oh yes, it's friday...

Fredag, härliga dag. Jag och lilleman vaknade upp nere i mamma och pappas källare, pigga och glada efter en bra natt. Vi smög upp vid 8-tiden och myste i soffan. Vi lät mormorn sova vidare en stund eftersom hon skulle jobba natt. 

Frukost, hoppgunga och Emil i Lönneberga på teven. Himla mysig morgon! När mamma kom upp drack vi kaffe, sedan var det dags för lilleman att ta en powernap. En powernap som varade i en hel timme! Bravo! 

När Edwin vaknade igen kom Mattias också dit. Frisk från magsjukan och mycket piggare! Vi alla gjorde oss redo och åkte till stan. Man kan ju för tusan inte missa Ica Maxis erbjudande där man fick ett halvt kilo godis gratis! 

Det blev även en sväng inne på Claes Ohlson. Där hittade vi fina servetter och pappersmuggar till dopet. Precis såna som jag föreställt mig! Tack till mamma som envist ville köpa det åt oss, och fina turkosa ljus från Maxi. Nu saknas bara sugrör, ljuslyktor, färska snittblommor och eventuellt pappersduk. Kaffekoppar m.m får vi låna där dopfikat ska hållas. Sedan blir det inte så mycket mer pynt, kanske någon vimpel eller bokstavsgirlang om jag hittar. Jag är inte så värst mycket för dekorationer direkt, kanske för att jag är så sjukt dålig på det... Men litegrann är ju kul. Temat blir turkost och prickigt, till vår lilla prins. 

Efter handlingen på Maxi bjöd mamma oss på korvlunch, sedan åkte vi hemåt. Edwin klagade på att det var varmt i bilen. Stackarn var alldels blöt på ryggen när vi kom hem! Av med kläder och blöja, sedan fick han ligga naken och bara mysa. Glada miner igen! 

Det var riktigt roligt att komma hem faktiskt, efter ett dygn hos mamma och pappa. Förväntade mig kaos efter sjukstugan vi haft, men Mattias hade gjort så fint här hemma! Städat badrummet, bäddat, diskat, tvättat och köpt fina gula tulpaner som stod på köksbordet. Tack hjärtat! 

Just nu ligger både Edwin och Mattias och sover. Själv ska jag ta en dusch och tvätta håret. Vi ska nämligen iväg på galej ikväll. Eller galej och galej... Vi ska gå ut och äta med Carro och Hannes! Sedan blir det kanske lite spelkväll och annat kul. 

Edwin ska för första gången sova borta, utan oss. Morfar blir den första som har honom ensam en hel natt! Mormor är måttligt avundsjuk som måste jobba natt, hihi. Men vi litar stenhårt på att det kommer att gå bra. Och skulle det mot förmodan krångla, så befinner vi oss antingen 800 meter åt norr (på restaurangen) eller 800 meter åt söder (hos Carro och Hannes) så vi finns ju nära till hands! 

Jag ser riktigt mycket fram emot en kväll i bara vuxnas sällskap. Men jag vet att jag kommer dö av längtan efter Edwin när vi ska gå och lägga oss... Att inte få vakna upp och veta att lilleman är hos oss kommer kännas sjukt konstigt. Jag kommer få abstinens! Men som sagt, vi är inte långt ifrån varandra. Och vi vet att han kommer mysa järnet med morfar! 

Hoppas på en trevlig kväll, med god mat och många goda skratt. Ett glas vin är det enda jag planerar att festa loss med, fast egentligen skulle jag kunna klara mig utan också... Men bara för känslans skull så ska det bli kul att dra på sig finkläder (utan amnings-bh och kräkfläckar!) och smutta på ett glas vin till maten. Sedan dröjer det någ några månader igen! Är det något jag verkligen inte har saknat under graviditeten och under amningen så är det alkohol. Det kan jag klara mig utan! Det är värre med snusen... Nu när jag slutat amma så tycker min hjärna att jag är sååå värd att snusa riktig snus. 










Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0