har fått lite gjort iallafall...

Oj vad dagen har gått fort! Men litegrann har jag fått gjort iallafall...

Efter springturen och duschen käkade jag lite lunch och diskade undan i köket. Hatar när det är rörigt i köket med disk och annat plock.

Sedan gick jag på röda korset och kikade lite. Det var väldigt lite saker där idag. Men jag lyckades fynda en grönväxt av allting?! Det brukar dom inte ha där, men jag köpte den och kunde äntligen byta ut plastblomman i köksfönstret.

När jag kom hem igen tog jag reda på ren tvätt, sedan tog jag ett varv med dammsugaren. Behövligt ja! Jag har även försökt fått bort lukten av kattpiss från hallen... Katterna har en vana att kissa utanför våran dörr (grrrr) och ibland gör dom det på mattan utanför dörren, vilket resulterar i att det dras in på mattan innanför. Jag tror jag lyckades, med massor av ättika, citronextrakt och rengöringsmedel med citron. Hävde även utanför dörren så att katterna förhoppningsvis byter toalett...

På eftermiddagen bjöd jag in mig själv på kaffe hos brorsan och Frida, hehe. Så där vart jag ett tag, myspys!

När jag kom hem igen började jag med maten, en kycklingfilé med lätt-fetoströrs till mig, och en baconsås med spagetti till M.

Han är och spelar innebandy nu, så det blir en liten sen middag. Sen är det hockey på norrvägen som gäller!

Medan jag väntar på att han kommer hem så ligger jag i soffan med dagens bästa vän - spikkudden! Ljuvlig när man har ont i nacken/huvudet. Fick även rolig post i form av nya Hus & Hemtidningen idag, så nu myser jag rejält :-)

inte ens lite träningsvärk...

Imorse ställde jag ingen klocka. Hade det varit för 3 veckor sedan (innan jag började bry mig om motion och kost) så hade jag med all säkerhet vaknat mellan 11 och 12 nångång, helt matt och trött i kroppen... Men nu, när jag känner mig så energisk och glad tack vara all motion, så vaknar jag alltid mellan 8 och 9 då jag inte ställer någon klocka! Känns himla bra!

Imorse låg jag och drog mig ett tag, klev upp vid 08:45 och kände efter om gårdagens träning gav någon träningsvärk. Men nej?! Jag stretchade rätt bra igår, så det kanske var därför!

Klev upp, åt frukost och tittade på Nyhetsmorgon. Sedan hoppade jag i springkläderna!

Det var otroligt halt att jogga... Men det gick bra! Sprang 3,5 kilometer igen, på en mycket bättre tid än igår! Jag promenerar alltid i början, och där det är extremt halt, men tydligen så hade jag mer spring i benen idag! Kul, snacka om att man blir motiverad.

Nu ska jag ta en skön dusch, göra ordning lite lunch och sedan ta tag i dagen på allvar.

Tror jag ska köra ett varv med dammsugaren och dammtrasan! Kanske går en sväng på RK och kikar också, längesedan jag var där och fyndade...

Vi får se helt enkelt hur denna lediga, soliga Torsdag artar sig :-)

en och halv timmes gym...

Onsdagen är snart över, och det blev ju en bra dag det här också. Trots att det inte blev som jag tänkte hela förmiddagen.

Mattias och jag kom hem nästan samtidigt på eftermiddagen. Middagsdags! Jag gjorde en köttfärsslimpa "på mitt sätt" med lättkeso och lätt-fetaost inuti. Helt okej med en god sallad till. Den gick till och med hem hos herrn!

Sedan diskade jag undan och vilade lite innan jag hoppade i träningskläderna.

Det blev 1,5 timme på gymmet med Mattias, Frida och Jennie. Grymt härligt! Jag körde på crosstrainer'n (2 x 10 minuter), rodd (2 x 10 minuter) och löpning på bandet med ökad speed i 10 minuter. Sen blev det lite styrka däremellan. Nöjd och slutkörd. Hoppas att det känns imorgon!

Nu har jag precis duschat och fått i mig protein till kvällsfika. Har även slängt in en maskin tvätt som får snurra medan jag tittar på Mia på Grötö :-)

ibland blir det inte så...

Nej, ibland blir det inte som man tänkt sig! Vaknade runt 8-tiden imorse och tänkte ta mig ut på en joggingrunda. Drar upp rullgardinen och... Snö?!

Så det blev ingen springtur. Satte mig med frukost i soffan och fyllde i Elias första-året-bok istället. Ångrar att jag skrev den med blyertspenna! Ganska jobbigt att fylla i det man redan skrivit, men samtidigt kul att läsa igenom allt.

Svisch sa det, så var klockan mitt på dagen. Åt lunch, och sedan åkte jag upp till mamma.

Tänkte träna här, men så fick vi en snilleblixt istället. Vi åkte till min lilla 3 månaders tremänning Petter och hälsade på. Så mysigt att gosa bebis! Drack kaffe och pratade om allt möjligt innan vi åkte hem igen. Trevligt!

Nu är jag hos mamma igen, men ska snart åka hem och börja med maten. Ikväll ska jag gymma på pappas jobb! Ska försöka få med mig sambon också. Hur det nu ska gå till, hehehe.

Så idag har det varit en dag då det blivit lite annat än vad som varit tänkt... Men det går ju det också!

Hoppas iallafall att gymbesöket blir som planerat ;-)

en bra dag börjar ta slut...

Det gick finfint att jobba, lite väl lugnt kanske, men vi fick ihop en bra dagskassa ändå! Otroligt vad folk stoppar i sig sötsaker, haha.

Efter jobbet åkte jag till maxi för att handla. Gillar inte att göra det direkt efter jobbet egentligen, men idag gick det bra. Rätt mysigt att strosa omkring själv i sin egen takt, och fylla kassarna med nödvändigheter. Mindre roligt att betala dock... Dessutom krånglar mitt Ica-kort heeela tiden. (Påminnelse till mig själv: beställa nya kort, snarast)

Efter handlingen åkte jag till Norrvägen och kollade på hockey med Mattias, Mattias, Frida och Peter/Skåne/Rögle. Kaffe och skratt i vanlig ordning. En tråkig förlust också.

Nu är vi hemma igen. Och det finns ingenting att göra. Ingen tvätt att vika, ingen disk, inget att plocka undan - SKÖNT.

Har precis fikat lite "Sara-bröd" och satt mig till rätta i soffan. Men det dröjer inte länge tills jag hoppar i säng. Jag är galet trött, med träningsvärk i kroppen. Så det ska bli mysigt att krypa ner under täcket.

Imorgon väntar en ledig dag! Jag har inte ett dugg planerat. Förutom en joggingrunda på morgonen... Skönt med sådana dagar ibland också :-)

Saknar redan Elias också... Lillgubben som fortfarande har feber. Hua!

en riktigt bra morgon här...

Jag har verkligen fått en kanonstart på denna Tisdagmorgon! Såå härligt...

Jag klev upp i bra tid, åt mitt nybakade bröd till frukost och vaknade till liv framför teven. Sedan ringde jag ett mycket givande samtal.

Så på måndag ska jag på en intervju och se om jag kan få jobba lite inom förskolor och omsorg. Eftersom jag gick barn-&fritid, psykosocial inriktning - (människor i behov av stöd) så tyckte hon jag ringde till att jag var lämpad att jobba med både barn och människor med funktionshinder. Så vi får se vart det leder! Förhoppningsvis till mer jobb än vad jag har nu... Sen är min dröm att kunna jobba som jag gör idag, samtidigt som jag pluggar på distans! Så nu håller jag ju tummarna för både plugg och jobb :-)

Efter samtalet hoppade jag i träningskläderna och gav mig ut på en härlig runda. Jag både joggade och promenerade. Ungefär 70/30 i cirka 3,5 kilometer. Jättenöjd, eftersom 70 står för den delen jag joggade! Jag märker hur bra jag mår av att hålla igång, och att jag orkar så mycket mer. Motiverande!

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen ska jag vika tvätt, göra mig iordning och äta lite lunch innan jag åker till stan. Dags för ett eftermiddagspass på jobbet.

Efter jobbet ska jag nog handla lite på maxi, sen hem och bara mysa.

Och angående min vikt så går det neråt. Kanske inte i den takt jag vill, men huvudsaken det går åt rätt håll. Men jag undrar om jag börjar få lite muskler?! Det kanske är det som visar sig på vågen ;-)

matbröd och kaffebröd...

Kvällens bakning gav fina resultat. Det blev en omgång med matbröd, och en omgång med "kaffebröd". För är det nånting jag har saknat under denna kost/diet så är det just bröd till frukost, och en kaka till kaffet.

Nu har jag äntligen hittat ett bra "grundrecept" på bröd, sen är det bara fantasin som sätter stopp för vilket slags bröd det blir!

Grundreceptet innehåller:
3 ägg
120g lättkeso
3 tsk bakpulver
4 msk havrekli
4-5 msk majsmjöl
1 msk krossade linfrön

Bred ut på en form klädd med bakplåtspapper, ungefär 1cm tjockt, in i ugn på 200 grader i 10-15 minuter!

Sedan är det ju bara att braka loss med idéerna vid smaksättningen! Till matbrödet jag gjorde använde jag lite kryddor i smeten för att få bort smaken av bakpulvret... Timjan, chili, ytterst lite vitlök och flingsalt.

När jag hade bakat matbrödet kom jag på att jag borde kunna göra något slags kaffebröd av det där receptet. I den här kosten/dieten, som förövrigt heter Dukandieten, får man använda sig av lite sötningsmedel och funlight (även cola light eller zero om man vill dricka det) så jag hittade på ett kak-recept helt enkelt... Istället för kryddor tog jag 1,5 matsked sötningsmedel, lite gojibär (som är det enda tillåtna i frukt/bär-väg läste jag i Dukans egna bok), rätt mycket kanel och några droppar funlight.

Resultatet blev väl ingen sockerkaka direkt... Men det blev helt OK gott. Fast nästa gång ska jag nog ta lite mer kanel. Äntligen kan jag ta något som smakar sött till kaffet!

