vardagen är igång... ☕️

Idag kickade vi igång vardagen på riktigt här hemma, rätt skönt efter ett fem veckor långt jullov... Nog för att jag har jobbat lite, men skolböckerna har legat på hyllan under hela julledigheten. 

Edwin väckte mig 06:45 ungefär, han somnade tidigt igår så jag var beredd på en tidig morgon. Vi klädde på oss och gick ner till köket. Brrrr, vilken kyla vi möttes av... Mattias hade stängt av pannan nere i källaren eftersom sotaren skulle komma idag. Jag var precis på väg att göra en brasa när jag kom på att han skulle ju ta kaminen den här gången med. Jahapp. På med fleecetröjor och raggsockar. Lite tända ljus och en kopp rykande kaffe hjälpte också rätt bra! 👌🏼

När alla morgonbestyr var gjorda klädde vi på oss och gick ut. Bilen var lagomt snöig och isig. Edwin tycker det är roligt att "skrapa bilen". Har går runt och putsar bort snö med vantarna. En livsviktig uppgift enligt honom, haha. Vi hade även tur att sopbilen kom precis när vi var ute, häftigt tyckte lilleman! 

Mot förskolan... Edwin hade verkligen längtat, och i bilen sa han "roligt åka dagis nu mamma". Han hade bråttom in och hann knappt säga hejdå. Det värmer i hjärtat. 

När jag kom hem igen var det bara att köra igång med ett träningspass. Skottning. Började med postlådan som iprincip låg under en snöhög. Vi är ensamma med våran postlåda, den som hänger bredvid tillhör en sommarstuga, så vi får sköta skottningen där helt själv. Sedan våran infart, phew. Tur jag tycker det är ganska roligt, annars hade det varit lite halvjobbigt läge. Skottade även lite gångar till sotaren så han skulle komma in överallt. 

Efter en timme var jag äntligen färdig. Koka mer kaffe och damma av pluggböckerna. Satt länge och läste, ungefär 100 sidor. Tyvärr är det ju inte bara att läsa. Det ska ju analyseras, sammanfattas, reflekteras och skrivas uppgifter med. Men nu är jag igång igen. Bara fyra uppgifter kvar nu innan jag är färdig. Nog för att en endaste uppgift kan ta veckor att färdigställa... Men det börjar närma sig! 

När jag hade läst klart allt kändes huvudet som gröt. Åt lite lunch, packade in all sopsortering i bilen och gick ut skottade ännu ett varv. Sedan kom sotaren och jag åkte iväg till insamligen med allt skräp. 

Trodde jag skulle tajma in det bra med hämtningen på dagis, men jag hade mycket tid över. Sprang in på Röda korset medan jag ändå var där. Och tur var väl det. Lyckades fynda ett par joggerjeans till Edwin som såg helt oanvända ut. Även två par jeans till mig själv, ett par Cheap Monday och ett par Crocker. Satt som en smäck! Det är inte varje dag man shoppar snygga jeans för 20 kronor styck... Tre svarta ljuslyktor fick jag också med mig innan jag kände mig nöjd. 

Efter att jag hämtat Edwin åkte vi till hans kära mormor och morfar. Fika, mys och lek med favoriterna! Själv tog jag på mig ett extra skottningspass, ingen på Norrvägen verkade angelägna om att få sin post. Hela raddan med postlådor var täckt av en enorm plogkant. Så jag tog spaden i egna händer och fixade det, tycker synd om postisarna ifall de måste kliva ur bilen och pulsa i hög snö för att nå fram till lådorna... Vi blev kvar ganska länge innan vi åkte hemåt. Tack för en mysig eftermiddag! 

Väl hemma blev det mat och lite fix. Hade massor av tvätt att vika, passade på medan grabbarna spelade innebandy. Sedan tog jag en dusch och hoppade i myskläderna. Resten av kvällen har gått åt till att leka, mysa, fika och plocka lite. 

Mattias nattade Edwin medan jag tittade på Bygglov. Älskart. Nästa veckan är det vår omtyckta präst i Forsakyrkan som ska vara med. Spännande! 

Nu har jag dragit fram fåtöljen framför brasan och bara myser. Varmt och gott. Mattias var tvungen att rycka ut på ett akutjobb, så tyst är det också här. Ljuvligt, haha. Men snart blir det sängen. Ladda battarierna för ännu en dagis/pluggdag! 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0