en genombra lördag...

Lördagen startade klockan 08:00 på pricken här hemma. Jag och båda barnen i sängen. Mattias i soffan. Det börjar bli en vana att pappa får förflytta sig ut till vardagsrummet när småpojkarna våra vill komma till våran säng på natten. Längtar vi efter en större säng? Ja. Vi får göra slag i saken när vi har flyttat. 

Morgonen var lugn. Skönt att starta helgmorgonen i segt tempo och myskläder... Vips så hade klockan blivit 10:30 och det var dags för dagens äventyr. Buspalatset! 

Elias var peppad och glad, han sprang runt och hade det roligt. Klättra, krypa, hoppa och åka! Edwin verkade också tycka att det där stället var helt okej att hänga på. Han sov bara 10 minuter i bilen på vägen dit, sedan vaknade han och busade med oss under hela tiden vi var där. Han tittade med stora ögon på allt roligt som fanns där. Ja, ögonen var som klot och munnen var öppen. Vad i hela friden är det här för häftigt ställe?! Han lekte lite med bollarna i bollhavet, sedan var han publik till storebrorsan. Barnen skötte sig exemplariskt. Inte det minsta lilla gnäll från någon av dem. Inte ens lillebror var på dåligt humör trots att han var trött. Hej hopp vilket lyckat besök på Busis! 

Innan vi åkte hem svängde vi in i McDonalds-driven. Vi var hungriga som vargar och var rörande överens om att vi var värda lite donkenkäk efter allt bus. Vi åkte sedan hem och mumsade i oss allt medan Edwin sov i bilstolen. Dessvärre sov han inte alls länge... Så Mattias gick och la sig med honom i sängen så han fick sova ordentligt. Båda två lyckades somna! 

Jag och Elias la oss i soffan och tittade på Lotta på Bråkmakargatan. Mysigt! Efter ett tag flyttade han in till sängen och somnade efter en filmsnutt på surfplattan. 

När alla killar hade vaknat igen så började vi packa ihop Elias övernattningsväska. Han och Mattias skulle nämligen åka till barnens farmor och farfar och sova där inatt. Jag och Edwin pussade storgrabbarna hejdå, sedan bjöd vi in oss själva på middag hos min mamma och pappa. Hehe!

Edwin blev som vanligt glad över att se sin mormor och morfar. Han låg i babygymmet och hade det bra medan jag blev bjuden på en ljuvlig middag. Tok-mört kött och rostade rotfrukter! Mmm-mm-m. Efter maten blev det mys i soffan, kaffe och hopp i hoppgungan för lilleman. Vi stannade enda tills Edwin blev superarg. Han har kommit på hur han kan använda rösten i olika tonlägen. Han skäller och skäller och skäller. Sedan flinar han åt sig själv och sina arga läten. Haha, så himla gulligt. Vi klädde på oss, tackade för maten och åkte hemåt. Lillvännen somnade som en stock i bilen. 

När vi kom hem fick han fortsätta sova en stund. Jag passade på att hänga en tvätt som jag kört igång innan vi åkte till norrvägen. Han vaknade lagom tills att jag var klar. Hungrig! Efter en flaska ersättning blev han på superbra humör, och tillät mig att göra lite nytta... 

Jag har äntligen kickat igång projekt flyttrensning. Jag har inte vetat vart tusan jag ska börja, men nu kände jag mig peppad. Perfekt när storgrabbarna inte är hemma! 

Jag började i Elias rum. KAOS! Edwin låg i storebrorsans säng och tittade på mig och smyglekte med hans leksaker. Det blev en storrensning... Två kassar med trasiga/skitleksaker att slänga och en stoooor kasse med leksaker, gosedjur och böcker att skänka till Röda Korset. Jag städade även ihop, organiserade och tog bort saker från väggarna. Bort med alla klistermärken, tavlor, spikar och väggdekorer. Riktigt skönt att det blev gjort. Hoppas bara inte att Elias kommer hata mig för utrensningen. Men ett nytt rum väntar ju för honom. Vi får försöka förklara att det kan bli kul att köpa nya leksaker då! 

När jag var klar med Elias rum förflyttade vi oss till vårt sovrum. Edwin låg i sängen och tittade när jag sorterade alla hundratals pocketböcker vi har i stringhyllorna ovanför sängen. Några skänks till Röda Korset, resten av böckerna packade jag ner i en stor flyttlåda. Flyttpackningen är igång! Edwin skrattade åt mig när jag packade och sjöng. Vi busade lite i sängen efteråt, min älskade lilla gladskit... Sedan var det dags att natta en trött kille. Det gick smärtfritt, det tackar jag för. Jag var ju helt uppe i varv och ville fortsätta med att rensa rensa rensa. 

Och som jag har rensat! Köksskåpen fick sig en omgång. Jösses vad med skit vi har samlat på oss... Det blev en hel flyttkartong med saker till Röda Korset. Och som om inte det vore nog har jag lyckats få ihop 9 (!) kassar med skräp som bara var att slänga. Känslan efteråt är grym! Hipphurra vad skönt. Jag tog med mig babyvakten och sprang ner till soprummet med allting. Och bar kartoner/kassar med det som ska skänkas bort ut till bilen. Puts veck med allting!

När jag ändå var igång så skruvade jag bort alla handtag på köksluckorna. Bort med dom fina svarta, tillbaka med dom gamla. Jag får helt enkelt leva med att det är fult tills vi ska flytta... Skruvade även tillbaka en skåpslucka som vi hade tagit bort, och drog bort alla kakeldekorer. Även väggdekoren i vardagsrummet pillade jag bort. Inga skador på tapeten, tack och lov. 

Nu känns det otroligt skönt att jag fått så mycket gjort. Äntligen är jag igång. Det är ju knappt en månad tills vi får tillgång till den nya lägenheten! Lääängtar... Men det är fortfarande massor att rensa ut här hemma. Kläder, skor, badrumssaker och förrådet. Det hemska förrådet. Gah, vad jag gruvar mig för det. Men det får vi ta en annan dag! Det går nog fort när man väl sätter igång. 

Nu har jag sjunkit ner i soffan och slötittar på teven. Har hällt upp chipsen som blev kvar sedan igår, och jag känner mig såå värd att bara ligga här och slappa... Men klockan tickar på och snart är det dags att krypa till kojs. Hoppas på en bra natt, längtar redan tills Mattias och Elias kommer hem. Tänk vad jag är rik som får dela mitt liv med dom tre finaste killarna i världen :)












Kommentarer
Carro

Åh jag har också börja flyttrensa lite. Jag är ju så rädd gör att vi ska få med oss skit larverna :(
Men har iaf tagit min å L's garderob och garderoben med sängkläder. Sängkläderna har jag fryst ner för säkerhetsskull. Skulle dock behöva en större frys känns de som :p
Sen ena förrådet i köket med typ pajformer å bunkar osv. Det är också rensat :)
Nu är det bara resten kvar... Tror jag måste ta hit mamma så hon får hjälpa mig :) L är inte så mycket att hänga i granen :p
Vet inte var jag ska börja nu...

Men röda korset, kan man skänka vad som helst dit?

2014-04-06 @ 17:53:29
URL: http://carroskottar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0