Av det här receptet fick jag ut 8 skivor bröd och 16 godbitar. Det beror ju på hur stor bitar man vill ha. Nu ska jag testa frysa in några bitar och se om det funkar, fast det borde det väl göra?

Japp, kan ni baka nyttigt om ni vill ;-)

träning + podcast = !!!!!!

Att träna till en bra podcast är nog bland det bästa jag har upptäckt. Wow! Tiden bara rusar iväg, man kommer in i en helt annan värld. Förr föredrog jag att lyssna när jag skulle sova, men nu är podcast bäst vid träning tycker jag. Underbart!

Och med bra podcast menar jag såklart Hannah och Amanda's pod. Älskar verkligen den och dom!

Idag tänkte jag ta det lugnt med träningen, har haft ont i revbenen hela dagen (tror jag tränade lite fel igår) men så fort jag hörde Hannah's och Amanda's röst i öronen så glömde jag totalt bort det onda... Vips så hade jag avverkat en mil. Bra träningskväll helt enkelt!

Det är en sådan underbar känsla efter man har tränat hos mamma och pappa. När man är nyduschad och går helnöjd ut till bilen efteråt. Dom får nog börja ta tränings-och-duschavgift av mig snart, hehe. Rena rama lyxen att komma hem nytränad, duschad, fräsch och fylld med energi - helt gratis!

Nu har jag precis ätit lite kvällsfika. Kalkon och kesoröra, samt en skål med vitkål. Såå god att knapra på som den är, och nyttig!

Men nu är det dags att sätta igång med brödbaket. Tur att det endast tar 15 minuter!

Sen är det dags att hoppa ikväll. En bra måndag lider mot sitt slut :-)

en härlig, ledig måndag...

Måndagen till ära tog jag en sovmorgon på spikkudden, himla skönt. Efter frukosten åkte jag till stan, skulle byta en lampa på Claes Ohlson bland annat...

Mormor var också på stan, så vi gjorde sällskap. Köpte doppresenter till lilla Petter, lunchade, fyndade lite och bara gick runt och kikade. Mysdag!

Jag köpte bland annat en halvmeter svart tyg med stjärnor, hårgrejer, yankee candle wax och lite annat.

Sedan åkte vi hem till mormor. Fram med symaskinen och klippa till tyget som blev tre fina dukar. En till köket och två till vardagsrummet. Jag sydde även två snuttisar till Elias. Vart tar alla vägen?! I helgen hade vi verkligen brist på snuttisar, så då fick ett örngott rycka in...

Mormor hade ett 22 år gammalt tyg sedan jag var liten. Inte det vackraste kanske... Men det var såå mjukt och härligt. Hoppas det duger åt lilleman! Faaaast om ett örngott duger så bör dom här också gå hem ;-)

När jag kom hem åt jag middag, diskade undan och donade lite. Kul att komma hem med lite nytt.

Mattias skulle spela innebandy direkt efter jobbet, så han har inte kommit hem än. Så vi ses nog inte förens ikväll, jag ska nämligen packa min lilla träningsväska och åka till Norrvägen och träna nu.

Senare ikväll ska jag baka ett bröd som är "tillåtet" enligt min kost. Testade igår och det blev bra! Har saknat att äta bröd på mornarna... Jag köpte lite fler ingredienser idag också. Så ikväll ska det bakas!

skönt att komma hem...

Som vanligt är det härligt att vara i Bobygda med Elias farmor och farfar, men det är skönt att komma hem också! Packa upp, slänga in en tvätt, koka nappar och bara landa...

Elias åkte till sin mamma strax efter att vi kommit hem. Själv tog jag en 30 minuter lång och härlig promenad med Carro. Riktigt skönt.

När jag kom in igen blev det en varm lyxdusch. Hårtvätt, inpackning, bodyscrub och allt som hör till. Lovely!

Sedan hängde jag en tvätt, tog reda på och vek rena kläder, städade Elias rum och bytte sängkläder åt honom. Ett litet ryck sådär innan soffkvällen började.

Dock känner jag mig lite rastlös nu när jag väl myst ner mig i soffan... Har ätit lite lättfil med minikeso och kanel i (min nya favvo) medan Mattias trycker i sig ostkrokar. Åh! Jag blir så jäkla sugen... Men jag ska hålla mig. Jag ska. Det kanske är därför jag vill upp och göra något. Så jag slipper sitta här bredvid och frestas.

Vi får se vad jag hittar på. Antingen hittar jag något att dona med, eller så kryper jag ner i sängen och läser en bok :-)

en dag som gått fort...

Imorse vaknade vi hela familjen runt 8-tiden, skönt. Då blev det mysfrukost, tv, disk och annat som hör morgonen till.

Klockan 10 pussade jag pojkarna hejdå och åkte till stan. Dags för ett kort arbetspass!

En helt OK arbetsdag. Rätt mycket folk och lagomt mycket matbeställningar. Däremot var städningen inte så rolig... Tror vi hade ett ton grus på golvet, vet inte hur många gånger jag bytte skurvatten?! Till slut blev vi klara iallafall, tur vi håller humöret uppe med vår fantastiska humor!

Med ätandet går det riktigt dåligt på jobbet... Jag får inte i mig nånting. Ett ägg var det enda jag åt mellan 10-16, så det måste jag jobba på. Det är tur att vi har mer än bara kakor och bakelser där ;-)

När jag kom hem åkte hela familjen till Bobygda. Middag hos Elias farmor och farfar! Gott kött.

Vi ska sova här inatt. Så nu har jag precis diskat undan, bytt sängkläder och donat lite. Jösses vad jag känner mig hemma här! Mattias föräldrar är ju mycket äldre än mina, i samma ålder som min mormor ungefär, så vore det inte för att det är mina svärföräldrar så skulle det kännas som en extra mormor och morfar - haha. Älskar att vi kan säga precis vad vi vill till varandra, att jag kan rota i vartenda skåp här och att vi hjälps åt med allting. Underbart!

Nu ska jag göra mig lite kvällsfika, sen ska jag ta plats i soffan bredvid dom andra! Jag är riktigt trött så jag längtar redan till sängen :-)

klarade bara 5 dagar...

Hybris? Jo det skulle man nog kunna kalla det... Hur kunde jag tro att jag skulle klara av att lägga om min kost (bort med socker och kolhydrater) samtidigt som jag skulle sluta snusa?!

Fem dagar höll jag ut iallafall. Så det är väl bättre än inget. Sen sprack mitt uppehåll med snus. Ja, jag är lite besviken...

Fast jag ser det såhär: jag har två mål som jag siktar mot. Och jag har precis insett att jag inte klarar av att nå målen samtidigt. Därför börjar jag med det som känns mest motiverande - ATT TRIVAS MED MIN KROPP.

Jag har aldrig (så länge jag kan minnas) varit bekväm med mig själv. Jag har iprincip avskytt min kropp från tonåren och fram till nu. Men nu har jag äntligen hittat en kost (kombinerad med motion) som jag gillar. Jag har märkt tidiga resultat och jag mår riktigt bra!!! Jag är såå motiverad.

Sen fick jag för mig att sluta snusa samtidigt. Då blev allt 100 gånger svårare... Sötsuget kom tillbaka. Snusen kunde verkligen hjälpa mig de få gånger jag blev sötsugen innan. Jag vet att det är ett galet sätt att tänka på, (en riktig snus-berondes tankar) men om snusen kan hjälpa mig på vägen mot mitt kropps-mål så tar jag gärna den hjälpen! När jag sedan trivs med mig själv, mitt liv och min kropp - ja då får jag ta tag i mitt nästa mål som är att bli helt snusfri...

Jag stog framför spegeln nyss och iakttog mig själv. Har aldrig gillat det... Jag knäppte ett kort och jämförde med ett annat kort jag tog för två veckor sedan. Och faktiskt så ser jag resultat. Jag är absolut inte nöjd än, dit är vägen lång, med många små delmål. Men att jag vågar visa bilder HÄR, för er, är ett enormt stort framsteg. Dessutom har jag slutat jämföra mig med andra. Varför ska man göra det? Så himla fel... Den insikten känns också som ett steg framåt.

Så yes, här är jag, på väg mot mitt mål tillsammans med snusen...

en febersjuk lilleman...

Inatt vaknade vi av att Elias var kokhet... Han låg och småpratade med sig själv, feberyrade väl, men kunde tack och lov somna om ganska fort.

Så idag blev det inget dagis för honom. Han har varit hemma med mig istället. Ena stunden har han varit pigg, för att sen vara helt utslagen. Gopluppen...

Mitt på dagen var han hyffsat pigg. Då åkte vi till min mamma. Jag ville träna en snabbis där. Medan jag tränade lekte dom med dockor och motorsågar, omvartannat.

Efter träning till en bra Pod, dusch, hårtvättning och lunch sjönk jag och Elias ner i soffan där på Norrvägen. Elias somnade snabbt medan jag tittade igenom mina favvo-program. Myspys. När Elias vaknade till ville han sedan somna om i min famn. Gopluppen!

Vi gjorde ett litet "schema" sen. Mina föräldrar åkte och handlade medan jag och Elias var hemma hos dom. När dom kom hem var det min tur att åka och handla. Skulle möta upp Mattias vid Maxi, efter han slutat jobba, för en storhandling. Så Elias fick vara kvar med mina föräldrar medan vi var i stan. Bra!

Men fyfarao för att handla en Fredageftermiddag då det dessutom är löningsdag... Det var näst intill omöjligt att ta sig fram, både inne och ute på parkeringen.

När vi kom hem till lägenheten alla tre så åt vi middag. Och nu är det Fredagsmys! Håller på att tvätta lite också, men annars blir det lugnt hela kvällen lång :-)

det börjar bli jobbigt nu...

En ledig, mysig dag har vi haft denna Torsdag. Elias och jag vaknade runt 07:30-tiden. Smög upp, lät pappan sova vidare, myste framför teven och dukade fram frukost. Mattias skulle till tandläkaren 10:00 och dra en inflammerad tand, så han tog ledigt. Så vi kunde alltså äta mysfrukost tillsammans!

