hejdå nu reser jag .


Nu reser jag till min bästaste bästa vän och jag är gladast i hela världen för tillfället.

packat och klart .

Lägenheten är städad. Disken är diskad. Resväskan och den övriga packningen står redo i hallen. Om två timmar går tåget som tar mig till Stockholm, till älskade Marlene och Erica. Har jag någonsin längtat mer efter att få komma bort än nu? Det här ska bli underbart. Och att det vankas utgång i Ljusdal next helg slår nästan allt.

Förövrgit är jag mätt och belåten efter gott fika hemma hos Carolin, med henne och Emilia. Lite lekar och roadtripsplanering hann vi också med. Vi ska hälsa på vår söta nyblivna Norrköpingsbo snarast möjligt. Jobbigt att alla flyttar. Hudiksvall är väl fint?

white and nerdy .


Klockan är ett av mina senaste kap. Eller kap och kap. Köp, menade jag. Men det känns fan bättre att kalla det kap, så denna vita klocka är alltså ett skitabra kap!

Packningen går fan förvånansvärt bra. Mormor kommer snart förbi på en fika så jag får lite paus. Sen kom jag på att jag nog vill städa lägenheten innan jag beger mig. Jag kommer hata mig själv annars när jag kommer hem. Så idag har jag att göra...

hey hey torsdag .

Morgonpromenaden med Emilia ställdes in imorse. På bådas begäran. Vad går upp emot en sovmorgon? Dessutom ska vi ju promenera upp till Carolin mitt på dagen.

Nu har jag precis druckit kaffe. Duschen väntar, och sen måste jag verkligen packa. Jag åker till Stockholm ikväll och har självklart inte packat något alls. Men det fixar jag. Med skön musik och bara ben kan jag skutta runt här i lägenheten och packa hela dagen. Jag är på ett strålande humör! Och jag längtar så efter MIN MARLENE.

men sköna onsdag .




Promenad. Gitarrlektioner. Fika på stan. Kebablunch. Lillfjärden. Delsbo. Ja fasen vilken underbar dag jag har haft med Lars...son. Och vi har nu kommit fram till att Lillfjärden is the place to be. Nu måste vi bara låna en varsin hund, sen kör vi på.

Frida joinade oss på kvällen och vi drog till Delsbo och fyndade. Och där hängde den. I storlek mini 34 och bara hånlog mot mig. Jävlar. Jag skulle bara ha den kavajen. Jag skulle bara. Och soooom jag har den nu! Den satt som en smäck och jag är överlycklig. Det borde dom andra två jäntorna också vara. Vad fyndiga vi är.

Kaffet och munkarna avrundade en perfekt dag. Jättegott kaffe Delsbo, verkligen!

beautiful morning .


Jävlar vilken morgon! Klockan är strax efter nio och jag har redan hunnit med en skön promenix med Lars...son. Jag är på ett strålande humör. Ja precis som solen.

Jag lyssnar på Meat Loaf (av allt och alla) och är allmänt lycklig. Kan det vara för att jag åker ner till Stockholm imorgon? Kan det vara för att jag äntligen ska få väcka Marlene på nätterna igen? För att jag ska få stressa henne framför spegeln? Hitta hennes plånbok? Borsta bort hennes blonda hårstrån från mina kläder? Och för att vi äntligen ska få vara tillsammans och vara så sjuka som bara vi kan? Jaaaa visst!

Nu ska jag klä på mig och åka till stan med Lars...son. Jag älskar mitt nya namn till henne som jag kom på imorse klockan 07:29 på pricken. Sen så ska vi spela gitarr.

innan jag somnar .


Innan jag somnar (med ett stort leende) måste jag bara skrika ut till omvärlden, vart fan är alla killar som är som Toralf? Finns det fler? Existerar det verkligen sådan kloka och underbara män, bara att man inte riktigt märker dem? Tipsa mig!

Fast å andra sidan skulle jag nog passa rätt bra med Bosse Östlin också. Vi båda älskar lappar i alla former och rådiggar att stänga in oss i lägenheten och kolla på Harry Potter. Gud vad jag kommer somna lycklig inatt. Jag blir så varm och glad av att se på Elvis-gänget. Det finns så mycket fint man glömmer bort och tar för givet.

kaffe eller lite vin .

Sådär ja. Kvällen är här och allt bra på teven börjar snart. Mamma tyckte att jag skulle dricka vin. På en tisdag? Hallå, sån är inte jag ju. Jag håller för tusan på att koka kaffe, så att jag orkar hålla mig vaken. Fast sen kan det ju faktiskt hända att det blir något glas. Ja, jag har ju en öppnad flaska och det vore synd att hälla ut...

en fin dag på stan .




Denna sjukt fina höstdag har jag spenderat inne i stan med mamma och mormor. Det blev både lunch och fika, samt ytterst lite shopping. Tänka sig, jag handlade inte en enda sak till mig själv. Jag var så glad, så jag handlade till andra istället.

