fisk och loppis... 🐠

Torsdagen kickade vi igĂ„ng prick klockan 07:00, iallafall jag och Elias. Vi smög ner medan pappa och lillebror snarkade vidare. Koka kaffe, göra en eld i kaminen och tĂ€nda lite ljus. Det var 20 minusgrader ute, sĂ„ det var riktigt mysigt att kura inomhus framför brasan. 

Strax innan 08-tiden kom resten av familjen ocksĂ„ ner. Frukost och lek! SjĂ€lv gjorde jag mig iordning för dagen, hade ett litet Ă€ventyr inplanerat. Tjoho! 

Min kĂ€ra kusin Frida kom och kidnappade mig. Hon drog med mig pĂ„ en liten loppisrunda. SuperhĂ€rligt. Dakapo, SĂ€cken och Röda korset. Plus en god fika pĂ„ Nya konditoriet i Delsbo, mums! Och visst blev det nĂ„gra fynd... Ett par sprillans nya Vagabond kĂ€ngor för 40 kronor, prislappen under satt kvar och dom hade kostat 550 kronor. Fynd! PĂ„ Dakapo blev det Ă€ven en halvmeter hög "zinkkruka" som jag tĂ€nkte plantera i till sommaren, och en vit rottingfĂ„tölj. Har faktiskt letat nĂ„tt sittbart till hallen pĂ„ övervĂ„ningen, och nĂ€r jag fick bĂ„de fĂ„tölj, kruka och en massa teskedar till jobbet för bara 70 kronor sĂ„ slog jag till. 

PÄ SÀcken blev bara ett varsitt plagg till barnen, en minikruka och en klÀnning till mig sjÀlv. PÄ Röda korset blev det en liten jordglob till Elias och mer skedar till jobbet.

VĂ€l hemma igen hade vi lite kaos. Lunch, lek, packa upp, flytta om lite grejer och allt pĂ„ samma gĂ„ng. Bombnedslag överallt... Till slut fick jag ordning pĂ„ det mesta, phew! 

Elias och Mattias Ă„kte till stan. Dom var lite hemlighetsfulla, men jag tĂ€nkte inte mer pĂ„ det. Efter en stund kom dom hem med ett litet akvarium och en liten fisk! Barnen var överlyckliga över ett litet husdjur. Ja, mer husdjur Ă€n sĂ„hĂ€r blir det inte i detta hus. Det skulle vara en liten kossa pĂ„ Ă€ngen dĂ„... Hehe. 

Fisken döpte Elias till Sofie. Sofie Lovis Persson. Fint serru! Turligt nog Ă€r det en lĂ€ttskött liten rackare. Nytt vatten en gĂ„ng i veckan, ingen pump och mat 2 ggr/dag. Hon verkar vara en lugn fisk. Kommer gĂ€rna fram och tittar nyfiket pĂ„ oss. Hoppas hon ska trivas! 🐠

Resten av eftermiddagen bara försvann... Tompa kom och lekte med barnen och jag passade pĂ„ att stryka de nya gardinerna som kom med posten idag. Det blev fint med hissgardiner i köksfönstren! Och det beige mönstret passade jĂ€ttebra, himla nöjd. 

Sedan rullade timmarna ivĂ€g med middag, lek, fika och nĂ„gra bryt-ihop-stunder. Elias var galet trött och blev arg för det mesta, ja han hatade oss för att det inte var hans födelsedag imorgon... "Det blir ju bara lĂ€ngre och lĂ€ngre dagar tills jag fyller Ă„r, ni Ă€r dumskallar allihopa!" 🙈

Nu Ă€r kvĂ€llen hĂ€r och Mattias Ă€r uppe och lĂ€gger barnen. Jag har tagit en dusch och krypit ner i soffan. KĂ€nner mig frusen Ă€ven fast elden sprakar i köket. Hoppas Mattias kommer ner snart sĂ„ vi kan titta pĂ„ en film och vĂ€rma varandra lite. Blir en lugn soffkvĂ€ll hĂ€r! đŸ‘ŒđŸŒ







Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0