

Väl hemma fick Edwin lite gröt med katrinplommon. Bläää, tyckte han. Men han fick i sig en del ändå, och tjugo minuter senare så brakade det till i blöjan. Tjoho! Bajslycka! Vi bytte blöja, och sedan klädde vi på oss för att åka till Bobygda. Ett besök hos barnens farmor och farfar! 

I Bobygda hade vi en mysig lugn dag. Edwin fick prova Elias gamla gåstol, sedan låg han länge och lekte på golvet. Vi blev även bjudna på middag och fick på sommardäcken på bilen. Efter en tupplur i soffan vaknade lilleman på arghumör, men efter ytterligare en bajsblöja så blev han glad igen. En stund. Han hade tydligen inte sovit tillräckligt, för i bilen på vägen hem somnade han som en stock. Tröttis!

När vi kom hem var klockan redan 18:00, men vi hann med en hel del ändå innan lilleman skulle sova. Han fick ta ett bad med pappsen! Uppskattat. Sedan fick han mysa med oss i soffan enda till klockan 20:15, innan Mattias nattade honom. Så skönt att få sova i samma rum som lillprinsen igen! Hoppas han vill komma upp och sova bredvid mamma inatt, hihi. 

Nu är det lördagsmys! Jag har precis hängt en tvätt, duschat och hoppat i myskläder. Ljusen är tända och popcornen har snart poppat klart... En kväll i soffan framför en film, blir det för oss. Sedan hopp i säng och ladda inför morgondagen. Då kommer storebror hem, och familjen blir komplett :) 






oh yes, it's friday...

Fredag, härliga dag. Jag och lilleman vaknade upp nere i mamma och pappas källare, pigga och glada efter en bra natt. Vi smög upp vid 8-tiden och myste i soffan. Vi lät mormorn sova vidare en stund eftersom hon skulle jobba natt. 

Frukost, hoppgunga och Emil i Lönneberga på teven. Himla mysig morgon! När mamma kom upp drack vi kaffe, sedan var det dags för lilleman att ta en powernap. En powernap som varade i en hel timme! Bravo! 

När Edwin vaknade igen kom Mattias också dit. Frisk från magsjukan och mycket piggare! Vi alla gjorde oss redo och åkte till stan. Man kan ju för tusan inte missa Ica Maxis erbjudande där man fick ett halvt kilo godis gratis! 

Det blev även en sväng inne på Claes Ohlson. Där hittade vi fina servetter och pappersmuggar till dopet. Precis såna som jag föreställt mig! Tack till mamma som envist ville köpa det åt oss, och fina turkosa ljus från Maxi. Nu saknas bara sugrör, ljuslyktor, färska snittblommor och eventuellt pappersduk. Kaffekoppar m.m får vi låna där dopfikat ska hållas. Sedan blir det inte så mycket mer pynt, kanske någon vimpel eller bokstavsgirlang om jag hittar. Jag är inte så värst mycket för dekorationer direkt, kanske för att jag är så sjukt dålig på det... Men litegrann är ju kul. Temat blir turkost och prickigt, till vår lilla prins. 

Efter handlingen på Maxi bjöd mamma oss på korvlunch, sedan åkte vi hemåt. Edwin klagade på att det var varmt i bilen. Stackarn var alldels blöt på ryggen när vi kom hem! Av med kläder och blöja, sedan fick han ligga naken och bara mysa. Glada miner igen! 

Det var riktigt roligt att komma hem faktiskt, efter ett dygn hos mamma och pappa. Förväntade mig kaos efter sjukstugan vi haft, men Mattias hade gjort så fint här hemma! Städat badrummet, bäddat, diskat, tvättat och köpt fina gula tulpaner som stod på köksbordet. Tack hjärtat! 

Just nu ligger både Edwin och Mattias och sover. Själv ska jag ta en dusch och tvätta håret. Vi ska nämligen iväg på galej ikväll. Eller galej och galej... Vi ska gå ut och äta med Carro och Hannes! Sedan blir det kanske lite spelkväll och annat kul. 

Edwin ska för första gången sova borta, utan oss. Morfar blir den första som har honom ensam en hel natt! Mormor är måttligt avundsjuk som måste jobba natt, hihi. Men vi litar stenhårt på att det kommer att gå bra. Och skulle det mot förmodan krångla, så befinner vi oss antingen 800 meter åt norr (på restaurangen) eller 800 meter åt söder (hos Carro och Hannes) så vi finns ju nära till hands! 

Jag ser riktigt mycket fram emot en kväll i bara vuxnas sällskap. Men jag vet att jag kommer dö av längtan efter Edwin när vi ska gå och lägga oss... Att inte få vakna upp och veta att lilleman är hos oss kommer kännas sjukt konstigt. Jag kommer få abstinens! Men som sagt, vi är inte långt ifrån varandra. Och vi vet att han kommer mysa järnet med morfar! 

Hoppas på en trevlig kväll, med god mat och många goda skratt. Ett glas vin är det enda jag planerar att festa loss med, fast egentligen skulle jag kunna klara mig utan också... Men bara för känslans skull så ska det bli kul att dra på sig finkläder (utan amnings-bh och kräkfläckar!) och smutta på ett glas vin till maten. Sedan dröjer det någ några månader igen! Är det något jag verkligen inte har saknat under graviditeten och under amningen så är det alkohol. Det kan jag klara mig utan! Det är värre med snusen... Nu när jag slutat amma så tycker min hjärna att jag är sååå värd att snusa riktig snus. 








en släng av magsjuka...

Torsdagen startade inte på bästa sätt precis... Hela natten var bökig, minst sagt. Det började med att Mattias fick ont i magen och mådde illa. Strax därefter blev det kräkkalas för honom. Fy! Jag började också känna mig orolig i magen, men lyckades somna bredvid min lilla bebis. Fast så värst länge fick jag inte sova... Edwin fick feber av vaccinet och vaknade flera gånger i timmen hela natten. Riktigt gnällig och ynklig var han, min lilla prins. Den stora prinsen var inte så kaxig han heller. Mattias fortsatte att spy natten igenom, och jag bara väntade på min tur... Vid 5-tiden vred det till ordentligt i magen, och det var bara att ge upp. Som tur var blev det bara ett toalettbesök - jag hatar verkligen att kräkas, så jag tar det hellre bakvägen. Haha. Sedan lyckades hela familjen somna... 

Vid 8-tiden var Edwin pigg, men inte hans föräldrar. Matt, trött och ont i magen! Mattias sov ute i soffan, och jag hämtade lite leksaker till sängen. Edwin godkände det, och lät mig ligga och blunda ett tag till. Tack för det! 

