pepparkakor & julklappar 🎁

(null)

Semestern Ă€r hĂ€r! Ledighet, ljuvliga sköna julledighet. AH! Det kĂ€ndes sĂ„ otroligt skön igĂ„r nĂ€r jag lĂ„ste vĂ„rt lilla kontor och checkade ut. HĂ€lsade god jul och bah: ses nĂ€sta Ă„r! 

Det var tvÄ sköna arbetsdagar den hÀr veckan. Och extra smidigt blev det för oss nÀr Àlskade mamma kom hit pÄ morgonen. Hon tog ju ut tvÄ vab-dagar med Elsa, guld vÀrt. SÄ pÄ morgonen var det bara jag och Edwin som skulle ivÀg pÄ dagis, bara det blir ju en enklare procedur. Sen kunde mamma se till att Elias kom med skolbussen. Och som om det inte vore nog att vara vab-barnvakt sÄ gjorde mamma middag tills vi kom hem frÄn jobb/dagis. Snacka om lyxigt.

PĂ„ tisdagen efter skola/dagis/jobb stod middagen pĂ„ bordet igen. TĂ€nk om man hade haft rĂ„d att anlita en privat kock som hadd middagarna fĂ€rdig sĂ„dĂ€r nĂ€r man kom hem... Ja, hade jag haft överflöd av pengar sĂ„ hade jag definitivt anlitat en sĂ„n. Och stĂ€dhjĂ€lp! 

Efter middag igĂ„r gick vi ut i snön hela familjen. Elsa var lite piggare och var i stort behov av friskluft. Hon hade ju varit inne med feber i nĂ€stan fyra dagar i strĂ€ck! PremiĂ€rlek i snön för henne. Det gillade hon. Och nĂ€r pulkan Ă„kte fram blev den poppis. Vet inte hur mĂ„nga varv jag sprang runt huset med henne i slĂ€p. Elias och Edwin Ă„ktw madrass ner för en slĂ€nt vi har, det tyckte dom var kul. Skönt att fĂ„ komma ut och andas i kylan! 

Rolig post fick vi igĂ„r med. En kort frĂ„n fotografen vi var hos i höstas. SĂ„ fint sĂ„! Sedan försvann kvĂ€llen med tvĂ€tt, kvĂ€llsfika, dusch och soffhĂ€ng! 

(null)

(null)

Idag vaknade vi upp runt 7-tiden hĂ€r hemma. Mattias hade Ă„kt till jobbet, men jag och grabbarna sov lite lĂ€ngre. Elsa tog dock Ă€nnu lĂ€ngre sovmorgon. SĂ„ jag hann titta pĂ„ julkalendern med Elias och Edwin, dricka kaffe och plocka lite innan lillfröken vaknade. Sedan skickade vi ivĂ€g Elias till skolan och tog tag i dagen. 

Min mormor kom hit vid 10-tiden för att passa Edwin och Elsa. Jag skulle fÄ Äka ivÀg till stan för att handla dom sista julklapparna. SÄ skönt att fÄ det gjort, jag Àr otroligt sent ute för att vara mig. Men nu Àr det gjort. Behöver bara komplettera med nÄn grej till, som jag eventuellt ska fixa imorgon. Sen Àr det bara en rejÀl mathandling som ska göras innan det kan bli jul. Hallelujah.

(null)

Eftermiddagen blev till en början vÀldigt lugn. Det blir vad man gör det till. Tom kom hit och hÀlsade pÄ, nÀstan direkt frÄn Thailand. SÄ vi drack kaffe, sedan satt/lÄg vi pÄ köksgolvet och bara chillade. Det tyckte Elsa var mysigt. NÀr tvÄ vuxna sitter pÄ golvet och bara Àr. Grabbarna hade fullt upp med sina fotbollskort pÄ övervÄningen.

Tompa hade med sig fina presenter till barnen med. Ronaldotrjöja till Elias, Ett Liverpool-set med Salah till Elsa (sĂ„ gulligt) och boxarshorts med handskar till Edwin. Glada barn! 

Det blev lite boxningsmatch i köket innan middagen, som idag blev en riktigt enkel historia. Korv med bröd. Ja, sĂ„ fĂ„r det vara ibland. Ungarna jublade iallafall. 

(null)

(null)

NĂ€r den enkla middagen var undanstökad var det dags för det Ă„rliga pepparkaksbaket. Elias och Edwin var taggade, för det var ju Nisse som kom med pepparkaksdegen inatt. Han Ă€r allt bra finurlig han! 

Grabbarna var jĂ€tteduktiga pĂ„ att baka pepparkakor i Ă„r, annars har dom brukat trötta rĂ€tt fort. Men nu var det nogrannhet och koncentration frĂ„n början till slut. Men roligast var nog att "pynta" dom fina pepparkakorna med kristyr sen. Finfina peppisar! Nu har vi sĂ„ att vi klarar oss till jul. Och goda lussebullar frĂ„n mormor i frysen. Skulle bara ha kokat en till sats med knĂ€ck. Det jag kokade sist har mĂ€rkligt nog försvunnit... 

(null)

(null)

(null)

Efter pepparkaksbaket gick vi ut igen allihopa. SĂ„ skönt att fĂ„ lite luft och ny energi sĂ„dĂ€r innan lĂ€ggdags. Elsa njöt i pulkan Ă€ven idag. Elias och Edwin sĂ„g ut som tvĂ„ snögubbar nĂ€r dom kom in sen. Roligt med snön! 

NĂ€r ungarna hade lagt sig körde jag igĂ„ng med julklappsverkstad. En hel drös att slĂ„ in, men jag mĂ„ste faktiskt berömma mig sjĂ€lv Ă€ndĂ„. Inte alls lika mycket paket som det brukar vara. Äntligen har jag lyckats att dra in litegrann. Det behöver inte vara en miljon grejer, för det Ă€r inte det som Ă€r sjĂ€lva julafton. Klart barnen ska ha julklappshögar och paket som dom önskat sig, men nĂ„n grĂ€ns mĂ„ste det finnas. I Ă„r kĂ€nns det rĂ€tt lagomt. Bra Sara! 

Men nu Ă€r klockan allt för mycket och jag kĂ€nner mig sjukt trött. FĂ„r vĂ€l trĂ€ningsvĂ€k av allt tejpande och klippande... Har tagit en dusch och krypit ner i sĂ€ngen. Imorgon Ă€r det en ny dag och vi vĂ€ntar lite fikafrĂ€mmande! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0