en tisdag inne i stan...

Tisdagen började som vilken vardag som helst. Elias och Mattias åkte till jobb/dagis, sedan somnade jag och Edwin om en stund. 

När vi vaknade nästa gång klev vi upp och startade våran dag. Frukost och påklädning, sedan lite soffmys. 

Vid 10-tiden åkte vi till lillemans mormor. Kaffe och ladda upp för ett stadsbesök. Vi ställde in mammaträffen idag, men det passade oss rätt bra eftersom vi ändå hade planerat en mysdag med mormor på stan! 

Lilleman somnade i bilen och vi styrde mot Jysk. Dags att köpa madrass till min gamla spjälsäng som vi tagit hem till Edwin. Mormor var snäll och köpte både madrass och madrasskydd till honom! Det blev också en runda inne på Dollar där det blev lite smått och gott. Även nya nappar inne på leksaksaffären! 

Sedan åkte vi ner mot stan. Jag var på jakt efter pyjamaser till Edwin. Han har inte haft en pyjamas sedan storlek 56... Bara kortärmade med korta ben, men det blir ju så kallt när våran vilding sparkar av sig täcket hela tiden. Så nya pyssar var ett måste! Jag lyckades hitta superfina pyjamaser på Lindex, där det till och med var halva reapriset. Tjoho! Tre stycken för ca 125 kronor, superfynd. Till Elias köpte jag ett par snygga kalsonger bara. Han har så mycket i klädväg, så vi lugnar oss till sommaren för att se vad han behöver! 

Jag köpte även presenter till min lillebror som fyller hela 22 år nästa helg! Och ett par leggings till mig. Men nu blir det köpstopp tills vi har flyttat... 

Vi avrundade stadsbesöket på Waynes. Mamma bjöd på lunch/fika. Även Edwin fick äta sin lunch där. Min duktiga lilla kille som inte gnällde minsta lilla under tiden vi var på stan. Inte ens minsta lilla bök när han skulle äta, trots att det var mycket folk där. Nöjda och mätta packade vi in dagens fynd i bilen och åkte hemåt. Vi tackade mormorn för en mysig dag, och lilleman somnade gott i bilstolen. 

Väl hemma packade jag upp allt medan Edwin sov vidare en stund. Sedan monterade jag ihop spjälsängen. Glada miner från lilleman som verkade godkänna sängen på en gång! Jag hann precis klart tills att Mattias och Elias kom hem från jobbet och dagis. Jag hann alltså inte klart med maten idag... Så Mattias fick äran att laga mat medan jag underhöll en grinig Edwin. Till storebrors stora glädje blev det köttbullar till middag. "Min bästa mat!"

När alla var mätta klädde vi på oss och tog en promenad. Elias sparkade på sparkcykeln och grin-Edwin somnade på en gång medan vi gick mot kiosken. Pappa hade lovat Elias att vi skulle ha mjukglasspremiär! Mmmmums. 

På vägen hemåt blev det lite lek i lekparken också. Men Edwin vaknade och tyckte inte alls det var så himla roligt att sitta i vagnen och titta på... Så vi knatade hemåt ganska fort. Och det var väl lika bra, klockan tickade på fort. 

När vi kom in tog vi det lugnt ett tag. Barnen roade sig själva medan jag hängde en tvätt. Elias vill alltid hjälpa till, men det räcker med att hänga upp en grej tycker han. Haha. Sedan blev det ett bad för storebror och pappa. Uppskattat! Edwin satt i babysittern och tittade på medan jag diskade undan middagen. 

Vips så var klockan 19:30 och det var dags att natta barnen. Edwin fick hoppa i en ny pyjamas, trots att jag inte hunnit tvätta dom än... Han fick en flaska välling och somnade sedan sött i nya sängen, med nya nappen. Gofis! Elias höll ut en kvart längre än lillebror, så när klockan var 20:15 sov båda kidsen. Dom har fått en "uppgradering" på täckena idag också. Edwin har fått Elias gamla täcke, juniorstorlek. Han sparkar ändå bara av sig det lilla babytäcket... Elias har fått ett "vuxentäcke" och det var han himla stolt över. Tur vi har så många sängkläder med barnmotiv till stort täcke, sedan jag var liten. Just nu har han ett påslakan med Spindelmannen som är efter min lillebror, häftigt värre tyckte han. Så nu hoppas vi att båda barnen sover gott i sängarna sina! 

Vi vuxna har landat i soffan och tittar på hockey. Lite kvällsfika, en dusch och sedan hopp i säng... Imorgon vet jag inte vad jag och lilleman ska hitta på, men nånting blir det väl :) 












Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0