finally sunday

Ja! Det blev söndag tillslut. Jag överlevde alltså helgen, den som började så fint med en journatt där jag fick rycka ut... Jag var lagomt trött på fredagen, och visste att det väntades jobb typ dygnet runt enda tills idag. Men mormor var en ängel och röck ut som barnvakt hela fredagsförmiddagen. Då fick jag sova, duscha, göra mig redo och såklart pussa på barnen innan jag skulle iväg igen...

Fredagkvällen på jobbet var mysig. En av ungdomarna var flitig och ville ha hjälp med en biologiläxa. Så vi slog ihop fredagsmys med läxläsning. Chips och biologi funkade himla bra det. Klockan 01:00 slutade jag och brummade hemåt.

Lördagen kickade vi igång långsamt. Det är alltid lite extra mysigt med lördagar, även fast man jobbar. Just den här lördagen började jag klockan 14:00 så jag hade hela förmiddagen ledig med barnen. Vi pysslade med lite av varje och vips var det dags att bege sig... Mattias var i Bobygda och byggde älgpass, så morfar fick rycka ut som barnvakt en stund. Men bara till Edwin. För Elias skulle minsann få följa med (bonus)gammelmormor på fotboll. Det är deras mys-grej det.

Lördagkvällen på jobbet var så lugn att det nästan blev tråkigt. Ungdomarna var ute på vift så vi fick roa oss själva. Lite datorarbete, lite läsning osv... Till slut droppade dom hem en efter en, ungdomarna. Lite kvällsté och prat innan vi sa godnatt.

Imorse vaknade jag upp på jobbet alltså. Det är faktiskt skönare att jobba nattpasset än kvällspasset på helgerna. För om man jobbar kvällspasset så slutar man klockan 01:00, sedan ska man åka hem och lägga sig. Och vanligtvis blir man väckt av barnen tiiiiiiidigt. Men om man jobbar natt så får man ju gå och lägga sig direkt vid 01-tiden, sedan kan man sova enda till 09:00 om man vill eftersom morgonpersonalen kommer klockan 10:00 först. Rätt gött!

Efter jobbet idag fick jag äntligen bebismysa med lilla Elwira. Så liten och så fin! Roligt att få tid att prata med nyblivna mamman riktigt också, och tant Johanna som var där. Fin start på söndagen!

När jag kom hem blev det återförening med familjen. Barnen har jag ändå fått rätt mycket tid med, men Mattias har jag knappt sett skymten av.

Eftermiddagen har gått åt till att städa. Ett behövligt ryck med dammsugaren... Körde även en maskin tvätt, vek rena kläder, dammade och städade toaletten. Sedan var min energi slut. Johanna och Ida kom för att hämta Elias. Men först lite kaffe och lek såklart.

Till middag fuskade vi till det och köpte pizza. Ja hellre det än pyttipanna som Mattias föreslog... Sedan blev det bubbelbad hemma hos mamma och pappa. Ett perfekt avslut på en bra dag och en intensiv helg. Bara få slappna av och njuta. Sedan kom vi hem mjuka och nyduschade, bara att slänga sig i soffan och chilla resten av kvällen!

Nu sover Edwin och jag har också bäddat ner mig. Sjukligt trött. Dessutom börjar jag tidigt imorgon, så det är lika bra att säga godnatt. Ny vecka, nya tag!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0