majsommaren... 🐝

Sommarlivet fortsÀtter! MajvÀdret har nog varit det bÀsta nÄgonsin och vi bara njuter... Ja, just nu kÀnns livet pÄ topp.

Veckan inleddes med strÄlande sol. Vi hade (som alltid den senaste tiden) en hemmadag. Gammelmormor hade vÀgarna förbi och stannade med oss i flera timmar. Det gillar vi allihopa! NÀstan hela mÄndagen spenderades utomhus. NÄgra smÄ inne-pauser för lunch och skifte av tvÀttmaskiner bara. Lyckades tömma tvÀttkorgen! För en stund Ätminstone.

MĂ„ndagseftermiddagen blev lugn och fin. NĂ€r Mattias kom hem frĂ„n jobbet skyndade jag mig ut pĂ„ en bungy-promenad i vĂ€rmen. Har en ny favoritrunda som Ă€r sĂ„ fin med bĂ„de skog, vatten, berg, gamla hus och evighetsĂ€ngar. Blir sĂ„ lycklig i sjĂ€len varje gĂ„ng! 

Sedan hade jag och barnen en ensam kvĂ€ll ihop medan pappsen Ă„kte och spelade golf. Lite lek, filmmys, kvĂ€llsfika och hopp i sĂ€ng. Dom somnade snabbt bĂ„da tvĂ„ sĂ„ resten av kvĂ€llen spenderade jag i soffan. Fast nĂ€r Mattias kom hem gick vi ut pĂ„ gĂ„rden för att blĂ„sa upp den nya poolen som hade kommit. Äntligen en vit/grĂ„ pool. SĂ„ slipper mina kĂ€nsliga sinnen störas, hehe. Ja, lite skadad Ă€r jag nog allt... Men barnen bryr sig Ă€ndĂ„ inte, för det Ă€r ju vattnet i sig som Ă€r det roliga.



Tisdagen bjöd pĂ„ vĂ€rmerekord utan dess lika! NĂ€rmare 30 grader, hur galet? PĂ„ morgonen nĂ€r jag öppnade dörren och skulle dricka kaffe ute pĂ„ altanen var det som att gĂ„ in i en vĂ€gg. 

PĂ„ förmiddagen gjorde Carro oss sĂ€llskap ute i trĂ€dgĂ„rden. Vi drack kaffe, fyllde poolen, pratade strunt och Edwin plaskade för glatta livet. En hĂ€rlig stund. Sedan gick vi in och gjorde lunch, fyllde pĂ„ med vĂ€tska och Elsa fick ta en tupplur. Sedan ut till poolen igen! Jag lĂ„g i och svalkade mig hur lĂ€nge som helst. Edwin gjorde mig sĂ€llskap dĂ„ och dĂ„, men sprang mest in och ut. Han Ă€r nĂ€mligen suuuuperrĂ€dd för alla kryp som finns ute. Flugor, getingar, myggor, spindlar och allt som över huvudtaget rör pĂ„ sig. SĂ„ han mĂ„ste söka skydd rĂ€tt ofta... 

Min kĂ€ra mamma kom pĂ„ besök pĂ„ tidiga eftermiddagen hon med. Med sig hade hon nya badshorts (med mario!) till Edwin, en sommarklĂ€nning till Elsa och vattenmelon att svalka oss med. Mmm! En hĂ€rlig eftermiddag ute pĂ„ soldĂ€cket. Men Ă„ter igen: thank god för vĂ„rt parasoll. Vad skulle vi göra utan det?! 