Runt 10-tiden pallrade jag mig upp. Klädde på Edwin, gav honom frukost och kollade läget med Mattias. Inga fler toalettbesök för någon av oss! Skönt. Jag kände mig även bättre i magen och kunde utan problem få i mig ett glas nyponsoppa och två mackor. 

Jag och Edwin lämnade sedan en trött pappa hemma och åkte till min mamma. Jag tror att det var matförgiftning vi åkte på. Min goda älggryta kanske inte var så god? Eller så var det magsjuka, som vi reagerade så olika på? Hur som helst så kände jag mig pigg, och vi var välkomna upp till Norrvägen trots vår dåliga natt. 

Uppe hos mamma hade vi det riktigt mysigt. Vila! Jag lyckades somna bredvid Edwin, sedan hade mamma hämtat honom när han vaknade och lät mig sova vidare. Guld värt... Efter nästan två timmars sömn väckte hon mig med kaffe och nybakad kaka. Hur underbar får man vara? Jag behövde verkligen den där sömnen! 

Vi stannade kvar här hela dagen. Tog det lugnt och myste på. Vi provade även dopklänning som lilleman ska ha på dopet. Samma klänning som hans morfar hade för 47 år sedan! Även jag och min bror. Så roligt med en familjeklänning!

Edwin har inte varit sig själv riktigt... Vaccinet och en dålig natt sätter sina spår! Han har varit gnällig, trött och extremt mammig hela dagen. Mitt lilla hjärta. 

Jag blev bjuden på god mat och sedan ringde jag Mattias för att kolla läget med honom. Inga fler toalettbesök, men han var extremt matt och bara sov. Så jag beslutade mig för att stanna kvar och sova hos mamma och pappa med Edwin. Skönast för oss alla! Åkte hem och packade lite grejer, köpte lite kuckelimuck-medicin till Mattias också. 

När jag kom tillbaka var det vällingdags och nattning för Edwin. Han somnade fort i mormor och morfars säng, men sedan ska jag ta med mig honom ner i källaren där vi ska sova. Det blir nog en del amning inatt också, precis som natten som var. Gosigt! Men jag hoppas vi får sova någorlunda... 

Kvällen har varit mysig med mamma och pappa. Soffhäng och bra tv! Det är alltid så mysigt att vara här. Undra om jag tyckte det för 10 år sedan också? Haha, knappast. Men nu är jag innerligt tacksam att vi bor så nära varandra och att dörren alltid står öppen, oavsett vad. Jag ska göra allt i min makt för att ge Edwin och Elias samma trygga uppväxt. Min dröm är att dom alltid ska kunna komma till mig och Mattias, vad som än händer. Vi ska alltid vara deras trygga punkt i livet, och vara dom som alltid finns där. Precis som mina föräldrar! <3




Mammas fina underbara prins! 

de hemska sprutorna...

Onsdagen inleddes med trötta ögon, trots att lilleman faktiskt sov riktigt bra inatt. Han vaknade till två gånger strax efter att han hade somnat vid 19-tiden. Men sedan sov han utan att vakna, enda till 04:30! Han åt alltså inget sedan han fick välling runt 18-tiden. Drygt 10 timmar utan mat, det har bara hänt en gång förr! Var det vällingen som höll honom mätt tro? Magen verkade också ta vällingen bra, inget magont! 

Efter lite morgonmys i sängen blev det äntligen fart i morsan också. Mattias hade gjort kaffe innan han åkte på jobbet, så det var bara att gå upp och ta en kopp. Bra start! Sedan blev det frukost, påklädning och gröt för lilleman. Men det går fortfarande lite trögt med den biten... Han får inte i sig så mycket, han tröttnar fort och vill inte ha så mycket ersättning heller. Men han kanske inte är någon frukostmänniska? Jag får helt enkelt lita på honom att han är mätt och nöjd.

När vi var redo för dagen klädde vi på oss och åkte till Carro. Mys och fika! Även en tupplur för Edwin. Fast han ville verkligen inte sova... Men mamman stog på sig och vann sovfighten. Trötta små gnälliga bebisar SKA sova även fast det är tråkigt. Vi vuxna fick en lugn stund med en varsin kopp te medan han sov. 

Edwin fick äta sin "lunch" där, sedan var det dags att åka till stan. Ett bvc-besök! Carro gjorde oss sällskap och lugnade en nervös mamma. Det var nämligen dags för andra omgången vaccin för Edwin. Hua! Men det gick över förväntan faktiskt. Först var det en läkarkontroll och vikt/längkoll. En okej-stämpel i rumpan för våran stora och LÅNGA kille. Ja, han har skjutit iväg på längden rejält. Hela 70 cm lång och väger 7,9 kilo. Inget litet knytte till bebis längre... Sedan var det dags för de hemska sprutorna. Stick, skrik och grin. Men bara tills jag fick upp honom i famnen igen, och på med kläderna. Då blev det mest bara snyft och gnäll. När han kom ner i bilstolen blev han tyst som en mus och bara stirrade med tom blick. Mammas lilla älskling! 

På vägen hem blev det fusklunch för mig och Carro. McDonalds-driven! Vi åt i bilen medan Edwin tittade nöjt på Babblarna. Sedan rullade vi hemåt, fortfarande med en tyst bebis i baksätet. Vi skjutsade hem Carro och möttes sedan av besök utanför våran dörr. Mina fina kusiner Frida och Tom kom hit!

Edwin ville såklart inte sova när hans favoriter var här, så det blev lite mys och bus i soffan. Jag lyckades även få i honom 200 ml ersättning till min stora glädje, sedan somnade han sött i sängen en stund. 

Frida stannade kvar och gosade när en lite kinkig Edwin vaknade. Det var bara att bli buren som dög, lillvännen. Jag passade på att börja med maten medan Edwin myste med sin Gudmor. Jag fräste på lite älgkött som sedan fick stå länge på spisen och puttra. Jag är så himla dålig på att göra iordning kött trots att vi alltid har frysen fylld från Mattias älgjakter. Skärpning! Det är ju så enkelt och gott. 

När Frida åkte hem blev det mys med min lilla bebis. Eller ett försök till mys... Inget dög. Det enda som funkade var att sitta i babysittern och titta på Babblarna. Dessa Babblarna... Men då fick ju jag helt plötsligt tid att hänga tvätten som hade snurrat klart i maskinen. Skönt att få undan! 