Nu är jag hemma och ska snart äta pannkakor! Sen ska jag ta en promenad innan jag lägger mig på soffan och inväntar Elvis i Glada Hudik. Vilken jävla bra dagjävel.

tretton sköna timmar .

Efter 13 timmars sömn är jag back on track again. Jag lyckades hålla mig vaken till 20:00 ungefär och vaknade 08:58 på pricken imorse. Det kanske låter skönt. Hä hä.

Nu måste jag ha kaffe innan jag ägnar den närmaste timmen åt att förstöra och slita på mitt hår. Platta ner permanenten som jag så snällt unnade mig för ett tag sedan. Den som gick åt helvete. Men jag fick iallafall införskaffa mig en plattång som jag aldrig tidigade med mitt spikraka hår har behövt. Så på så sätt är det lite kul ju!

i am not a robot .

Efter en lång dusch och lite mat ska jag nu krypa ner under täcket. Men eftersom jag inte vill somna riktigt än ska jag koka kaffe innan. Annars lär jag somna så fort jag lägger huvudet på kudden. För så trött är jag. Men jag SKA läsa Harry Potter...

rätt nöjd med livet .

Trots en otroligt lugn arbetsdag (med många goda mackor som är svåra att jobba med utan att äta äta äta äta) var jag tröttare än tröttast kl 13:00 när jag slutade.

Men det fixade jag lätt med en take away-kaffe på en parkbänk. Löven virvlade omkring på marken. Solen sken. Det var så vackert och så friskt. Så kravlöst. Jag kände mig som en poet där jag satt. Jag kom på jättemånga nya dikter. Eller inte. Men det var en skön stund iallafall, det var det jag försökte få fram. Pigg blev jag...

När jag sedan satt på stan och fikade, ensam utav bara fan, dök en rar kusin upp. Fikasällskap + en runda på stan. Och skjuts hem! Kanske man ska sova middag nu?

ingen sovmorgon .

Här har jag gått runt och trott att jag har sovmorgon till 05:00 imorgon. Men för ett tag sen insåg jag att jag måste ställa klockan på 04:00 som vanligt. Tur i oturen att jag upptäckte att jag blandat ihop dagarna. För visst hade det varit skönt med en timme extra sömn, men vad jobbigt det skulle bli när jag kom till jobbet 1 h too late.

Så jag får snällt packa min väska och åka till mormor ikväll. Det är bevisat: det är onormalt att börja jobba 05:00 eftersom det inte ens går några bussar den tiden!

gnuggga och gnusssa .


Det som är skönast med en dag utan smink, är att man kan gnugga sig i ögen hur mycket man vill. Så jävla hårt man vill och hur länge man vill. Det är ju jätteskönt. Fast efter den här otroligt tröttsamma dagen kanske jag måste låta ögonen vila lite så att dom inte ramlar ut. Men ja, jag ska gnussa och gnugga tills jag somnar idag.

Nu ska jag diska. Och då är det inte värt att jag gnuggar. Men vad ska jag äta tro?

jeg flakker rundt .

Godmorgon, eller goddag. Vilket som. Jag sover länge om dagarna nu jag erkänner, okej? Jag måste verkligen skaffa mig rutiner. Som jag så länge har tänkt. I have to!

Nu har jag iallafall druckit kaffe och planerat dagen. Det blir en långpromenad och lite catch up med Carolin nu. Lite ketchup, hehehe. Sen ska jag diska och antingen åka till mormor eller upp till mamma och pappa. Men innan ska jag beställa en och annan grej. Biljetter och världens finaste bok. Idag kanske jag känner mig lycklig.

Jeg flakker rundt, jeg ved ikke hvor jeg hører til, ved ikke hvor jeg hører til. Kanske.

tips och goda råd .

"Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om, för det är väl fan inte sånt man tänker på och drömmer om. Varenda tår, varenda skratt. Varenda dröm ska vi ha fatt. Allt ska sugas ut ur varje natt. Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärtom"

måste varit pollen .

Har befunnit mig på Dackås mellan 06:30 och 16:00 idag. En riktigt lång arbetsdag. Och en körig en... Jag har skrattat med Linn. Blivit tårögd med Linn. Kramats med Linn. Och gjort tusen räkmackor, efter stängning till och med. Vi blev så jäkla slut i huvudet så att vi slängde grejer omkring oss och glömde viktiga ingredienser. Yiha!

Så att städa till Winnerbäck på högsta volym efter en jobbig dag var guld värt. Och att komma hem med tårta till Frölunda - Brynäs var king, ett poäng borta _är_ bra.

Just nu det personalfest som jag helt hade glömt bort. Funderar på att åka dit och "dricka vin som fan" med damerna, men samtidigt är jag sjukt jävla trött. Att dela en vinare med sig själv och se hur kvällen slutar låter också som ett bra alternativ.

