mysiga mellandagar ✨

(null)

Julen är förbi och vi njuter nu av dom där lediga och kravlösa mellandagarna... När man kan gå i morgonrock och pyjamas fram till lunch om man vill. Det riktigt känns att man bara låter dom här sista dagarna på året passera i sin egna lugna takt, och man bara lunkar med. Bara är. Något jag tyckte var dötrist som liten, julen var ju liksom slut, men nu som vuxen älskar jag dessa mellandagar! Andas ut, ladda om... 

I onsdags hade vi en hemmadag, men huset var fullt av olika besökere hela dagen lång. Mattias åkte tidigt till Dalarna för fiske, så jag och barnen tog tacksamt emot alla besök vi fick. 

Först kom Emilia, Robin och Otilia hit på lite kaffe och lek. Så roligt att träffa våra Gotlandskompisar! Elsa och Otilia är ju lika gamla, så det blir nog bara roligare och roligare med åren att ses. Edwin passade på att spela lite Fifa med Robin medan vi tjejer pratade och underhöll varandra med klossar och Babblarna. En mysig förmiddag! 

(null)

(null)

När vi vinkat hejdå till våra första gäster kom nästa besökare. Lagom till lunchen. Det var barnens mormor som tagit en promenad hit. Elsa sov, men Edwin blev glad för lite sällskap. Det blev lunch, fika och en omgång yatzy. Sedan tog Edwin med sig mormor ut på "zombiejakt" runt huset. Dom var ute ett bra tag innan jag och en nyvaken Elsa också kom ut. Skönt med lite luft! 

Eftermiddagen blev himla mysig och lugn. Nästa besökare blev gammelmormor. Hon kom hit för att äta pizza med oss! Så gott efter all julmat... Vi tände ljus, tittade på hockey och lekte enda tills det blev kväller. Då vinkade vi hejdå till gammelmormor och väntade in pappsen. Men vi hann få ytterligare ett besök innan han kom hem. Det var Tompa som kom och myste med oss en stund. Mattias kom ganska snart han med. Stoooora regnbågare hade han med sig! 

(null)

(null)

(null)

Igår var det torsdag och min tur att få komma iväg hemifrån en stund. Mellandagsshopping med Carro! Ja, sånna gånger lämnar man ju helst barnen hemma... Mycket folk överallt. Men vi lyckades knipa några fina fynd ändå. Om än mest till barnen, typiskt va? Elsa fick en ny overall, en morgonrock och lite annat. Men lite till mig själv blev det med. En del bas-plagg från H&M och en ny necessär + nytt smink. Det är en lite tradition för mig att fräscha upp sminkväskan efter jul. Redo för ett nytt år! 

Vi träffade även Emilia, Robin och Otilia på stan och tog en fika tillsammans på Subway. Gott! Ja, några sköna timmar hemifrån blev det. Vuxenprat, shopping och varmt kaffe - vad mer kan man begära? 

(null)

(null)

Eftermiddagen hemma blev också bra. Jag hade massor med energi och fick för mig att slänga ut julgranen. Den barrade massor, så det var liksom det enda alternativet. Elsa blev dock lite ledsen över att granen försvann. Hon gick och vinkade och såg alldeles fundersam ut. Lillgumman! Men det var skönt att få bort det barrande aset...

Det blev såklart en storstädning med. Dammsugarn åkte fram, jag torkade golven, bäddade rent, röjde i tvättstugan och städade badrummet. Ett väldans skönt ryck innan barnen skulle i säng och vi vuxna kunde sjunka ner i soffan! Eller ja, vi hann spela lite spel med Edwin med efter att Elsa somnat. Lite egentid med vår storkille! Som förövrigt fått fullt med prickar på magen. Kopplar man ihop det med helgens febern och huvudvärk så misstänker man ju vattkoppor... på riktigt den här gången. Vi får väl se helt enkelt hur det utvecklar sig. 

(null)

Imorse tog vi sovmorgon hela familjen till 08-tiden. Skönt eftersom vi vuxna halvtittade lite på junior-vm inatt. Även om jag gärna hade sussat en stund till så var det ändå mysigt att gå upp med barnen, koka kaffe och mysa i soffan. 

Edwin och Elsa myste i sina nya morgonrockar. Mina gullungar! Edwin tyckte att Elsa var så söt att han nästan inte visste vad han skulle säga. "Men ååå, du är så söt min lillgumma. Den där passade perfekt på dig. Ååå, vad min älskling är gullig". Ja, jag skulle nog vilja äta upp dom båda två jag! 

(null)

(null)

Efter morgonmyset och frukost klädde vi på oss och gick ut hela familjen. Mot isen! Solen sken och det var två härliga minusgrader. Perfekt... Barnen åkte pulka/madrass och vi hade med oss borren så vi kunde pimpla lite. 

Edwin fick upp ett gäng småfiskar och Elsa gick mest runt och utforskade. Vi hade lite fika med också, det är alltid gott när man är ute! En väldigt mysig förmiddag med familjen blev det. 

Sedan gick vi hem när Elsa började tröttna. En trött tjej som somnade nästan direkt när vi kom in. Vi andra åt lunch, sedan vilade vi på våra egna vis. Edwin framför teven och jag la mig faktiskt raklång på sängen en stund. Lite frusen och trött... Men jag lyckades iallafall beställa hem ett gäng presenter till vår blivande 8-åring. Tror och hoppas han blir glad. Skönt att vara klar! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På eftermiddagen kom mormor hit en stund. Det blev lite målarverkstad med barnen. Mattias var ute och lagade skotern, och på spisen puttrade den överblivna julskinkan. Ja, det blev "pulled pork" av den till middag idag. Så himla gott! Andra året vi gör så nu, men den lilla skinksnutten som oftast blir kvar. Riktigt saftigt och smakrikt blir det. 

Resten av kvällen ägnade vi åt fredagsmys. Först ett varsit bad för barnen i lilla badbaljan, sedan chips och hockey! En alldeles perfekt fredagkväll. 

Nu ligger vi vuxna i sängen och ska försöka somna framför Harry Potter. Men det var så länge sen jag såg dessa filmer så jag har svårt att slita mig. Får väl titta tills ögonen faller ihop av sig själv. Det är det som är så härligt med jullov, det är okej att vara vaken lite längre eftersom det är okej att lulla runt i pyjamas lite halvtrött om dagarna! 

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0