upp och ner

Fredagen har verkligen gått upp och ner här hemma. Det började bra med en sovmorgon. Men helt plötsligt står både jag och lilleman i lekrummet och kastar leksaker runt omkring oss med tårar i ögonen. Ett såntdär stolt mamma-ögonblick när bägaren rinner över... Vilken stabil morsa som sjunker så lågt att hon demonstrativt gör lika som den trotsiga ungen. Men det rann liksom över. Och det gav (tragiskt nog) effekt. Edwin tittade med stora ögon på mig och undrade vad tusan jag höll på med. Sen kom han fram till mig, la sin hand på min kind, sa "felåååt mamma" och "vilken tråkig dag". Då värkte det minsann i mammahjärtat.

Sedan ryckte vi upp oss. Pusskalas, påklädning och gofika. Jag gjorde ett ryck och började sortera i några skåp i köket. KAOS överallt ungefär. Drömmer om ett minimalistiskt hem, men alla skrymslen och vrår här hemma skvallrar om motsatsen. Saker och prylar överallt. Jag blir så fruktansvärt stressad av tanken på hur mycket grejer vi har som bara ligger och skräpar... Tänk att bara få slänga ut allting onödigt, och bara leva med det som man verkligen behöver. Nu när det börjar bli dags för renoveringar så ska det banne mig rensas ur ordentligt. Alltså ORDENTLIGT.

Vad har vi gjort mer idag då? Hälsat på mormor och morfar, ätit god fiskmiddag, haft fredagsmys, kollat när Brynäs vann stort i premiärmatchen, spelat Fifa och upptäck att vi har trägolv på övervåningen. Ja det verkar vara så, och då blir jag överlycklig! Vi skar upp en bit av plastmattan uppe i hallen och såg ett himla fint golv, precis samma som i skrubben i barnens sovrum. Vi håller tummarna för att det går att slipa och använda. Det innebär ju isåfall att det inte behövs köpas golv till övervåningen, himla bra. Då kan vi ju lägga dom pengarna på att fixa ett störra badrum upp. Hoppas!

Nu ska jag hoppa i säng och ladda för morgondagen. Det vankas party party med gamla klasskamrater. Kan inte bli annat än wild and crazy!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0