När pappa kom hem blev lilleman lite gladare, och köttet hade puttrat färdigt. Härligt mört efter två timmar! Det blev en god älggryta med champinjoner, klyftpotatis och sallad. Av herrn fick jag betyget perfekt, så det blev en lyckad onsdagsmiddag. Kul! 

Tidiga kvällen kom fort, och det blev dags för vår lilla kämpe att lägga sig. En flaska välling och sång, sedan somnade han i sin säng vid 19-tiden. Men flera gånger strax därefter så vaknade han och var ledsen. Säkert sprutorna som spökar, hua! Så jag skyndade mig att ta en dusch och göra mig redo för natten jag med, sedan kröp vi tillsammans ner i våran säng. Inatt får han sova mellan mamma och pappa heeela natten! Gohjärtat. Jag tycker att han kändes lite varm också, men nu sover han iallafall. Tätt intill mig. Hoppas verkligen att han kan sova trots smärta och eventuell feber, annars får det bli en alvedonsup!

Nu ska jag lägga ner huvudet på kudden och titta på min fina skatt. Lukta, pussa och vara en trygg varm famn hela natten. Mammas lilla älskade Edwin...  







en grå men mysig dag...

Tisdag! Här hemma började dagen runt 8-tiden. Edwin har faktiskt sovit hyffsat inatt, trots att han somnade så tidigt. Först sov han mellan 18-02, sedan åt han och var vaken i en timme ungefär. Till slut lyckades han äntligen somna om i våran säng. Han började gnälla igen vid 7-tiden, men då var jag så trött att jag bara försökte få honom att somna om. En timme senare när vi vaknade förstod jag varför han hade gnällt så mycket. Massor av bajs i blöjan... Åh, stackars unge! Jag kände mig som världens sämsta mamma just då. Här försöker han tala om att han vill ha en ny blöja, och morsan bara somnar om. Fy vilket dåligt samvete! Jag skyndade mig att byta på honom, sedan fick han miljoner pussar som kompensation. 

Vi klev upp och startade dagen. Påklädning, kaffe, frukost, tv och soffmys. Edwin har börjat krångla lite vid hans "frukost". Ja, han äter väldigt lite över huvudtaget på förmiddagarna. Det känns som att jag får tvinga i honom... Hur som helst så har vi börjat med gröt som första mål. Gott till en början, sedan blir han så ivrig och arg för att det tar för lång tid att bli mätt. Så han får väl i sig en halv halv-portion. Men när han sedan får ersättning (ibland direkt efter, ibland en timme efter) så vill han inte ha något. Kan han bli mätt på så lite gröt? Well, vi får prova oss fram så löser det sig nog. 

Vid 10-tiden åkte vi till Ica en sväng. Vädret lockade inte för en promenad direkt... Jag köpte hårfärg för att rädda mitt orangea hår, sedan åkte vi hem igen. Edwin somnade och jag kunde i lugn och ro färga håret. Äntligen lyckades jag få en brun färg som inte är för ljus och inte för mörk. Hoppas att det var tack vare slingorna jag gjorde, så att allt jäkla slit inte var helt förgäves. 

När Edwin vaknade fick han lunch. Både ersättning och en smakportion med potatis, morot och palsternacka. Han åt inte så mycket, tror jag? Typ 90 ml ersättning och en "iskub" med mat. Men det kanske är tillräckligt? Så himla svårt att veta... 

Klockan tickade på och det var dags att åka till stan för en träff med mammagruppen. Sista gången på bvc, och sista träffen med vår bvc-sköterska som ska gå i pension. Sedan får vi träffas när/om vi vill, på egna ställen. Och det hoppas jag och Edwin att vi fortsätter att göra. Vi tycker ju så mycket om dom fyra gulliga tjejerna vi lärt känna!

Idag var det bara jag, Edwin, Britta och Lo på bvc. Och bvc-sköterskan då. Vi pratade lite om allt möjligt, fikade och hade det mysigt med barnen. Edwin och Lo låg och flinade mot varandra riktigt länge, hihi. Men efter ett tag blev lilleman arg. Trött kille... Tur att det var dags att åka hemåt så han fick sova en stund i bilen. Jag passade även på att svänga in på dollar, lite tråkiga nödvändigheter införskaffades. 

Väl hemma var det en gnällig kille som vaknade. Allt var fel. Jag fick inte ens sjunga för honom, haha. Oj vad ledsen han vart. Sjunger jag så fult? Jag provade att lägga honom i våran säng, och efter ett tag så somnade han faktiskt. Ja min lilla kille, ibland är 20 minuter i bilen inte tillräckligt. Okej? Att sova är skönt. Punkt. 

Medan han sov så passade jag på att laga middag. Hann precis klart tills Mattias kom hem från jobbet, och då vaknade även en lite gladare bebis. Han satt nöjd i babysittern medan vi åt. Idag blev det en stark kycklinggryta med röd curry, bambuskott, champinjoner, ris och en klick creme fraiche. Ganska gott! 

Efter maten åkte Mattias iväg på ett jobb en sväng. Jag skyndade mig att diska medan Edwin tittade med glittrande ögon på Babblarna. Nödlösning... 

Tiden gick och det blev tidig kväll. Pappa kom hem och Edwin blev glad. Sedan testade vi faktiskt att ge vår lilla kille lite välling. Oj vilken hit! Egentligen är det ju från ca 6 månader, men dit är det ju faktiskt inte allt för långt nu. Hjälp, om tre veckor är våran "lilla" bebis ett halvår! Han blev arg när han inte fick mer, så han sög i sig mer än planerat. Men så farligt kan det väl inte vara? Hoppas bara att magen tar det bra! Annars får vi lugna oss med vällingen. 

Lillpluppen somnade i sin säng runt 19-tiden. Jag tyckte han var lite varm och täppt i näsan, kanske därför han varit gnällig idag? Och inte velat äta? Hoppas verkligen inte att någon förkylning är på gång... 

Nu är det kvällmys i soffan. Mattias är på gymmet, så jag har fått titta på Äntligen hemma utan suck och stön. Haha! Men kvällen blir inte allt för sen. Natten kan bli jobbig om lilleman börjar bli sjuk, och om vällingen inte gillas av lillmagen. Fast jag håller tummarna för att vi får sova. Imorgon väntar nämligen ett bvc-besök med 5-månaders sprutorna. Hua! Mitt mammahjärta är inte så peppat... 





aldrig, aldrig, aldrig mer...

