Elias 5-Ă„rskalas... 🎈

Söndag och kalasdag! Jag hade stĂ€llt klockan pĂ„ 06:30 för att vara sĂ€ker pĂ„ att vakna innan födelsedagsbarnet. Han fyller ju imorgon egentligen, men vi firade idag eftersom han skulle hem till mamma sen. 

Mattias kom och ocksĂ„ ner till köket, sĂ„ vi förberedde alla paket, kameran och en chokladboll med ett tĂ€nt ljus. Han brukar inte vilja ha frukost direkt pĂ„ morgonen, sĂ„ en chokladboll fick duga. 

Ja mĂ„ han leva, ja mĂ„ han leva... Elias sov och vaknade medan vi kom in och sjöng. SĂ„ mysigt. I samma veva vaknade Ă€ven Edwin och kom tassandes frĂ„n vĂ„rt rum. Vad nu? SĂ„ng och en massa presenter! 

Elias fick alla vĂ„ra presenter pĂ„ morgonen. Det verkade som det blev en del fulltrĂ€ffar! Vi hade köpt tvĂ„ olika set med Playmobil som blev favoriter direkt. En polisbuss med gubbar och en "sjörövarstad". Det byggde han snabbt ihop och lekte massor med. Han fick Ă€ven en monstertruck, mjuka hörlurar med öron, stĂ€mpelpennor, Geomag, dodo-gosedjur, smĂ„gubbar, Alfons trollerilĂ„da (blev ocksĂ„ en favorit), en lĂ€ra-skriva-bok, en ryggsĂ€ck som man skulle fĂ€rglĂ€gga och sĂ€kert nĂ„tt mer. En nöjd kille som hade massor att pyssla med i vĂ€ntan pĂ„ alla gĂ€ster! 

Morgonen flöt pĂ„... Frukost, pĂ„klĂ€dning och förbereda. Klockan 11:30 ramlade allt folk in. Fullt hus, trots att det blev mĂ„nga Ă„terbud. Tre stycken var sjuka, en satt fast i ett tĂ„g och tvĂ„ stycken var insnöade med bilen. Men Elias var nöjd Ă€ndĂ„ och hĂ€lsade glatt alla vĂ€lkomna. Det var Susanne, MattiasP, Anny, Anette, Tom, Britt, Olle, Peter och Elin som kom hit och firade vĂ„r fina 5-Ă„ring! 

Först blev det presentöppning. Oj sĂ„ mycket fint och bra! Det var bland annat en egen fiskevĂ€ska, ett riktigt innebandymĂ„l, en "sparkcykel" fast med skida under, brynĂ€smössa, pysselbok, mönstersaxar, mĂ„larbok, riktiga mĂ„larfĂ€rger + canvastavlor att mĂ„la pĂ„, nyckelrings-pyssel, klĂ€der, coola kalsonger, StarWars lego, pengar och lite annat smĂ„tt och gott. En nöjd kille! 

Sedan var det dags att sjunga, hurra, blĂ„sa ut ljusen och hugga in pĂ„ Paw Patrol-tĂ„rtan. Mmm gott med fika! 

Efter fikat blev det en massa lek och bus. Det mĂ€rks att bĂ„de Elias och Edwin uppskattar umgĂ€nget och nĂ€rheten frĂ„n sina nĂ€ra och kĂ€ra. Det Ă€r liksom lika mycket vĂ€rt som presenterna. Att liksom fĂ„ gamlingarna (och dom kring 50, hehe) att ligga pĂ„ golvet och helhjĂ€rtat leka med bilar, det klĂ„r ju allt. Eller att fĂ„ sitta i knĂ€t pĂ„ bonusmorbror Mattias och lĂ€ra sig riktiga trolleritrix. Ja, dĂ„ mĂ„r Elias bra. Det Ă€r ju det som Ă€r kalas, att alla umgĂ„s och har roligt! đŸ™ŒđŸŒ
Vid 14-tiden hade nĂ€stan alla gĂ€ster Ă„kt hem. Elias mormor och morfar kom och hĂ€mtade honom, dags för kalas hos mamma! 

DĂ€r ungefĂ€r gick luften ur mig... Roligt med kalas, men Ă€ven skönt nĂ€r man blir helt sjĂ€lv igen. Jag tvingade mig sjĂ€lv att röja undan allt i köket. Sedan dog jag i soffan en stund framför avslutningen av Tour de ski. Skönt att ladda batterierna lite! 

Eftermiddagen rullade pĂ„... Plockade undan Elias alla nya saker, har lagt allt i en Ikeakasse som vi tar fram nĂ€r han kommer hit nĂ€sta vecka. Vore förödande om Edwin skulle ha sönder nĂ„nting innan Elias ens har hunnit leka med det... SĂ„ nu ligger alla presenter i tryggt förvar! 

Mattias gjorde middag, sedan har vi vĂ€l inte gjort sĂ„ mycker mer. TvĂ€ttat en maskin och lekt med Edwin. Han har varit jĂ€tteduktig idag och förstĂ„tt att det var Elias dag. Fast han fick lite smĂ„grejer han med, bland annat en lika brynĂ€smössa som brorsan. 

Nu Ă€r det kvĂ€ll och jag pustar ut framför brasan. Lilleman sover och jag ska snart göra lite kvĂ€llsfika och slĂ„ mig ner framför teven. Imorgon börjar vardagen igen efter ett sjukt lĂ„ngt jullov. Eller ja, jag och Edwin kör inte igĂ„ng med plugg/dagis för ens pĂ„ Tisdag. SĂ„ vi mjukstartar lite! đŸ™ŒđŸŒ








Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0