Til middag blev det grillat. Mamma stannade och Ă„t med oss eftersom hon lite hastigt blev grĂ€sĂ€nka. Pappa rĂ„kade nĂ€mligen sĂ„ga av sig fingret pĂ„ jobbet (aj aj aj) och fick Ă„ka ner till Uppsala dĂ€r dom trodde dom kunde rĂ€dda det. Men tyvĂ€rr slutade det hela med att han fick amputera en liten bit av pekfingret. Tur det var pĂ„ vĂ€nsterhanden! Edwins kommentar nĂ€r vi berĂ€ttade om sĂ„golyckan var: "men varför gjorde han sĂ„ för?"  Ja det kan man ju undra. Förutom fingerincidenten hade vi en klockren eftermiddag. Varmt och gott!
(null)

(null)

Innan tisdagen var slut hann mamma lura med mig pĂ„ ett spinningpass med. Hon Ă€r en "rutinerad" spinnare medan jag endast provat nĂ„gon enstaka gĂ„ng för flera Ă„r sedan. SĂ„ tur för mig att det bara var jag och mamma dĂ€r. Men det gick bra! JĂ€kligt jobbigt och svettigt sĂ„klart. Roligt att testa lite nytt och utmana kroppen! 

Idag har vi haft onsdagen pĂ„ besök. Ännu en fin dag. Herregud, jag minns knappt nĂ€r det regnade?! Morgonen flöt pĂ„ lugnt och stillsamt... Lite utelek för barnen medan jag rensade bland jordgubbsplanten. VĂ€lbehövligt! Sedan var vi inne en stund mitt pĂ„ dagen och gjorde lite nytta. Jag drar ner rejĂ€lt pĂ„ "standarden" hĂ€r hemma nĂ€r det Ă€r sommar. DĂ„ fĂ„r det vara lite skitigt i hörnen helt enkelt. Brukar tĂ€nka att man kan stĂ€da nĂ€r det regnar. Men nu har vi som sagt inte haft regn i sikte pĂ„ en evighet, och det verkar ju vara fint varenda dag. DammrĂ„ttorna hade börjat dansa hejvilt efter golven sĂ„ idag var det bara att ge med sig. Dammsög lite snabbt, sedan gjorde vi lunch och la Elsa för en tupplur. 

Medan lillan sov hĂ€ngde jag en tvĂ€tt ute och fick sedan en lugn stund i solstolen. Edwin lekte med playmobil uppe pĂ„ sitt rum, nĂ„got han lekte mycket med förr men som har legat orört ett tag. Nu var det tydligen kul igen! 
(null)

Eftermiddagen gick i full fart. Gjorde goda biffar till middag, sedan gjorde vi oss redo för att lĂ€mna hemmet. FotbollstrĂ€ning för Edwin och mormormys för Elsa. En hĂ€rlig och varm kvĂ€ll pĂ„ fotbollsplanen... Är sĂ„ glad över att Edwin har en aktivitet som han verkligen Ă€lskar. Lek och fotboll, kan det bli bĂ€ttre?! 

Efter trĂ€ningen Ă„kte vi upp till Elsa och mormor igen. Lillgummans kvĂ€ll hade varit fin den med... Gunga, leka, Ă€ta gröt, pussas med mormor och sova en stund. Innan vi Ă„kte hemĂ„t passade jag pĂ„ att springa pĂ„ löpbandet. Bara i 25 minuter, men det Ă€r bĂ€ttre Ă€n inget. I mitt nya, lite mer hĂ€lsosamma liv finns inga ursĂ€kter som heter "jag har inte tid". Det gĂ„r nĂ€stan alltid att ta sig tid om man verkligen vill. Som ikvĂ€ll, 25 minuter löpning, medan mamma passade barnen innan hon skulle till jobbet. Kanske 25 minuter som annars skulle ha "slösurfats" eller pratats bort innan vi Ă„kte hemĂ„t. Heja! 

(null)

(null)

VĂ€l hemma möttes vi av pappsen som just klippt grĂ€smattan. Vi stannade ute en svĂ€ng för det var sĂ„ magiskt fint. Ljuset, ljuden, lugnet... Passade pĂ„ att ta in tvĂ€tten och bara andas en stund innan vi gick in och gjorde kvĂ€ll. Dusch, fika och godnatt för barnen. Lite vuxenkvĂ€ll i soffan, men för en stund sedan kröp vi ocksĂ„ ner i sĂ€ngen. Dags att ladda för en ny dag! 
(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0