Men helst av allt hade jag nog befunnit mig i Ljusdal med finblondinerna, som förut.

som ett filter .

Jag tänker inte säga hur sent jag vaknade idag, det blir min egna lilla hemlis. En riktig jävla hemlis blir det, som inte ens Marlene vet om. Och dååå är det hemligt.

Nu tänkte jag koka lite kaffe och göra mig till någorlunda människa. Eller ska man krypa ner och läsa? Det är ju inget vidare väder ute, så man skulle ju faktisk kunna få lägga sig igen. Men å andra sidan kan jag lika gärna åka in till min kära mormor.

Eftersom en annan jobbar när alla andra är lediga så blir det en lugn fredag. Jag brukar börja 11:00 på lördagar men imorgon blir det 07:00 and the whole day long!

viker aldrig ner oss .


För vi vann vi vann vi vann. Så jäkla härligt. Det måste ha varit för att jag stog i klacken och gav slängpussar till alla mina pojkvänner på isen. Det tror jag iallafall.

Snacka om helhärlig dag. Innan vi åkte ner till gävle låg jag hemma med mamma och avverkade program efter program med Berg flyttar in. Jag älskar den kvinnan. Carina Berg. Så enkel. Så snygg. Så rolig. Lätt topp tio på listan över... bra'a damer.

Nu är jag hemma at my lilla place. Tänkte äta en korv, och sedan gå och lägga mig!

nedsläpp kl nitton .


Jag är grym på att stänga av alarmet. Vilken jävla tur att jag inte har någon tid att passa förän i eftermiddag då vi rullar ner till Gävle. Nedsläpp klockan 19:00 mellan Brynäs och Djurgården. Jag kan knappt bärga mig. Mitt älskade Brynäs. Jag är nog kär i hela laget har jag kommit fram till. Till och med pyttelite i Czarnecki. KANSKE.

Nu tänkte jag lägga mig på soffan och läsa Harry Potter ett tag. Jag är helt besatt fortfarande. Klart bästa världen att hoppa in i lite då och då. Jag känner redan alla!

Sen tänkte jag ta en promenad som slutar uppe hos familjen. Där ska jag äta (så du vet mamma) och ladda inför kvällen. Jag tror banne mig att lillebror ska med, ya!

dance dance dance .

Mitt piano – Hur ska jag bära mig åt och Marina And The Diamonds – I Am Not a Robot och Hello Saferide – My Best Friend dansar jag runt till mest hela tiden nu. Jag blir så lycklig och ledsen på samma gång! Hjärtat dansar seriöst runt inne i mig.

över stock och sten .



Nyss hemkommen efter en timmes promenad över stock och sten med mamma. Och hinder stötte vi på. Tur vi är smarta. Jag hade mer än gärna lagt ut ett par bilder på henne med, men det skulle jag bittert få ångra sa hon. Jag tar inga risker just idag!

Guess what? I am not a robot. Nej men allvarlig, gissa vad jag faktsikt ska göra nu?

Jag ska laga en riktigt middag till mig själv. Det händer inte allt för ofta. Jag har till och med varit uppe hos mamma och pappa för att plocka sallad och sånt. Min egen sådda sallad. För, hahahahaha, jag fick ju för mig i somras att jag ville ha en egen trädgård. Och snäll som pappa är fixade han det på ett ögonblick. Vem fick sköta om mina blommor, jordgubbar, morötter och salladen tror ni? Krävande barn jag är.

through my window .


Jag har spenderat de sista dagarna väldigt mycket i "köket" faktiskt. Jag lagar inte mat. Det är för tråkigt. Jag går mest och bankar på väggarna i hopp om att det ska bli större. Jag behöver ett större kök, det gör jag faktiskt. För om jag hade ett kök med ett köksbord vid ett fönster, då skulle jag garanterat laga mat hela tiden. Det är sant... Jag vill ju kunna titta ut på den vackra omvärlden när jag äter. Hahahah.

Att man aldrig ska vara nöjd. Jag är heller inte nöjd över att jag vaknade klockan elva idag också. Jag hatar att sova länge. Det var nog kanske därför jag hade ställt en klocka imorse? Att jag inte tänkte på det när den ringde. Jag får skylla mig själv! 

Vad ska man göra idag tro? Sova? Äta? Promenera? Läsa? Cykla? Sova? Ingenting? Kolla på tv? Duscha? Sova? Äta? Sova? Mitt liv är inne i en jävligt spännande fas nu.

glada hudikteatern .


Nu har jag gråtit och skrattat mig igenom en hel timme med Glada Hudikteatern. Jag är så rörd. Så stolt. Och så himla tagen. Dom är alla helt enkelt underbara. "Very nice, unbelievable, härligt - kan man säga" Jag är helt stum, en cigg tack!

