en grå helg ☁️

(null)

Och så blev det återigen helg. Veckans höjdpunkt. Fast just den här veckan var ju faktiskt höjdpunkten att komma tillbaka till jobbet efter allt vabbande...  Men nog var jag allt tacksam när fredagen kom ändå! 

För barnen har det gått bra på dagis och skola. Lite extra trötta på kvällarna, men det är ju inte direkt farligt. Väldigt skönt med dom rutinerna faktiskt. 

På fredagen blev det en liten specialare på morgonen. Jag skulle till Uppsala med tre kollegor och vi behövde åka lite tidigare än då vi vanligtsvis börjar... Så jag lämnade Edwin och Elsa på dagis redan klockan 7 ungefär. Och för att Elias inte skulle behöva vara ensam i 45 minuter tills skolbussen skulle komma så var min pappa så snäll och flexade lite. Så han var här med Elias och myste med julkalndern. Tacksam! 

Dagen i Uppsala blev himla bra. Fast vi var iprincip vara dit och vände kändes det som, haha. Vi hade ett studiebesök inbokat på en dagligverksamhet som jobbar med ord & bild och en tidning. Spännande! Vi fyra som åkte nu hade nämligen missat detta studiebesök för några veckor sedan pga vab/sjukdom, så det var toppen att få chansen igen! Och själva studiebesöket var intressant. Vi passade även på att äta lunch innan vi rullade hemåt... Tacksam för att en av kollegorna älskar att köra bil, och ännu mer tacksam för allt skratt och tok! En väldigt skön och bra fredag blev det. 

Mamma hade hämtat Edwin och Elsa tidigt på dagis, och åkte sedan hem hit där Elias var. När jag och Mattias kom hem blev det sedan fredagsmys med tacos, film och lite gott. Precis som det ska vara!

Ja sen fick jag något slags Ernst-ryck och gick ut till vedboa. Täljde mig en lite tomte som jag sedan klädde med fårull och Elsas gamla kofta. När man får ett sånt ryck gäller det att ta till vara på det, även fast jag inte gillar tomtar... Men om dom är grå och ulliga går det an! 
(null)

Idag vaknade vi upp till en grå och blöt lördag. Snön som föll igårkväll regnade bort. Så trist... Det blev en innedag helt enkelt. En låååång sådan. Mattias hade dock fullt upp med jobb och köttfärsleverans, så det var jag och barnen som donade på här hemma. 

Teven var stått på hela dagen med skidåkning. Ljusen har brunnit. Myskläderna på. Några koppar kaffe. Ett pass i tvättstugan. Ungefär så.

Elsa sov sin powernap väldigt tidigt, så eftermiddagen har varit lite kämpig. Men vips så sov hon i mitt knä, inte direkt optimalt med en tupplur klockan 15:30 men vad gör man? Hon fick sova en kortis, och vaknade till liv ganska bra när Elias och Mattias kom hem med pizza. Ja, det blev en sån middag idag! 

På tidiga kvällen fick Elsa följa med Mattias iväg på ett ärende så jag kunde hjälpa bröderna bus att slutföra dagens uppgift från Nisse. Han ville att barnen skulle rensa ur sina rum så att han kunde ta med sig en massa leksaker till "fattiga barn som inte får några julklappar annars". Och jäklar vad dom tog detta på allvar, så fint att se! Både Elias och Edwin rensade ut hur mycket som helst som dom inte leker med längre. TVÅ STORA SOPSÄCKAR MED LEKSAKER. 

Och hela tiden funderade dom kring vad som skulle kunna uppskattas och vad som skulle bli favoriter hos "dom fattiga barnen". Edwin sa flera gånger att "shit vilken julafton dom kommer få nu, tänk vad glada dom ska bli".  Ja, dom var riktigt nöjda när vi var klara och helt överens om att det här kändes bra. Att det är roligt att ge. Precis den känslan som jag ville att dom skulle känna! Och även få dom att fundera lite på hur bra vi faktiskt har det, och hur andra människor kanske knappt har mat för dagen. Den orättvisa skillnaden. Sånt tycker jag är viktigt att tänka på, och det vill jag att barnen ska vara medvetna om. Vi kommer att skänka leksakerna till röda korset, men i pojkarnas värld är det Nisse som tar hand om säckarna och delar ut dom som julklappar till dom fattiga. Edwin och Elias tyckte att vi skulle rensa ut kläder och skicka med på en gång, men det får vi nog ta en annan dag. Fina barn (med väldigt välstädade rum dessutom)! 

Annars har fredagen bestått av hockeymys, soffhäng och så pysslade jag ihop två små tomtar. Vad är det som händer alltså?! Men nu får det vara nog. Får väl se om jag får något mer Ernst-ryck nästa vecka. Tänkte till och med baka något ikväll med men euforin la sig lite... Det blir kanske knäck-kok imorgon. På sin höjd. Nu blir det filmmys i sängen! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0