När vi ätit klart fick lilleman hoppa ner i badet. Medan han plaskade så gjorde jag mig redo för dagen.

Efter att Mattias åkt till tandläkaren så tog jag och Elias vår andra bil och åkte till Norrvägen. Där lekte vi med min mamma, åt lunch och hade det härligt.

Jag fick även gå ner i källaren och köra ett träningspass medan mamma passade Elias. Såå skönt. Att träna till en bra Podcast är helt amazing! Man glömmer bort både tiden och att det är jobbigt... När jag var klar tog jag en dusch, sedan var jag pigg och glad resten av dagen.

Innan vi åkte hem från Norrvägen blev det kaffe/fika. Mattias kom dit, även min kusin och hennes kompis. Så Elias fick uppmärksamhet så det räckte och blev över, hihi.

Middagen idag blev inget vidare... Grabbarna beställde pizza, och jag en skaldjurssallad. Men vissa dagar får det faktiskt bli så. Gott var det iallafall. Även om det börjar bli jobbigare och jobbigare att "inte få" äta vad man vill. Jag ville också ha pizza ju. Blir enormt sugen på socker, salt, fett, flott, ja allt, nu när jag slutat snusa. Det har gått fyra dagar, och det är sjukt jobbigt... Det gick jättebra med kosten när jag hade snusen. Men nu när jag håller på att sluta, kommer sötsuget tillbaka. Men jag har hållt mig än. Inget socker, inget snus, bara proteiner och grönsaker! Fast idag kunde jag ha offrat min högra han för en brownie till kaffet...

Nåväl. Eftermiddagen rullade på här hemma bara. Det blev mest lek med Elias. På kvällen tittade jag på hockey med brorsan och Frida, medan grabbarna fick stanna hemma och ha lite egentid. Win-win!

Nu är jag görtrött och ska hoppa i säng. Imorgon är det Fredag! Vi hoppas att det också blir en bra dag :-)

sluta-snusa-energin...

Ja, jag tror visst att "sluta-snusa-energin" har anlänt nu... Det innebär att jag är så sjukt sugen på snus, så jag måste göra nånting HELA TIDEN. Vilket i och för sig kan vara ganska bra, hehe.

Efter middagen idag fick jag ett rejält snus-begär. Skyndade mig att diska. Jahapp, sen då? Mattias tog ett bad, så jag frågade Elias lite snällt om jag fick dammsuga. Hade förväntat mig ett bestämt NEJ av lilleman, eftersom Mattias låg i badet och Elias då skulle få leka själv medan jag städade. Han tycker inte om att vara själv... Men till min stora förvåning tyckte han att jag skulle få dammsuga. Tack!!!

Han stängde in sig på sitt rum medan jag dansade runt och jagade dammråttor. Ibland stack han ut huvudet och ropade hej, sen stängde han igen. Gulliga unge! När jag hade dammsuge klart så satte jag båda grabbarna i soffan så jag kunde torka golven på en gång.

Så, av dagens snus-begär blev det ett städ-ryck. Ganska bra ändå. Längtar till nästa kick, haha. Men energin tog inte slut där, även fast jag hade diskat, dammsugit och torkat golven på mindre än en timme... Nej, det blev en promenad med Carro också. Härligt härligt. Så idag har det blivit både träning och promenad.

Nu är det kvällsmys med stora killen, den lille sover i sin säng efter mycket om och men... Ska koka mig lite té och kolla på Mia på Grötö. Sen hoppar en nöjd, trött och glad Sara i säng :-)

en härlig stund i soffan...

Dagen har flutit på bra! Det var härligt att starta dagen tidigt med en skön dusch... När klockan var 9 hade jag gjort mig helt redo, bäddat sängarna, ätit frukost och hängt en tvätt. Då hoppade jag in i bilen och bjöd in mig själv på en kopp kaffe hos mormor!

Dagens möte med min nya "coach" gick bara såå bra. Vi klickade otroligt fort, och jag längtar redan till nästa träff! Massa tips och idéer inför framtiden, även lite privat prat som är skönt att ta upp.

När jag kommit hem från stan åt jag lunch, sedan kaffe-mys hos mamma!

Nu sitter jag i soffan här på Norrvägen. Har precis tagit dagens andra dusch, efter ett träningspass. Älskar att komma hit och träna, sedan duscha och göra sig klar innan man åker hem igen. Lyx!!!

Snart kommer Elias och Mattias för att hämta upp mig här. Middagen är redan klar där hemma, så det är bara att åka hem för oss och äta. Skönt!

Efter middagen och diskningen blir det promenad med Carro. Sen bara kvällsmys! Imorgon är jag och Elias lediga tillsammans :-)

fler sånahär mornar...

Mysig morgon! Elias var pigg och medgörlig, vilket underlättar otroligt mycket när det är dags att åka till dagis. Ibland är det bara "nej nej nej" och han vägrar allt. Då kan det ta tid, haha. Idag var det helt tvärtom, skönt.

När grabbarna hade åkt, kickade jag igång min morgon på riktigt. Slängde in en tvätt i maskinen, tog en dusch, tvättade håret, svepte in mig i morgonrocken och åt frukost framför Nyhetsmorgon. Härlig start...

Snart ska jag göra mig klar för ett möte i stan kl.11:00, resten av dagen vet jag inte vad som händer. Spännande :-)

att vara ute i det sköna...

Imorse kom som sagt mormor hit och drack kaffe innan vi begav oss ut. Vilken promenad det blev, superhärligt. Visst var det kallt, men 45 minuter stavgång i strålande sol gjorde oss varma.

Sedan stannade vi till hos morfar som bjöd på kaffe. Där blev vi ett bra tag. Sedan svängde vi in en snabbis hos Mattias och Frida. Följde sedan med mormor hem, lunchade och donade lite.

Härlig dag! Tur att jag hann städa badrummet och vika tvätt imorse, för nu när jag precis kommit hem är ju klockan snart middagsdags!

Spagetti och köttfärssås för grabbarna. Och en liten specialare till mig. Sen får vi se hur eftermiddagen blir. Känner mig lite bättre nu än imorse. Det är jobbigt att sluta med en massa beroenden... ;-)

I brist på bilder lägger jag upp dom senaste från Instagram:

måste hitta 'detdär' igen...

Tisdag... Jag hade velat dra täcket över huvudet och sova bort den här dagen. Och jag kan göra det om jag vill, jag är ledig och ensam hemma. Men jag vet bättre än så. Och jag kan mig själv bättre än så.

Man måste ta sig upp, man måste orka, man måste hitta motivationen, självdisciplinen, ansvaret och gnistan.

Det som är jobbigt är att när en del av livet går bra, så släpar en annan del efter...

Hursomhelst. Två veckor utan socker, sex dygn utan nässpray och ett helt dygn utan snus. Jag gör det bra som ens lever... Haha. Men skämt å sido - jag mår superbra med mig själv, kosten, träningen och utan vissa saker!

Men som sagt. Nu gäller det att komma på rätt väg, med allt.

Nu ska jag kliva upp, efter en timmes takstirrande, och kicka igång dagen. Frukost, vika tvätt, städa badrummet, bjuda mormor på kaffe och sedan ska vi ta en långpromenad :-)

för att ta sig uppåt igen...

Man måste ner på botten ibland, för att kunna vända och ta sig uppåt igen... Ibland måste man kanske till och med välja en helt ny väg.

härlig, fin, skön söndag...

Kvällen igår var riktigt rolig! Sällskapsspel och massor av skratt, så man nästan fick ont i magen. Vad var det som var så jäkla kul?!?!? Haha ;-)

Imorse vaknade jag i en tom säng, herrn hade åkt ut tidigt på isen. Men jag var glad ändå, för solen lyste från en blå himmel och det var inte allt för höga minusgrader på termometern. Lovely!

Klev upp, åt frukost och klädde mig för en promenad. Tog en snabb, kort runda med stavarna. Så skönt att starta dagen med motion, solsken och frisk luft...

Nu ska jag äta en macka, det är faktiskt superlätt att "baka tillåtet bröd" om man blir sugen på det. Havrekli, lätt-kesella, ägg, bakpulver och lite salt. Helt OK gott... Sen ska jag hoppa in i duschen och tvätta håret. Därefter ska jag ta plats i soffan framför skidor, vinterstudion och allt vad söndags-tv innebär!

Ska försöka klämma in lite nytta också. Borde tex bädda rent i sängarna... Det får bli som det blir idag helt enkelt. Elias kommer också idag :-)

nya bh:ar och träning...

Imorse tog jag och hjärtat en EXTREM sovmorgon... Minns inte sist jag sov så länge?! Tror klockan var 10:30 när jag vaknade. Men i och med att det är helg så fick jag ingen ångest. Konstigt hur man är!

Klev upp, åt frukost och gjorde mig redo för dagen. Sedan hämtade kusin Frida upp mig, för en dag på stan med mormor. Jag hittade två bh:ar som tillsammans kostade 85 kronor! Älskar rea! Och äntligen har jag en bh-storlek som faktiskt passar... Jag har inte köpt en bh på jag vet inte när, så dom jag har haft här hemma har blivit för små. Men eftersom det är så jobbigt att prova (hehe) så har jag inte orkat köpa någon. Men nuså!

Sedan lunchade vi på Fyren. Eller jag drack bara kaffe, och norpade "tillåtna" proteiner från deras sallad. Jag blev till och med mätt. Hahahaha!

Väl hemma blev det middag. Sedan skulle Mattias x2 åka skridskor. Då passade jag på att köra ett träningspass hemma hos mamma och pappa.

Såå skönt! Älskar verkligen känslan efter att man kört helt slut på sig själv. Sedan tog jag en dusch och myste ner mig i soffan, väntade på att Mattiasarna skulle hämta mig.

Nu är vi hemma igen. Har gjort lite kvällsfika, slängt in en maskin tvätt, diskat undan och småplockat lite.