Sen ska jag lägga mig och funderar på livet hade jag tänkt. Man märker, efter att ha sett dagens avsnitt, att man har ett och annat att lära. Vi normalstörda är sjuka.

wish i was a lesb ...


De senaste dagarna har jag fått samma fråga vid fem olika tillfällen. Så jag kan ju berätta för alla här och nu att jag inte är kär i Marlene. Hahahaha. Varför tror alla det? Nog för att jag älskar henne, vill leva hela livet med henne vid min sida, jag mår som allra bäst med henne och skulle kunna dela allt med den människan. Men hey, vad i detta är olikt andra bästa vänner? Dessutom är killar det bästaste vi vet.

Jösses vad jag saknar henne nu, min andra halva. Jag hittade ännu en liten lapp undangömd under en kruka idag. Hon är så fin! Jag har nog inte fattat att hon bor 30 mil ifrån mig, det känns så overkligt. Men jag börjar fan känna mig allt mer halv...

en fridfull morgon .


I brist på nya bilder (mamma vart är min kameraladdare?) bjuder jag på en kusinbild. Men jag har en baktanke med denna. Frida, jag vill till sundsvall snart igen! En halv dag i ditt fullspäckade tonårsliv kan du väl åtminstånde skänka mig?

Min morgon har varit fridfull, haha verkligen. Jag vaknade klockan 11:00 på pricken. Samvetet mår bra eftersom det regnar. Jag kokade gott kaffe till och med. High five!

Men nu har ångesten kommit. Jag har ju en cykel nere i förrådet. Eller inte "bara" en cykel. Den kostade 6000 kronor och är så gott som oanvänd. Så jag tänkte att jag skulle ut och cykla nu. Men det regnar. Typiskt, då går det inte. Det var ju synd.

Nej men allvarligt. Jag måste hitta motivationen. Fast min mp3 är ju förfan stulen!

några glas rött .

Några glas rött måndagskvällen till ära känns inte helt fel. Eller det kanske känns aningen tragiskt att sitta hemma helt själv, men det behöver ju ingen ens få veta! Ingen behöver få veta att jag sitter i bara trosor med en knut på huvudet heller...

fina lappar överallt .

Nytvättat och nyshoppat. Det är då man mår som bäst. Eller när jag hittar fina undangömda lappar överallt i lägenheten. Världens bästa Marlene. Men det är lite jobbigt, för jag börjar böla varje gång. Snart ska jag komma och hälsa på, ten days.

Nu ska jag vika ihop lite tvätt och sedan sätta mig vid min gamla dator och gå igenom lite bilder. Det finns en hel del fina på mig och hjärtat som världen måste se!

inget regeringsbyte .

Att vi inte byter regering kan jag ta. Att socialdemokraterna gjorde ett dåligt val kan jag också ta. Det kanske blir bra, det kanske blir dåligt, det kanske blir tufft. Det återstår att se. Men att vi svenskar nu har ett främlingsfientligt parti i riksdagen kan jag inte ta. Nej. Det tycker jag bara är förjävligt. Det är något som har gått riktigt snett och jag hoppas verkligen att vi gör något åt det. Jag trodde ärligt inte att jag skulle vara besviken (och orolig!) efter den här helgen. Men livet går vidare.

Men nu ska jag lägga mig och ladda inför morgondagen. En fin heldag med mormor.

anna marlene persson .

You call me up in the evenings. And tell me what they did this time. No matter what, I'm by your side. When it's raining, we'll go to the video store. We even like the same movies. No damn jedis or hobbits this time. And you laugh at my jokes and I laugh at your jokes. And I even like the birthday presents you get me. And we dance in the living room, dance on the sidewalks. Dance in the movies, dance at the festivals, let's dance, dance. No men ever really dance like this. Damn! I Wish... NÄJ.

Men jag skulle bra gärna dansa med dig. Eller ligga framför valvakan, politikkompis.

söndag som fan .

Vaknade utan klocka, drack kaffe utomhus, träffade mamma och tog en promenad, åkte in till stan en sväng och ska snart åka på fotboll. En typisk söndag med andra ord. Förutom att det är den 19:e september och val idag. Och självklart ska jag rösta. För om man inte röstar och engagerar sig har man heller inget att säga till om och klaga över! Här ska det iallafall röstas rött... Ska man vara hemlig med det?

Hela familjen är förresten samlad uppe hos mamma och pappa nu. Det händer inte allt för ofta, trots att lilla familjen bara består av mamma, pappa och lillebror. Men det blir väl så när barnen bor på eget håll, ja speciellt när lillebror bor i stora hudik!

Nej nu ska jag hoppa in i mamma och Mattias allvarliga konversation om livet, haha.

dagens fina skörd .


Herre jäklar vilken körig dag det varit på jobbet idag. Det märks att det börjar bli höst. Så det var skönt att få komma hem till mamma och pappa med en god smörgåstårta, och titta på HV71 mot Brynäs. Tyvärr blev det bara ett poäng, men man kan inte vinna allt. Så är det ju. Men på torsdag är jag på plats, då jähähäklar.

