min femte morsdag... 🌿

Söndag och morsdag. För femte Ă„ret har jag blivit firad som mamma, och för Ă„ttonde (!) Ă„ret som bonusmamma. TĂ€nk vad jag Ă€r tacksam för livet med dom tre fantastiska barnen vi har. Livets mening! 

Dagen fick en hĂ€rlig start dĂ„ jag fick vakna upp riktigt utvilad. Elsas morsdagspresent var nĂ€mligen att sova hela natten, utan ett enda uppvak, i sin sĂ€ng - till nĂ€stan klockan 08:30. Nog för att hon somnade sent, men det blev nĂ€ra 11 timmars oavbruten sömn för henne. Oftast vill hon Ă€ta en gĂ„ng under natten, om sĂ„ ibland först vid 05-tiden, och sedan somna om hos oss. Men att sova sĂ„ lĂ€nge utan mat har aldrig tidigare skett, och dessutom i sin egna sĂ€ng. Tack för den lilla gumman! 

Som om det inte vore nog med sovmorgon har jag blivit firad med rosor, choklad, lotter och mitt favorit-schampo/balsam. Lyckliga jag som fĂ„r vara mamma och bonusmamma till dessa ungar, och att fĂ„ dela allt med deras far! 
(null)

Dagen spenderades sedan ute i solen. Vi fick Ă€ven lunchsĂ€llskap av Elias mamma och lillasyster som kom för att hĂ€mta honom. Jag hade hjĂ€lpt Elias att köpa en blomma och sĂ„ skrev han sjĂ€lv "mamma" pĂ„ ett vitt trĂ€hjĂ€rta som vi knöt runt. Ja, tĂ€nk vad mĂ„nga fantastiska mammor det finns! 

PĂ„ tidiga eftermiddagen fick jag drygt en timmes ensam-mamma-tid i solstolen medan Mattias lekte med barnen inne. En podcast och stĂ€ngda ögon, bara försvinna undan och ladda om en stund. För det Ă€r ju faktiskt sĂ„, att hur fantastiskt det Ă€n Ă€r att fĂ„ vara mamma sĂ„ krĂ€ver det enomt mycket energi samtidigt. Livet fĂ„r liksom en ny mening och det Ă€r sĂ€llan man kan slappna av helt och logga ut som mamma. Men att pausa ibland Ă€r viktigt, och jag har förmĂ„nen att ha en livskamrat och mĂ€nniskor runt omkring som gör det möjligt att faktiskt prioritera enbart mig sjĂ€lv vissa stunder. I början kĂ€ndes dom dĂ€r promenaderna, den dĂ€r vilan eller den dĂ€r stunden i solstolen som nĂ„got förbjudet. Tid jag hade kunnat spendera med barnen. Men nu vet jag bĂ€ttre. Dom dĂ€r stunderna ger mig sĂ„ mycket energi och kraft att jag orkar vara en Ă€nnu bĂ€ttre och gladare mamma sen! 

Till middag idag blev det hĂ€mtmat som vi avnjöt pĂ„ altanen. Fuskigt och lyxigt. Sedan fick vi besök av mamma, pappa, mormor, farmor, farfar och min bror. Morsdagsfirande med glass och tĂ„rta! Min Ă€lskade mamma fick en fin blomma av mig och de andra fantastiska mammorna, dvs mormor och farmor, blev uppvaktade dom med. En mysig stund ute pĂ„ den inglasade altanen! 
(null)

(null)

Edwin busade för fullt med morbror Mattias och Elsa njöt av all uppmĂ€rksamhet. Dagen till Ă€ra hade hon pĂ„ sig en klĂ€nning som min mamma hade nĂ€r hon var liten. Fint Ă€ndĂ„, hur livet Ă€r. Det hĂ€r med Ă€rvda saker Ă€r ju bara sĂ„ roligt! Ja, jag drack dagens kaffe ur en morsdagskopp som min farmors mamma hade för en herrans massa Ă„r sedan och som farmor sedan fick Ă€rva. Eftersom farmor bara fick söner sĂ„ gick koppen sen istĂ€llet i arv till min mamma pĂ„ hennes första morsdag. För fem Ă„r sedan, pĂ„ min första morsdag, fick jag ta över den. SĂ„ den ska jag vĂ„rda ömt nu tills den dagen Elsa kanske blir mamma! Fantastiskt. 
(null)

(null)

NĂ€r alla gĂ€ster hade Ă„kt hem röjde jag undan lite snabbt och tog sedan med mig bungystavarna ut pĂ„ en lĂ„ngpromenad i kvĂ€llssolen. Det Ă€r ju sĂ„ galet vackert den hĂ€r Ă„rstiden och Forsa Ă€r verkligen min favoritplats pĂ„ jorden. HĂ€r har jag alltid bott och hĂ€r vill jag tamejtusan alltid bo. Ja, ikvĂ€ll somnar jag nog gott - tacksam för livet som mamma och för vĂ„rt fina liv pĂ„ favoritplatsen! 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0