Snart kommer Frida och Mattias hit. Det blir lite sällskapsspel och mys! Bra avslut på en ledig och skön Lördag :-)

bra dag med kost/träning...

Idag har jag haft en bra dag med både kosten och träningen. Känner mig så tillfredsställd och mätt på allt protein jag äter! Och jag blir så sjukt överraskad av att sötsuget är som bortblåst... Hur kunde det hända?! Jag som varit så extremt beroende av socker, även fast jag inte velat erkänna det. Men efter en vecka "detoxande" från allt vad socker heter, finns nästan ingen längtan kvar. Det går även hur bra som helst att människor som sitter bredvid mig mumsar och frestas. Otroligt!

Det har blivit två träningspass idag. Först 30 minuter dans med Carro (puuuh) och sedan 8,5 kilometer på crosstrainer'n hos mamma och pappa. Var så skönt att träna innan hockeyn började istället för att göra det i en paus. Då kunde jag duscha i lugn och ro, sedan sjönk jag ner i soffan - alldeles trött och härlig i kroppen med kaffe och massor av vatten!

Dessutom vann Brynäs sin match ikväll. Det var då på tiden!

Nu är jag hemma, dödstrött. Ska nog lägga mig och läsa i "motivationsboken" som jag beställde. Den handlar om min "nya livsstil" och är oerhört intressant och givande! Hoppas jag orkar hålla ögonen öppna ett tag till... Imorgon väntar en ledig, oplanerad Lördag. Härligt det också ibland :-)

en slapp och skön dag...

Idag har det inte blivit många knop gjorda... Jag vaknade av mig själv kl.07:45 och låg kvar i sängen ett tag och läste. Skön start. Älskar att jag blivit mycket piggare på mornarna nu! Kan det vara tack vare motion och den nya kosten tro?!

När jag åt frukost kom Carro hit, vi skulle båda till Ica och handla. Så vi gjorde sällskap.

Efter handlingen körde vi ett "danspass" hemma hos Carro, framför Just Dance 4. Satan i gatan vad jobbigt det var! Rena rama träningspasset ju... Men roligt var det. Drygt 30 minuter senare var jag lika trött som efter ett pass på crosstrainer'n, haha gött.

Resten av dagen har varit lugn. Lunch, läsning, följde med mamma på maxi en sväng, slöade framför en bra serie och förberedde maten.

När Mattias kom hem åt vi middag, sedan hoppade han ner i badet. Då vill han att jag ska tända ljus (gärna doftljus)i badrummet åt honom, släcka lampan, sätta på en bra spotify-lista och sedan låta honom vara ifred. Lilltjejen min! Gulligt att han ville lyssna på Jedward ;-)

Nu har jag precis diskat undan i köket. Sjönk ner i soffan och känner hur trött i ögonen jag är... Tror att en kopp kaffe skulle göra susen!

Men jag står nog ut ett tag till. Vi ska nämligen till mina föräldrar och kolla på hockey snart. Där blire kaffe! Mysfredag! Tror även att jag ska klämma in ett kortpass på crosstrainer'n i någon paus.

I brist på bilder lägger jag upp en bild från igårkväll då vi spelade Buzz hos brorsan och Frida. Trängdes i sängen mellan båda Mattiasarna och Peter. Tycker om att vara där! Jag blir på myshumör... Kokar kaffe, kryper upp i något hörn med kaffekoppen, slappnar av och skrattar nästan alltid. Tur dom bor nära oss :-)

motion, kost, hälsa...

Jag har döpt om min kategori "motionera mera" som numera heter "motion, kost, hälsa" vilket jag tycker passar bättre. Jag håller ju på att förändra min livsstil en aning. Äter annorlunda, motionerar mer och tänker till ordentligt.

Jag tror att jag kommer bli mer taggad om jag bloggar om det samtidigt. Föra lite dagbok kring kosten och motionen liksom. Känns som att det kommer att stötta mig! Och vill man inte läsa så slipper man...

Det har nu gått en vecka av mitt "nya liv" och jag trivs utmärkt med det. Jag mår toppen i magen! Jag har gått ner 2 kilo! Och förändring syns redan lite på kroppen! Inga enorma förändringar, men något steg i rätt riktning.

Jag har nu även fått hem boken jag beställde. Så nu ska jag bli mer påläst om kosten!

Jag tänkte att jag ALDRIG skulle lägga upp bilder på hur jag ser ut. Blotta mig själv. Jag har alltid avskytt min kropp, mina extra kilon, känt mig värdelös och ful, har aldrig velat visa upp mig... Så det är ett stort steg för mig att visa bilder som visar hur jag verkligen ser ut... Men återigen, jag tror att det kommer pusha mig mer, och vill man inte se så behöver man inte titta mer.

Mellan bilderna jag lägger upp nu (skakar nästan av obehag...) skiljer det bara en vecka. Och liiiite skillnad är det iallafall. Jag känner det åtminstone. Och det är det viktigaste!

Nu kör vi... Mot nya mål.

en riktigt rensa-ut-dag...

Nöjd. Nöjd. Nöjd. Idag har jag haft en riktig rensa-ut-dag, och till min hjälp har jag haft fina vännen Carro.

Det började redan igårkväll då ALLA köksskåp (som var överfulla med allt möjligt) blev urrensade. Massor av saker slängdes och det blev även en hel del saker som skulle lämnas in på Röda Korset.

Imorse kom Carro hit och hjälpte mig i förrådet. Kallt och trångt... Men det blev bra. Man har knappt kunnat gå in där den senaste tiden. Allt bara slängs in. Öppnade man dörren så måsta man ta ut hur mycket grejer som helst för att ens kunna gå in en meter. Usch.

Men nu är det lite mer ordning och reda där. Man kan GÅ där inne! Två stora kartonger med enbart skit (som jag undrar varför jag sparat ens?!) plockade vi ihop och gick med till soprummet. Sedan blev det en megastor (typ två flyttlådor stor) kartong med grejer till Röda Korset. Visst är det fortfarande mycket grejer kvar i förrådet ändå... Ett stor skrivbord som ska upp till Norrvägen, grillen, ett bord m.m. Men det känns så mycket bättre nu!

Innan vi åkte till Röda Korset med grejerna så packade jag ner alla Elias urväxta kläder i en stor kartong (istället för små, olika kartonger som jag vek ner kläderna i igår). Gick igenom lite leksaker också. Vissa leksaker åkte ner i lådan som skulle lämnas till RK, vissa leksaker (som vi vill ha kvar) åkte ner i samma låda där de urväxta kläderna låg, och dom extra speciella sakerna la jag ner i Elias "minneslåda". Ja, han har en lite låda med saker som han älskat under olika perioder i livet, så den fylls på lite eftersom. Där ligger bland annat en gammal favvo-napp, speldosan han jämt somnade till, små strumpor han använt som bebis, tofflorna han fick av mig första gången han var hos oss, första snuttisen han hade, första leksakerna, favorit gosedjuret, lite saker han gjort i dagis och lite mer roligt. Kul att ha kvar! Självklart spar vi alla kläder och rätt många leksaker, men "minneslådan" är ju lite mer speciell. Ska lägga i hans dagbok som jag skrev förr också!

Vilken härlig känsla att lämna bort den stora kartongen! Extra härligt att det går till välgörenhet.

När jag kom hem åt jag lunch, sedan hade jag ännu mer energi. Så jag passade på att dammsuga, torka golven och städa badrummet. Fräscht och fint igen!

Nu ska jag strax börja med maten, fisk, sen ska jag upp till Norrvägen och träna på crosstrainer'n igen. Efter det ska jag äntligen bara slappna av och mysa. Full fart, hela denna lediga dag :-)

effektivt tv-tittande...

Efter middagen idag gjorde jag ett litet ryck här hemma. Diskade undan, hängde tvätt, städade Elias rum och rensade ur hans klädskåp. En himla massa kläder i för liten storlek låg där och tog plats... Skönt att ha det gjort. Har nu två stora kartonger med urväxta kläder, märkt med storlekar. Ordning och reda!

Sedan åkte vi upp till Norrvägen och tittade på hockey. Fullt hus! Mamma, pappa, jag, Mattias x2, Frida och Peter. Tråkigt att ha en Skåning i soffan när Rögle vinner över Brynäs...

I en av pauserna gick jag ner i källarn och körde ett 20 minuters pass på crosstrainer'n. Härligt! Brände 125,4 kalorier bara sådär. Det kallar jag effektivt tv-tittande!

Nu är vi hemma och jag ska hoppa in i duschen. Sen ska jag, även fast det är sent, rensa ur massa skåp och grejer jär hemma! Fick sådan lust till det efter Elias kläd-rensning. Det blir kaos i mitt huvud när det är kaos i alla skåp och lådor...

Imorgon är jag ledig, så jag kan ta en liten sovmorgon. Sen ska jag och Carro på RK för att lämna in allt som rensas ut.

Borde börja med en ny lag... Så fort någon ny pryl kommer in i lägenheten ska någon annan pryl ut. Då bör det ju aldrig bli fullt i skåpen?! Ska försöka hålla mig till det. Nytt in = gammalt ut.

In i duschen och sedan sätta igång :-)

en lång dag på jobbet...

Imorse var det en pina att kliva upp ur varma sängen... När klockan är 04:00 är det som varmast och skönast att sova, men nej då var det bara att dra sig upp. Fysjutton vad jag frös. Jag frös hela vägen in till jobbet och hela förmiddagen.

Det var rätt körigt på morgonen, det brukar vara det på onsdagar, sedan lugnade det ner sig. Det blev så lugnt så det blev långtråkigt...

Efter jobbet skulle jag ju ha träffat Linnsan, men vi tar det en annan dag. Livet är ömtåligt... Tänker på dig gumman!

Istället åkte jag till Maxi och handlade lite saker som jag missade igår. Det tog en evighet att köra dit. Först sopa av bilen som var en enda snöhög. Och sedan köra på oplogade vägar. Bilen åkte bara fram och tillbaka, sladdade och nästan fastnade. Som tur var tog jag mig enda hem, och kom hem till en skottad parkering. Skönt!

