en uppfrĂ€schning... đŸ’đŸ»â€â™€ïž

Den nya veckan har kickats igĂ„ng och vi har fĂ„tt njuta av tvĂ„ soliga dagar. Nu Ă€r ju jag en sĂ„n person som gillar regn och rusk med (ibland) men nĂ€r solen strĂ„lar hĂ€nder det verkligen nĂ„got med humöret. Man blir pĂ„ gladhumör helt enkelt. 

MĂ„ndagen spenderades utomhus, nĂ€stan hela förmiddagen. Elsa satt nöjd pĂ„ en filt i skuggan och fick ibland sĂ€llskap av Edwin. Men han har ju en hel del spring i benen ocksĂ„... SĂ„ medan lillasyster sov i vagnen passade vi pĂ„ att hoppa jĂ€rnet pĂ„ studsmattan. Edwin var först rĂ€dd att studsmattan skulle gĂ„ sönder nĂ€r jag hoppade (wtf) men sen slappnade han av och vi hade superkul. 

Efter lunchen Ă„kte vi och hĂ€mtade hem storebror frĂ„n skolan. Hem och fika mellis pĂ„ altanen! En glass fick dom med, dom svettiga busungarna. Sedan blev det lite mer studsmatta för bröderna medan Elsa sov igen och jag lagade mat. Fastedag för oss vuxna, men vi hade "sparat kalorier" och kunde i princip Ă€ta samma middag som barnen, förutom potatis.

KvĂ€llen spenderades i Bobygda hos barnens farmor och farfar. Farfarn fyllde ju minsann Ă„r! Det blev presenter och tĂ„rta, precis som sig bör. Men jag var strong och stod emot frestelserna, heja! NĂ€r vi kom hem var klockan strax efter 19-tiden sĂ„ jag hann smita ut pĂ„ en skön kvĂ€llspromenad innan barnen skulle sova. Bungy-stavar, kvĂ€llssol och en bra podcast i hörlurarna, mer behövs inte... đŸ‘ŒđŸŒ

Idag fick jag en lugn och lyxig sovmorgon. BĂ„de Edwin och Elsa sov till 09:50! Att lillasyster gör det Ă€r inget mĂ€rkvĂ€rdigt, det har hon gjort förr. Men Edwin vaknar alltid kring 07-tiden. Nu kom han ner till vĂ„ran sĂ€ng kl 06:00 och somnade om bredvid Elsa och mig. Hur mysigt?! SjĂ€lv fick jag nĂ€stan trĂ„kigt dĂ€r pĂ„ morgonkvisten... Drack kaffe och gick sedan bara och vĂ€ntade pĂ„ att dom skulle vakna. TyvĂ€rr sov Edwin sĂ„ pass lĂ€nge att det blev en liten olycka i sĂ€ngen, men dĂ„ fick jag Ă€ntligen en orsak till att tvĂ€tta madrasskyddet. HĂ€ngde sedan sĂ€ngklĂ€derna pĂ„ tork ute, rent och frĂ€scht! 

Carro kom och gjorde oss sĂ€llskap pĂ„ förmiddagen. Vi kokade kaffe och satte oss ute i solen. Elsa lekte pĂ„ en filt och utforskade grĂ€set. Det visade sig att Edwin vaknade upp med en förkylning (dĂ€rav sovmorgonen kanske) sĂ„ hann höll sig mest inne och slappade i soffan med sitt tv-spel. 

Innan lunch kom Ă€ven svĂ€rmor och svĂ€rfar förbi pĂ„ en kaffe. Sedan fick vi brĂ„ttomt att Ă€ta och göra oss redo för att hĂ€mta Elias pĂ„ skolan. PĂ„ hemvĂ€gen svĂ€nge vi in pĂ„ röda korset, sedan hem och Ă€ta mellis! 

Eftermiddagen har bara rullat pĂ„. Mamma kom och passade barnen medan jag Ă„kte till stan pĂ„ ett möte. Ett möte som visade sig vara avbokat... SĂ„ det blev en svĂ€ng pĂ„ Rusta istĂ€llet. Hittade fina trĂ€ningstights som verkligen behövdes! Till middag Ă„t vi fisk och potatis, sedan har Elias och Edwin lekt ute till lĂ€ggdags typ. Underbart! Min mamma kom med "tennisrackets" sĂ„ det har bĂ„de spelats och hoppats studsmatta. Fotboll med sĂ„klart. Edwin fick dock hoppa över sin fotbollstrĂ€ning idag pga förkylningen. Men han har orkat busa pĂ„ hĂ€r hemma sĂ„ det Ă€r ju bra! 

NĂ€r barnen somnat för natten körde jag igĂ„ng med ett litet "hemmaspa". En behövlig uppfrĂ€schning. Vaxade benen, fĂ€rgade ögonbrynen, klippte topparna och fĂ€rgade utvĂ€xten i hĂ„ret. Uuuuuunderbart. Nu Ă€r det bara sommarfina fötter som saknas, men jag mĂ„ste införskaffa mig en ny fotfil först. 

Nu Ă€r det dags att hoppa i sĂ€ng. Imorgon vĂ€ntar en stĂ€d och tvĂ€ttdag. Kanske lite sol ocksĂ„ om vi har tur. Sedan gör vi helg mitt i veckan, inte helt fy skam! 

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0