lĂ„ngledigt đŸ‘‹đŸŒ

(null)

En hel vecka har passerat sedan sist, och vi har nu kommit in i den mysigaste mĂ„naden. December. Julen Ă€r hĂ€r pĂ„ riktigt. Det fikas pepparkakor var och varannan dag, hyacinterna slĂ„r ut och doftar lika gott som alltid, ljusen brinner, elden sprakar i kaminen och barnens ögon glittrar! 

Den hĂ€r veckan blev inte heller riktigt som vi tĂ€nkt oss. NĂ€mnde jag att vi var friska förra helgen? Ja det gjorde jag. Dumt... För pĂ„ mĂ„ndagen vaknade Elsa upp med feber. Eller ja, hela natten hade hon feber och grinade stup i kvarten pga tĂ€nderna som ploppar upp lite hĂ€r och dĂ€r nu. Lillgumman! Mattias fick Ă€ran att inleda veckan med vab. Men Edwin ville pĂ„ dagis och det fick han sĂ„klart. Är sĂ„ glad att han trivs dĂ€r igen efter uppehĂ„llet, och att han verkar komma sĂ„ bra överens med sina kompisar. Min lilla vilding som pĂ„ dagis Ă€r den lugna och försiktiga killen. Fattar inte, hahaha. Men dĂ€r beskriver fröknarna honom som lugn iallafall, och han och en av kompisarna kan sitta och bygga lego i timmar medan dom andra hĂ€rjar runt. 

PĂ„ tisdagen stĂ€llde vĂ€rldens bĂ€sta mamma upp som vab-barnvakt till Elsa sĂ„ att vi bĂ„da kunde jobba. Det tyckte nog bĂ„de mormorn och Elsa var mysigt! 

PÄ kvÀllen fick vi besök av Mattias och Frida. Dom kom hit och fikade lite, och sÄ passade vi pÄ att lotta tema pÄ julklapparna vi byter. En rolig tradition! I Är ska jag köpa till Frida. NÄnting grÄtt som börjar pÄ bokstaven K. Klurigt... En mysig kvÀll som blev sen och rolig. Vi knÀppte massa fula kort och skrattade sÄ tÄrarna sprutade!

(null)

PĂ„ onsdagen tĂ€nkte jag vabba och Ă€ven ha Edwin hemma. Men mamma och mormor körde ivĂ€g mig pĂ„ jobbet och sĂ„ var dom bĂ„da hĂ€r och myste med barnen. Vilka Ă€nglar!

Och inte bara det... Mormor hade stĂ€dat ur kylskĂ„pet och torkat det sĂ„ fint sĂ„. SĂ„nt som man inte direkt hinner i allt vardagsstök. Mamma hade hĂ€ngt ut vĂ„ra sĂ€ngklĂ€der pĂ„ vĂ€dring hela dagen och nĂ€r vi kom hem stod maten pĂ„ bordet. VĂ€rldens godaste köttfĂ€rslimpa med feta ost och bacon. VĂ€rldens lyx! ❀

Det blev Ă€ven lite shopping efter jobbet en dag. Behövde ett komplement till vĂ„r tvĂ€ttstĂ€llning pĂ„ vĂ€ggen... SĂ„ jag hade spanat in en smal golvstĂ€llning som fĂ„r plats i vĂ„r trĂ„nga tvĂ€ttstuga. Perfekt att ha lite mer hĂ€ngplats, men Ă€ndĂ„ kunna gömma undan den nĂ€r den inte anvĂ€nds. En ny jacka har jag ocksĂ„ införskaffat mig. Sedan trillar det in en massa paket frĂ„n blackfriday-shoppandet... Alla barnens julklappar. Och pĂ„fyllning i min jeansgarderob. Tre par nya, vilket verkligen behövdes! 

(null)

(null)

PÄ onsdagkvÀll upptÀckte jag en massa röda prickar pÄ Edwins kropp. Vattkoppor?! Han kÀndes Àven varm och hade varit lite hÀngig pÄ eftermiddagen... SÄ vi sjukanmÀlde oss sÄklart resten av veckan. Suck och stön, sjukdomarna bara avlöser varandra! Priset man fÄr betala för att man varit borta frÄn dagis i ett Är.

BĂ„de torsdagen och fredagen blev alltsĂ„ ganska lĂ„nga dagar. Isolerade hemma. Elsa har varit rĂ€tt gnĂ€llig pga tĂ€nderna. Mattias jobbade dessutom sent. SĂ„ det har varit bryt-ihop blandat med mys om man sĂ€ger sĂ„... Har försökt vara ute en stund varje dag och luftat oss lite. Och gjort mitt bĂ€sta för att inte ha teven pĂ„ dygnet runt. Det har blivit en del spel, pyssel och mĂ„larverkstad. Och i fredags kom mamma hit en stund pĂ„ eftermiddagen och bakade med Edwin. Pappa kom hit efter att han hade slutat och sĂ„ blev det fredagsfika med kladdkaka och grĂ€dde! Resten av fredagen blev lugn... Vi tittade pĂ„ film och Ă„t lite gott. Sedan rĂ„kade bĂ„de jag och Mattias somna i soffan. Ooops! 