Måndag och ny vecka! Varför inte inleda den med en jobbig natt och påsar under ögonen? Bra idé tyckte Edwin som vaknade många gånger inatt... Trött mamma. Klockan 07:15 hade han sovit klart tyckte han, men jag hade andra planer! Stanna kvar i sängen hela morgonen. 

Edwin fick mat, sedan försökte jag sjunga honom till sömns igen. Jag orkade knappt hålla ögonen öppna, så jag råkade faktiskt somna. Ooops! Men det verkade min lilla kille också ha gjort. När jag slog upp mina ögon en timme senare så låg han tätt intill mig och snarkade. Vi låg kvar i sängen enda till 10-tiden, och det var så himla skönt. Vi myste, busade och tittade lite på Edwins favoriter på surfplattan - Babblarna. 

När jag äntligen kände mig någorlunda pigg för att gå upp så klädde vi på oss och startade dagen. Kaffe!!! 

Förmiddagen gick fort i och med att vi sov så länge... Edwin somnade mitt på dagen, sedan kom hans mormor hit. Hon skulle nämligen passa honom medan jag körde alla kassar och flyttkartonger till Röda Korset. Så skönt att göra sig av med massa saker! 

När jag ändå var där passade jag på att kika lite. Hittade två snygga byxor till Edwin, en dop-skjorta till Elias, en t-shirt till mig och en kofta som prislappen satt kvar på. Allt för 50 kronor! 

När jag kom hem var det dags att bege oss till stan. Vi skulle skjutsa mamma till sjukhuset för en mammografi, sedan skulle vi storhandla på Maxi. Allt gick jättesmidigt och Edwin var så nöjd hela tiden. Är så glad att det inte är några problem att ha med sig honom vart man än ska. Han finner sig i det mesta och är sällan ledsen när vi är ute på. Stor skillnad mot för några månader sedan... Då gick man på helspänn när man skulle handla, hoppas han inte vaknar. Då visste man att helvetet skulle bryta ut. Tur att tiderna förändras! Och att min älskade lilla kille äntligen mår bra och är nöjd med livet. 

När vi hade handlat färdigt och packat bilen full så åkte vi hemåt. Packa upp, mata hungrig bebis och börja med maten. Fullt upp! 

Tiden gick fort och Mattias kom hem från jobbet. Middagsdags! Idag blev det en kär vardagsklassiker... Stuvade makaroner, stekt falukorv och rivna morötter. Mmm!  

När vi hade ätit klart åkte pappan i familjen och jobbade igen. Hard work work! Själv passade jag på att diska undan och vika tvätt medan Edwin var nöjd i babysittern. Det gäller att passa på... Efter det fick Edwin ta ett bad. Det var riktigt längesedan, så det var verkligen på tiden. Skönt och roligt tyckte han! 

När klockan började närma sig 18-tiden hade jag en riktigt trött kille här hemma. Jag försökte in i det sista att hålla han vaken, han brukar ju somna vid 19-20 tiden. Men efter en flaska ersättning somnade han som en stock klockan 18:15. Det var bara att lägga honom i sängen, så det blev en enkel nattning. Dock var jag osäker på om han verkligen skulle sova för natten, men det fick bära eller brista. 

Min kväll ägnade jag åt något jag aldrig aldrig aldrig kommer att göra igen. Jag gjorde slingor på mig själv. Fy farao vad jobbigt och svårt det var att pilla ut håret ur hättan. Det tog en jäkla tid. När jag äntligen var klar med det, så räckte inte färgen till allt hår. Så resultatet blev typ tre ljusa slingor, resten orange. Kul... Varför köpte jag inte två förpackningar när det ändå var extrapris? Är huvudet dumt får håret lida. Jag måste nog försöka fixa till det imorgon, suck. 

Nu är det kvällsmys i soffan. Lite vindruvor och tv! Edwin har (peppar peppar) inte vaknat en enda gång sedan han somnade vid 18-tiden. Så nu får vi bara hoppas att han inte vaknar inatt och tycker att det är morgon. Men ja, händer det så händer det. Fast det vore skönt att vara utvilad imorgon, en träff med mammagruppen står på schemat :)





ännu en vecka förbi...

Inatt sov Edwin sin första hela natt! Den första någonsin. Han vaknade inte en enda gång, så gissa om jag blev förvånad när klockan var 07:00 när jag hämtade upp honom från hans säng. Hoppas han upptäckte hur skönt det faktiskt är att sova hela nätterna! 

Morgonen började med mys i sängen. Ja, lilleman somnade om bredvid mig och sov enda till 09:00. Så härligt att starta dagen med det bästa goset som finns... Bebisgoset. 

Efter frukost och påklädning blev det fart på morsan. Gårdagens rensar-tag satt fortfarande i mig! Jag rensade ut min garderob, alla badrumsskåp och linneskåpet. Tjohej vad skönt. Edwin tittade snällt på medan jag fyllde sopkasse efter sopkasse. Fyra proppade kassar med strunt, och ytterligare en stor flyttkartong till Röda Korset. Jag gick även igenom Edwins gamla bebiskläder och rensade rejält. Varför spara på sånt som man vet att man ändå inte kommer använda till fler eventuella bebisar? Jag sparade bara favoriterna, och resten skänks bort. Grymt skön känsla när man har rensat, slängt och fått lite ordning!

När lilleman blev trött så klädde vi på oss och tog en vagnpromenad. Edwin somnade skönt och jag gick en liten runda, härligt med friskluft. 

Som vanligt så vaknade min lilla kille nästan direkt efter promenaden, här sovs det inte i onödan på dagarna! Men det var en riktig gladskit som vaknade. Älskar när han skrattar och tycker att mamma är den roligaste som finns! Och bebisgoset, vad är bättre? Jag kan snart inte hejda mig, jag kommer nog gosa ihjäl min lilla bebis... Att snusa honom i nacken, bakom öronen, pussa honom på kinderna och lukta honom i håret gör mig galen. Så galet lycklig och hög på livet. Är det ens möjligt att älska någon såhär mycket? Kommer jag explodera snart? Alla känslor blir ju bara starkare och starkste för varje dag som går! Tänk att du är min min min. Älskade Edwin! 

Mitt på dagen åkte vi till lillemans mormor och morfar. Vi hade nämligen blivit bjudna på middag där idag igen! Så vi åkte dit och umgicks lite innan. Babygym och hoppgunga, sedan somnade Edwin medan morfar matade honom. Gullis! Han slog på stort och sov i en hel timme, så vi vuxna fick äta i lugn och ro. Fetaost-biffar med klyftpotatis, sås och sallad. Gudomligt gott! 

