inte den bästa påsken...

Om vi har haft en mysig påsk? Nja, bättre hade den nog kunnat vara. Här har vi haft förkylningar, magsjuka, inbrott i bilen och skilsmässa, typ...

Igår var det långfredag och vi började dagen mysigt. Edwin tog en supersovmorgon och vi andra målade ägg och åt gofrukost. Kul att pyssla tyckte Elias! Sedan rullade förmiddagen på... Vid 15-tiden gjorde vi oss redo för att åka på påskmiddag hos min farmor och farfar. När vi kommer ut till bilen tycker jag att allt känns lite mysko. Ena bildörren var halvt öppen, bakluckan likaså. Sedan såg jag att någon hade rotat omkring bland allt vi hade i bilen. Saker låg slängda överallt... Handskfacket var tömt och en massa grejer i bakluckan var borta. Bland annat ägarbeviset, dragkroken, iphoneladdaren, Elias lilla bärplockare (!?) och alla cd-skivor. Liksom va? Dom hade lämnat båda bilstolarna, radion, kupévärmaren och sånt som dom annars brukar ta? Däremot så var ratten lös och nyckeln går inte längre in i bildörren. Himla obehagligt att någon varit in i våran bil och rotat... Liksom varför? Bilen står ju alldeles utanför vårat fönster, och varför kan man inte bara låta andras saker vara? Usch vad matt och ledsen man blir! Vi gjorde iallafall en anmälan om att ägarbeviset blivit stulet...

Hur som helst så kom vi iväg till min farmor och farfar där vi blev bjudna på god påskmat. Även efterrätt och godis! En trevlig stund med nära och kära. Elias fick ett påskägg och njöt av umgänget han också! 

Klockan tickade på och det blev kväller. Mattias och jag var inte direkt glada på varandra... Vi kan bråka vi, haha. Elias ville sova hos mina föräldrar, och då fick dom med Edwin på köpet med. Det innebar att vi fick en helt ensam kväll här hemma igår. Och det var nog precis vad vi behövde! Rensa luften och bara vara tillsammans, som Sara och Mattias. Livet som småbarnsföräldrar är inte alltid en dans på rosor... Och det är lätt att glömma det som man har tillsammans. Glömma varför vi faktiskt trivs så bra ihop och att vi älskar varandra. Vi hade en himla mysig kväll och vi sov bättre än någonsin, vetandes att barnen hade det bra hos mormor och morfar / "Sann å Tole". Utan den där ensamma kvällen tillsammans så hade vi nog tagit ut skilsmässa, haha. 

Idag vaknade vi upp vid 9-tiden. Påskafton! Dessvärre började inte dagen på bästa sätt... Pappa ringde ocg berättade att Elias skitit och kräkt ner sig på morgonen. Hej magsjuka! Annars hade natten gått kanonbra.

Vi gjorde oss iordning och åkte upp för att hämta barnen. Edwin var glad och Elias låg på soffan. Han kräktes ännu en gång medan vi var där, men annars var han rätt pigg. Inte ledsen eller så. Efter lite kaffe åkte vi hemåt. 

Elias la sig i soffan och kollade på film. Utmattad kille... Stackarn! Jag vet inte hur många gånger han har haft magsjuka i vinter/vår. Hua! 

Jag och Edwin gick ut på en promenad mitt på dagen. Vi mötte upp Marlene som var hemma från Stockholm, och hade en mysig stund utomhus. Saknade vän! Edwin slog på stort och sov jättelänge i vagnen, så vi kunde sitta i solen och prata om allt och inget. Härligt!

När vi kom hem hade storebror precis vaknat efter en tupplur på soffan. Sedan kom det ytterligare en kräka! All blåbärssoppa som han druckit... Vi satte igång en film och hela familjen vilade i soffan. Edwin har varit lugn och mysig hela dagen, tack och lov! 

Vi vuxna åt pizza till middag och Elias ville ha välling. Tur vi hade hans välling kvar! Han fick i sig en halv flaska och fick faktiskt behålla det i magen. Skönt! Fram mot eftermiddagen började han piggna till ordentligt och vi började känns igen våran gamla energiska Elias igen! 

Strax efter 16-tiden tog Mattias och Edwin en powernap medan jag och Elias gick ut på en promenad. Lite friskluft skadar aldrig! Oj vad skönt det var... Vi njöt verkligen! Elias ville leta efter sakerna som tjuvarna hade tagit i bilen, så vi strosade runt härikring bara. Det blev även en tur till skogen, sjön och lekparken. Vi var ute i 1,5 timme! Riktigt härligt. 

När vi kom in så ringde vi till Påskharen. Min mamma var riktigt duktig på att imitera en hare, haha. Elias blev helt till sig! Efter samtalet fick han leta sitt påskägg med hjälp av en karta. Lycklig kille! Lite presenter och godis. Men bäst var nog att inte Edwin fick något tyckte han, hahaha. 

På tidiga kvällen åkte Mattias och Elias till stan, dom skulle hämta något på Mattias jobb. Och efter vägen hade dom hittat Elias bärplockare som hade tagits ur våran bil. Vad är oddsen? Elias blev superglad! Resten hittade dom inte dock... 

Medan dom var i stan så nattade jag Edwin. En flaska välling och hopp i säng! En trött kille som somnade strax innan 20-tiden. Precis när han somnade kom storgrabbarna hem igen. 

Nu är kvällen här och barnen sover. Vi vuxna ska titta på sista Twilight-filmen och bara mysa! Men allra först ska jag hänga en tvätt.

Hoppas att natten och morgondagen blir bra, att vi får vara friska. Elias verkar iallafall vara kvitt magsjukan nu, han har fått behålla en banan, lite yoghurt, en macka och lite godis. Så vi håller tummarna för ett bra avslut på påsken :)

Bilder från igår...








Bilder från idag...








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0