en hel dag med bra flyt...

Idag har jag haft en bra dag! Den började klockan 03:50, då jag vaknade av första alarmet, pigg (!!!) och utvilad.

På jobbet flöt allt på bra. Hann med mycket "tråkgöra" och det är alltid skönt...

Efter jobbet fick jag för mig att gå till Arbetsförmedlingen. Har inte varit inskriven där sen 2011, har klarar mig bra med de jobbdagar jag haft. Men nu har jag kommit underfund med att det kanske inte är så tokigt att vara inskriven och iallafall få liiiiite betalt för de dagar jag inte jobbar.

När jag kom dit var det folk med kö-lappar ÖVERALLT. Var nära på att gå därifrån. Men när jag kom fram till receptionen hände det ett under!

Hon gick och pratade med en handläggare som tog emot mig direkt. Jag fick alltså gå före alla som tagit nummerlappar... Har ingen aning om varför?! "Vi gör en liten fuling" sa hon och flinade. Tack och bock!

Människan jag satt och pratade med sen var helt... underbar. Hon verkligen lyssnade och sa vad hon tyckte. Hon kallade mig "lilla söta du" utan att det lät ironiskt eller fjäskigt, hon öppnade upp min tankeverksamhet, gav mig nya idéer och sen gav hon mig nästan en kram när jag skulle gå. "Vad bra att du kom hit" sa hon. Och ja, jag kände precis samma sak! Nu hoppas vi att detta är ett steg i rätt riktning. Har redan fått ett jobb jag ska söka, och fått mig en funderare kring utbildningen som jag tänkte söka...

Efteråt tog jag en runda på stan med mormor. Letade lite presenter till den blivande 2-åringen. Fick en idé om att vi också skulle köpa en ny matstol till honom (som hans mamma också köpt) eftersom vi bara har en hokus-pokus-stol här hemma som han vägrar sitta i. Gick ner på Albinsleksaker och kikade...

En Stokke tripptrapp-stol vågar man ju bara snegla på. Dyrt för en stol. Förvisso är det väl himla bra kvalitet, den tål en hög maxvikt osv... Men njae.

Hittade istället en tripp-trappliknande variant från Segr. Till priset 795 kronor. Toppen! Dock så fanns det inga kvar, varken i Hudik eller Ljusdal, bara visnings-exet som stod i affären. Det var en knappt märkbar skada längst ner på ena stolsbenet, så jag frågade vad jag fick köpa den stolen för. Gissa om jag var nöjd när jag kånkade iväg med stolen till bilen sen... 500 kronor fick vi den för!

Sedan bjöd mormor mig och Mattias på middag hemma hos henne. Mmmm! Skönt att slippa laga mat, lalala.

Nu är vi hemma. Har donat lite i köket, vill ha ut allt rött nu och ta in massa svarta detaljer. Allt för att matcha Elias nya svarta matstol ;-) Den tar nästan ingen plats alls, är så himla nöjd.

Pratade med svärmor efter att jag köpt stolen. Hon ville betala den, så det blir en födelsedagspresent från hans farmor och farfar då. Så kan jag och Mattias köpa andra saker som är lite (eller aningens) roligare för honom. Får klura vidare, han fick ju allt och lite till i julklapp??!

Snart ska vi åka och spela innebandy med Frida, Mattias och "Skåne". Tjejerna mot killarna? Hehe.

En himla bra dag! Förutom en sak. Volvon har varit in på service. Kalaset gick på drygt 4.500 kronor. Roligt att lägga pengar på sånt såhär efter jul och nyår... Så jävlar om den inte går igenom besiktningen imorgon ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0