På eftermiddagen tackade vi för oss och åkte hemåt. Äntligen skulle vi få träffa pappa och storebror igen! Elias hade haft det bra hos farmor och farfar. Lekt, varit ute, sovit bra och ätit grillat. Han fick hoppa ner i ett bad på en gång när dom kom hem, och Edwin tittade med glittrande ögon på storebrorsan som plaskade i vattnet! 

Klockan tickade på och vi donade på här hemma... Pysslade lite, lekte och fikade. Edwin var supertrött, men han kämpade på bra. Han höll ut enda tills Elias mamma kom och hämtade honom. Då blev han faktiskt lite gladare och skrattade åt henne, hihi. Efter att vi pussat storebror hejdå så blev det hopp i säng för Edwin. Och han somnade som en klubbad säl vid 19-tiden, min lilla älskling. 

Kvällen kom. Jag tog en dusch och hängde en tvätt medan Mattias diskade. Sedan fick jag ett extremt sug efter blåbärspaj, så jag snodde ihop en sådan. Fort och lätt. Mmm! 

Nu är der lite soffhäng som gäller, innan vi också hoppar i säng. Trött och redo för en ny vecka :)





en genombra lördag...

Lördagen startade klockan 08:00 på pricken här hemma. Jag och båda barnen i sängen. Mattias i soffan. Det börjar bli en vana att pappa får förflytta sig ut till vardagsrummet när småpojkarna våra vill komma till våran säng på natten. Längtar vi efter en större säng? Ja. Vi får göra slag i saken när vi har flyttat. 

Morgonen var lugn. Skönt att starta helgmorgonen i segt tempo och myskläder... Vips så hade klockan blivit 10:30 och det var dags för dagens äventyr. Buspalatset! 

Elias var peppad och glad, han sprang runt och hade det roligt. Klättra, krypa, hoppa och åka! Edwin verkade också tycka att det där stället var helt okej att hänga på. Han sov bara 10 minuter i bilen på vägen dit, sedan vaknade han och busade med oss under hela tiden vi var där. Han tittade med stora ögon på allt roligt som fanns där. Ja, ögonen var som klot och munnen var öppen. Vad i hela friden är det här för häftigt ställe?! Han lekte lite med bollarna i bollhavet, sedan var han publik till storebrorsan. Barnen skötte sig exemplariskt. Inte det minsta lilla gnäll från någon av dem. Inte ens lillebror var på dåligt humör trots att han var trött. Hej hopp vilket lyckat besök på Busis! 

Innan vi åkte hem svängde vi in i McDonalds-driven. Vi var hungriga som vargar och var rörande överens om att vi var värda lite donkenkäk efter allt bus. Vi åkte sedan hem och mumsade i oss allt medan Edwin sov i bilstolen. Dessvärre sov han inte alls länge... Så Mattias gick och la sig med honom i sängen så han fick sova ordentligt. Båda två lyckades somna! 

Jag och Elias la oss i soffan och tittade på Lotta på Bråkmakargatan. Mysigt! Efter ett tag flyttade han in till sängen och somnade efter en filmsnutt på surfplattan. 

När alla killar hade vaknat igen så började vi packa ihop Elias övernattningsväska. Han och Mattias skulle nämligen åka till barnens farmor och farfar och sova där inatt. Jag och Edwin pussade storgrabbarna hejdå, sedan bjöd vi in oss själva på middag hos min mamma och pappa. Hehe!

Edwin blev som vanligt glad över att se sin mormor och morfar. Han låg i babygymmet och hade det bra medan jag blev bjuden på en ljuvlig middag. Tok-mört kött och rostade rotfrukter! Mmm-mm-m. Efter maten blev det mys i soffan, kaffe och hopp i hoppgungan för lilleman. Vi stannade enda tills Edwin blev superarg. Han har kommit på hur han kan använda rösten i olika tonlägen. Han skäller och skäller och skäller. Sedan flinar han åt sig själv och sina arga läten. Haha, så himla gulligt. Vi klädde på oss, tackade för maten och åkte hemåt. Lillvännen somnade som en stock i bilen. 

När vi kom hem fick han fortsätta sova en stund. Jag passade på att hänga en tvätt som jag kört igång innan vi åkte till norrvägen. Han vaknade lagom tills att jag var klar. Hungrig! Efter en flaska ersättning blev han på superbra humör, och tillät mig att göra lite nytta... 

Jag har äntligen kickat igång projekt flyttrensning. Jag har inte vetat vart tusan jag ska börja, men nu kände jag mig peppad. Perfekt när storgrabbarna inte är hemma! 

Jag började i Elias rum. KAOS! Edwin låg i storebrorsans säng och tittade på mig och smyglekte med hans leksaker. Det blev en storrensning... Två kassar med trasiga/skitleksaker att slänga och en stoooor kasse med leksaker, gosedjur och böcker att skänka till Röda Korset. Jag städade även ihop, organiserade och tog bort saker från väggarna. Bort med alla klistermärken, tavlor, spikar och väggdekorer. Riktigt skönt att det blev gjort. Hoppas bara inte att Elias kommer hata mig för utrensningen. Men ett nytt rum väntar ju för honom. Vi får försöka förklara att det kan bli kul att köpa nya leksaker då! 

När jag var klar med Elias rum förflyttade vi oss till vårt sovrum. Edwin låg i sängen och tittade när jag sorterade alla hundratals pocketböcker vi har i stringhyllorna ovanför sängen. Några skänks till Röda Korset, resten av böckerna packade jag ner i en stor flyttlåda. Flyttpackningen är igång! Edwin skrattade åt mig när jag packade och sjöng. Vi busade lite i sängen efteråt, min älskade lilla gladskit... Sedan var det dags att natta en trött kille. Det gick smärtfritt, det tackar jag för. Jag var ju helt uppe i varv och ville fortsätta med att rensa rensa rensa. 

Och som jag har rensat! Köksskåpen fick sig en omgång. Jösses vad med skit vi har samlat på oss... Det blev en hel flyttkartong med saker till Röda Korset. Och som om inte det vore nog har jag lyckats få ihop 9 (!) kassar med skräp som bara var att slänga. Känslan efteråt är grym! Hipphurra vad skönt. Jag tog med mig babyvakten och sprang ner till soprummet med allting. Och bar kartoner/kassar med det som ska skänkas bort ut till bilen. Puts veck med allting!

