matbröd och kaffebröd...

Kvällens bakning gav fina resultat. Det blev en omgång med matbröd, och en omgång med "kaffebröd". För är det nånting jag har saknat under denna kost/diet så är det just bröd till frukost, och en kaka till kaffet.

Nu har jag äntligen hittat ett bra "grundrecept" på bröd, sen är det bara fantasin som sätter stopp för vilket slags bröd det blir!

Grundreceptet innehåller:
3 ägg
120g lättkeso
3 tsk bakpulver
4 msk havrekli
4-5 msk majsmjöl
1 msk krossade linfrön

Bred ut på en form klädd med bakplåtspapper, ungefär 1cm tjockt, in i ugn på 200 grader i 10-15 minuter!

Sedan är det ju bara att braka loss med idéerna vid smaksättningen! Till matbrödet jag gjorde använde jag lite kryddor i smeten för att få bort smaken av bakpulvret... Timjan, chili, ytterst lite vitlök och flingsalt.

När jag hade bakat matbrödet kom jag på att jag borde kunna göra något slags kaffebröd av det där receptet. I den här kosten/dieten, som förövrigt heter Dukandieten, får man använda sig av lite sötningsmedel och funlight (även cola light eller zero om man vill dricka det) så jag hittade på ett kak-recept helt enkelt... Istället för kryddor tog jag 1,5 matsked sötningsmedel, lite gojibär (som är det enda tillåtna i frukt/bär-väg läste jag i Dukans egna bok), rätt mycket kanel och några droppar funlight.

Resultatet blev väl ingen sockerkaka direkt... Men det blev helt OK gott. Fast nästa gång ska jag nog ta lite mer kanel. Äntligen kan jag ta något som smakar sött till kaffet!

Av det här receptet fick jag ut 8 skivor bröd och 16 godbitar. Det beror ju på hur stor bitar man vill ha. Nu ska jag testa frysa in några bitar och se om det funkar, fast det borde det väl göra?

Japp, kan ni baka nyttigt om ni vill ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0