full fart mot jul ✨

(null)

Ännu en vecka har passerat utan att man hängt med. Tänker alltid på söndagarna att det känns SÅ långt till nästa helg. Men ja, nu är vi här. Det är tur att det finns facebook, instagram och blogg. För annars vette tusan om jag skulle ha nån chans att komma ihåg vad som händer i livet?! 

Vi avslutade iallafall förra veckan med en riktig myssöndag. Skidor på teven, tända andra ljuset, knäckkok och lite besök. Min moster kom förbi med gott nybakt bröd och Johanna kom hit med en hyacint i vas när hon hämtade Elias. Tack fina människor! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndagen kickade vi igång med jobb och dagis. Lite trötta var vi men det gick bra. Fast det känns alltid lite trögt med just måndagar. Och just den här måndagen skulle Mattias jobba kväll så det blev en väldigt seg måndag med trött mamma och trötta barn... 

Sedan har resten av dagarna sett ungefär likadana ut. Jobb och dagis på dagarna, sedan har Mattias jobbat på kvällarna. Så det har inte blivit så mycket gjort här hemma i veckan. Det allra nödvändigaste bara. Mat, tvätt och dusch typ! 

Elsa blev lite krasslig och fick vara hemma från dagis på onsdagen. Hes, gnällig och verkade ha ont i halsen. Sov väldigt dålig på natten också. Så Mattias fick vabba en dag och sedan fick mormor/gammelmormor rycka in som vab-barnvakt på torsdagen. Tur vi har våra nära och kära så att vi får jobba litegrann åtminstone. Vilken jäkla vabhöst/vinter det har varit... Och på tal om nära och kära. En kväll när Mattias jobbade sent och jag ville försöka hinna tvätta håret innan barnen skulle nattas så kom min kära farmor och farfar hit. Så snällt! Elsa blev överlycklig för lite roligare sällskap än morsan, och jag kunde tvätta håret i lugn och ro. 

Sedan har det ju varit Lucia i veckan med. På barnens dagis firades det i tisdags. Lämnade en gullig tomtenisse och pepparkaksgumma på morgonen och fick sedan se en fin film på luciatåget när jag hämtade barnen efter jobbet. Mattias kom dit han med, så det var mysigt. På jobbet fick jag också se ett fint Luciatåg. Så härliga människor jag jobbar med alltså! Blev nästan blödig. Och på kvällen ville jag se allihopa igen, så då tittade vi faktiskt på Glada Hudik teaterns dokumentär Elvis, där flera av dom jag träffar i jobbet är med. Underbara människor! 

(null)

(null)

(null)

(null)

På jobbet har det varit lite speciella dagar. Luciadagen innebar apt med hela hrc-gänget, där det blev julfika och julklappar från kommunen. Den klassiska blomman och presentkort. Sedan var det som sagt Luciafirande. På fredagen körde vi grötfrukost och julklappsspelet. Alla skulle köpa tre julklappar á 20 kronor. Väldigt roligt och mysigt! 

Sedan fortsatte fredagen med glöggmingel, lunch och lite mer jobb innan jag fick avbryta och åka och hämta en febrig tjej på dagis. Lillgumman... 39 graders feber och alldeles rödblommig. 

Så det blev helg tidigt för oss. Åkte hem strax efter 13 och sedan hade vi en lugn eftermiddag i soffan. Elsa sov en stund i min famn och Edwin spelade tv-spel. Lägligt att vi hade startat slowcookern på morgonen så att middagen skötte sig själv. En god köttgryta som puttrade i nästan 9 timmar! 

(null)

På kvällen kom Mattias hem med en gran. På beställning av mig. Men i Edwins värld var det Nisse som fixat gran. Den lyckan alltså! Han blev helt till sig och tyckte det var SÅ mysigt. Och det gjorde även Elsa. Hon piggnade på sig och tittade storögt på sin brorsa som pyntade så fint så. Var orolig att granen skulle välta efter en sekund pga klåfingrig 1-åring, men hon rörde den inte en endaste gång!

Vi provade att ha granen mellan fönstren först, men det kändes inte helt rätt. Så den fick flytta till sitt vanliga hörn mellan köket och vardagsrummet. Då ser vi den från alla håll liksom! 

(null)

(null)

(null)

Julstämningen höjdes och det blev en extra mysig fredagkväll. Det luktar ju så himla gott med gran! Och nu ska det njutas fram till jul, det är ju den här tiden innan som är som allra mysigast. Elsa älskar julgranen och applåderar så fort hon går nära. Men sen ändrar hon ansiktsuttryck, blir allvarlig och säger "aj". För vi har visat att det gör ont att ta på den. Så vi får väl hoppas att hon fortsätter på det spåret! 

Idag är det Lördag och vi har haft en lugn dag. Mattias fiskade en sväng på förmiddagen och Elsa ville mest bara mysa. Fortfarande febrig. Edwin hade tur och fick hänga med mormor och morfar till stan. Handla och fika på Dackås. Lite roligare än att vara hemma med sjuk lillasyster och tråkig mamma! 

(null)

På eftermiddagen åkte vi till Bobygda för att äta middag med barnens farmor, farfar och faster. Gott och mysig! Men Elsa blev sämre i febern och även lite lös i magen, så vi åkte hem ganska snabbt. Får hoppas att det "bara" beror på tänder eller nått. 

Väl hemma blev det dusch för allihopa, hopp i myskläder och lördagmys i soffan. Elsa somnade en stund på soffan med 39,9 graders feber och grabbarna spelade tv-spel. Själv blev jag rastlös och städade badrummet och rensade avloppen. Ja, det är ju också en fin lördagssyssla... Men skönt när det är gjort!  

Barnen somnade fort men vår lilla sjukling vaknar titta som tätt. Hoppas hon får sova hyffsat inatt ändå. Imorgon ska vi tända det tredje ljuset och hämta hem Elias. Sedan laddar vi för jullov. Bara TVÅ arbetsdagar kvar nu, sen blir det julsemester för hela slanten! 

(null)

(null)








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0