När jag ändå var igång så skruvade jag bort alla handtag på köksluckorna. Bort med dom fina svarta, tillbaka med dom gamla. Jag får helt enkelt leva med att det är fult tills vi ska flytta... Skruvade även tillbaka en skåpslucka som vi hade tagit bort, och drog bort alla kakeldekorer. Även väggdekoren i vardagsrummet pillade jag bort. Inga skador på tapeten, tack och lov. 

Nu känns det otroligt skönt att jag fått så mycket gjort. Äntligen är jag igång. Det är ju knappt en månad tills vi får tillgång till den nya lägenheten! Lääängtar... Men det är fortfarande massor att rensa ut här hemma. Kläder, skor, badrumssaker och förrådet. Det hemska förrådet. Gah, vad jag gruvar mig för det. Men det får vi ta en annan dag! Det går nog fort när man väl sätter igång. 

Nu har jag sjunkit ner i soffan och slötittar på teven. Har hällt upp chipsen som blev kvar sedan igår, och jag känner mig såå värd att bara ligga här och slappa... Men klockan tickar på och snart är det dags att krypa till kojs. Hoppas på en bra natt, längtar redan tills Mattias och Elias kommer hem. Tänk vad jag är rik som får dela mitt liv med dom tre finaste killarna i världen :)










så gör vi helg igen då...

Fredagen till ära bjöd Edwin på en sovmorgon till 08:15 ungefär. Vi märkte inte ens när Mattias och Elias åkte till jobbet/dagis. Så skönt att få vakna utvilad bredvid en glad liten gofis. 

Vi hade en lugn morgon i soffan. Kaffe och frukost. Sedan hann jag precis klä på mig och göra mig iordning innan Carro kom hit. En solskenspromenad stod på schemat. Vi väntade ut Edwin tills han blev trött, sedan la vi ner honom i vagnen och gick en skön runda. 

På vägen hem blev det ett besök på Ica och Röda Korset. Lite helghandling och några fina fynd blev det. Jag lyckades hitta en jättefin dopklänning, dopskor, en snygg dopoutfit till Edwin, ett par Newbiebyxor och ett par mjuka hängselbyxor. Allt för 80 kronor! Vilken himla bra fynddag. 

När vi kom hem var det dags för lunch. Först fick Edwin äta, sedan lekte han i babysittern medan jag åt gårdagens mat. Sedan donade vi med lite av varje tills lilleman blev trött igen. Vi la oss båda i sängen och myste, sedan sov både mor och son. Otroligt skönt! Vi låg i en halvtimme, sedan tyckte Edwin att det räckte. Bäst att lyda! 

På tidiga eftermiddagen fick vi besök av Tom en stund. Edwin sken upp och blev glad. Det märks så väl vilka han känner igen nu, han blir väldigt skeptisk mot folk han aldrig träffat eller inte känner igen sådär direkt. 

Mattias och Elias kom hem tidigt idag, efter ett utvecklingssamtal på dagis. Storkillen sköter sig fint och är en snäll kille! Kul att höra. Han sov när dom kom hem, så han fick fortsätta sova en stund i sängen. Tröttis! Det passade ju bra då att han hade haft pyjamaströjan hela dagen på dagis. Så går det när pappa är uppe själv på morgonen, haha.

En stund efter att dom kom hem så tog Mattias med sig Edwin ut på en promenad. En gnällig bebis behövde sova! Själv la jag mig bredvid en sovande Elias och myste en stund. Efter ett tag vaknade han och var som vanligt lite trögstartad. När han hade vaknat till liv ordentligt så klädde vi på oss och åkte till mina föräldrar. Mattias och Edwin hade nämligen gått dit. 

Uppe på norrvägen blev det fika, mys och lek. Edwin var arg som ett bi, men sedan förstod vi att han var hungrig. Åh äntligen, tänkte nog lilleman och slukade en hel flaska. Sedan blev han på bättre humör! Elias gick till lekparken och lekte med min pappa en stund. Nöjd kille! 

Klockan ticka på och det var dags att bege oss hemåt. Mattias och Edwin promenerade medan jag och Elias åkte bil. Väl hemma hämtade vi in posten, deklarationen hade kommit. Passade på att deklarera på en gång så jag inte glömmer bort, jag vill för allt i världen inte bli utan mina 8600 kronor till midsommar! Det kom verkligen lägligt. 

Till middag idag blev det fredagsklassikern, tacos. Hela familjen satt vid bordet och mumsade! Sedan diskade jag undan medan Mattias var med pojkarna. 

Kvällen kom och innehöll både lek och mys. Fredagsgotta till storebror! En liten skål med godis framför Blixten McQueen på teven. Edwin låg i babygymmet och tittade på filmen han också, så jag passade på att vika tvätt. Skönt när alla måsten är gjorda! 

Edwin blev vaken lite längre än vanligt ikväll. Hela familjen låg i sängen och busade en bra stund, så klockan hann bli 20:30 innan lillebrorsan slocknade i sin säng. 

Elias är fortfarande vaken med oss uppe i soffan, men han börjar gnugga ögonen han också. Pyjamasen är på och tänderna är borstade, så snart blir der hopp i säng även för honom. Själv ska jag ta en dusch innan vi dukar fram vuxenskålen med godis. Det blir en lugn kväll framför teven. Precis som en fredag ska se ut :) 









edwin hela 5 månader...

Torsdag den tredje april innebär att våran lilla Edwin nu är hela fem månader gammal. Tiden går så otroligt fort... Han börjar bli riktigt stor nu, och det är så roligt att få lära känna honom mer och mer för varje dag. Han lär sig massa nya grejer hela tiden känns det som, och man ser allt klarare vilken stark personlighet han har. Han är riktigt bestämd vår lilla gosse! Men också väldigt rolig. Han har nu fattat att han kan styra sina egna händer. Vill han ha något så sträcker han sig och försöker med största koncentration och få det dit han vill. Oftast till munnen! Han gillar smakportionerna han får, och han tittar med stora ögon på oss när vi äter. Sitter han i knät så försöker han sträcka sig efter en smakbit. Han är stadig i nacke och huvud nu, men inte direkt i ryggen. Han sitter som en hösäck. Släpper man honom så fälls han ihop som en fickkniv... Men ibland lyckas han hålla emot en stund med händerna, så det går väl framåt. I benen är han stark, håller man i honom i händerna när han sitter så reser han sig och står "själv". Det är bland det roligaste just nu! Annars gillar han konstiga ljud, pussar, gos, när man killar honom och när man skuttar runt med honom i famnen. Vad han väger nu vet vi inte, det var längesedan vi var på bvc. Snart dags! Men det märks att han växer... Mammas älskling känns mer som en liten kille än en bebis nu. 

