turist i vår stad... ⚓️

(null)

Ja, precis som rubriken lyder har denna lördag spenderats som turister i vår egna stad. För det är ju faktiskt så, att Hudiksvall är väldigt fint just sommartid. Men det är sällan man tar sig tid att bara gå omkring och njuta en hel dag, och så kanske man är lite hemmablind.

Hur som helst så parkerade vi bilen hos gammelmormor på vallvägen vid 10-tiden och promenerade ner mot stan. Jag, Edwin, Elsa, gammelmormor och en varsin vagn till barnen. Elias och Mattias spenderade sin dag i Bobygda där det vankades "familjedag" med jaktlaget. Fiske, tävlingar och grillning. Elias var mer än peppad... Det här med att få göra saker ensam med pappa är något som värderas högt hos honom. Fick ganska tidigt under dagen en uppdatering från storfiskarna och Elias hade då dragit upp en fin regnbåge! 

(null)

Vi inne i Hudik njöt till en början vid båthamnen. En lugn och skön promenad medan barnen spanade på alla båtar... Till slut hamnade vi intill sjöräddningen där det finns en brygga och en liten gräsplätt. Perfekt för en picknick! Gammelmormor hade med sig både fika och lunch, tänk, vad skulle vi göra utan henne?

Edwin tyckte det var roligt att hänga vid vattnet. Tusen frågor om båtar och fiskar och fåglar och i princip allt han såg. Elsa satt på filten och var nöjd till en början hon med, allra helst när hon fick tag i Edwins chokladboll och skyndade sig att ta en tugga. Och när vi tog ifrån henne den, så snodde hon åt sig hans macka och försökte bita i den med. Men efter en stunds picknickande började hon lessna. Ja tacka fasen för det när man inte får ta del av fikat... Istället fick hon en flaska ersättning och fick somna i vagnen. Man blir trött i värmen!

(null)

Medan Elsa sov i vagnen promenerade vi mot Mulle Meck. Gammelmormor fick stanna ute med henne medan jag och Edwin smet in och hängde med Mulle. Vi var alldeles själva där hela tiden! Så lyxigt att ha allt för sig själv och kunna utforska varenda liten vrå. Edwin var helt lyrisk och tyckte det var SÅ kul och mysigt. Vi snickrade, flög flygplan, åkte till rymden, mekade med bilar och var sjörövare. Verkligen värdefull tid med min stora kille! 

När vi hade lekt ostört i 1,5 timme köpte vi glass och gick ut till Elsa och gammelmormor igen. Lillan hade just vaknat och blev glad över att se oss. Medan vi ändå var på stan passade jag på att fixa en morsdagspresent och Edwin ville kramas med Bosse Östlin-statyn. Det har han gjort förr och det är numera ett måste varje gång han passerar den! 

Klockan tickade iväg och vi började promenera mot bilen. Men halvvägs så stannade vi och hade picknick igen. Den här gången högg Edwin in på pannkakorna som gammelmormor hade med sig. Lyxigt med lunch i det gröna! Elsa fick äta mat som jag tagit med, sen låg hon på filten och vädrade rumpan. 

Vi hade verkligen en urmysig dag. Barnen var nöjda och glada hela tiden, allt klaffade liksom perfekt med mat/sovtider och då kan man ju faktiskt njuta. Vädret var ju också på topp så vi valde en perfekt dag för att turista runt... 

(null)

(null)

(null)

Klockan hann bli runt 16-tiden innan vi packat in oss i bilen och rullade hemåt. Vi kom hem ungefär samtidigt som fiskegänget. Elias var helnöjd med sin dag och visade stolt upp lite nya fiskedrag som han vunnit. Mattias var helt slut efter en sen natt och en tidig morgon, så han gick och la sig med Elsa medan jag lagade middag. Slängde ihop en pastasås med bacon, champinjoner och mozzarella. Snabbt men gott. Middagen avnjöt vi på altanen, jag och bröderna bus, sedan låg vi i soffan där ute och bara chillade tills pappa och lillasyster vaknade.

Kvällen blev fortsatt lugn och mysig. Lite lördagsgodis till Elias och Edwin, lek med Elsa, film och även en bungypromenad för mig. Så skönt att avsluta en varm dag med lite frisk skogsluft. Efter att barnen somnat blev det en dusch och sedan har vi slötittat på champions league finalen... Men nu kallar sängen! 🌙


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0