svampskogen

Imorse var jag mer död än levande när jag vaknade. Men har man världens bästa bonusson så har man... Elias erbjöd sig att gå ner och bre mackor till en tjatande Edwin. Sedan hörde jag hur dom lekte, hur storebror tog hand om lillebror. Finaste! Som om inte detta var nog hade Elias även plockat in all disk som låg i diskhon till diskmaskinen och kom sedan upp och frågade hur jag mådde. Varm i hjärtat... ❤️

Resten av morgonen var lugn. Barnen lekte snällt och jag fick i mig en stor kopp te. Har tappat suget på kaffe nu när halsen gör så förbannat ont, då är det hett te med honung som gäller!

Vid 10-tiden gjorde vi oss redo och lämnade hemmet. Att ligga nedbäddad när man är sjuk och plöja igenom serier är ju bara att glömma som småbarnsförälder... Man måste hålla sig på benen. Men istället för att gå som en zombie hemma kan man väl lika gärna hänga i skogen?

Vi packade en picknickväska och gav oss iväg. Först ett stopp på Maxi för att köpa lite mer fika och ett par stövlar till Elias. Sedan var vi redo!

Drygt fyra timmar i bästa skogen. Frisk luft, sol, lekande barn, gott fika/lunch och svamplycka! Elias hittade massor av svamp och verkar tycka att det är himla roligt. Det gläder mig! Jag kämpade med att orka hålla mig vaken, men tanken på att barnen fick springa och busa i skogen (alldeles lyckliga) i flera timmer gjorde att jag kämpade lite extra. Det är verkligen gratis lyx att få njuta i skogen sådär. Bästa gammelmormor kom och höll oss sällskap en stund hon med.

Runt 16-tiden var vi hemma igen. Trötta men ändå fylld av energi och frisk luft. Mamma kom förbi och lekte med barnen medan jag gjorde middag. Mattias spelade golf efter jobbet.

Resten av eftermiddagen och kvällen var lugn. Vi rensade svampen och myste i soffan bara. Sedan kom Mattias hem med en pizza som vi delade på till kvällsfika. Inte så optimalt, men gott.

Ungarna somnade gott efter en dusch vid 20-tiden. Jag bäddade ner mig då jag också. Slut... Hoppas på en god natts sömn så jag kanske är lite piggare imorgon. Känner mig iallafall nöjd över att barnen har haft en bra dag trots att jag egentligen inte orkat.



Kommentarer
Carro

Gud vilken fin mamma du är ❤️ själv hade man ju legat däckad ändå och låtit kidsen lekt med något inne. Pysslat eller nå. 😅

Svar: Men tack vad snäll du är 😘 Ja, hade jag haft hög feber så hade dom banne mig fått klara sig själva! 😅
Sara

2016-09-08 @ 07:16:15


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0