vi välkomnar april...

Tisdag och ny månad, tiden har verkligen bråttom! Men vi har roliga tider som väntar... Flytt, dop, sommar och födelsedagar! 

Natten har faktiskt varit bra. Edwin vaknade två gånger bara, sista gången tog jag upp honom i våran säng. I samma veva kom även Elias in till oss, så pappa fick snällt förflytta sig till soffan! Åh, vad mysigt det var att somna om bredvid småälsklingarna. Vi vaknade inte ens när Mattias åkte till jobbet. 

Klockan 08:00 vaknade jag av att Elias låg och petade på mig. Edwin hade rullat över på mage och låg fortfarande och sov. Men så fort vi började röra på oss så vände han sig om med världens leende. Jag hade kunnat ligga kvar i en evighet där och mysa med goskillarna! Och jag lyckades hålla kvar dom ett tag, sedan ville dom kliva upp och kicka igång dagen. 

Frukost, kaffe, påklädning och lek. Mattias var i Forsa och jobbade, så han kom hem och fikade en sväng. Kul tyckte barnen! 

När Edwin började bli trött igen så klädde vi på oss och tog en promenad. Elias gick snällt bredvid vagnen, och ville till och med hålla mig i handen nästan hela vägen. Gullunge! Vi gick en lite runda och avslutade på Röda Korset. Barnen fick ett varsitt tio-kronors-fynd. Ett Bamsepussel med alfabetet till Elias. Perfekt! Han är väldigt intresserad av bokstäver just nu, och har redan lärt sig hur hans bokstav E ser ut. Han vet även hur S, M, T, J, I och A ser ut. Ett bra pedagogiskt pussel för duktiga storkillen! Edwin fick en trälåda med klossar. 

På vägen hemåt hade Elias turen att få möta en polisbil. Han pratat väldigt mycket om poliser, med skräckblandad förtjusning. Lite rädd för dom... Vi försöker förklara att polisen är snäll mot alla snälla människor. "Jag är jättesnäll va?" Hihihi. Polisbilen vi mötte såg nog hur Elias tittade och höll sig nära mig, så dom saktade ner och vinkade glatt till honom. Oj vilken stolt och glad kille! "Det här ska jag berätta för min pappa" flinade han och sa. 

Innan vi gick in så plockade vi med oss lite björkris och påskpyntade utanför dörren. Snyggt tyckte Elias! Sedan gick vi in och åt lunch, gårdagens köttfärssås fanns kvar. Edwin fick smaka lite gröt med fruktpuré, sedan hade jag två nöjda barn som lekte för sig själva. Gud vad det är skönt ibland. Att bara kunna sitta och titta! 

Klockan tickade fort... Min mormor kom hit och hälsade på, och som vanligt är hon till stor hjälp. Min ängel. Vi fikade lite, sedan tog hon med sig Edwin ut på en promenad. I drygt 1.5 timme var hon ute så han fick sova, underbart. Då fick jag lite egentid med Elias, vilket kändes väldigt behövligt. Det blir väldigt mycket "jag ska bara ge Edwin mat, jag måste byta blöja på Edwin, jag måste försöka få honom att sluta grina, jag ska bara... jag måste..." Så det var riktigt mysigt att bara få rå om honom en stund. Det märktes att han också njöt. Vi bäddade ner oss i storsängen med massa böcker. Sedan ville han att jag skulle berätta en saga, en om poliser. Han lyssnade med stora öron, men efter en timme så orkade han inte hålla ut mer. Snark snark! Han är fortfarande hostig och snorig, så lite vila gör bara gott. Då smög jag upp och vek lite ren tvätt. 

När mormor kom tillbaka med Edwin så vaknade han på ett strålande humör! Min kusin Tom kom också hit med ett gäng nybakta bullar, vilken lyx! Vi fikade, lekte och myste på medan min underbara mormor envist ville diska. Jaja, hon fick väl det då... Hihi. 

När Mattias kom hem från jobbet var det middagsdags. Idag blev det något jag egentligen inte gillar, pyttipanna. Men ibland får det funka! Efter maten diskade jag undan, sedan försökte jag underhålla en trött bebis. Mattias och Elias tog en promenad med sparkcykeln, och Edwin däckade mitt i sin mat. Egentligen för sent för en powernap, men vad gör man? Han fick sova en liten stund, sedan väckte jag honom så att nattningen inte skulle bli allt för sent. 

Kvällen var bra och mysig. Soffhäng och lite pyssel. Edwin höll ut till 20-tiden, sedan somnade han rätt fort i sin säng. Elias höll ut längre, men sedan somnade även han i sin säng. Duktiga killar! 

Nu är vuxentid framför teven. Men jag tror att jag ska göra som barnen snart... ZzzZzZZzzz! Imorgon blir jag hemma med killarna igen, sedan får vi se om Elias piggnar på sig och hinner med något dagis denna vecka. Vi får även hålla tummarna för att vi andra inte blir sjuka :) 









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0