Jag är mätt. Frysen är fylld. Jag är trött. Jag önskar att Marlene var här med mig nu.

Mitt körkort firar två hela år idag också. Jag har klarat mig utan problem faktiskt... Men jag är inte på humör för att fira. Jag ska krypa ner i soffan och tända en massa ljus. Jag har en del att fundera över. Och då snackar jag inte om valet. För där vet jag hur jag ska rösta. Det är mycket annat. Det är känslor hit och dit, här och där.

lite skitjobbigt nu .

Nu ska jag åka och jobba eftermiddag. Fredagseftermiddag. När jag slutar ska jag få äta tårta hos Karin som fyller år idag. Men det innebär inte bara tårta... Jag ska säga goodbye till Marlene. Imorgon är det dags, då flyttar hon ifrån mig. Natten spenderar jag i stan eftersom jag jobbar imorgon också. Utan dator. Ja, allt känns lite skitjobbigt nu. Men jag ska klä på mig och vandra genom Forsa med min bästis.

anna marlene persson .

Kacey Musgraves – Heart Of Gold, jag vill bara ligga i min soffa och prata med dig nu.

a warrior's call .


Jag kommer att sakna våra fina mornar tillsammans. Morgonstund har guld i mund.

Klockan är nu nio på kvällen och jag har nästan nyss kommit hem. Mormor hämtade mig efter en lugn och skön eftermiddag på jobbet. Hon ville bjuda på fika (som om inte jag fikar nog va) innan hon skjutsade hem mig. Och när hon väl var här tog hem sängkläder som ska tvättas. Känns bra. Känns rättvist. Min tvättstuga är skit.

Nu ska jag faktiskt bara diska och duscha innan jag ska höppa i säng. Ja klockan 07:00 ska jag upp och mysa. Jag är lite arg för att jag inte är i Gävle just nu också...

ljug för mig .


Nu har jag sagt hejdå till Marlene och gjort mig redo för sju timmars jobb. Visst ska det bli skönt att få tänka på lite annat, men jag hade ju som sagt hellre spenderat mina sista timmar med Marlene tills på Lördag. Men för 1000 gången: det blir bra.

Ikväll är det Brynäs, mamma och pappa ska dit men jag får nog ligga i soffan. Jag kan knappt bärga mig tills det är det blir dags för mig att åka ner! Det klart bästa.

Men nu måste jag springa ut med soporna innan bussen går. Man ska vara duktig...

en sista morgon .


Nu sitter jag och kollar på min fina vän när hon sminkar sig. Det var nog sista morgonen vi satt inlindade i täcken och drack kaffe utanför min lägenhet nu. Sista gången på ett tag iallafall. Men det kommer att gå fint. Man kan ju inte alltid stanna kvar och ha det som man har det heller. Nya tider. Frågan är vad som kommer ske.

Idag ska jag jobba mellan klockan tretton och nitton. Rätt mysigt väder att jobba i kanske, men jag hade hellre legat och kramas med min Marlene hela dagen lång...

När jag kommer hem så måste jag verkligem tvätta. Mormor? Får jag komma till dig?

en riktigt fin dag .

Morgonen började i vanlig ordning med att Marlene plingar på dörren, jag vaknar knappt, men drar täcket om mig och springer halvt sovandes och öppnar. Så har det sett ut i en evighet nu, men detta var nog fan sista gången. Kommer jag att överleva? Kommer jag att kliva upp dagarna? Kommer jag någonsin att le igen?

HahahahHAHAHA ahahahHAHAha. Det låter som att hon ska flytta åt helvete och aldrig komma hem igen. Men det är inte så lätt ska ni veta, det är inte det. Inte...

Nej men nu ska vi ta vara på den här fina, långa, sista dagen vi har tillsammans.

anna marlene persson .

Fyra dagar kvar. Jag sitter och tänker på oss nu. På hur olika varandra vi är. Och det är nog det jag kommer att sakna mest. Jag kommer att sakna att se efter dig. Att hitta dina grejer. Att städa bort där du skitat ner. Att påminna dig. Att bjuda dig. Jag vet att du hatar det, när jag bjuder. Men jag känner mig rik då, rik på kärlek.

