kalashelg

Lördagförmiddag. Jag vaknade upp med världens dunderhuvudvärk, men världens snällaste barn lät mig ligga och dra mig i sängen en stund tills att alvedonen gett effekt. Sedan lite kaffe och mysfrukost på det. Och glasögon. Världens bästa investering, dom hjälper allt som oftast när jag har ont.

Jag har ju en liten halvledig helg trots att jag egentligen skulle ha jobbat. Men vårt flexsystem är toppen och det är inga problem att flexa bort några timmar då vi får ligga hela 60 timmar minus utan att vi förlorar pengar. Jag låg precis på +-0 så jag unnade mig faktiskt en flexdag, skulle ha jobbat natt fredag mot lördag.

Mattias är ju även pappaledig varenda fredag hela hösten och enda fram till februari så vi fick en riktig familjefredag tillsammans igår. Underbart!

Vi myste på här hemma på förmiddagen. Grötfrukost, soffhäng, ett varv med dammsugaren och toaletterna fick sig en omgång. Vi var även ute i garaget/pannrummet och donade lite. Grabbarna älskar att hänga där och "hjälpa" pappsen med allting. Där finns ju både vedbod, förråd, garage och pannrum vägg i vägg med varandra. Så barnen har fullt upp med att jobba i alla olika stationer. På kvällarna lyser en strålkastare där så då är det extra coolt att vara där tycker dom.

Mitt på dagen åkte vi till stan, till Lidl närmare bestämt. Hade sett ett par fodrade gummistövlar där och Elias var i stort behov av sådana. Storlek fanns och priset var kanon. Men det stannade inte där... En hel kundvagn råkade vi fylla. Vi brukar handla där med ungdomarna på jobbet ibland och jag har verkligen fått upp ögonen för den affären. Så bra priser och lite annorlunda varor! Har alltid trott att det bara finns utländska varor, men de flesta vanliga märken finns ju också. Och allt fint man kan hitta i mittengången... Tror vi kommer att börja handla mer där framöver!

Efter handligen åkte vi hem och packade upp. Sedan lånade vi en släpvagn för att åka och hämta pellets. Håller på att bygga upp ett pelletsförråd inför vintern. På god väg!

Eftermiddagen och kvällen spenderade vi på Lundvägen 27. Födelsedagsmiddag för min kära moster och kusin! En himla trevlig kväll. Vi blev bjudna på grekisk pytt, sallad, bröd, vin, öl, tårta och kaffe. Galet gott allting. Kollade även in deras nyrenoverade övervåning. Badrummet... Gaah vad fint. Blir så sugen på att sätta igång här hemma nu. Men vi får nog kanske vänta tills efter jul.

När vi kom hem var klockan runt 21:30-tiden och barnen somnade på en gång. Nöjda och slutkörda! Vi vuxna gjorde också kväll tidigt.

Idag är det som sagt Lördag och det vankas mer kalas. Barnen ska på sitt första barnkalas, snacka om att dom är taggade! Min tremänning och barnens nyfunna kompis Petter har fyllt 4 år. Vilken kalashelg! 🎈



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0