Den här dagen startade vi som vanligt lugnt. Båda barnen var hemma med mig. Frukost, tv, lek och mys. Sedan påklädning! Edwin blev fort trött idag, så medan han sov inne i sovrummet så lekte jag och Elias i soffan en stund. 

Runt 11-tiden klädde vi på oss och åkte till stan. Elias var peppad. Vi skulle nämligen hälsa på min moster på skolan. Hon är lärare i svenska som andra språk, och jag jobbade med henne ett tag förra året. Så Elias har varit där en gång förut. Idag skulle han till skolan och skriva sitt namn, hihi. 

Elias trivdes som fisken i vattnet på skolan. Barnen tog hand om honom så bra! Dom la pussel och skrev på den stora vita tavlan. Jag trodde att Elias skulle vara lite tillbakadragen, men oj så fel jag hade. Han frågade till och med rektorn som gick med en tallrik mat om inte han också kunde få, haha. En rolig stund hade vi. Och Edwin blev så trött av alla nya intryck att han somnade min famn mitt i en lektion. 

Vid 13-tiden var det dags att klä på oss och säga hejdå. Vi styrde bilen till min mormor som ville bjuda oss på pannkakslunch. Mmm! Elias åt jättebra, sedan lekte han med sina leksaker som han har där. Edwin vaknade på gladhumör och allt var frid och fröjd. Enda tills vi skulle åka hem... Trötta kids! 

Edwin somnade i bilen påväg hem, men Elias skulle absoluuuuut inte sova. Tre sekunder senare så hörde jag hur han snarkade, hihi. Jag åkte en omväg hem för att barnen skulle få sova en stund. Ja, ibland gör man vad som helst för deras sömn faktiskt. 

När vi kom hem vaknade båda två, pigga och glada. Jag kunde då börja med middagen medan dom roade sig själva. En lasagne skjuts in ugnen, sedan kunde jag vara med barnen tills Mattias kom hem från jobbet. 

När pappa kom hem åt vi mat, gott gott. Sedan diskade jag undan lite fort. Elias och Mattias åkte och handlade, själv var jag hemma och försökte underhålla en såå trött liten Edwin. Men han kämpade på bra! Bara ytterst lite gnäll. Vi hade tur och fick besök av Tom, då sken lilleman minsann upp. Jag med för den delen, då kunde jag passa på att hänga en tvätt. 

Kvällen kom och det var dags att natta lillebror. Det gick fort, han sov nämligen sista gången mellan 14:45 och 15:15. Så när klockan var strax innan 19 så däckade han totalt. Lilla godingen! 

Mattias åkte och fiskade en sväng, så jag och Elias fick lite ensamtid. Vi plockade ihop på hans rum, lekte lite, hoppade i pyjamas, kvällsfikade, borstade tänderna och sedan ville han diska. Haha, han är rolig han. Och duktig! Han diskade två skålar, ett glas och en sked sååå noga. Han var riktigt försiktig och koncentrerad. Storkillen! 

När Mattias kom hem var det dags för Elias att sova. Vi vuxna tog plats i soffan och kikade på tv. Men nu har vi intagit sängen! Trött så ininordens... Dessutom börjar jag ana en förkylning i kroppen. Nej tack. Jag ska försöka sova nu och hoppas att det bara är något slags trötthetstecken. 

Imorgon ska Elias på dagis, sedan gör vi helg. Hoppas på många roligheter, sol och glada barn :) 








en bra dag med barnen...

Onsdagen inleddes med sovmorgon till klockan 8 ungefär. Jag vaknade upp med båda barnen i sängen, pappa hade åter igen fått flytta ut till soffan. Dags att köpa större säng kanske? 

Edwin och jag låg kvar i sängen och myste ett tag. Elias gick upp till pappa. Men efter bara ett tag så skedde det en liten bajsolycka, så storebror fick börja dagen med ett bad. När han var ren och fin åt vi frukost och vinkade hejdå till pappa som åkte till jobbet. 

Morgonen var lugn här hemma... Lek och tv. Sedan började Edwin att bli trött igen, men istället för en promenad så åkte vi till stan istället. Lilleman somnade i bilen och Elias planerade dagens inköp med mig. "Har vi skrive på en lapp vad vi ska köpa?" Haha, han brukar nämligen hålla koll på inköpslistan varje gång vi handlar mat. Men idag hade vi andra saker i sikte! Lite sommarshopping. 

Barnen skötte sig exemplariskt i stan. Edwin var vaken, men satt nöjd i bilstolsvagnen. Elias gick snällt bredvid mig. Det första han sa när vi kom till stan och gick förbi en korvkiosk var "sen kommer jag bli hungrig säkert, då det finns korv där borta!". Haha. 

Vi strosade runt och handla lite inför sommaren. Keps och badbyxor till Elias. Självklart med Blixten McQueen! Han valde även en Cola-läppsyl och någon konstig gummigrej med fiskar inuti. Edwin fick en kortärmad body från Albins leksaker. Tips! Dom har så fina bodys där som bara kostar 39:- och är supersköna. 

Innan vi åkte hem så fick Elias självklart sin korv. Nöjd kille! Och nöjd mamma som inte fått höra minsta lilla gnäll från något av barnen. 

När vi kom hem var det lunchdags för Edwin. Just nu är det nästan bara ersättning som gäller för honom! Enda gången bröstet duger är på nätterna/morgonen. Men det känns bra. Jag ammade honom i nästan 5 månader, var och varannan timme. Dygnet runt. Nu äter han mer sällan, och jag vet hur mycket han får i sig. Alla nöjda, alla glada. Men jag hoppas att vi kan fortsätta amma lite då och då ett tag till. Det är ju SÅ mysigt. När det väl fungerar. 

När Edwin hade ätit fick Elias lite mellis. Riskaka och ett fruktfat. Mums! Sedan var vi redo för att gå ut i vårvädret. Att åka sparkcykel är en klar favorit. Lillebror somnade i vagnen, och storebror sparkade på. Vi gick på Ica och handlade lite, sedan gick vi till lekparken. En skön timme utomhus! 

När vi kom hem fick vi besök av min kusin Tom. Så roligt när han kommer och leker med barnen, det älskar dom båda två! Jag fick tid att förbereda middagen medan grabbarna busade. Efter ett tag somnade en utslagen Edwin i soffan, och Elias la sig och tittade film på surfplattan. Men idag ville visst inte storebrorsan sova... Han börjar bli piggare i förkylningen iallafall, så himla skönt. 

