en finfin söndag...

Söndagen inleddes med en alldeles lagom sovmorgon. Klockan var runt 07:30 när Edwin väckte oss, storebrorsan sov lite längre. Han var nog trött efter innebandyn igår! 

Mattias slog på stort och fixade lyxfrukost. Kaffe, mackor, äggröra och bacon. Sedan klädde vi på oss, bäddade sängarna och var redo för dagen! 

Elias och Mattias gick ut på isen. Det var meningen att jag och Edwin skulle vara hemma och städa, men vad tusan, det var så otroligt fint väder ute... Vi klädde på oss och tog pulkan ut på isen vi också. Tack igen till grannarna som kört upp ett skoterspår till oss, det är nästan bara nedförsbacke ner till sjön så det går riktigt fort att ta sig dit. 

Solen sken och det var alldeles lagomt kallt. Som vi njöt... Helt underbart att bo såhär nära sjön, både vinter som sommar kan jag tänka! 👌🏼

Efter att vi varit ute en bra stund (och fått en liten firre) gick vi hemåt. Man blir lite frusen ändå, även fast det inte var många minusgrader. Hem och elda, mysa i soffan och titta på skidor! 

Mitt på dagen fick vi främmande. Peter, Elin, Ebbe och Nellie. Barnen blev glada över att få kompisar! Det blev en massa lek och bus. Sedan gjorde vi korv med bröd till lunch, populärt för både barn och vuxna! 

Precis när dom skulle åka kom Elias mamma och lillasyster. Då blev det lite mer lek och kaffe. Sedan vinkade vi hejdå till storebrorsan! 

I samma veva åkte även Mattias och Edwin iväg. Ja, jag skickade iväg dom till mamma och pappa så att jag fick ta tag i kaoset här hemma. Lekrummet var upp och ner, golven var skitiga och dammet yrde i luften...

Helt underbart att få skutta omkring och städa helt ensam, med bästa Håkan på högsta volym. Rent, fint och en massa energi på köpet. Mattias kom och hämtade mig när jag var färdig, det vankades nämligen middag hemma hos mamma och pappa. Vilken lyx. God köttgryta och efterrätt, mmm! 

När vi var mätta och belåtna fick Edwin mysa själv med mormor en stund. Jag och Mattias tog med oss pappa och åkte till stan. Vi skulle hämta en bäddsoffan som jag köpt på Facebook. Och vilken tur att pappa var med... Det var ett jäkla as till soffa! Den vägde så sjukt mycket att jag inte ens orkade hålla upp ena sidan. Dessutom skulle den bäras ner tre våningar, i en spiraltrappa. Åh herregud, jag höll på dö av skratt när pappa och Mattias kämpade så svetten rann. Sen höll Mattias på att ramla över soffan och då brast det för mig. Hahaha. Gud vad elak jag är. Men jag ångrar att jag inte filmade... Tack iallafall, älskade ni, för att ni ställer upp på alla mina ideér. Speciellt till bästa pappa som fixade både släpvagn, bil och starka armar!

Hem hem hem och få soffan på plats. Det blev så mysigt och bra. Känns perfekt att ha en soffa i lekrummet. För bokläsning, mys, umgänge och som dessutom går att bädda ut till säng ifall vi har nattgäster. Känns som väl investerade 130 kronor! 👍🏼

Vi har haft en mysig kväll. Slängde in sofföverdraget i tvätten, ja hade det inte varit en tvättbar soffa hade jag aldrig köpt den. Men nu blir det ren och fin! Edwin tyckte det var helbra med en "egen liten soffa" som han sa. Tror även Elias kommer att uppskatta det! 

Det blev en sen kväll för lilleman. Höll nästan på att somna jag med, men jag röck upp mig och gick ner till Mattias. Han stod i köket och gjorde matlåda. En jättegod kycklinggryta som även räcker till lunch för mig och Edwin. 

Nu är det snart dags att hoppa i säng. Imorgon väntar en ny vecka. Edwin börjar bli lika förkyld som mig, så jag gissar att vi inleder veckan på lugnast möjliga vis. Kurera oss ordentligt... 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0