ute till sjöss... ⚓️

Söndagen har har bjudit på blandad kompott, både när det gäller aktiviteter och väder... Ja, årets sommarväder har verkligen haft svårt att bestämma sig. 


Vi gjorde iallafall morgon runt 08-tiden och startade dagen med kaffe och brakfrukost. Solen lyste till och med. 

Vi bestämde oss för att ta en tur med båten. Det har inte alls blivit så myket båtutflykter som vi hoppats denna sommar (98% vädrets fel) så det gäller att passa när tillfället ges... Vi packade med oss metspö och lite fika, sedan full fart ut på sjön! 

En himla härlig tur blev det. Elias och Edwin njuter dom med, speciellt när pappan gasar på i full fart. Edwin har varit lite rädd tidigare för att båten ska välta och sjunka. Men nu går det bra. Vi åkte bort mot Horne där vi brukar bada. Där var det folktomt så vi kastade i ankare och provade fiskelyckan. Massor av små abborrar och mört fick dom dra upp, bröderna bus. Snacka om lyckliga! Ja, verkligen en härlig förmiddag ute till sjöss... ⚓️

På hemvägen hoppade jag och grabbarna av båten vid bryggorna på Kakedbadet, mitt emot där vi bor. Barnen ville bada! Mattias fick åka över med båten och sedan komma tillbaka bilvägen med handdukar osv. 

Elias badade för glatta livet, ingen badkruka där inte... Edwin nöjde sig med några dopp bara. Sedan myste han och jag på bryggan medan storebrorsan hoppade och gjorde bomben, gång efter gång! 💦

Väl hemma var det lunchdags för längesen. Pasta och köttfärssås, sedan blev det chill i soffan. Trötta grabbarn efter en förmiddag på sjön. Ja, det blev vila enda tills Elias mamma och lillasyster kom för att hämta hem storebrorsan. Men först hann vi med kaffe, prat och vild lek för ungarna! 

Efter att vi vinkat hejdå till Östlund's åkte vi iväg på hallonjakt. Först i matnäs, och sedan hamnade vi hos min farmor och farfar. Hallonlycka! Edwin mumsade bär som aldrig förr och vi vuxna plockade med oss lite hem till frysen. Stannade en stund och lekte hos gammelfarmor/farfar, enda tills vi började känna att vi var hungriga. Ooops, klockan var redan 18:30 så vi beställde pizza och åkte hemåt... 🍕

Nu är kvällen här och vi har bosatt oss i soffan. Lilleman sussar sött och vi slötittar på friidrott på teven. En lugn och skön söndagskväll. Dessutom har Mattias semester igen i tre veckor, härligt att ha honom hemma med oss!  




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0