en grå men mysig dag...

Tisdag! Här hemma började dagen runt 8-tiden. Edwin har faktiskt sovit hyffsat inatt, trots att han somnade så tidigt. Först sov han mellan 18-02, sedan åt han och var vaken i en timme ungefär. Till slut lyckades han äntligen somna om i våran säng. Han började gnälla igen vid 7-tiden, men då var jag så trött att jag bara försökte få honom att somna om. En timme senare när vi vaknade förstod jag varför han hade gnällt så mycket. Massor av bajs i blöjan... Åh, stackars unge! Jag kände mig som världens sämsta mamma just då. Här försöker han tala om att han vill ha en ny blöja, och morsan bara somnar om. Fy vilket dåligt samvete! Jag skyndade mig att byta på honom, sedan fick han miljoner pussar som kompensation. 

Vi klev upp och startade dagen. Påklädning, kaffe, frukost, tv och soffmys. Edwin har börjat krångla lite vid hans "frukost". Ja, han äter väldigt lite över huvudtaget på förmiddagarna. Det känns som att jag får tvinga i honom... Hur som helst så har vi börjat med gröt som första mål. Gott till en början, sedan blir han så ivrig och arg för att det tar för lång tid att bli mätt. Så han får väl i sig en halv halv-portion. Men när han sedan får ersättning (ibland direkt efter, ibland en timme efter) så vill han inte ha något. Kan han bli mätt på så lite gröt? Well, vi får prova oss fram så löser det sig nog. 

Vid 10-tiden åkte vi till Ica en sväng. Vädret lockade inte för en promenad direkt... Jag köpte hårfärg för att rädda mitt orangea hår, sedan åkte vi hem igen. Edwin somnade och jag kunde i lugn och ro färga håret. Äntligen lyckades jag få en brun färg som inte är för ljus och inte för mörk. Hoppas att det var tack vare slingorna jag gjorde, så att allt jäkla slit inte var helt förgäves. 

När Edwin vaknade fick han lunch. Både ersättning och en smakportion med potatis, morot och palsternacka. Han åt inte så mycket, tror jag? Typ 90 ml ersättning och en "iskub" med mat. Men det kanske är tillräckligt? Så himla svårt att veta... 

Klockan tickade på och det var dags att åka till stan för en träff med mammagruppen. Sista gången på bvc, och sista träffen med vår bvc-sköterska som ska gå i pension. Sedan får vi träffas när/om vi vill, på egna ställen. Och det hoppas jag och Edwin att vi fortsätter att göra. Vi tycker ju så mycket om dom fyra gulliga tjejerna vi lärt känna!

Idag var det bara jag, Edwin, Britta och Lo på bvc. Och bvc-sköterskan då. Vi pratade lite om allt möjligt, fikade och hade det mysigt med barnen. Edwin och Lo låg och flinade mot varandra riktigt länge, hihi. Men efter ett tag blev lilleman arg. Trött kille... Tur att det var dags att åka hemåt så han fick sova en stund i bilen. Jag passade även på att svänga in på dollar, lite tråkiga nödvändigheter införskaffades. 

Väl hemma var det en gnällig kille som vaknade. Allt var fel. Jag fick inte ens sjunga för honom, haha. Oj vad ledsen han vart. Sjunger jag så fult? Jag provade att lägga honom i våran säng, och efter ett tag så somnade han faktiskt. Ja min lilla kille, ibland är 20 minuter i bilen inte tillräckligt. Okej? Att sova är skönt. Punkt. 

Medan han sov så passade jag på att laga middag. Hann precis klart tills Mattias kom hem från jobbet, och då vaknade även en lite gladare bebis. Han satt nöjd i babysittern medan vi åt. Idag blev det en stark kycklinggryta med röd curry, bambuskott, champinjoner, ris och en klick creme fraiche. Ganska gott! 

Efter maten åkte Mattias iväg på ett jobb en sväng. Jag skyndade mig att diska medan Edwin tittade med glittrande ögon på Babblarna. Nödlösning... 

Tiden gick och det blev tidig kväll. Pappa kom hem och Edwin blev glad. Sedan testade vi faktiskt att ge vår lilla kille lite välling. Oj vilken hit! Egentligen är det ju från ca 6 månader, men dit är det ju faktiskt inte allt för långt nu. Hjälp, om tre veckor är våran "lilla" bebis ett halvår! Han blev arg när han inte fick mer, så han sög i sig mer än planerat. Men så farligt kan det väl inte vara? Hoppas bara att magen tar det bra! Annars får vi lugna oss med vällingen. 

Lillpluppen somnade i sin säng runt 19-tiden. Jag tyckte han var lite varm och täppt i näsan, kanske därför han varit gnällig idag? Och inte velat äta? Hoppas verkligen inte att någon förkylning är på gång... 

Nu är det kvällmys i soffan. Mattias är på gymmet, så jag har fått titta på Äntligen hemma utan suck och stön. Haha! Men kvällen blir inte allt för sen. Natten kan bli jobbig om lilleman börjar bli sjuk, och om vällingen inte gillas av lillmagen. Fast jag håller tummarna för att vi får sova. Imorgon väntar nämligen ett bvc-besök med 5-månaders sprutorna. Hua! Mitt mammahjärta är inte så peppat... 







Kommentarer
FlodinFridan

Jättefin hårfärg! :)

2014-04-09 @ 00:32:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0