När Mattias kom hem från jobbet åt vi mat. Fjärilspasta med baconsås och broccoli blev det idag. Helt OK! Barnen blev som vanligt glad när pappa kom hem. Edwin skiner verkligen upp, och det är så kul att se! 

Eftermiddagen rullade på... Lek och bus. En del gnäll från en trött storebror. Men vi hade en övervägande bra eftermiddag. Även om ingen av oss orkade ta tag i diskberget... Edwin somnade klockan 19:30 efter en flaska ersättning. Elias höll ut till 20-tiden. Tror jag. Jag gick nämligen ut på en promenad efter att jag hade nattat lillebror. En skön runda med Carro! Skönt att rensa hjärnan och få gå med händerna fri från en vagn. Jag borde göra kvällspromenader till en vana... 

När jag kom in tog jag en dusch och tvättade håret. Mattias hade turen att få "natta om" Edwin två gånger under tiden. Förstår inte varför han vaknar flera gånger på kvällen och är ledsen? Det kan liksom vara 20,30 eller 40 minuter efter nattningen. Sedan upprepas det en par gånger. Tur att han brukar somna om efter lite sång! 

Just nu ligger vi i soffan. Jag var sugen på té, men jag är så trött så jag har inte orkar masa mig till köket. Diskberget är kvar det också... Men ja, det får jag ta tag i imorgon. Det ska bli så skönt att krypa ner under täcket nu snart och blunda. Imorgon hoppas jag på en lika bra dag med pojkarna! :)









vi välkomnar april...

Tisdag och ny månad, tiden har verkligen bråttom! Men vi har roliga tider som väntar... Flytt, dop, sommar och födelsedagar! 

Natten har faktiskt varit bra. Edwin vaknade två gånger bara, sista gången tog jag upp honom i våran säng. I samma veva kom även Elias in till oss, så pappa fick snällt förflytta sig till soffan! Åh, vad mysigt det var att somna om bredvid småälsklingarna. Vi vaknade inte ens när Mattias åkte till jobbet. 

Klockan 08:00 vaknade jag av att Elias låg och petade på mig. Edwin hade rullat över på mage och låg fortfarande och sov. Men så fort vi började röra på oss så vände han sig om med världens leende. Jag hade kunnat ligga kvar i en evighet där och mysa med goskillarna! Och jag lyckades hålla kvar dom ett tag, sedan ville dom kliva upp och kicka igång dagen. 

Frukost, kaffe, påklädning och lek. Mattias var i Forsa och jobbade, så han kom hem och fikade en sväng. Kul tyckte barnen! 

När Edwin började bli trött igen så klädde vi på oss och tog en promenad. Elias gick snällt bredvid vagnen, och ville till och med hålla mig i handen nästan hela vägen. Gullunge! Vi gick en lite runda och avslutade på Röda Korset. Barnen fick ett varsitt tio-kronors-fynd. Ett Bamsepussel med alfabetet till Elias. Perfekt! Han är väldigt intresserad av bokstäver just nu, och har redan lärt sig hur hans bokstav E ser ut. Han vet även hur S, M, T, J, I och A ser ut. Ett bra pedagogiskt pussel för duktiga storkillen! Edwin fick en trälåda med klossar. 

På vägen hemåt hade Elias turen att få möta en polisbil. Han pratat väldigt mycket om poliser, med skräckblandad förtjusning. Lite rädd för dom... Vi försöker förklara att polisen är snäll mot alla snälla människor. "Jag är jättesnäll va?" Hihihi. Polisbilen vi mötte såg nog hur Elias tittade och höll sig nära mig, så dom saktade ner och vinkade glatt till honom. Oj vilken stolt och glad kille! "Det här ska jag berätta för min pappa" flinade han och sa. 

Innan vi gick in så plockade vi med oss lite björkris och påskpyntade utanför dörren. Snyggt tyckte Elias! Sedan gick vi in och åt lunch, gårdagens köttfärssås fanns kvar. Edwin fick smaka lite gröt med fruktpuré, sedan hade jag två nöjda barn som lekte för sig själva. Gud vad det är skönt ibland. Att bara kunna sitta och titta! 

Klockan tickade fort... Min mormor kom hit och hälsade på, och som vanligt är hon till stor hjälp. Min ängel. Vi fikade lite, sedan tog hon med sig Edwin ut på en promenad. I drygt 1.5 timme var hon ute så han fick sova, underbart. Då fick jag lite egentid med Elias, vilket kändes väldigt behövligt. Det blir väldigt mycket "jag ska bara ge Edwin mat, jag måste byta blöja på Edwin, jag måste försöka få honom att sluta grina, jag ska bara... jag måste..." Så det var riktigt mysigt att bara få rå om honom en stund. Det märktes att han också njöt. Vi bäddade ner oss i storsängen med massa böcker. Sedan ville han att jag skulle berätta en saga, en om poliser. Han lyssnade med stora öron, men efter en timme så orkade han inte hålla ut mer. Snark snark! Han är fortfarande hostig och snorig, så lite vila gör bara gott. Då smög jag upp och vek lite ren tvätt. 

När mormor kom tillbaka med Edwin så vaknade han på ett strålande humör! Min kusin Tom kom också hit med ett gäng nybakta bullar, vilken lyx! Vi fikade, lekte och myste på medan min underbara mormor envist ville diska. Jaja, hon fick väl det då... Hihi. 

När Mattias kom hem från jobbet var det middagsdags. Idag blev det något jag egentligen inte gillar, pyttipanna. Men ibland får det funka! Efter maten diskade jag undan, sedan försökte jag underhålla en trött bebis. Mattias och Elias tog en promenad med sparkcykeln, och Edwin däckade mitt i sin mat. Egentligen för sent för en powernap, men vad gör man? Han fick sova en liten stund, sedan väckte jag honom så att nattningen inte skulle bli allt för sent. 

Kvällen var bra och mysig. Soffhäng och lite pyssel. Edwin höll ut till 20-tiden, sedan somnade han rätt fort i sin säng. Elias höll ut längre, men sedan somnade även han i sin säng. Duktiga killar! 

Nu är vuxentid framför teven. Men jag tror att jag ska göra som barnen snart... ZzzZzZZzzz! Imorgon blir jag hemma med killarna igen, sedan får vi se om Elias piggnar på sig och hinner med något dagis denna vecka. Vi får även hålla tummarna för att vi andra inte blir sjuka :) 







RSS 2.0