en tisdag i januari...

Tisdag och tidig morgon. Edwin envisades och skulle upp klockan 05:50 som pappsen och storebror. Jag försökte muta med lite filmmys i sängen, men så fort storgrabbarna hade åkt till jobbet/dagis ville han gå ner. Sådana gånger är man glad att kaffebryggaren står laddad och endast ett knapptryck behövs... 

Runt 08:30-tiden klädde vi på oss och gick ut. Ganska skönt att vara ute en stund innan vi åker till dagis, speciellt när jag vet att småbarnsavdelningen inte brukar gå ut när det är över 10 minusgrader. Då vet jag iallafall att lilleman får lite friskluft innan vi kommer dit. 

Min ensamma dag har gått åt till att plugga. Fick tillbaka min senaste uppgift med strålande betyg och fina ord, då blir man liksom taggad. Men några raster behövs också... Fast då pratar vi inte direkt ligga-och-vila-raster, nej det blir mer effektiva raster. Så som att dammsuga och städa toaletterna till exempel. Ett rent och fint hem ger massor av energi och lugn! Innan jag hämtade Edwin hann jag dricka en kopp kaffe hos mamma med. 

Edwin hade haft en bra dag, men som jag misstänkte hade dom bara haft innemys. Så när vi kom hem stannade vi ute i kylan. Men med fleecekläder, overall, varma vantar, "rånarluva" och lurvig mössa håller man sig varm. Vi gick på upptäcksfärd på andra sidan vägen. Våra snälla grannar han nämligen skottat fram en parkering där med traktor (perfekt lekyta och snöhög för barnen!) och kört upp ett skoterspår därifrån som leder ner mor sjön. Perfekt ifall vi vill gå ner med pulkorna på isen. 

Vi var ute i 40 minuter innan mina ben höll på att frysa till is. Jag föreslog att vi skulle gå in och fika/rita framför brasan. Det köpte lilleman, tack och lov! 

En lugn och skön eftermiddag... Lite pyssel och lek. Satte även tillbaka alla kuddöverdrag i soffan. Rent, fluffigt och en alldeles underbar ren doft. Sedan hjälpte Edwin mig att laga en kasslergryta, vi blev precis färdiga tills att pappa och storebror kom hem. 

Middag, busiga ungar, diskstök, tv-spel, lek, memory och kvällsfika. Sedan skulle två övertrötta pojkar i säng. Elias somnade på två minuter tror jag, trött kille! Mattias fick kämpa lite längre med Edwin medan jag tittade på Bygglov. Fast så lång tid tog det inte, han hann nästan se hela han också. Kul när man känner igen både miljöerna och människorna! Kanske man skulle ta och skriva till bygglov? Hehehe... 

Nu är det en lugn stund framför brasan som gäller innan det blir hopp i säng. Imorgon ska jag vara stadsminister för en dag och sätta upp nya regler och lagar kring flyktingpolitiken. Tack och lov är det bara en skoluppgift, så ni behöver inte vara oroliga! 😏



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0