trött men glad... ⛅️

Idag har solen brottats med molnen, ungefär som mitt välmående brottats med en enorm trötthet. Men solglimtarna segrade! 

Elsa hade en fruktansvärd natt inatt. Skulle gjort vad som helst för att kunna byta med henne... Hon har alltid varit torr på kroppen och haft utslag som kommit och gått. Men de har aldrig varit märkbart besvärande för henne. Men inatt kom klådan. Fysjutton vad det verkade klia på min stackars lilla tjej... Mellan 02-05 var det som värst och det blev knappt någon sömn alls. Vi provade med ALLT, och tillslut gav det med sig så hon fick sova en stund. 

Vi har alltid funderat vad dessa röda utslag beror på. Hon är som sagt inte besvärad av dem så ofta, men ibland kliar hon sig och lyckas riva upp sår med sina små klor. Läkaren vi träffat på bvc har tittat på utslagen och det är "typiska bebisutslag" och torr hud. Vi har gått igenom miniderm, canoderm, mildison, locobase och gud vet vad. Men utslagen kommer liksom alltid tillbaka. Bra någon dag, värre en annan. För att sedan blossa upp extremt vissa dagar. Nu börjar vi fundera lite kring allergier... Mjölkallergi? Det är väl det som kanske känns mest troligt. Fast å andra sidan skulle det då bara vara utslagen som är symptomen. Hon är ju världens nöjdaste unge som mår bra, går upp i vikt och nästan aldrig har ont/problem med magen. Men man vet ju aldrig. Vi ska snart tillbaka till bvc och kolla upp detta igen. Fram tills dess ska vi sluta med alla dessa salvor och smörjor vi fått på recept. För om man lusläser innehållsförteckningarna så innehåller de flesta krämer citronsyra, vilken känsliga hudtyper inte alls bör komma i kontakt med... Vi har provat kokosolja utan direkt resultat, men nu ska vi prova 100 % ekologisk kallpressat sheasmör. Som ju använts som naturlig hudvård i hundratals år. Värt ett försök! 

Idag har vi alltså varit trötta. Men vår kära Carro kom hit och muntrade upp oss! Kaffe, struntprat och en härlig promenad. Bästa medicinen mot trötthet, helt klart. Vi gick även förbi röda korset där jag lyckades fynda fina kläder till barnen. Det piggade också upp! 

Mattias har varit hemma även idag med sin dödsförkylning. Så medan han och Elsa sov ikapp förlorad sömn passade jag och Edwin på att vara ute. Det blev en kort cykeltur i solen. Tanken var att möta upp mamma/mormor som skulle cykla till oss, men vi lyckades cykla om varandra på något sätt. Men tillslut möttes vi utanför vårt hus. Vi fortsatte att hänga ute en stund med kaffe och fruktmellis. Edwin hoppade studsmatta och vi vuxna blundade mot solen. 

Eftermiddagen har gått åt till att jobba ikapp i tvättstugan, laga middag, busa med Elsa, chilla i soffan och bara försöka att orka med. Edwin var ute en sväng efter maten och kom sedan in med en liten bukett blommor. Min fina kille!

Nu är det snart natt och jag har nyss lyckats förflytta mig till sängen efter att ha somnat på soffan. Typiskt! Men det ska bli skönt att få somna nu igen, hoppas bara att lillgumman får sova hela natten nu och ta igen sig. Det behöver vi allihopa! Men det känns skönt att inte ha några planer imorgon iallafall. Vi får ta dagen som den kommer helt enkelt... 

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0