sommarvĂ€rme... đŸ€—

Dagarna gĂ„r, precis som vanligt. Och vilka dagar sen... Äntligen har vĂ€rmen hittat hit. Till och med sĂ„ att man kan ana gröna smĂ„ knoppar pĂ„ björkarna! 

Slutet pĂ„ förra veckan blev ett vĂ€lkommet avslut. Vi vuxna har varit förkylda och extremt trötta, sĂ„ det kĂ€ndes skönt att fĂ„ lĂ€gga den veckan bakom oss. Det var vĂ€l egentligen först pĂ„ fredagen som vi började kĂ€nna oss hyffsat pigga.

Ja fredagen blev faktiskt vĂ€ldigt fin Ă€ndĂ„. Vi hĂ€lsade pĂ„ mina förĂ€ldrar mitt pĂ„ dagen. Jag, Elsa och mamma tog en hĂ€rlig promemad. Edwin busade med pappa och morfar medans, sedan fick jag skjutsa honom till gammelmormor i stan. Han skulle minsann övernatta hos henne! För pĂ„ Lördagen skulle dom kolla pĂ„ ank-race vid möljen och bara mysa omkring. En taggad kille! 

Vi andra fick en vĂ€ldans lugn och ovanlig fredagskvĂ€ll utan vĂ„ran virvelvind hĂ€r hemma. Elsa tajmade in en tupplur precis nĂ€r vi vuxna skulle Ă€ta middag. Schnitzlar med stekt grönkĂ„l och lite annan sallad. Himla gott! 

Efter maten fick jag ett ryck och satte igĂ„ng med en massa saker samtidigt. Kokade lingonsylt (dock innan maten) och gjorde sedan eget bodybutter (eko sheasmör och eko kokosolja) och ingefĂ€rsshot. HĂ€rligt ryck! Sedan hĂ€ngde vi bara i soffan och hade det mysigt med lite godis och serier. Jag rĂ„kade somna i soffan och fick pĂ„ sĂ„ vis sova en hel natt utan att vĂ€ckas av Elsa. Skönt pĂ„ ett sĂ€tt, Ă€ven om en natt i soffan inte Ă€r det bĂ€sta för ryggen kanske... 

Lördagen bjöd pĂ„ sommarvĂ€rme verkligen. SÅ fantastiskt hĂ€rligt. Elsa fick "premiĂ€rhoppa" pĂ„ studsmattan och sedan leka pĂ„ en filt i skuggan. SĂ„ spĂ€nnande att se vĂ€rlden i sommarformat. Mattias byggde pĂ„ uteköket (blir sĂ„ fint sĂ„) och jag njöt i solstolen - och premiĂ€rhĂ€ngde tvĂ€tten utomhus, ÀÀÀÀÀlskar det. Grannarna kom förbi pĂ„ en kaffe med, sĂ„ vi hade verkligen en fin förmiddag.

Efter lunchen stannade Mattias och Elsa inne en stund. En stund som tillslut blev tvĂ„ timmar dĂ„ dom somnade, hihi. Den ensamtiden spenderade jag i det heta solen, var till och med tvungen att slĂ€nga av mig alla klĂ€der. Inte precis alla, lovar. Men gud sĂ„ hĂ€rligt det var att bara ligga och blunda och slappna av! ☀

PĂ„ eftermiddagen fick jag nĂ€stan trĂ„kigt av ensamhet (hĂ€nder det ens en smĂ„barnsmamma?!) dĂ„ Elsa sov ovanligt lĂ€nge. Mattias hade Ă„kt till stan för att köpa lite virke, och skulle sedan hĂ€mta hem Edwin. SĂ„ jag poade pĂ„ hĂ€r hemma bara... Solade lite pĂ„ altantrappan, förberedde middag och lĂ„g faktiskt i soffan en stund. NĂ€stan en exotiskt upplevelse att ha lite ensamhetstrĂ„kigt, haha. 

NĂ€r hela familjen var samlade igen var det middagsdags. SjĂ€lvklart grillat en sommardag som denna! Otroligt gott med kött, starka korvar, majskolvar, champinjoner, god sallad och kalla sĂ„ser. Mmmm... HĂ€rligt att Ă€ta ute pĂ„ altanen med. 

Innan lördagen var över hann jag Ă€ven utmana kroppen med en liten joggingrunda. Det var en gĂ„ng i tiden nĂ€r jag joggade hyffsat snabbt och lĂ€tt. Men det var som sagt en gĂ„ng i tiden. Men det var hĂ€rligt att fĂ„ kĂ€mpa lite och göra av med energi. Sen att man har en "egen" liten slinga vid huset, intill vattnet, gör det hela lite trevligare. Det Ă€r en kort slinga, men man fĂ„r köra nĂ„gra varv helt enkelt. Heja heja! đŸƒđŸ»â€â™€ïž

Sedan avslutades lördagen i soffan. Lördagsgodis till Edwin och popcorn för oss vuxna. Lite bra tv-program hade vi att kolla ikapp med. Alldeles lagom! 

Idag vaknade vi upp till Ă€nnu en varm och hĂ€rlig dag. Vi gick ut i trĂ€dgĂ„rden direkt efter frukosten! Edwin blev överlycklig dĂ„ grannflickan Elin kom hit och lekte med honom. Elsa och jag tog en skön förmiddagspromenad, men jĂ€klar vad varmt det var alltsĂ„. Fick sitta och ta igen mig en stund i solstolen efterĂ„t.

Lunchen intog vi pĂ„ altanen igen, och fick sĂ€llskap av Elin. Sedan gjorde vi oss redo för att Ă„ka till strömsbruk och hĂ€mta Elias. Som vanligt blir det lite skönt hĂ€ng innan vi skiljs Ă„t. Kaffe i solen, fotboll, lek och prat! đŸ‘ŒđŸŒ

Eftermiddagen och kvĂ€llen försvann i ett naffs. Till middag Ă„t vi stuvade makaroner och korv. Ingen söndagsmiddag precis kanske, men vi hade 1 liter mjölk som gĂ„tt ut sĂ„ det var ju lika bra att göra nĂ„got med den istĂ€llet för att slĂ€nga... Och det Ă€r ju dessutom barnsligt gott. Efter maten gick Elias och Edwin ut och hoppade studsmatta, Mattias byggde lite och Elsa och jag satt pĂ„ inglasade altanen och lekte. Mysigt... 

Sedan Ă„kte jag och Elias upp till mina förĂ€ldrar. Jag har mina bungy-stavar dĂ€r och ville ta en promenad i kvĂ€llssolen. Elias ville hĂ€nga lite med bonusmormor/morfar medans, lĂ€ngesedan han trĂ€ffade dom nu! 

Efter en hĂ€rlig (och varm) kvĂ€llsrunda Ă„kte vi sedan hem igen. Elsa satt i badet och plaskade för glatta livet nĂ€r vi kom hem. NĂ€r hon var fĂ€rdig blev den dusch för oss andra med, sedan kvĂ€llsfika och hopp i sĂ€ng för barnen! Det var tvĂ„ trötta bröder som snarkade sött efter en bok. Godnatt Ă€lsklingar! 

Vi vuxna har legat i soffan heeeela kvĂ€llen. KvĂ€llsfika och teve. Nu laddar vi om för en ny vecka, och det verkar som att vi fĂ„r inleda med strĂ„lande sol och vĂ€rme! đŸ™ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0