en hĂ€rlig helg... 🍃

Dagarna gĂ„r och vi njuter för fullt av det fantastiska vĂ€dret. SommarvĂ€rmen fortsĂ€tter att överraska oss! Det mĂ„ste vĂ€l Ă€ndĂ„ vara nĂ„gon slags belöning för den LÅNGA vargavintern vi fick kĂ€mpa oss igenom... Och det sjuka Ă€r ju att den pĂ„gick till typ nyss?

Helgen inleddes med kompishĂ€ng redan pĂ„ torsdagen. Elwira och Carro var hĂ€r hela förmiddagen. Sedan hade jag helgfeeling och stĂ€dade och gjorde fint. StĂ€dade till och med kylskĂ„pet, det var inte igĂ„r direkt... VĂ€ldigt skönt att fĂ„ köra igenom huset och fĂ„ njuta av ett rent hem en liten stund iallafall. Det hĂ€r med sommar + stĂ€dat hem Ă€r ju faktiskt inte enkelt alls. Det gĂ€ller att dra ner pĂ„ kraven och  bara lĂ„ta det vara. 

PÄ fredagen fortsatte jag pÄ stÀdtemat lite. TvÀttade sÀngklÀder, vÀdrade tÀcken och kuddar, vek en massa tvÀtt och donade med lite allt möjligt. Ja vi höll oss inne hela förmiddagen faktiskt. Elektrolux skulle nÀmligen komma och fixa vÄr kylskÄpsdörr (dÀrav kylskÄpsstÀdningen för att inte skÀmmas). Men nÀr det var fixat sÄ gick vi ut och njöt av sommarvÀdret. Lunch pÄ altanen och lek i grÀset. NÀr Elsa sov kunde jag puste ut en stund i solstolen medan Edwin vilade i soffan.

PĂ„ eftermiddagen kom Mattias hem och dĂ„ startade vi grillen direkt. Grillad kyckling med goda tillbehör, mums. Efter att ha legat i paltkoma ett tag tog jag mig i kragen och hoppade i trĂ€ningsklĂ€derna. Ett pass pĂ„ löpbandet hemma hos mamma och pappa. Svettigt men hĂ€rligt. Det Ă€r ju faktiskt sĂ„ att man aldrig Ă„ngrar ett trĂ€ningspass. Sedan var det hĂ€rligt att komma hem till familjen, duscha och joina fredagsmyset i soffan. Choklad, chips och en film. Inte mycket som klĂ„r det...

Lördagen inleddes med sovmorgon deluxe. NĂ€stan sĂ„ att vi fick stressa till Edwins fotbollstrĂ€ning, och dĂ„ börjar den 10:30 - haha. Nej men vi hann i princip bara Ă€ta frukost, klĂ€ pĂ„ oss, bĂ€dda sĂ€ngarna och sedan ge oss ivĂ€g. En hĂ€rlig stund med lek och fotboll för lilleman, och jag satt i solen och bara njöt. Vilken vĂ€rme! 

Det var sĂ„ varmt sĂ„ jag och Edwin bestĂ€mde oss för att Ă„ka till Rusta och köpa en pool innan vi Ă„kte hem. Vi har ju en stor pool som vi köpte förra Ă„ret, men jag tror inte vi orkar ta fram den i Ă„r. Det tog sĂ„n tid att fylla den, och det kĂ€nns som att det duger med en liten nu nĂ€r Elsa sĂ€kerligen ocksĂ„ vill plaska lite. 

NĂ€r vi kom hem gjorde jag iordning en stor skĂ„l med sallad av vad som fanns hemma. Pasta, kryddiga korvar, vanlig korv, champinjoner, majs, morötter, gurka, grönkĂ„l (mitt nya Ă€lsk) och lite mer. Den festade vi pĂ„ till bĂ„de lunch och middag. SĂ„ smidigt och sĂ„ gott dessa varma dagar... Vi fyllde Ă€ven den nya poolen sĂ„ Edwin fick svalka sig lite. Elsa sov en lĂ„ng stund sĂ„ jag kunde sitta i solstolen och titta pĂ„ honom. Mysigt! 

Under eftermiddagen kom Niklas hit för att titta pĂ„ hockey. DĂ„ passade jag pĂ„ att smita ut pĂ„ en bungy-promenad i eftermiddagssolen. SĂ„ hĂ€rligt att bara gĂ„ och gĂ„ med en bra podd i öronen. Sedan blev det dusch, kvĂ€llsmys med barnen och soffhĂ€ng resten av kvĂ€llen! 

Imorse gjorde vi morgon runt 08-tiden. Till och med Elsa ville kliva upp dĂ„, lilla tonĂ„ringen som gĂ€rna sover lĂ€ngre Ă€n sĂ„. Direkt efter frukosten gick vi ut och lekte pĂ„ en filt i skuggan. Det gillar hon! Edwin tycker ocksĂ„ det Ă€r mysigt för den delen, han leker att det Ă€r vĂ„ran husbĂ„t. Fantasin hos en 4,5-Ă„ring Ă€r verkligen fascinerande!  

Sedan har dagen bara rullat pĂ„... Elsa drog till med en lĂ„ngsovning mitt pĂ„ dagen, sĂ„ jag hann njuta lite i solstolen. Vi har lunchat ute pĂ„ altanen, haft besök av vĂ„ra vĂ€nner frĂ„n söderhamn, druckit kaffe och bara haft det ledigt och gött. Edwin fick dessutom följa med granntjejen hem till dom och bada i deras nya stora pool. Den lyckan att fĂ„ följa med henne hem sjĂ€lv, wow alltsĂ„, det Ă€r coolt. Familjen blev Ă€ven komplett efter att vi Ă€tit middag, dĂ„ Elias kom hit. Elsa blir som vanligt jĂ€tteglad nĂ€r bĂ€sta storestorebrorsan kommer hem! 

KvĂ€llen har vi spenderat hos mina förĂ€ldrar. Jag körde ett pass pĂ„ löpbandet, Elsa myste med mormor och morfar och grabbarna lekte i lekparken. Edwin dök Ă€ven ner i ett hav av brĂ€nnĂ€sslor... Förutom den lilla detaljen hade vi en mysig och hĂ€rlig kvĂ€ll ute. NĂ€r vi kom hem blev det direkt kvĂ€llsfika, dusch och sedan hopp i sĂ€ng för tre trötta barn. Vi vuxna kollar nu pĂ„ hockey-vm och hoppas sĂ„klart att sverige tar guld. Men sedan blir det sĂ€ngen Ă€ven för oss. 

Imorgon vĂ€ntas Ă€nnu mer vĂ€rme och Ă€ven ett lĂ€karbesök för Elsa. Hoppas vi fĂ„r lite klarhet kring hennes utslag och torrhet... Edwin ska fĂ„ leka med gammelmormor under tiden, sĂ„ han lĂ€ngtar redan! 

(null)
(null)
(null)
(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0