Nu har jag precis ätit lunch, plockat ihop lite och slängt in en tvätt. Ska snart börja med middagen som blir egna köttbullar på älgfärs. Mmm!

Ikväll tror jag att jag skippar promenaden... Vädret lockar inte! Tror jag ska åka upp till mamma och pappa för att köra ett pass på crosstrainer'n istället. Sedan får vi se hur kvällen blir. Känner mig grymt trött, så det blir nog bara lugnt och mysigt :-)

dags att krypa ner i sängen...

Eftermiddagen och kvällen har gått i ett rasande tempo! Tänkte att jag kanske skulle få liiiite gjort, men nej.

Det blev iallafall en halvtimmes bungy-promenad. Kallt och skönt. Sedan försvann kvällen framför teven, framför iphonen, framför disken och i duschen... Nu är ju klockan helt plötsligt mycket.

Jag ska bädda ner mig i sängen och försöka somna så fort som möjligt. Klockan ringer 04:00 imorgon för ett fm-pass, så varje minut med sömn är viktig!

Efter jobbet ska jag träffa en efterlängtad vän, nämligen LINNSAN! Hon är hemma från Stockholm! Det känns som att det var en evighet sedan... Vi har mycket att prata om nu! Både tråkigt och roligt. En kaffe på nått mysigt ställe så är vi på banan sen! Längtar!

Men nu ska jag lägga mig och försöka sluta mina blå, grå, gröna, whatever... ögon.

besiktning & loppisar...

Imorse var det en orolig Sara som körde mot Bilprovningen... Skulle bilen gå igenom? Eller har vi gjort ett dåligt bilköp? Ännumer bilkrångel och elände?

Besiktningen gick superfort och bilen gick FELFRITT igenom. Lycka!

Efteråt blev det handling på maxi, en sväng på stan och sedan en loppistur med mormor. Hittade så himla fina grejer!

Bland annat en gjutjärnslykta från Skeppshult, två CultDesign-lyktor, ett väggord, en kruka m.m. Även en liten murgröna. Allt jag handlade blev runt 80 kronor tillsammans, snacka om fynd! Mest glad är jag för Skeppshult-ljuset, 15 ynka kronor fick jag ge för den!

När jag kom hem blev det lite pyssel. Carro kom och sällskapade mig. Köpte en röd stjärna på fot idag, för 3 kr, som jag målade vit. Sedan "decoupagerade" jag den. Vips! så var det ingen julstjärna längre...

Gjorde även en svart lampskärm av en gardin. Vill helst ha en ny, men hittade ingen idag, så den jag gjorde får helt enkelt duga ett tag.

Nu har vi nyss ätit middag, herrn och jag. Ska strax diska undan... Sedan funderar jag på en promenad, ska höra om min vapendragare Carro är på!

Sen blir det kvällsmys :-)

kul med decoupage-lim...

Kvällen blev inte så lugn ändå... Fick energi från ingenstans och bara ville pyssla!

Hittade en trälåda som legat och skräpat ett tag. Funderade lite... Vit färg och tidningsremsor fastlimmade med decoupage fick det bli, precis som lampan jag gjorde.

En rätt ful låda blev en alldeles egen och personlig låda som passar in såå mycket bättre här hemma nu! Kul! Frågan är bara vart den ska stå?

Har verkligen upptäckt det roliga med decoupage-lim! Det funkar nästan på allt, är enkelt, blir snyggt och verkligen eget. Tack till bästa farmor som jag fått det ifrån! Det kommer definitivt blir mer pyssel framöver, både stort och smått.

Nu har mitt hår självtorkat efter duschen så det är dags att krypa ner i sängen. Klockan ringer tidigt imorgon. Jag ska nämligen besiktiga våran Peugeot. Sen blir det nog en sväng på stan :-)

ful lampa som blev fin...

Idag har det varit en sådan dag då tiden bara försvunnit... Vart tog Måndagen vägen? Jag började dagen med frukost och tv-mys. Sedan gick jag och Carro ut på en promenad.

Satan vad kallt det var, nästan olidligt. Men vi pinade oss och var ute och promenixade i 25 minuter iallafall. Gissa om det var skönt att komma in...

Mitt på dagen gick vi till Röda Korset. Där köpte jag en lampfot för 20 kronor som jag hade lite idéer kring.

Efter det gick vi till Carro. Drack kaffe och kikade lite på utbildningen vi ska söka. Vill söka nu jag!

När jag kom hem satte jag igång med projektet att "göra en ful lampa fin". Rev ut tidningspapper, limmade fast med decoupage-lim, målade hela lampan vit och till sist så gjorde jag så att den skulle se sliten och gammal ut. Ett superenkelt tips är då att använda en permanent märkpenna/spritpenna och bara måla dit skavankerna!

Blev helt OK nöjd, skulle bara vilja ha en annan lampskärm till... Annars så duger den!

Till middag blev det pasta och köttfärssås till herrn. Till mig blev det köttfärssås gjord på älgfärs, chili och kvarg 0,1% - rätt gott med minikeso till faktiskt.

Nu är det mys som gäller resten av kvällen. Fast innan jag dimper ner i soffan ska jag diska, vika tvätt och ta en skön dusch. Sen så :-)

redo för en ny vecka nu...

Eftermiddagen har varit lugn och skön! Efter att vi sagt hejdå till Elias och hans mamma, så tog jag och Mattias en härlig promenad. Fast till slut så vann kylan över oss. Jäklar vad kall man blev... Då försökte vi gå snabbaste vägen till mina föräldrar. Tur vi hann gå en liten runda innan, hehe. Där stannade vi och värmde oss, tittade på teve och drack kaffe. Sedan kunde vi traska vidare hemåt igen!

När vi kom hem blev det middag. Kalkon, pärer och sås för Mattias. Kalkon och minikeso för min del. Gott gott!

Efter att jag hade diskat undan la mig på soffan och läste. Har börjat på en bok jag fick i julklapp! En bok om infiltratören Peter Rätz. Jag som verkligen älskar alla Johan Falk-filmer har höga förväntningar på denna bok! (Filmen är nämligen baserad på denna bok, infiltratören Frank Wagner från Falk-filmerna "finns alltså på riktigt" och heter Peter Rätz). Hittills verkar den grymt bra!

Snart ska jag dock göra mig klar för att åka på maxi och handla med Carro och Hannes. Kvällshandling, mys! Sedan ska vi åka upp till mammas jobb för att fixa med lite papper som ska skickas in till utbildningen jag/vi ska söka.

Sen blir det hem, duscha, läsa och sova! Det är en dag imorgon också. Dessutom en ny vecka. Längtar och känner mig redo :-)

söndagar är bra mysiga...

Söndag är verkligen mysiga dagar! När man gick i skolan var dom kanske en aning ångestfyllda och tråkiga, men nu har det blivit en riktigt skön, slapp, ledig och himla mysig dag! Tokgillar!

Imorse var Elias pigg och vi vuxna var trötta. Verkligen sjukt trötta. Då kom jag på en ultimat lösning... Bytte blöja på honom, gav honom en flaska fruktsoppa, hämtade datorn och satte igång en Bamsefilm. Så där låg/satt han mellan oss i sängen i drygt en timme ungefär och tittade. Medan vi vuxna snoozade vidare. Win-win!

Någon gång mellan 8-9 gick vi upp och åt en mysig helgfrukost! Det är ju enda gången vi äter frukost tillsammans, så det gäller att duka upp ordentligt och njuta.

Efter frukost busade killarna i sängen medan jag diskade undan och donade lite.

Därefter blev det bad, hårtvätt och nagelklippning för Elias. Han måste ju vara fin till kalaset han ska ha hos sin mamma idag! Han invigde även sina badpennor som han fick i ett av paketen när han fyllde år. En himla rolig grej! Han ritade för fullt på sig själv och badkaret. Sen var det superenkelt att skölja bort. Kanon!

Efter badet åt han lunch sedan somnade han direkt. Tröttis! Medan har jag hunnit vika tonvis med tvätt, och även hängt en ny. Mattias sitter fastklistrad framför sitt nya x-box. Hmmm.... Fast det är ganska skönt ändå ;-)

Lilleman har sovit i en timme nu, så snart vaknar han nog. Då blir det lek och bus den sista stunden innan hans mamma kommer och hämtar honom!

I eftermiddag har jag lurat med Mattias på en långpromenad. Han har till och med LOVAT det, så jäklar om han bangar ;-)

en lång och härlig dag...

Lördagen har varit ovanligt lång tycker jag! Har hunnit med så himla mycket...

Morgonmys med grabbarna. Vi åt go-frukost, tittade på film och lekte. Hann även diska mellan varven. Sen åkte jag och hämtade upp moster min, mot stan!

Där hann vi titta i lite affärer, köpte bland annat en ny våg, sen skiljdes vi åt eftersom jag skulle jobba. På jobbet idag var det mycket folk. Väldigt stressigt emellanåt, men dagen gick fort och allt gick bra!

När jag kom hem åt vi middag, jag körde igång en maskin tvätt, diskade och plockade ihop efter buskillarna som hade varit i farten här hemma medan jag jobbade, haha. Kände mig himla trött när jag sjönk ner i soffan sen...

Men då kom Carro, Frida och brorsan hit. Blev genast mycket piggare! Och efter att Frida "tvingat" mig att koka kaffe så vart jag ju riktigt vaken! Skönt. Vi tittade på hockey här. Elias invigde sin nya Brynäströja och sprang lyckligt runt och hejade på "buuyne buuyne". Gofis! Tror han är ett riktigt brynäs-fans redan! Jämt när det är hockey av något slag på teven så säger han "buuyne" (som såklart betyder brynäs). Och visar man honom Brynäsloggan (som finns lite överallt på saker och ting i vår familj) så känner han igen den och säger direkt att det är Brynäs, på sitt språk. Han lär sig ;-)

Efter matchen (som vi inte ska prata om...) gick jag och Carro ut på en promenad. Bungystavarna med såklart. Vi gick en kortis på 20 minuter, duger alldeles utmärkt. Så himla skönt med luft och motion, men kallt.