Du skitar ner.
Jag städar gärna upp.
Du är blond.
Jag är brunette.
Du är lite av en tidsoptimist.
Jag är ett planeringsfreak.
Du tappar bort allt du äger och har.
Jag vet vart jag har allt mitt, och vart du har ditt.
Du sprider ut dig överallt, var man än är finns det spår efter dig.
Jag plockar i allt som ligger fel, perfektionist ut i fingertopparna.
Du har världens finaste sångröst.
Jag är tondöv eller något liknande.
Du tänker att det löser sig.
Jag får panik och blir stressad.
Du är fin.
Du är perfekt.
Du är underbar.
Du är rolig.
Du luktar gott.
Du säger rätt.
Du är äkta.
Du är allt.
Jag älskar dig.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst. Men efter varje mening är jag tvungen att ta ett djupt andetag och svälja hårt. Så jag låter bli. Men du ska veta att jag älskar allt som har med dig att göra. Allt du gör. Och även fast jag blir bra jävla less på dig när du står framför spegeln så älskar jag det med. Jag älskar oss.

jag har jojat .

Marlene kom som vanligt och drack kaffe med mig imorse. Vi var uppe med tuppen och hade en mysig förmiddag innan jag började jobba klockan tretton. På jobbet var det hur lugnt som helst. Det mest ansträngande var när jag hittade en jojo...

Snacka om förlorad talang!

Nu är jag hemma och ska äta middag framför Simpsons: jag har lagat wienerbröd. Sen hoppas jag att Marlene dyker upp en sväng. Annars tänker jag somna snarast.

anna marlene persson .


Om exakt fem dagar flyttar min bästa vän ifrån mig, och det kommer bli 30 långa mil mellan oss. Hur ska jag klara mig utan dig Marlene? Min andra halva på riktigt.

Hade du flyttat för 10 år sedan hade jag inte ens brytt mig ett skit. Då gick vi i mellanstadiet. Vi kände inte ens varandra. Men jag visste att du existerade, för jag var asrädd för dig eftersom jag trodde att du var en häxa. Som tur var blev jag väl lite coolare och slutade vara rädd, lagom tills att vi började högstadiet.

Vi båda hamnade i klass 7:3, men vi pratade knappt med varandra. Nog för att vi spelade fotboll i samma lag, men under hela första året passade vi inte alls ihop.

När vi blev 14 år var det något som hände. Någonting klickade och vi började umgås mer och mer. När vi tillsut gick i 9:3 var det bara du och jag mot världen. Det fanns fan inget annat som existerade. Vi älskade redan varandra, och kallade oss för...haha... starsis. Allt var så enkelt. Och även om vi bråkade, skrek, slogs och spottade på varandra så var vi bästa vänner. Under 2 år hade vi lärt känna varandra utan och innan, och jag ville inte vara utan dig.

Men när vi skulle börja gymnasiet flyttade du ifrån mig. Men du skulle ju bara till Ljusdal. Det var ju inte så långt. Jag skulle hälsa på ofta. Men ett helt år gick. Utan att jag hälsade på dig. Jag antar att vi levde på olika sätt på olika håll. Men att vi tappade kontakten betydde inte att vi tappade allt. När jag för första gången hälsade på dig i Ljusdal efter nästan ett helt år utan varandra, var det som om ingenting hade hänt.

Allt fanns kvar. Såklart. Och jag skolkade flera gånger för att få vara med dig i Ljusdal. På din skola. Jag satt en hel dag på skidgymnasiets kontor bara för att få vara med dig. Jag var med dig överallt. Jag älskade att du bodde i Ljusdal, för jag älskade att komma hem till din lägenhet. Jag älskade att vara där. Älskade att få lämna allt skit hemma och komma bort, till dig. Jag mådde nog aldrig så bra...

Sedan flöt livet på. Vi missade en liten del av varandras liv under sista året. Men vi levde som sagt olika liv på olika håll. Även fast jag satt fast i något jag trodde var kärlek så fanns du kvar. Vi umgicks nästan aldrig. Men när det väl var något, så var det dig jag hörde av mig till och mig du hörde av dig till. Det bara var så.

Och i början av den här sommaren kommer jag ihåg när vi träffades för första gången på länge. Vi pratade om allt, om sommaren som skulle komma, om saker som varit, om livet. Vi sa att "vi måste hitta på mycket i sommar". Jag lovade dig att vi skulle festa någon gång. Men du trodde nog inte på mig eftersom jag hatade att gå ut och eftersom jag var en jävla kärlekstoffel då. Vi skulle vara vid havet, äta gott och ha roligt.

Juni kom. Jag var inte längre fast i ett förhållande. Men jag jobbade. Och du var hos din pappa. Men vi träffades morgon och kväll nästan varje dag ändå. Vi promenade och pratade så mycket att vi nästan glömde bort att äta!

Juli kom. Och jag höll vad jag lovade. Efter en dag på Hölick blev jag så festsugen att jag tvingade med dig till Ljusdal för en utgång. Den bästa någonsin. Under hela juli jobbade jag på vardagarna, men varenda jävla helg var vi i Ljusdal och festade. Precis vareviga helg. Och vi mådde som bäst. Bara du och jag. Ingen annan än vi förstod. Vi lärde oss att prata med blickar, nyp och bara konstiga ljud. Jag visste exakt hur du mådde och vad du ville! Jag kunde dig och du kunde mig.

