en liten båt

Tisdagen kickades igång klockan 06:00 idag igen. Barnen sussade såklart hur sött som helst och var svåra att få upp. Till och med att Elias utbrast "varför får jag aldrig sovmorgon?" när jag väckte han vid 07-tiden. Jag bah "gj!!f&@#%##~<€\:}fgh....." Andas. På helgerna är det minsann aldrig intressant med sovmorgon?

När vi alla var redo åkte vi mot dagis/jobbet. Barnen vinkade glatt hejdå och jag brummade mot personalmötet. Vi har APT varannan tisdag, i fem timmar varje gång. Det kanske låter mycket, men oj vad nyttigt det är. Om man räknar bort allt gofika såklart... Nej men det behövs verkligen. Det är så mycket att gå igenom och samla ihop sig kring. Och varje gång sitter vi där när klockan närmar sig 13:00 och känner att vi skulle behövt en timme till på oss. Crazy.

Klockan 13:30 hämtade jag barnen på dagis och sedan brummade vi hem och åt en mysig mellis ute på altanen. Ljuvligt väder! Sedan lekte barnen bra tillsammans så jag fick laga middag i lugn och ro. En höstig köttfärssås med torkade trattisar. Mums!

Resten av eftermiddagen och tidiga kvällen spenderade vi i skogen. Bortanför Enånger hamnade vi efter mycket om och men. Verkligen en underbar stund i kvällssolen. Så skönt att få komma ut och röra på sig, rensa huvudet, andas friskluft och tanka energi efter en dag sittandes i möte. Älskar skogen! Barnen älskar också att komma ut och utforska naturen. Dessutom har både Elias och Edwin lärt sig nu hur trattkantareller ser ut, så dom hjälpte till att fylla en korg under dagens utflykt. Mattias hade köpt med sig risifrutti och lite annat gott, så det blev även kvällsfika ute i skogen innan vi åkte hemåt.

Väl hemma igen var klockan nästan läggdags. Men först måste vi såklart stanna ute och ta emot vår nya familjemedlem... EN BÅT. Lite onödigt kan jag tycka, eftersom vi redan har tillgång till min morfars båt nästan när vi vill. Men bor man nära sjön och har en båtplats alldeles nedanför så måste man tydligen ha en egen båt. Enligt han jag bor med. Så var det med skoterköpet också. Och så blir det väl samma argument när han ska ta hem en traktor så småning om... Hade det däremot varit tal om en ny bil så hade jag varit med på noterna. Men nej, klart vi ska köpa en båt. I september.

Båten fick vi köpa av Mattias kompis Johan. Så han och flickvännen Hanna kom in på en kopp kaffe innan barnen skulle nattas. En trevlig stund. Men sen blev det direkt hopp i säng för två trötta pojkar. Godnatt bästisar!

Själv har jag tagit en dusch och lagt mig till rätta i soffan. Ska väl ligga här ett tag till innan jag förflyttar fetröva till sängen istället. Imorgon är jag ledig. Eller nä... Det var ju handledning. Bit ihop och kör bara!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0