(null)

IgĂ„r var det lördag och barnen och jag hade ytterligare en lĂ„Ă„Ă„Ă„ng dag tillsammans hĂ€r hemma. Mattias fiskade och jobbade, och vi var hĂ€r hemma med en bil som inte fĂ„r köras. Yes, bĂ„da vĂ„ra bilar har krĂ„nglat nu. Volvon gick inte igenom besiktningen och har lagats i veckan. Och CitroĂ«nen fick för sig att inte starta förra helgen. SĂ„ den fick bĂ€rgas bort i veckan. Kul innan jul. Turligt nog var det bara en sĂ€kring som gĂ„tt, men med service + byte av sĂ€kring + byte av vindrutetorkare gick kalaset pĂ„ 6000 kronor. Och volvon pĂ„ 2000 spĂ€nn. Yey. IngejĂ€vlakul innan jul...

SĂ„ hĂ€r hemma satt vi, lite less och trötta pĂ„ varandra efter tre hemmadagar. Men vi fick en mysig lördag Ă€ndĂ„. Första december innebĂ€r ju kalenderstart! Öppna luckor och titta pĂ„ tv-kalendern, som i Ă„r verkar vĂ€ldigt bra. Sen Ă€r det ju underbart med Vinterstudion och all skidĂ„kning med. DĂ„ Ă€r soffhĂ€ng med kaffe extra hĂ€rligt.

(null)

Elsa sov en megapowernap pĂ„ lördagen, mellan 11:00 och 13:30 ungefĂ€r. Det hĂ€nder vĂ€ldigt sĂ€llan! DĂ„ passade jag och Edwin pĂ„ att pyssla tillsammans. Han lyckades se en sĂ„ndĂ€r Nissedörr i mitt flöde pĂ„ Instagram och ville sĂ„klart ha en. TĂ€nkte att vi kunde Ă„ka till stan och se om det fanns att köpa nĂ„nstans, men sen kom jag pĂ„ att vi inte hade nĂ„gon bil... Men med kartong, tejp och lim kommer man lĂ„ngt.

Vi pysslade ihop en egen liten Nissedörr. Och Edwin hoppades att det skulle komma en Nisse och flytta in under kvĂ€llen/natten. Nu kommer det bli spĂ€nnande dagar med lite olika uppdrag, bus och kanske nĂ„gon överraskning. Redan pĂ„ kvĂ€llen kom första brevet. Nisse hade flyttat in! Och som tack hade han lĂ€mnat en liten godisskĂ„l. Edwin blev helt till sig. PĂ„ kvĂ€llen lĂ€mnade han lite mat Ă„t Nisse och pratade oavbrutet om honom tills han somnade. Detta blir nog en ny mysig tradition! BĂ„de för barn och vuxna. KĂ€nde mig alldeles fnittrig nĂ€r jag tog bort Nisses mat innan jag la mig igĂ„r, smulade ner lite extra och fyllde en liten soptunna med skrĂ€p. Och Ă€nnu mer nĂ€r jag la dit smĂ„ rĂ„djursbajskorvar. Hehehehe. 

(null)

(null)

Annars blev lördagkvĂ€llen ganska lugn. Vi tittade pĂ„ hockey, Ă„t kycklinglasagne till middag och vĂ€ntade pĂ„ Mattias. NĂ€r han kom Ă„kte jag och handla lite godis och hĂ€mtade ett par skor jag köpt via facebook. Skönt att komma ut efter flera dagar hĂ€r hemma! 

Idag har vi njutit av en hĂ€rlig söndag tillsammans. Vi tĂ€nde första ljuset. Skidor pĂ„ teven, nĂ„gra pass i tvĂ€ttstugan, mycket kaffe och mysklĂ€der hela dagen. SĂ„ som en söndag ska vara! Edwin Ă„kte till mormor och morfar mitt pĂ„ dagen, och dĂ€r blev han kvar till sena kvĂ€llen. Han hade badat, bakat och haft det mysigt. Vi andra skulle nĂ€mligen Ă„ka och fira Peter och LinnĂ©a som fyllt Ă„r. Och dĂ„ vill man ju inte ta med en med misstĂ€nkta vattkoppor... 

En mysigt firande med gott fika, lek och presenter. Vi hade gĂ„tt ihop nĂ„gra stycken och köpt 30 trisslotter och ett presentkort pĂ„ Route 84 till 30-Ă„ringen. Uppskattat! 

(null)

Edwins prickar ser fortfarande likadana ut typ. Inga klassiska vĂ€tskefyllda blĂ„sor. Och efter ett samtal till HC i fredags börjar vi tvivla pĂ„ att det Ă€r vattkoppor... Men vi ska ringa tillbaka imorgon och se om vi fĂ„r komma in och visa upp dom. Jag menar, man vill ju inte vabba för vattkoppor om det inte Ă€r det. SĂ„ vi fĂ„r se hur veckan blir. Imorgon hĂ€mtar vi iallafall Elias. En dag senare blev det dĂ„ vi skulle pĂ„ kalas idag, och Mattias var inne och lagade bilen innan sĂ„ tiden blev knapp. 

Snart blir det hopp i sÀng. KÀnns skönt med en ledig dag imorgon. BÄde dagis och skola Àr stÀngda sÄ det blev en semesterdag. KÀnns som att jag inte kommer hinna jobba sÄ mycket nu i December. Har lyxat till det och tagit fler semesterdagar i jul. Den 18/12 jobbar jag sista dagen. Sedan Àr jag ledig enda till 2/1. TvÄ sköna semesterveckor som enbart kostar mig 5 semesterdagar. Lyxigt! Den hÀr julen ska det mysas och njutas rejÀlt...

(null)

(null)










Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0