kanelmjölk och tända ljus...

Vilken mysig kväll jag haft här i soffan, helt ensam. Elias sover sött och min käre Mattias är hos sin bästis, även känd som min lillebror Mattias. Grabbarna grus! Mattias x2.

Själv har jag som sagt legat i soffan, nyduschad och fräsch med rent hår.

Tände ljus och gjorde iordning varm minimjölk med kanel, så himla gott och nyttigt. Sen har jag tittat på en massa feel-good-program på teven.

Och tack vara mina nya matvanor så är jag inte det minsta sugen på något sött eller onyttigt. Jag som a.l.l.t.i.d dragit runt med ett enormt sockersug på kvällarna... Kosten (eller dieten som vissa använder den till) innebär att jag ENDAST äter proteiner i en vecka nu. Själv ser jag det inte som en strikt diet eftersom jag får äta tills jag blir mätt, äta när jag är hungrig och äta riktig mat som jag tycker om. En diet för mig är då man dricker soppor, bantar och nästan svälter sig själv för att snabbt gå ner i vikt... Visst vill jag också bli av med ett och annat kilo, men jag gör det främst för att se om min mage mår bättre av det här. Och mår magen bättre så mår ju jag bättre. Så nu äter jag varken socker, kolhydrater, grönsaker, frukter... Det är BARA proteiner som gäller. Ganska färglöst, men om en vecka ska jag börja att lägga till grönsaker! Och om ytterligare någon vecka ska även lite kolhydrater läggas till. Så det är ingen kortsiktig "diet", utan en omläggning av kosten (förhoppningsvis) livet ut. Hoppas att detta är något för mig! Hittills funkar det superbra!

För är det nåt jag måste bli bättre på så är det att vara mer medveten om vad jag stoppar i mig. Varför ska jag vara dum mot mig själv, förstöra min kropp, få magen i otakt och äta sånt som gör att jag inte mår bra? Det är lätt att ställa dessa frågor, desto svårare är det förstå dem och ta dem på allvar ;-)

Men nu känns det som att jag vill, kan och är tillräckligt motiverad för att ta hand om mig själv!

Nya tag imorgon :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0