en riktigt rensa-ut-dag...

Nöjd. Nöjd. Nöjd. Idag har jag haft en riktig rensa-ut-dag, och till min hjälp har jag haft fina vännen Carro.

Det började redan igårkväll då ALLA köksskåp (som var överfulla med allt möjligt) blev urrensade. Massor av saker slängdes och det blev även en hel del saker som skulle lämnas in på Röda Korset.

Imorse kom Carro hit och hjälpte mig i förrådet. Kallt och trångt... Men det blev bra. Man har knappt kunnat gå in där den senaste tiden. Allt bara slängs in. Öppnade man dörren så måsta man ta ut hur mycket grejer som helst för att ens kunna gå in en meter. Usch.

Men nu är det lite mer ordning och reda där. Man kan GÅ där inne! Två stora kartonger med enbart skit (som jag undrar varför jag sparat ens?!) plockade vi ihop och gick med till soprummet. Sedan blev det en megastor (typ två flyttlådor stor) kartong med grejer till Röda Korset. Visst är det fortfarande mycket grejer kvar i förrådet ändå... Ett stor skrivbord som ska upp till Norrvägen, grillen, ett bord m.m. Men det känns så mycket bättre nu!

Innan vi åkte till Röda Korset med grejerna så packade jag ner alla Elias urväxta kläder i en stor kartong (istället för små, olika kartonger som jag vek ner kläderna i igår). Gick igenom lite leksaker också. Vissa leksaker åkte ner i lådan som skulle lämnas till RK, vissa leksaker (som vi vill ha kvar) åkte ner i samma låda där de urväxta kläderna låg, och dom extra speciella sakerna la jag ner i Elias "minneslåda". Ja, han har en lite låda med saker som han älskat under olika perioder i livet, så den fylls på lite eftersom. Där ligger bland annat en gammal favvo-napp, speldosan han jämt somnade till, små strumpor han använt som bebis, tofflorna han fick av mig första gången han var hos oss, första snuttisen han hade, första leksakerna, favorit gosedjuret, lite saker han gjort i dagis och lite mer roligt. Kul att ha kvar! Självklart spar vi alla kläder och rätt många leksaker, men "minneslådan" är ju lite mer speciell. Ska lägga i hans dagbok som jag skrev förr också!

Vilken härlig känsla att lämna bort den stora kartongen! Extra härligt att det går till välgörenhet.

När jag kom hem åt jag lunch, sedan hade jag ännu mer energi. Så jag passade på att dammsuga, torka golven och städa badrummet. Fräscht och fint igen!

Nu ska jag strax börja med maten, fisk, sen ska jag upp till Norrvägen och träna på crosstrainer'n igen. Efter det ska jag äntligen bara slappna av och mysa. Full fart, hela denna lediga dag :-)



Kommentarer
mamma

Bara du inte slängt vår termos....

2013-01-17 @ 16:57:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0