plaskpremiär ute... 💦

Vilken hejdundrande varm och härlig fredag vi fått njuta av idag! Som en såndär svettig dag i mitten av juli nästan... 

Här hemma började vi dagen med kaffe och frukost på altanen. Redan då var det jättevarmt ute. Men innan vi flyttade ut i trädgården var det några grejer att bocka av inomhus. Bädda, starta en diskmaskin, slänga in en tvätt och jaga bröderna bus som inte är sådär överförtjust i att bli insmorda med solkräm... MEN jag har verkligen hittat ett bra solskydd som passar alla våra tre kids. Elsa har enormt känslig hud och jag smörjer henne inte "i onödan" med solkräm om man kan säga så. Det finns ju olika råd om hur man ska göra med den känsliga bebishuden om sommaren. Hittills har jag inte smörjt henne, men om vi ska hänga på stranden i sommar kommer nog denna att funka. Snäll mot huden och utan massa tillsatser. Värd sina pengar! 
(null)

Resten av dagen har spenderats ute i värmen. Lite lunchpaus på altanen bara, och en stunds tv-spelsvila i soffan för grabbarna. Men annars har vi levt uteliv fullt ut. Är glad över vårt stora parasoll som skyddar poolen där barnen leker. Till och med Elsa fick premiärplaska ute i sin badbalja. Och nu måste jag nog faktiskt hylla Mattias idé om att ha varmvatten i kranen vid uteköket... SÅ smidigt att kunna fylla hennes balja direkt utomhus, med lagomt varmt vatten! 

Medan Elsa plaska i vattnet hade jag och bröderna bus vattenkrig. Eller dom var väl egentligen chanslösa, för jag hade vattenslangen. Hehehe. Oj vad dom skrattade och hade roligt. Skönt att svalka av sig lite! 

(null)

(null)

På tidiga eftermiddagen fick vi även besök av Frida och min mamma. Dom hängde med oss på altanen. Fika och mys! Där satt vi länge och bara njöt. Ja, det har inte blivit många knop gjorda idag. Tre maskiner tvätt bara, men det sköter ju sig självt. Nästan. En tvätt fick hänga ute, en inne och en i torktumlaren. Sedan var jag duktig och vek allt på en gång. Effektiv tvättdag ändå måste jag säga. Det får man väl vara nöjd med i nästan 30 graders värme! 

När Mattias kom hem startade han och Edwin grillen. Familjens nya lilla grillmästare... Mamma stannade kvar och åt middag med oss på altanen. Ljuvlig älgfilé med goda tillbehör. MVG till lilla kocken! 

Sedan låg vi i paltkoma allihopa en stund innan vi ändå fick i oss lite choklad till efterrätt. Det funkar alltid. Kvällen har varit lugn. Har varit ute och plockat lite i trädgården, myst i soffan med barnen och sedan nattat ett trött gäng. Mattias cyklade hem till min bror för att chilla med en "wirrepinne" på balkongen. Själv har jag chillat i soffan med lite chips och gamla avsnitt av Sommar med Ernst. Var nyss upp och kollade till grabbarna på övervåningen. Alldels sjöblöta av svett... Fick öppna upp fönstren i båda rummen, vända på deras kuddar, vika ner täckena och även öppna balkongdörren i hallen. Hoppas dom får sova lugnt hela natten! Ska strax smyga in till Elsa och vända hennes kudde med, sen kryper jag ner i sängen och lyssnar på en podcast.

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0