bloggsugen igen...

Ja, undra om jag börjar bli lite bloggsugen igen? Det är ju faktiskt lite terapi att få skriva av sig... 

Två dagar in på det nya året har vi kommit. Igår hade vi en riktigt slapp nyårsdag. Precis som en nyårsdag ska vara. Det känns liksom som att hela världen halvsover och att det är fullt tillåtet att gå osminkad i pyjamas halva dagen. Det gjorde jag. Edwin och jag hade en mysig morgon, pappsen åkte ut på isen och vi bara myste runt. 

Men efter allt för många timmar i pyjamasen började jag få myror i brallan... Gjorde lunch till Edwin, sedan gjorde vi ett städ-och-tvätt-ryck. Två maskiner tvätt, städa i lekrummet, bädda rent i sängarna, städa toaletterna och dammsuga. Phew! Men jag hade en duktig liten hjälpreda som ville vara med överallt. Rent och fint. Skönt att börja det nya året med lite ordning och reda!

Som belöning blev det tårtkalas. Hade en tårta i kylskåpet som blev över på jobbet på nyårsafton, så vi tog med oss den och åkte till mamma och pappa. Även farmor och farfar kom dit och fikade med oss. Mmm! Vi kollade även på skidor, myste i soffan och pyntade av deras gran innan vi åkte hemåt... 

Väl hemma blev det ett sängbyte för Edwin. Pappa kom med växa-sängen som både farmor, pappa, jag och Elias har sovit i tidigare. Nu hade pappa målat den vit och gjort den lite stadigare, så nu är det Edwins tur att sova i den! Mammas stora kille som blev riktigt glad över att kunna klättra i och ur sängen som han ville. 

Kvällen var lugn och skön. Vi dukade fram ost och kex och låg i soffan hela kvällen. Agnetas nyårskarameller och Änglagård. Sedan stupade vi i säng. Vi hann väl sova några timmar innan vi hörde hur Edwin kom tassandes till vårt sovrum. En pigg kille som inte alls ville sova där vid 02-tiden... Tror han avverkade två filmer innan han kom till ro igen. ZzZzzZZZz! 

Imorse ställde jag klockan och gick upp tidigt. Mattias och Edwin snarkade vidare. Åh vad mysigt det var att vara uppe helt själv! Kokade kaffe, gjorde en eld i kaminen och tände ljus. Bästa starten. Jag fick njuta riktigt länge också... Klockan var nästan 09:20 (!) innan grabbarna kom ner för trappan. Trötta killar! 

Vi åt frukost tillsammans och gjorde oss redo för dagen. Ett arbetspass för mig. Hade hellre legat i soffan hela dagen och kollat på skidor och hockey, men vad gör man... 

Vi fick en bra dag, lugnt till en början, sedan full fart. Turligt nog kunde vi kika lite på skidor på teven också, speciellt när vi stängde. 

Efter jobbet tog jag med mig lite gofika och åkte till mormor. En mysig stund. Hann se det sista av herrarnas 3-mil också, men det är lite halvtråkigt när vi inte har några åkare med nästan... 

När jag kom hem möttes jag av två glada barn! Ja, vi fick hem Elias en dag tidigare. Goplupp! Mattias hade gjort en god kycklinggryta som vi högg in på. Sedan har kvällen försvunnit i lek, bus och barnprogram. 

Nattningen tog lite tid. Elias är det aldrig några problem med, men Edwin däremot... Även fast han har slutat helt med sovstunden på dagen så är han omöjlig att få i säng. Vill inte sova. Han har jättesvårt att slappna av och gör allt för att inte ligga ner. Gaaah. Hoppas det är nån snabbt övergående fas bara... 

Nu är soffhäng som gäller. Vi ska se den nyaste Beck-filmen innan vi går och lägger oss! 🙌🏼





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0