Augusti kom. Vi klagade på livet. Men vi trivdes nog, för vi skrattade som aldrig förr. Fantasierna var på topp och vi älskade att skämta om oss själva. Om hur dumma och fula vi var. Om allt som varit och hur det kunde ha blivit. Vi satt ihop. Du hämtade mig efter jobbet. Jag sov hos dig och du hos mig. Dom få dagarna vi var ifrån varandra ringde vi och smsade varandra hela tiden. Och jag minns en kväll när jag ringde dig. Allt kändes skit och jag var hur nere som helst. Jag gick och la mig och saknade dig, när du helt plötsligt ringer på dörren och är där för att hämta hem mig. Älskade du. Jag glömde allt och blev världens lyckligaste.

Vi pratade om "sen". När du skulle flytta. I framtiden. Men gud, det var en hel månad kvar. Vi skulle hinna med hur mycket som helst. Och vi festade, vi käkade, vi myste, vi pratade, vi sov, vi åkte bil på nätterna och veckorna bara flög iväg.

Nu sitter jag här och försöker tro att jag förstår att nu har blivit "sen". Framtiden är här. Du flyttar ifrån mig igen, och inte bara till Ljusdal den här gången. Jag vet att du kommer få det underbart nere i Stockholm och jag är hur glad som helst att du har Erica med dig. Jag vill veta att du är trygg och har det bra. Och du kommer hem igen. Om 9 månader får du flytta hem om du vill. Och då ska jag stå på stationen med öppna armar och pussa på dig!

Men jag har ingen aning om hur jag ska klara mig utan dig. Under nästan 4 månader har vi varit med varandra varje dag. Vem ska jag nu dricka kaffe med på morgonen? Vem ska jag väcka på nätterna? Vems kläder ska jag tvätta? Vem ska sjunga med? Vem ska jag bjuda på fika? Vem ska jag plocka blonda hårstrån från golvet efter? Vems saker ska jag springa och leta efter? Vem ska jag lukta på? Det kommer bli så tomt.

Även fast du inte har flyttat än så har jag redan kollat på tågbiljetter. Så ofta jag kan och har råd kommer jag att bosätta mig hos dig hjärtat. Om jag kunde skulle jag ha flyttat efter. Men jag vet att vi kommer klara det här. När du kommer hem igen kan vi börja vårat liv på nytt.

Du är min finaste vän Marlene. Du vet allt om mig, och jag vet allt om dig. Jag älskar att lyssna på dig. Jag älskar att prata med dig. Jag älskar att vara med dig. Och jag är glad för din skull, glad för att du ska få göra det du vill. Jag ska stötta dig när det känns jobbigt. Jag ska finnas, och aldrig lämna dig. Men man får gnälla, man får vara ledsen och tycka att det är jobbigt. Och jag tycker verkligen att det ska bli skitjobbigt. Jag tycker att det ska bli ett helvete att vara utan dig. Det får vara så.  

Min bästa vän ska bara flytta. Hon ska bara vara borta ett tag. Hon kommer hem sen. Och då börjar vi där vi slutade. Då börjar allt på riktigt. Då är det du och jag!

Jag lovar dig, min allra bästa vän, att det här blir hur bra som helst. JAG ÄLSKAR DIG.

en mysigan morgon .


Gud vilken mysig morgon jag hade. Marlene plingade på dörren och kröp ner bakom arslet på mig, sen vi sov i flera timmar. Vi hade nog kunnat sova hela dagen, men istället åkte vi på Dackås och fikade. Utan Majk den här gången. Jag gillar fan att vara på jobbet. När jag inte behöver jobba. Kaffet smakar extra gott, ja typ lyxigt...

Eftersom Marlene har lämnat mig till 08:00 imorgon kan jag lika gärna skura golven!

det är något med dig .

även om det bara var en bekräftelse på något jag kanske anat, så känns det åt helvete.

aldrig bli som du .

Efter en rolig helg sitter jag nu här ensam i min lilla skitiga lägenhet. Lite ångest och lite tårar. Jag antar att det beror på natten som satt sina spår... Efterfest i Tallåsen var visst farligare än jag trodde. Och att allt var en avskedsfest för blondinerna känns ju inte så lyckligt. Önskar att tiden gått jävligt mycket saktare.

Men det är bara att rycka upp sig. Tänka framåt och vara stark. Jag ska hoppa in i duschen nu och duscha bort precis allt, sen är jag nog tvungen att städa upp här om jag ska bli på något bättre humör. Och efter det är jag fan värd en kväll i soffan framför en film. Men eftersom det inte blev någon sömn inatt så slocknar jag nog.

en brakfest tack .

