decemberrusk 🌧

(null)

Inne myser pĂ„ vi bland ljus, granar och annat juligt. Men ute har vi mötts av storm, regn och en helt grĂ„ vĂ€rld dom senaste dagarna. Inge vidare decembermysigt. Inte alls faktiskt. Att vi dessutom levt i en isolerad vab-bubbla sedan förra torsdagen har gjort att vi iprincip har klĂ€ttrat pĂ„ vĂ€ggarna hĂ€r hemma... 

I mĂ„ndags fick vi alltsĂ„ bekrĂ€ftat pĂ„ hĂ€lsocentralen att Edwins utslag pĂ„ kroppen troligtvis var vattkoppor. Men utslgen hade börjat torka redan, sĂ„ vi kom lindrigt undan Ă€ndĂ„. SĂ„ vi "sjukskrev" oss bara en dag till. Lite glĂ€dje mitt i allt grĂ„a och trista! 

MĂ„ndagen blev faktiskt en bra dag trots allt. Efter hc-besöket Ă„kte jag helt ensam till Strömsbruk för att hĂ€mta hem Elias. Han hade studiedag och vi hade kommit överens om att hĂ€mta honom en dag senare Ă€n vanligt. Edwin och Elsa fick mysa hĂ€r hemma med gammelmormor medans. VĂ€ldigt skönt för morsan att fĂ„ lufta sig en stund... Sjunga högt i bilen pĂ„ vĂ€gen dit, dricka kaffe i lugn och ro och bara sitta och umgĂ„s en stund. Sedan fortsatte kvĂ€llen i samma anda. 

Åt en god chili con carne till middag, sedan lĂ€mnade jag familjen hemma och Ă„kte till min kĂ€ra mormor. Dags att göra slingor. Och förutom det blev det gofika, kökssoffehĂ€ng och massa skratt. En mysmĂ„ndag helt enkelt. 

PĂ„ tisdag var det back to school som gĂ€llde för Elias. Vi klev upp tidigt allihopa och myste  framför julkalendern. Sedan skickade vi ivĂ€g storebror med bussen och fortsatte vĂ„r mysmorgon. Sista vab-dagen. Regnet smattrade mot fönstren hela dagen, sĂ„ det fanns inte sĂ„ mycket mer att göra Ă€n att dona pĂ„ hĂ€r inne... Dammsög, tvĂ€ttade och underhöll barnen. Förberedde fiskmiddag och tittade pĂ„ en bra julfilm. Mysigt Ă€ven om vi var rĂ€tt rastlösa allihopa! 

Sedan försvann tisdagen med middag, köksstök, lÀxlÀsning och soffhÀng. Kröp ner i sÀngen rÀtt tidigt och laddade för att ÄtergÄ till rutinerna.

(null)

(null)

Onsdag och Ă€ntligen jobb igen. Även om jag var trött imorse sĂ„ tog det inte emot alls att Ă„ka ivĂ€g. Barnen verkade ha lĂ€ngtat med, roligt att vara pĂ„ dagis igen! Och den dĂ€r första morgontimmen pĂ„ jobbet kĂ€ndes magisk. Kaffe och vuxenprat. Det Ă€r en bra start pĂ„ dagen! 

PĂ„ jobbet var allt som vanligt. Och dagen gick fort. Vi har ju oftast aktiviteter hela dagarna (deltagarna har ett stĂ„ende schema för olika dagar) sĂ„ dĂ„ gĂ„r det fort. Onsdagar innebĂ€r bad pĂ„ rehabiliteringen och film pĂ„ eftermiddagen. Och sĂ„ lunch och kaffe x2 dĂ€remellan. VĂ€ldigt skön dag! Sedan Ă„kte jag och hĂ€mtade Edwin och Elsa pĂ„ dagis. Dom hade ocksĂ„ haft en bra onsdag! 

VĂ€l hemma blev det middag. Mattias svĂ€ngde ihop en kycklinggryta med pasta och pesto. Gott! Elsa Ă€ter som en hĂ€st just nu. Slickar rent tallriken, och fortsĂ€tter gĂ€rna med att smĂ„Ă€ta frĂ„n sina rester pĂ„ golvet sen... 

Efter maten kom Carro hit. Vi hade bokat in en liten shoppingdejt. Alla gĂ„rdsbutiker hĂ€r i Forsa kör kvĂ€llsöppet alla onsdagar fram till jul. Berglocks fĂ„rgĂ„rd, BaraKlara, HandelstrĂ€dgĂ„rn och Systeryste. SĂ„ himla mysigt med glögg, pepparkakor och massa fina saker! Vi hakade pĂ„ mamma och hennes kompisar och tog oss runt med bĂ„de bil och promenad. Tack för trevligt sĂ€llskap. Och tack mamma för den fina Joll-postern! Nu kommer jag att somna gott efter en mysig kvĂ€ll...

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0