När jag kom hem sen så var Frida och brorsan kvar. Så vi spelade en omgång Cluedo innan dom gick hem - trevligt!

Nu är jag så tokig så att jag sitter med färg i håret, mitt i natta typ... Men jag trivdes inte i min förra hårfärg. Jag fick sådan ljusröd och hemsk utväxt. Skönt att färga till något man vet att man trivs med. Ska strax skölja ur, torka håret och krypa till kojs :-)

vilken underbar kalasdag...

Så var denna fina dag till ända! Allt har varit så mysigt, roligt och trevligt. Fullt med folk här hemma, fika, tårta, massor av paket och en överlycklig 2-åring. Det är så roligt när han lyckligt utbrister "jaaa! jaaa!" för varje paket han öppnar.

Artig är han också. Tror han tog alla i hand och sa "tatt tatt" för paketen. Pussarna var han dock rätt snål på. Men hallå... det räcker väl att ta i hand och tacka ;-)

Han fick så mycket fint! Bla. mer Duplo lego, mer Brio-tågtillbehör, filmer, två mobiler som han trodde var riktiga (hihi), fina kläder, pyjamas, cd-skiva, bilar, tåg, böcker, badskum, brynäströja, legogubbar, pennor som man ritar med i badkaret (!?) och mycket mer fint. Och såklart matstolen han fick i förskott. Nöjd och glad kille!

Efter att alla gäster åkt hem tog jag tag i diskberget. Vid sådanahär tillfällen vore en diskmaskin inte helt fel... Men det gick bra. Brorsan och Frida stannade kvar. Frida lekte med Elias, och brorsan spelade tv-spel med Mattias, så jag fick lugn och ro där vi disken, haha!

Medan dom lekte vidare, med det ena och det andra, så begav jag mig ut på en promenad med bungystavarna när jag hade diskat klart. Tror det blev 20-30 minuter ungefär. Skönt efter en dag som denna! Och faktiskt så åt jag inte ett skvatt av fikat som fanns. Varken kakor eller tårta! Bara två koppar kaffe och en sjujäkla massa snus för att kompensera. Känner mig stolt och nöjd nu! Kan ju va duktig jag åh...

När jag kom in igen var Frida och broder kvar. Så vi satte oss vid köksbordet och spelade Cluedo. Så himla roligt sällskapsspel. Riktigt klurigt!

Nu har jag precis tagit en dusch och ska snart krypa ner i sängen. Trött trött... Imorgon väntar ett arbetspass, skönt nog så börjar jag inte för ens 11:00 så lite sovmorgon hoppas vi att lilleman bjuder på!

Godnatt, och tusen tack till alla som grattat och firat älskade Elias <3

grattis till finaste 2-åringen...

Tänk att det två år sedan som lilla, lilla Elias kom till världen. Åren har verkligen gått fort... Nu är han en stor och fin kille, som är helt otrolig! Han är så smart, så rolig, så snäll, så omtänksam, han vet precis vad han vill och oooja - han kan minsann säga till ordentligt när något inte passar herr'n ;-)

Grattis älskade underbara unge!

Idag gjorde vi morgon 05:45, det blev lite mys i soffan och sedan var det dags att åka till dagis. Han hade blivit firad där igår, dom hade haft kalas och han fick ett paket som innehöll såpbubblor!

Idag ska jag hämta honom lite tidigare, så vi hinner äta innan kalaset. Det blir fullt hus här ikväll. Elias, jag, Mattias, min mamma, min pappa, Elias farmor (hans farfar är sjuk), FridaF, brorsan, Anette, Janne, FridaH, Tom, min mormor, min farmor & farfar och kanske att några fler dyker upp! Trångt och mysigt blir det...

Men innan dess så är det en hel del saker att dona med. Ska bara samla liiiite mer energi här i soffan :-)

härlig eftermiddag/kväll...

Skön och härlig eftermiddag/kväll. När jag var klar med middagen kom grabbarna hem, även Carro kom hit.

Efter maten fick Elias paket av Carro. "Tatt-tatt" sa han och tog henne i hand, haha sötis. Han fick ett par sjukt snygga jeans med skinn på knäna, en cool luvtröja och en korg med leksaks-matvaror. Vad snäll hon är den där Carro!

Sedan lämnade vi Mattias hemma med disken. Jag, Carro och Elias tog en 30 minuters härlig promenad. Jag med bungystavarna och Carro med Elias i pulkan. Han satt och sjöng hela vägen! Skönt att röra på sig och andas frisk kall luft.

När vi kom hem tog jag och Elias en dusch tillsammans, en snabbdusch. "Badaaa?" frågade han undrande när jag sa att vi var klar. Men han protesterade faktiskt inte när jag sa att vi tog en dusch ISTÄLLET för ett bad ikväll. Vi gick upp, smörjde in oss, gjorde välling och myste ner oss i soffan framför Alfons. Mattias åkte och tittade på hockey hos mina föräldrar. Vi kör varannan gång, sist var det ju jag som fick åka iväg och titta. Så här hemma hade vi en mysig Sara-och-Elias-kväll.

Nattningen gick bra. Han kröp ner i sin säng, jag satt på golvet och berättade en kort liten saga, sen när han började somna smög jag mig ut. Tror rutinerna börjar komma tillbaka nu! Han har lättare att somna och är inte alls lika ledsen och arg när det är sängdags. Skönt!

Jag har haft en skön kväll i soffan framför teven. Under nya mysiga filten vi fick i julklapp. Lite "tillåtet" kvällsfika och en kopp varm kanel-mjölk.

Snart blir det sängen. Imorgon har jag massor att göra! Skjutsa Elias på dagis, hem och städa lite (glad att jag dammsög och satte upp ballongerna idag), hämta Bamse-tårtan, hem och göra mat, hämta Elias på dagis, hem och äta, diska undan fort och skynda att förbereda fikat för gästerna som kommer 17:00 ungefär.

Oturligt nog har vi besiktning på Volvon kl. 17:30, så Mattias ska åka iväg en snabbis. Det var den ENDA tiden som fanns fram till 1:a April då det blir körförbud på den, så vi måsta ju boka den... Tur att både min mamma och Mattias mamma kommer hit tidigare imorgon och hjälper mig att förbereda :-)

laddar inför dammsugning...

Torsdag! Imorse var jag rejält trött när vår klocka ringde 06:00, jag försöööökte sova vidare med det gick inte Elias med på. Han stod nedanför sängen och ropade på mig tills jag klev upp, haha. Varför ska jag få sova vidare när Elias och Mattias kliver upp?! Nej, rätt ska vara rätt tycker han ;-)

Morgonen har rullat på i ett lugnt tempo... Tv, frukost, vakna till liv. Sedan kom Carro hit och sällskapade mig!

Mitt på dagen åkte vi till stan, jag hade ett möte på AF och Carro skulle uträtta lite på stan. Allt gick bra, men tog ganska lång tid.

Nu är jag hemma och har precis ätit lunch. Laddar upp inför ett varv med dammsugaren, men det känns lite tungt... Bara jag kommer igång så!

Sen ska jag göra middag, kyckling blir det idag, och därefter kommer Carro hit för att fira Elias som fyller 2 år imorgon! Hon har köpt så himla fina presenter, min gulliga vän!

Resten av kvällen blir lugn. Skulle vilja se hockey på Norrvägen, men vi får se hur det blir. En promenad ska också hinnas med. Det löser sig!

PS! Jag är så himla glad idag, magen mår prima och jag har gått ner 1 kg på bara två dagar. Dubbel lycka :-)

kanelmjölk och tända ljus...

Vilken mysig kväll jag haft här i soffan, helt ensam. Elias sover sött och min käre Mattias är hos sin bästis, även känd som min lillebror Mattias. Grabbarna grus! Mattias x2.

Själv har jag som sagt legat i soffan, nyduschad och fräsch med rent hår.

Tände ljus och gjorde iordning varm minimjölk med kanel, så himla gott och nyttigt. Sen har jag tittat på en massa feel-good-program på teven.

Och tack vara mina nya matvanor så är jag inte det minsta sugen på något sött eller onyttigt. Jag som a.l.l.t.i.d dragit runt med ett enormt sockersug på kvällarna... Kosten (eller dieten som vissa använder den till) innebär att jag ENDAST äter proteiner i en vecka nu. Själv ser jag det inte som en strikt diet eftersom jag får äta tills jag blir mätt, äta när jag är hungrig och äta riktig mat som jag tycker om. En diet för mig är då man dricker soppor, bantar och nästan svälter sig själv för att snabbt gå ner i vikt... Visst vill jag också bli av med ett och annat kilo, men jag gör det främst för att se om min mage mår bättre av det här. Och mår magen bättre så mår ju jag bättre. Så nu äter jag varken socker, kolhydrater, grönsaker, frukter... Det är BARA proteiner som gäller. Ganska färglöst, men om en vecka ska jag börja att lägga till grönsaker! Och om ytterligare någon vecka ska även lite kolhydrater läggas till. Så det är ingen kortsiktig "diet", utan en omläggning av kosten (förhoppningsvis) livet ut. Hoppas att detta är något för mig! Hittills funkar det superbra!

För är det nåt jag måste bli bättre på så är det att vara mer medveten om vad jag stoppar i mig. Varför ska jag vara dum mot mig själv, förstöra min kropp, få magen i otakt och äta sånt som gör att jag inte mår bra? Det är lätt att ställa dessa frågor, desto svårare är det förstå dem och ta dem på allvar ;-)

Men nu känns det som att jag vill, kan och är tillräckligt motiverad för att ta hand om mig själv!

Nya tag imorgon :-)

en dag som försvunnit...

Den här dagen har verkligen gått fort... Jag var overkligt trött och seg imorse runt 6-tiden då vi klev upp allihopa. Sen blev jag ännu tröttare eftersom jag kröp ner under täcket och somnade om. Ingen bra start på dagen!