Efter en trevlig kväll på marknaden med Marlene och en rätt rolig natt, är det nu Lördag. Det vankas brakfest. Vi är hemma hos mig nu och duschar, för att sedan ta bussen till Ljusdal. Jag kan inte fatta att detta är sista helgen på väldigt länge som jag och mitt hjärta åker dit. För nästa helg är det fan dags, då går flyttlasset till stockholm medan jag stannar kvar hemma i lilla lilla Forsa. Det blir långa 9 månader.

Men nu är det glada miner som gäller, för detta ska bli en grym natt. SKÅÅÅÅHÅÅL

afrikansk dans .

Denna dag har bjudit på väldigt många äpplen, chiuaua-promenader och afrikansk dans. Med Marlene såklart. Den blivande frisören har även färgat mitt hår en aning mörkare. Nu har hon dock lämnat mig ensam, men bara tills imorgon eftermiddag då det blir shopping på bolaget och sedan surströmming! Men nu funkar inte det här längre, ska upp klockan 04:00 och jobba så jag behöver lite sömn. Helst mer, men.

du är inte så fin men det är nåt med dig

bring yesterday back .

can we bring yesterday back around 'cause I know how I feel about you now.

lever ett gott liv .


Vilka otroligt fina dagar jag har nowadays. Jag spenderar tiden med min bästa vän, lite här och där. Vi har äventyr på gång hela tiden och har inte tråkigt en sekund. Vi lever ett gott liv nu helt enkelt. Kanske lite för GOTT egentligen, men det löser sig...

Det enda som ligger och gnager är elva elva elva elva elva. Det är nu elva dagar kvar till min finfina bästis flyttar ifrån mig. Men det kommer att bli hur bra som helst.

Nu är jag ensam hemma hos mig själv för första gången på väldigt länge. Jag är sjukt trött (efter dagens björnsafari eller kanske efter en dag som hundvakt åt en chiuaua?) och ska tända ljus i hela lägenheten innan jag kryper ner och myspyser!

måste gå ensam .

Det är natten till måndag, jag och my best friend ligger halvt utslagna i min säng. Vi har haft en rolig helg igen, så det är klart att man är trött. Men jag klagar inte alls!

Politik. Väder. Döden. Ja det är väl ungefär vad vi alltid pratar om nuförtiden. Jag tror faktiskt att vi har blivit rätt vuxna av oss. Vi diskuterar som aldrig förr och försöker förstå oss på livet tillsammans. Det känns bra. För det är dags att inse att vi inte är kvar där vi en gång var. Att det är dags att leva och göra något av livet.

Och för egen del har jag lovat mig själv att jag verkligen måste gå ensam, ett tag.

idag taggar jag .

Jag somnade nästan olagligt tidigt igår. Jag brukar ju stupa i säng runt femtiden på fredagar vare sig jag festar eller inte? Men detta var SÅ skönt. Och jag vaknade klockan åtta, helt utvilad imorse. Mina morgonrutiner är check, att sitta ute i en filt och dricka kaffe m.m såklart. Frukost får det bli senare at work. Och mer kaffe tack.

Om en timme ska jag ta en promenad som slutar uppe hos mamma och pappa, där ska jag hämta bilen och sedan åka och jobba. Denna lördagen kommer gå sjukt fort. Jag är van att jobba 08:00 till 17:00 med tre personal på lördagar, men nu blir det 11:00 - 15:30 istället. Plus att vi är fyra personal. Bra bra personal. Hur skönt!?  

När jag slutar åker jag och hämtar Marlene, sen blir det party party party i Ljusdal.

friday i'm in love .

Skön dag på jobbet. Trots sjukligt många mackbeställningar. Och att sluta 13:00 på en fredag, ja det är så psykiskt underbart så det finns inte. Psyket får fan en kick.

Har hängt lite med Marlene nu i eftermiddag. Fast nu har vi gått skilda vägar ett tag. Lite jobbigt. Hon ska umgås med pappa sin ikväll och jag ska jobba imorgon. Men till lördagskvällen blir det ös. I vanlig ordning åker vi till Ljusdal och rockar.

Nu kom mamma och hälsade på. Hon ville umgås med sin underbaring till dotter. Så jag följer väl med henne hem då och äter pizza och myser lite innan hon ska jobba!

Sen ska jag duscha och krypa ner under täcket. Jag har köpt chips och coca cola, fredagen till ära (jag som aldrig annars dricker cola menar jag) och kolla på Harry Potter. Efter tre timmars sömn inatt har jag en del att ta igen känns det som. Att förtränga med, för den delen. Men nu ska vi inte vara sådan, glad fredag hey hey.

de senaste dagarna .


De senaste dagarna har jag varit i svampskogen där vi plockade kantisarna ovan, i sundsvall på birsta och på jobbet i tio timmar i sträck. Därför är jag nu ganska trött. Och ännu mer trött blir jag när jag tänker på att klockan ringer 04:00 inatt för ännu ett arbetspass. En dusch och hopp i säng sen kanske? And you are still on my mind.
RSS 2.0