skön söndag

Helgen lider mot sitt slut och jag måste nog säga att detta varit en himla bra och fin helg. Trots sjukdom och elände. Men dagarna har känts långa, lugna, roliga och lediga!

Idag vaknade vi upp till en grå söndag. Mattias åkte iväg tidigt på golftävling. Jag var megatrött eftersom det blev rätt sent igår, men det löste vi med morgonmys i soffan. Edwin tittade på teve och lyxade till det med frukost samtigt. Själv låg jag och småslumrade bra länge. Klockan var nog runt 11-tiden när vi tog tag i dagen på allvar. Då först kokade jag kaffe och hoppade ur myskläderna. En skön "morgondusch" blev det med, sedan var jag människa.

Vi åt en lätt lunch och sedan fick vi helt plötsligt besök. Svärmor/farmor kom hit och drack kaffe, och i samma veva kom även gammelmormor hit. Hipp hurra tyckte Edwin!

Eftermiddagen kom krypandes och jag kände att en gnutta energi infunnit sig. Vips så var jag i full färd med att laga middag, tvätta och städa. Allt på samma gång. Fisk och potatis skötte sig själv i ugnen/spisen. Tvättmaskinen snurrade. Själv sprang jag runt med dammsugaren, dammtrasan och skurmoppen så jag blev alldeles svettig. Edwin hade tur och fick leka med gammelmormor under tiden.

Ett himla skönt ryck. Nu är tvättkorgarna tomma och huset är rent inför vardagen som drar igång imorgon. Alltid härligt att börja veckan med gott samvete!

Efter att vi hade ätit kom Mattias hem från golfen. Dags att hämta Elias! Vi beställde kaffe och fick en lugn och skön stund i soffan medan barnen lekte. Men klockan tickade på fort och vi hade ju faktiskt planerat att åka en sväng till skogen med.

Vi åkte lite kringelkrok-vägar hem från Strömsbruk och hittade ett ställe där vi kunde plocka med oss lite kvällsfika hem. Trattisar! Så gott att steka och ha på mackan. Barnen fick springa av sig den sista energin och andas lite friskluft innan vi fortsatte hemåt...

Väl hemma blev det lite kvällsfika och sedan hopp i säng. Trötta barn. Som tyvärr inte orkade vara vakna tills svampen var färdigrensad. Åh vad synd... Mer till mamman och pappan! Hehehe.

Nu ligger även vi vuxna nedbäddade. Dags att ladda för en intensiv vecka med mycket jobb, dagis och möten. Har tyvärr den såkallade grisveckan med långa pass och helgjobb. Men jag överlever nog!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0