Sedan dess har tiden bara rusat fram. Åkte till stan med Frida och lillebror. Handlade lite nödvändigheter, handlade på maxi och köpte dessutom en våg. Vill ju försöka hålla koll på vikten nu när jag har ändrat mina matvanor. Hittills funkar allt super med maten!

Vi blev kvar länge i stan, vi mötte upp mormor som ville bjuda oss på lunch/fika. Mysigt.

När vi kom hem gick jag ut på en promenad med Carro. Kallt... Men härligt att komma ut på en liten runda! Kanske inte världens längsta, men 20 minuter promenad om dagen duger gott och väl.

Sen var det dags att göra middag, äta med grabbarna, diska och dona lite.

Elias tittar på barnprogrammen men somnar nog snart. Han var riktigt trött och grinig idag efter dagis! Själv tänkte jag ta en dusch och tvätta håret. Sedan blir det soffmys för oss vuxna :-)

en lugn, skön förmiddag...

Förmiddagen har lunkat på i ett skönt tempo. Jag har visserligen inte gjort så mycket nytta här hemma som jag tänkte... Men så kan det bli ibland.

När Ica öppnade åkte jag och handlade hem allt jag behöver för mitt "kost-test" denna vecka. Sedan kom Carro hit. Vi gick en sväng på Röda Korset och kikade lite.

Sedan var det dags för lunch. Gott gott! Sen var ju tanken att jag skulle göra ett ryck här hemma... Men solen strålade och jag bara måååsta ut en sväng.

Men jag tog ändå två flugor i en smäll: slängde in en maskin tvätt innan jag tog med mig stavarna ut på en skön runda. Det gäller att suga åt sig allt dagsljus (och speciellt solsken) såhär års. Vilken energikick! Det blev tillslut en härlig promenad på 40 minuter.

Nu har jag hängt tvätten och ätit mellanmål enligt mina nya vanor. Haha, det ska bli spännande att se hur länfe jag håller i det här!?

Snart är det dags att börja med lax-middagen. Den blir lite annorlunda för mig, men inte mycket! Hoppas det blir gott.

Hur kvällen ser ut vet jag inte. Mys med grabbarna! Hoppas Elias haft en bra dag på dagis efter ett långt jullov :-)

dags att prova något nytt...

Godmorgon! Här gjorde vi morgon kl.06:00 hela familjen, för första gången på väldigt länge... Men det gick bra!

Jag tänkte lägga mig och sova någon timme till när dom hade åkt, men jag kunde inte somna om.

Har istället legat och surfar runt bland lite nya vanor! Min mage har mått lite si sådär den senaste tiden... Jag brukar aldrig ha problem med magen, men så kan jag nästan inte säga nu längre. Den kan strejka lite då och då. Vilket känns väldigt ovanligt för mig som varit bortskämd med en fungerande mage i en herrans massa år...

Men det är bara att acceptera! Ska prova att äta lite annorlunda än vad jag gjort nu. Ska prova i en vecka först och se hur det artar sig. Någon stor skillnad på maten blir det inte, ska bara tänka lite extra vissa gånger, prova lite andra livsmedel och inte äta "onödigt".

Och i samband med promenader så hoppas jag att detta ska sätta fart på magen! Sen gör det ju inget om något kilo försvinner... Men huvudsaken att jag känner att magen och kroppen fungerar bra.

Nu har jag morgonmys med tända ljus framför teven. Har skrivit en handlingslista som jag ska åka och beta igenom så fort Ica öppnar. Spännande!

måste försöka få ordning...

Elias somnade som en stock runt ca 18:45 i soffan. Han låg och tittade på Alfons, och vips så sov han...

Bar honom till sängen och där sov han sött vidare. I några timmar...

Sen kom han upp till oss. Efter det var det ett helsike att få honom att somna om. Ingen ro alls har han nuförtiden... Orolig, vrider och vänder på sig, vill inte sova alls. Efter mycket om och men somnade han dock om. Det hann gå några minuter, sen vaknade han igen! Nu hoppas vi att han sover igen, på riktigt. Det är ju synd om honom om han inte kan slappna av och sova ordentligt. Antar att alla sena kvällar och sovmornar nu i jul/nyår har satt sina spår... Måste försöka få någon ordning på det här!

Annars har kvällen varit bra. Tog en prommis till Frida och Mattias. Skrev ut ett papper, sen gick vi till kiosken och sen hem till oss.

Drack kaffe, åt pepparkakor och körde musiktävlingar med intron och annat kul. Himla roligt!

Nu är klockan mycket och det är dags att hoppa i duschen och sedan krypa ner under täcket.

Imorgon väntar jobb/dagis för grabbarna. Själv tänkte jag få lite gjort här hemma. Hoppas på ett bra flow :-)

tillbaka till rutinerna, snart...

Trion är komplett igen! Elias kom igårkväll, så nu är det dags för pappa-vecka och dags för rutinerna att komma tillbaka på allvar... Ganska skönt.

Idag har det dock varit en ledig dag för mig och Elias. Han var OMÖJLIG att lägga igårkväll. Han bara skrek, grinade, sparkade och skulle till varje pris upp. Han fick nästan panik. Det tog drygt en timme (!) att få honom att ens ligga stilla... Men efter en påhittad saga om Bamse som inte kunde sova, slöt han tillslut sina ögon och kom till ro.

Detta resulterade såklart i att han sov länge imorse.... Vi klev upp, åt frukost, gjorde oss redo och åkte till min farmor och farfar.

Dom blir så lycklig när Elias hälsar på! Vi fikade och lekte. Min mamma kom också dit, då åkte vi till stan.

Vi köpte ballonger till kalaset, sen smög det sig ner en och annan present i kundvagnen också. Bland annat en hel del tillbehör till hans Brio-tågbana. Så nu är vi klar med presenterna. Svårt att köpa leksaker såhär efter jul, men det blev en bra blandning mellan roligt och behövligt ändå. Dessutom blir ju matstolen en present som vi och Mattias föräldrar delar på. Men med alla 16 stycken som kommer på kalaset så blir det nog en present-hög som heter duga ;-)

Efter stadsbesöket åkte vi hem till min mamma och åt lunch/fikade. Mina kusiner Frida och Tom kom också dit. Det gillade Elias!

Vi blev kvar där ett bra tag, sen åkte jag och lilleman hem och gjorde middag. Det blev enkelt idag... Potatis, korv och ägg. Men det blev full pott ändå, lille herrn skickade nästan rent tallriken!

Nu är han ganska, eller mycket, gnällig... Men jag har hållit honom vaken hela dagen. Han slumrade till i 10 minuter på väg hem från stan, men annars har han inte sovit något idag. Vi vill ju att han somnar i bra tid ikväll... Imorgon drar rutinerna igång på riktigt. Dagis för lilleman, vilket innebär att han ska kliva upp kl.06:00 och åka iväg. Håller tummarna för att nattningen går bra!

Nu ska jag ta tag i disken och en hög med ren tvätt. Sen blir det mys i soffan :-)

skönt med söndagspromenix...

Oj oj oj - vilken sovmorgon jag unnade mig idag... Hade det inte varit Söndag så hade jag haft lite ångest, men äsch, på veckans sista dag får man sova länge!

Vi klev upp, gjorde frukost, käkade framför Vinterstudion och sedan kollade vi på tjejernas Final climb i Tour de ski.

Sedan kom Carro hit och drog med mig på en skön promenad med bungy-stavarna. Himla halt, men också härligt att få komma ut. Hade inte hon hört av sig så hade jag nog legat i soffan hela dagen...

Nu har jag precis kommit in och har fått energi till att ta reda på ren tvätt och köra en ny maskin. Ligger efter i tvätten nå fruktansvärt. Tycker att tvättkorgen svämmar över mest hela tiden!

Ska göra lite fika och koka kaffe nu, dags att parkera sig i soffan och kolla på alla skidtävlingar som är kvar av dagen! Alpin-herrarnas 2:a åk, Tour de ski-finalen för herrarna och även herrarnas skidskytte! Lovely :-)

hemma efter en trevlig kväll...

Nu är vi hemma efter en trevlig och rolig kväll, får tacka Sörens El för det. Först var vi på Iggesundsrevyn, himla roligt tyckte jag att det var! Så duktiga!

Därefter åkte alla anställda på Sörens och vi respektive till Idenor där vi bjöds på middag! Tror vi var runt 70 stycken...

God mat & dryck (dock inte så god "dricka" för oss som körde, vi fick vatten, hehe) och god effterrätt. Proppmätt blev man, förstår inte varför man alltid proppar i sig maten?!

Vi bröt upp ganska tidigt, min fiske-galning ska upp tidigt imorgon. Med oss fick vi ett annat par från Forsa, kan säga att det bjöds på skratt hela vägen hem ;P

Nu sitter vi i varsin soffa, har skurit upp en ananas och tittar på Sagan om de två tornen.

Imorgon ska Mattias som sagt iväg och fiska. Jag övervägde att följa med, men naej. Istället blir det en mysdag i soffan. Det är ju skidor hela dagen! Alpint, Tour de ski-final och skidskytte. Perfekt tv-dag! Och innan det börjar blir det en skön sovmorgon...

Snart är det dags att krypa till kojs :-)

en seg och skön morgon...

Vilken himla seg förmiddag vi har haft här. Klev upp efter en liten sovmorgon, åt frukost framför teven och kröp sedan ner under en filt för att titta på hockey.

Och vips så hade jag somnat igen... Haha. Så hela morgonen har jag legat och små-slumrat med ett halvt öra lyssnandes på hockeyn på teven.

Rätt så mysigt!

Nu har jag precis slängt in en tvätt och ska ta tag i dagen på allvar. Om ett tag är det nämligen dags att ge sig ut på roligheter!

Vi är bjudna på Iggesundsrevyn med Mattias jobb. Sedan blir det middag också, roligt roligt!

