en lagomt bra påskdag...

Söndag startade alldeles för tidigt, tyckte jag. Klockan var förvisso 08:00, men efter en riktigt dålig natt så var jag tröttare än tröttast. Edwin sov väldigt oroligt och vaknade till minst en gång i timmen. Hela natten. Tror att det är en förkylning som spökar för honom! Konstigt vore det inte iallafall, för både jag och Elias snorar och hostar än... 

Jag fick en liten sovmorgon av grabbarna iallafall. Mattias gick upp med barnen. Men efter en halvtimme måsta jag gå upp, han skulle nämligen åka och spela golf. Premiärrundan! Han hade kokat kaffe och klätt på barnen, så det gick ändå rätt bra att masa sig upp. Dock fick jag klä om Edwin på en gång. Vem sätter på en bebis byxorna först, och sedan bodyn utanpå?! Hahahaha. 

Efter att både jag och barnen fått i oss frukost så blev jag piggare. Däremot så blev lillebror allt tröttare... Men han vägrade sova! Ögonen gick i kors och han gnällde trött-gnäll i en timme innan han äntligen somnade. Stackars Elias fick vänta länge själv innan jag kunde leka med honom. Han kom in i sovrummet en gång och smekte Edwin på kinden, "varför sover du inte Evin? Du måste det, för vi vill leka själv nu. Vi vill inte höra på grinet då!" Gullunge!

När lillebrorsan äntligen hade somnat kunde jag ägna min tid åt Elias. Fruktsallad, filmmys och lite lek. Sedan kom pappa hem från golfrundan, och Edwin vaknade från sin tupplur. 

Lunchdags! När vi sedan var mätta och nöjda klädde vi på oss och packade in oss i bilen. Mot barnens farmor och farfar i Bobygda! Vi var bjudna på påskmiddag där. 

Förutom god mat så blev det en hel del lek, bus, godis och mys. Elias åt inte så mycket, han skyllde på att han tyckte det var äckligt och att han inte tålde en massa saker. Haha, påhittiga unge! Vi gick även ut en sväng efter att vi ätit. Edwin sov i vagnen nästan en timme, och vi andra lekte och spelade fotboll. Väldigt skönt väder! Förutom den förbannade blåsten...

När der började bli tidig kväll så åkte vi hemåt. Väl hemma blev det bad för hela familjen! Jag började med att tvätta håret, sedan fick Edwin bada med mig. Oj vad han plaskar och tycker det är kul nu! Elias ville hoppa ner med oss han också. När jag och Edwin var klara fick Elias nytt vatten, och sällskap av pappa. Hela familjen rena och fina! 

Innan Edwin fick sin välling så hann jag vika tvätt och packa upp allt vi hade med oss till Bobygda. Sedan var det nattning av minsta prinsen! Klockan 20:15 sov han äntligen. Den stora prinsen åt två mackor till kvällsfika innan han borstade tänderna och somnade sött i sin säng. Sovade barn, ljuvligt. 

Vi vuxna har Söndagsmys i soffan. Tända ljus, kvällsfika och bra tv. Mobilerna bort, och bara njuta av lugnet tillsammans! 

Imorgon är det sista påskdagen och Elias tackar för denna pappavecka, en dag senare än vanligt pga magsjukan. Men jag tror att han har haft en bra påsk ändå, lillgubben. Påskpyssel. Påskkärring. God mat. Tre stora påskägg fyllda med godsaker och presenter. Och jag tror inte att han blir mindre bortskämd när han kommer hem till mamma direkt :) 










Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0