Så nu ska jag sätta fart här hemma. Slut på dessa lat-fasoner nu ;-)

en mycket skön fredag...

Sovmorgon, mysfrukost, färga håret, tvätta en maskin tvätt och handla på maxi med mamma och Mattias. Så har min sköna förmiddag sett ut.

När vi kom hem hade vi (förutom kassar mat) med oss två nya STORA växter till fönstret i vardagsrummet, en bukett vita fräscha tulpaner och två presenter till Elias födelsedag. Det känns alltid speciellt med första buketten tulpaner efter jul och nyår. Mot ljusare tider!

Nu är det soffläge framför favvo-serien. Har tänt lite ljus och bara äääär...

Snart ska jag städa badrummet, sen bär det av till Bobygda där svärmor bjuder på middag. Gott och skönt :-)

dagen började så dåligt...

Imorse var jag arg! Arg på mig själv... Jag skulle ha besiktigat volvon klockan 11:20, men när jag precis var påväg ut hittade jag inte bilnyckeln. Mattias hade en nyckel med sig, han var och fiskade låååångt borta. Den andra nyckeln brukar sitta på min nyckelknippa men det gjorde den inte?! Letade överallt som en tok. Ingen nyckel. Så det var bara att avboka tiden. Tur att vi har lite tid kvar tills det blir körförbud.

Jahapp, det blev alltså nya planer för dagen... Åkte till mormor och bjöd in mig själv på frukost, sedan gick vi till Ica håsta och handlade.

När jag kom hem igen samlade jag energi till att städa bort julen. Det gick så bra så! Speciellt med skidor och hockey på teven. Nu är allt rött borta (eller ja, det lilla jag hade) så det känns härligt.

Och som alltid när julsakerna ryker vill man ju storstäda. Vädrade alla mattor och gardiner (dom juliga och dom som skulle användas nu), dammade, dammsög, torkade golven, bäddade rent i sängen och tände goda doftljus. Åh vad fräscht allt känns! Dock har jag lite kvar... Badrummet och ett ton tvätt, men det är en dag imorgon också.

Dock känns det sjukt tomt i vardagsrummet när granen m.m försvann. Flera blommor hade dött också, så det känns jättefattigt på liv här inne... Får kika på blommor och något annat fint imorgon kanske!

Till middag gjorde Mattias nyfångad regnbåde med stekt potatis och en god sås - mmm...

På kvällen åkte vi till Martina och Johan för att spela sällskapsspel. Micke kom också dit. Det blev en himla rolig kväll med gott fika, heta tävlingar och mycket skratt. Finns det något roligare än att spela spel vännerna?! Love it.

Nu är vi hemma, klockan är mycket, så det är snart dags att krypa ner i den renbäddade sängen.

Imorgon är jag ledig igen. Ska bland annat färga håret, skjutsa mamma på maxi (hon lovade mig en bukett tulpaner för det) och äta middag hos svärföräldrarna. Fin fredag det :-)

en timmes innebandy...

Men nu ni, är jag slut som artist. En timmes träning i form av innebandy är jäkligt jobbigt. Men bäst av allt: det är så sjukt roligt.

Tiden springer iväg och man vill bara spela mer!

Bra träning är det också, man håller igång hela tiden, armarna rör sig hela tiden, böjda ben, upp, tokspringa, jogga, jaga, hoppa och ibland (som i mitt fall idag) RAMLA....

Satan vilken vurpa jag jag gjorde. Jag halkade på Mattias klubba, flög upp i luften och dunsade rätt ner på svanskotan. AJ, vad ont det gjorde. Men jag fortsatte spela så nu känns det inget. Det är värre med nacken/huvudet. Tror jag landade konstigt och spände mig. För värken börjar smyga sig på...

Nu blir det en efterlängtad dusch och hopp i säng. Jag börjar känna av att jag varit vaken sedan 03:50...

Imorgon väntar en ledig dag. Har bara en besiktning kl. 11:20 inplanerad, sen funderar jag på att åka hem och kasta ut julen. Vill ha ljust och krispigt (som alla bloggerskor säger) med massa fräscha tulpaner nu ;-)

en hel dag med bra flyt...

Idag har jag haft en bra dag! Den började klockan 03:50, då jag vaknade av första alarmet, pigg (!!!) och utvilad.

På jobbet flöt allt på bra. Hann med mycket "tråkgöra" och det är alltid skönt...

Efter jobbet fick jag för mig att gå till Arbetsförmedlingen. Har inte varit inskriven där sen 2011, har klarar mig bra med de jobbdagar jag haft. Men nu har jag kommit underfund med att det kanske inte är så tokigt att vara inskriven och iallafall få liiiiite betalt för de dagar jag inte jobbar.

När jag kom dit var det folk med kö-lappar ÖVERALLT. Var nära på att gå därifrån. Men när jag kom fram till receptionen hände det ett under!

Hon gick och pratade med en handläggare som tog emot mig direkt. Jag fick alltså gå före alla som tagit nummerlappar... Har ingen aning om varför?! "Vi gör en liten fuling" sa hon och flinade. Tack och bock!

Människan jag satt och pratade med sen var helt... underbar. Hon verkligen lyssnade och sa vad hon tyckte. Hon kallade mig "lilla söta du" utan att det lät ironiskt eller fjäskigt, hon öppnade upp min tankeverksamhet, gav mig nya idéer och sen gav hon mig nästan en kram när jag skulle gå. "Vad bra att du kom hit" sa hon. Och ja, jag kände precis samma sak! Nu hoppas vi att detta är ett steg i rätt riktning. Har redan fått ett jobb jag ska söka, och fått mig en funderare kring utbildningen som jag tänkte söka...

Efteråt tog jag en runda på stan med mormor. Letade lite presenter till den blivande 2-åringen. Fick en idé om att vi också skulle köpa en ny matstol till honom (som hans mamma också köpt) eftersom vi bara har en hokus-pokus-stol här hemma som han vägrar sitta i. Gick ner på Albinsleksaker och kikade...

En Stokke tripptrapp-stol vågar man ju bara snegla på. Dyrt för en stol. Förvisso är det väl himla bra kvalitet, den tål en hög maxvikt osv... Men njae.

Hittade istället en tripp-trappliknande variant från Segr. Till priset 795 kronor. Toppen! Dock så fanns det inga kvar, varken i Hudik eller Ljusdal, bara visnings-exet som stod i affären. Det var en knappt märkbar skada längst ner på ena stolsbenet, så jag frågade vad jag fick köpa den stolen för. Gissa om jag var nöjd när jag kånkade iväg med stolen till bilen sen... 500 kronor fick vi den för!

Sedan bjöd mormor mig och Mattias på middag hemma hos henne. Mmmm! Skönt att slippa laga mat, lalala.

Nu är vi hemma. Har donat lite i köket, vill ha ut allt rött nu och ta in massa svarta detaljer. Allt för att matcha Elias nya svarta matstol ;-) Den tar nästan ingen plats alls, är så himla nöjd.

Pratade med svärmor efter att jag köpt stolen. Hon ville betala den, så det blir en födelsedagspresent från hans farmor och farfar då. Så kan jag och Mattias köpa andra saker som är lite (eller aningens) roligare för honom. Får klura vidare, han fick ju allt och lite till i julklapp??!

Snart ska vi åka och spela innebandy med Frida, Mattias och "Skåne". Tjejerna mot killarna? Hehe.

En himla bra dag! Förutom en sak. Volvon har varit in på service. Kalaset gick på drygt 4.500 kronor. Roligt att lägga pengar på sånt såhär efter jul och nyår... Så jävlar om den inte går igenom besiktningen imorgon ;-)

bungypump med bra musik...

Nu är jag precis hemkommen efter en skön powerwalk med mina bungypump's. Det var nog tur att jag hade stavarna med mig, för jäklarns vad halt det var. Rena rama isgatan!

Älskar verkligen att gå med dessa stavar. Det känns att det "ger mer" än en vanlig promenad, och det känns peppande!

Ikväll gick jag med Nikola Sarcevic i hörlurarna. Åååh, blir alldeles nostalgisk. Det var så längesedan jag lyssnade på honom... Funkade jättebra att gå i takt med låtarna också!

Annars så har det varit en slapp och skön dag, såhär i början av året. Brorsan och Mattias var i Bobygda hos min morfar och skottade tak. Själv satt jag och löste korsord hela dagen med svärmora.

När grabbarna var klar kom dom också dit och käkade mat. Efter det så åkte vi allehopa till Bjuråker, där brorsans svärföräldrar bor. Drack kaffe och satt och pratade ett litet tag innan vi åkte hem till Forsa igen.

Sen har det inte blivit så mycket mer. Kollat lite på skidor, tagit reda på lite tvätt osv...

Nu blir det en dusch och hopp i säng. Klockan ringer 04:00 imorgon, dags för ett fm-pass på jobbet. När jag slutat tänker jag uträtta lite ärenden på stan, sen hem och städa, kaaanske att julgranen ryker?! ;-)

önskar alla ett gott nytt år...

Hemma efter ett trevlig och alldeles lagomt nyårsfirande!

Vi började hemma hos Micke och Åsa. Drack lite öl och pratade strunt. Innan vi åkte till stan smällde vi även av någon raket också.

På Texas blev vi övermätta. Tror alla ville lägga sig och sova en timme efter maten... Oj vad med mat vi vräkte i oss! Men gott var det. Dock gick jag därifrån med rejält magont. Har inte kunnat äta en "riktig" måltid sedan i Torsdags pga magsjukan, så magen blev väl alldeles stöss när all den där maten kom ner!

Men det gick ganska fort över med en whisky. Vi gick på The Bell och satte oss, fast bara ett litet tag, för sen var det dags att vandra till Åhléns och titta på fyrverkerierna. Wow! Så fint!

En himla lugn och trevlig kväll med mycket skratt. Fint avslut på det gångna året!

Men nu är jag trööööött. Ska krypa ner under täcket strax. Imorgon blir det s.o.v.m.o.r.g.o.n, så det bara smäller om det. Gott nytt år :-)

RSS 2.0